X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam, że regeneracja po ciąży i porodzie, to 2-3 lata. Ja tam się chyba niespecjalnie zregenerowałem.
    Mnie najbardziej przeraża niespanie w nocy. Dlatego wolę być w ciąży, bo ostatnio śpię całkiem dobrze. Nawet ze starszakiem w łóżku (koszmary?).
    Będę cisnąć, żeby po stabilizacji laktacji zejść z karmienia między 12 a 6 rano, tak jak ze starszakiem. Ale jak wyjdzie???
    Ogólnie mam zamiar iść za dzieckiem, żeby było nam obu najwygodniej. Karmienie na leżąco w nocy. Jak trzeba, bo będzie spał z nami. Brak odbijania w nocy albo max z 10 min.
    Ale wiadomo. Wyjdzie, co wyjdzie. Niczego nie przewidzisz i nie zaplanujesz.

Gilgotek - kurcze, nadal córcia taka ospała??? Butli też nadal nie ciągnie??? A co ci doradzają??? Daj znać, co lekarka zdecydowała.

Madcat - odnoście wcześniaka na oddziale, to nie chodzi tylko o mleko matki/mm, tylko sprawczość. Dziecko masz na oddziale, lekarze je leczą, a ty niewiele możesz zrobić. Przecież nie ustalasz sposobu leczenia ani nawet leków nie podajesz. I to może dobijać psychicznie.
    Jedyne co ci zostaje to kangurowanie i własne mleko. Oba mają udowodnione pozytywny wpływ na wcześniaka.
    Wiadomo, nie można się zajeździć, ale to może też pomagać psychicznie mamie.

Wilga super, że wychodzisz! :)

Wilga27 lubi tę wiadomość

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
    24+4 tc 818 g
    29+5 tc 1495 g
    34+5 tc 2460 g

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Wilga weź sobie 2x2 magneB6 forte.

Pierniczka ok 20 min mam do szpitala ale jeszcze nie teraz proszę. Jutro robię ostatnie badania krwi, w niedzielę rzęsy i jeszcze muszę ogolić nogi i trawnik.

Ok dzięki 😍 kupię dzisiaj i oby pomogło.

To życzę Ci spokojnego weekendu i żebyś zdążyła dokończyć wszystkie sprawy 😃
    Ja muszę wyjść ze szpitala i upiec pierniczki bo ciasto zrobiłam we wtorek 😠

Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Ja gdzieś czytałam, że regeneracja po ciąży i porodzie, to 2-3 lata. Ja tam się chyba niespecjalnie zregenerowałem.
    Mnie najbardziej przeraża niespanie w nocy. Dlatego wolę być w ciąży, bo ostatnio śpię całkiem dobrze. Nawet ze starszakiem w łóżku (koszmary?).
    Będę cisnąć, żeby po stabilizacji laktacji zejść z karmienia między 12 a 6 rano, tak jak ze starszakiem. Ale jak wyjdzie???
    Ogólnie mam zamiar iść za dzieckiem, żeby było nam obu najwygodniej. Karmienie na leżąco w nocy. Jak trzeba, bo będzie spał z nami. Brak odbijania w nocy albo max z 10 min.
    Ale wiadomo. Wyjdzie, co wyjdzie. Niczego nie przewidzisz i nie zaplanujesz.

Gilgotek - kurcze, nadal córcia taka ospała??? Butli też nadal nie ciągnie??? A co ci doradzają??? Daj znać, co lekarka zdecydowała.

Madcat - odnoście wcześniaka na oddziale, to nie chodzi tylko o mleko matki/mm, tylko sprawczość. Dziecko masz na oddziale, lekarze je leczą, a ty niewiele możesz zrobić. Przecież nie ustalasz sposobu leczenia ani nawet leków nie podajesz. I to może dobijać psychicznie.
    Jedyne co ci zostaje to kangurowanie i własne mleko. Oba mają udowodnione pozytywny wpływ na wcześniaka.
    Wiadomo, nie można się zajeździć, ale to może też pomagać psychicznie mamie.

