SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • PoskromionaZłośnica Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam, że regeneracja po ciąży i porodzie, to 2-3 lata. Ja tam się chyba niespecjalnie zregenerowałem.
    Mnie najbardziej przeraża niespanie w nocy. Dlatego wolę być w ciąży, bo ostatnio śpię całkiem dobrze. Nawet ze starszakiem w łóżku (koszmary?).
    Będę cisnąć, żeby po stabilizacji laktacji zejść z karmienia między 12 a 6 rano, tak jak ze starszakiem. Ale jak wyjdzie???
    Ogólnie mam zamiar iść za dzieckiem, żeby było nam obu najwygodniej. Karmienie na leżąco w nocy. Jak trzeba, bo będzie spał z nami. Brak odbijania w nocy albo max z 10 min.
    Ale wiadomo. Wyjdzie, co wyjdzie. Niczego nie przewidzisz i nie zaplanujesz.

Gilgotek - kurcze, nadal córcia taka ospała??? Butli też nadal nie ciągnie??? A co ci doradzają??? Daj znać, co lekarka zdecydowała.

Madcat - odnoście wcześniaka na oddziale, to nie chodzi tylko o mleko matki/mm, tylko sprawczość. Dziecko masz na oddziale, lekarze je leczą, a ty niewiele możesz zrobić. Przecież nie ustalasz sposobu leczenia ani nawet leków nie podajesz. I to może dobijać psychicznie.
    Jedyne co ci zostaje to kangurowanie i własne mleko. Oba mają udowodnione pozytywny wpływ na wcześniaka.
    Wiadomo, nie można się zajeździć, ale to może też pomagać psychicznie mamie.

Wilga super, że wychodzisz! :)

Wilga27 lubi tę wiadomość

2021 transfer 2 x 3dniowców
    2022 zdrowy synek

Powrót do gry
    II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
    VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
    02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
    02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
    03.04 ET 5.1.1., - chłopiec

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Wilga weź sobie 2x2 magneB6 forte.

Pierniczka ok 20 min mam do szpitala ale jeszcze nie teraz proszę. Jutro robię ostatnie badania krwi, w niedzielę rzęsy i jeszcze muszę ogolić nogi i trawnik.

Ok dzięki 😍 kupię dzisiaj i oby pomogło.

To życzę Ci spokojnego weekendu i żebyś zdążyła dokończyć wszystkie sprawy 😃
    Ja muszę wyjść ze szpitala i upiec pierniczki bo ciasto zrobiłam we wtorek 😠

Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Ja gdzieś czytałam, że regeneracja po ciąży i porodzie, to 2-3 lata. Ja tam się chyba niespecjalnie zregenerowałem.
    Mnie najbardziej przeraża niespanie w nocy. Dlatego wolę być w ciąży, bo ostatnio śpię całkiem dobrze. Nawet ze starszakiem w łóżku (koszmary?).
    Będę cisnąć, żeby po stabilizacji laktacji zejść z karmienia między 12 a 6 rano, tak jak ze starszakiem. Ale jak wyjdzie???
    Ogólnie mam zamiar iść za dzieckiem, żeby było nam obu najwygodniej. Karmienie na leżąco w nocy. Jak trzeba, bo będzie spał z nami. Brak odbijania w nocy albo max z 10 min.
    Ale wiadomo. Wyjdzie, co wyjdzie. Niczego nie przewidzisz i nie zaplanujesz.

Gilgotek - kurcze, nadal córcia taka ospała??? Butli też nadal nie ciągnie??? A co ci doradzają??? Daj znać, co lekarka zdecydowała.

Madcat - odnoście wcześniaka na oddziale, to nie chodzi tylko o mleko matki/mm, tylko sprawczość. Dziecko masz na oddziale, lekarze je leczą, a ty niewiele możesz zrobić. Przecież nie ustalasz sposobu leczenia ani nawet leków nie podajesz. I to może dobijać psychicznie.
    Jedyne co ci zostaje to kangurowanie i własne mleko. Oba mają udowodnione pozytywny wpływ na wcześniaka.
    Wiadomo, nie można się zajeździć, ale to może też pomagać psychicznie mamie.

Wilga super, że wychodzisz! :)
    Ok. To ma sens. Mam zerowe doświadczenie w tych tematach 🙈

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦
    15.12 3520 g 🐬

Termin porodu 25. 12 👶

25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

age.png

age.png
  • Liversiak Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Wszystkich mam które urodziły;)
    Niech maluchy rosną zdrowo.

Na mnie pełnia nie zadziałała, miałam co prawda lekkie skurcze ale to prawdopodobnie po igraszkach z małżem. Może mogłam się dłużej wpatrywać w księżyc xD

Co do moich metod od wczoraj : łykam 3 razy łyżkę oleju z wiesiołka, 3 razy herbatę z liści malin 200ml, masaż krocza olejem z wiesiołka ale tak delikatnie, krocze roluję na rollerze, kręcę biodrami na piłce. Słucham relaksacji hipnoporód od Karoliny Piotrowskiej. Jak się wkurzę to pójdę mimo mojej cukrzycy ciążowej na mega ostrego kebaba xD Albo około poniedziałku zrobię sobie koktajl poloznej (trochę się tego obawiam). Jak się samo nie zacznie to 10 grudnia indukcja która może pożegnać moje plany o porodzie VBAC. Ale muszę się nastawić pozytywnie.

Byłam w środę na ostatnim USG, mała szacowana waga 2800g ale + - 400 więc przynajmniej raczej na pewno będzie powyżej 2,5kg minimalnej wagi. Ciężko było zmierzyc główkę juz na USG dlatego takie szacunkowe obliczenia. Mała podobno fajnie ustawiona, szyjka dość miękka skrócona, rozwarcie na 1cm . Zobaczymy czy coś ruszy :D

W domu praktycznie wszystko gotowe tylko sprzątam jak najęta żeby się jak najwięcej ruszać, choć już chodzę i ruszam się jak słoń.

Belma, Maura lubią tę wiadomość

Termin: 14.12.2025 ❤️
    Dziewczynka Zosia

W domu synek 4 latka :)

preg.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi gratulacje🥰 marzy mi się taki szybki poród albo taki jak u Książkary bez nacięcia i pęknięcia. Tyle mi wystarczy😁

Wilga bardzo sie cieszę, że wychodzisz☺️ ja biorę magnez 2x2 od dawna bo mnie łapaly potworne skurcze w nogach. Jeden raz wzięłam tez nospe jak mnie bardzo pachwiny męczyły.

Mamusie trzymajcie się dzielnie, proście o pomoc personelu jesli jest z czymś kłopot. Ja ogólnie w życiu nie lubię się prosić ale czasem trzeba poza tym naprawdę niewiele korzystamy z uprawnień jakie przysługują.

Moja nocka w pełni lepiej przespana niż cały ostatni miesiąc. Nad ranem trochę czułam biodra, kolana i bóle jak na okres ale przeszło. Dzisiaj się szykuje na drobne zakupy Mikołajkowe więc mam wychodne.
    Miłego dnia i trzymam kciuki, żeby te, które czekają już na poród dzisiaj go przeszły szybko i bezboleśnie🥰

Wilga27 lubi tę wiadomość

👩🏻35 👨🏼‍🦱42 🐱

10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
    10.09 670 g Skarba ❤️
    08.10 mamy już 1250 g
    29.11 1600g 🥰
    18.12 3kg bobasa🥳
    preg.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka potrząśnij chłopem trochę, niech się ogarnie, że jest już duży i bedziesz potrzebowała jego wsparcia. Niech idzie do lekarza i nie wymyśla. Moze przez weekend mu przejdzie.
    Ciebie nie łapie nic?

👩🏻35 👨🏼‍🦱42 🐱

10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
    10.09 670 g Skarba ❤️
    08.10 mamy już 1250 g
    29.11 1600g 🥰
    18.12 3kg bobasa🥳
    preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami - gratulacje!!!! 🥰

Ja dziś będę miała ostatnie wyjście z domu do wtorku, czyli do momentu, aż będę jechała do szpitala dzień przed CC. Wczoraj byłam w Hebe i u znajomych na herbacie, i już nie daję rady. Stopy tak spuchnięte, że skóra jakby mi pękała normalnie, sapie ciągle 😅

Także dziś odbieram tylko wyniki badań, jeszcze załatwimy kilka spraw na mieście, gdzie muszę być osobiście i potem do wtorku zostało nam czekanie w domu.