Wilga super, że wychodzisz! :)
    Ok. To ma sens. Mam zerowe doświadczenie w tych tematach 🙈

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦

⏩ Wizyta 15.12

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Liversiak Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Wszystkich mam które urodziły;)
    Niech maluchy rosną zdrowo.

Na mnie pełnia nie zadziałała, miałam co prawda lekkie skurcze ale to prawdopodobnie po igraszkach z małżem. Może mogłam się dłużej wpatrywać w księżyc xD

Co do moich metod od wczoraj : łykam 3 razy łyżkę oleju z wiesiołka, 3 razy herbatę z liści malin 200ml, masaż krocza olejem z wiesiołka ale tak delikatnie, krocze roluję na rollerze, kręcę biodrami na piłce. Słucham relaksacji hipnoporód od Karoliny Piotrowskiej. Jak się wkurzę to pójdę mimo mojej cukrzycy ciążowej na mega ostrego kebaba xD Albo około poniedziałku zrobię sobie koktajl poloznej (trochę się tego obawiam). Jak się samo nie zacznie to 10 grudnia indukcja która może pożegnać moje plany o porodzie VBAC. Ale muszę się nastawić pozytywnie.

Byłam w środę na ostatnim USG, mała szacowana waga 2800g ale + - 400 więc przynajmniej raczej na pewno będzie powyżej 2,5kg minimalnej wagi. Ciężko było zmierzyc główkę juz na USG dlatego takie szacunkowe obliczenia. Mała podobno fajnie ustawiona, szyjka dość miękka skrócona, rozwarcie na 1cm . Zobaczymy czy coś ruszy :D

W domu praktycznie wszystko gotowe tylko sprzątam jak najęta żeby się jak najwięcej ruszać, choć już chodzę i ruszam się jak słoń.

Belma lubi tę wiadomość

Termin: 14.12.2025 ❤️
    Dziewczynka Zosia

W domu synek 4 latka :)

preg.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi gratulacje🥰 marzy mi się taki szybki poród albo taki jak u Książkary bez nacięcia i pęknięcia. Tyle mi wystarczy😁

Wilga bardzo sie cieszę, że wychodzisz☺️ ja biorę magnez 2x2 od dawna bo mnie łapaly potworne skurcze w nogach. Jeden raz wzięłam tez nospe jak mnie bardzo pachwiny męczyły.

Mamusie trzymajcie się dzielnie, proście o pomoc personelu jesli jest z czymś kłopot. Ja ogólnie w życiu nie lubię się prosić ale czasem trzeba poza tym naprawdę niewiele korzystamy z uprawnień jakie przysługują.

Moja nocka w pełni lepiej przespana niż cały ostatni miesiąc. Nad ranem trochę czułam biodra, kolana i bóle jak na okres ale przeszło. Dzisiaj się szykuje na drobne zakupy Mikołajkowe więc mam wychodne.
    Miłego dnia i trzymam kciuki, żeby te, które czekają już na poród dzisiaj go przeszły szybko i bezboleśnie🥰

Wilga27 lubi tę wiadomość

👩🏻35 👨🏼‍🦱42 🐱

10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
    10.09 670 g Skarba ❤️
    08.10 mamy już 1250 g
    29.11 1600g 🥰
    preg.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka potrząśnij chłopem trochę, niech się ogarnie, że jest już duży i bedziesz potrzebowała jego wsparcia. Niech idzie do lekarza i nie wymyśla. Moze przez weekend mu przejdzie.
    Ciebie nie łapie nic?

👩🏻35 👨🏼‍🦱42 🐱

10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
    10.09 670 g Skarba ❤️
    08.10 mamy już 1250 g
    29.11 1600g 🥰
    preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami - gratulacje!!!! 🥰

Ja dziś będę miała ostatnie wyjście z domu do wtorku, czyli do momentu, aż będę jechała do szpitala dzień przed CC. Wczoraj byłam w Hebe i u znajomych na herbacie, i już nie daję rady. Stopy tak spuchnięte, że skóra jakby mi pękała normalnie, sapie ciągle 😅

Także dziś odbieram tylko wyniki badań, jeszcze załatwimy kilka spraw na mieście, gdzie muszę być osobiście i potem do wtorku zostało nam czekanie w domu.

‹‹ 565 566 567 568 569
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