• Alexis__ Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu, a że w poniedziałek mam 2 CC, to stresik zaczął brać górę i postanowiłam do Was dołączyć ❤️ zwłaszcza, że trochę Was tu jest z terminem CC na 8.12 ❤️

Super że piszecie o swoich doświadczeniach zw z depresja i nerwica, ja niestety też się boję tego spadku hormonów po porodzie, bo w ciąży odpukać naprawdę dobrze się czułam, a że była zaskoczeniem to zaczęłam ciążę na lekach antydepresyjnych (po zrobieniu testu od razu w 2 tyg odstawiłam).

W ogóle powiem Wam że mam stres - samo cc, czy z dzieckiem będzie ok (moja córeczka zachłysnęła się wodami płodowymi przy pierwszym cc i też była wspomagana przez kilka h tlenem), boję się nawału pokarmu, boję się nieprzespanych nocy, reakcji mojej 4-latki na rodzeństwo. 😅 włączyło mi się jak spakowałam w zeszłą niedzielę walizkę i wszystko stało się takie realne, nagle cała ekscytacja zamieniła się w poszarpane nerwy 🙈

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które są już po❤️

Wilga27, Belma, PoskromionaZłośnica, KasiaXXX, Maura lubią tę wiadomość

• Pierniczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Pierniczka potrząśnij chłopem trochę, niech się ogarnie, że jest już duży i bedziesz potrzebowała jego wsparcia. Niech idzie do lekarza i nie wymyśla. Moze przez weekend mu przejdzie.
    Ciebie nie łapie nic?

Ja jestem już takim wrakiem, że jak tylko mu zwracam uwagę to ryczę xd on uważa, że jestem zła, że jest chory (to też xD) ale głównie o to, że czeka na cudowne uleczenie. Mnie na szczęście nic nie łapie, to jest dziwne, ale zawsze choroby przechodzimy osobno, natura czuwa, bo wie że gdybym ja jeszcze się rozchorował to by nas w workach wywieźli 😝

Jutro do buta dostanie rózgę, a nie czekoladę i skarpety

Alexis - powodzenia ❤️ będę trzymać kciuki

Ja sobie dziś zrobiłam listę podsumowująca dolegliwości i emocje w każdym trymestrze, żeby czasem do głowy mi kiedyś drugie dziecko nie przyszło 😝 albo jak dziadki zapytają kiedy drugie to im wersję drukowana dam

Nayeli lubi tę wiadomość

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g
    35+2 tc 2502g
    37+2 tc 2740g
    38+6 tc 3280g

39+2 CC 3190g / 52 cm

age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Wykoncze się, męża choroba ewoluuje, robiłam mu combo test, nic nie wyszło, ale od wczoraj się dusi jak stary gruzlik, śpi w salonie, ale i tak mnie budzi tymi napadami kaszlu.
    W dodatku mnie denerwuje, od początku tygodnia mówiłam żeby zapisał się do przychodni, zrobił to wczoraj popołudniu, po inhalacje skruszony przyszedł wczoraj o 22, chłop 31 lat i do lekarza nie pójdzie "bo nic mu nie powie", a za 2 tyg noworodek w domu. W dodatku do szpitala nie wpuściliby to z takim napadem kaszlu, więc kto będzie kangurowal dziecko. Przeraza mnie to, że on nie myśli krok do przodu 😩 i męczy mnie że muszę myśleć też za niego, pewnie skończy się dziś małą awanti i wtedy z podkulonym ogonem zapyta "a gdzie to się umawia do lekarza" 🤦🏼‍♀️

MalaMi gratulacje, kolejny pozytywny poród ❤️
    Pierniczka, spokojnie. My 2 tygodnie przed porodem mielismy covid... wykuruje się, najgorzej ten kaszel. Ja całe szczęście nie miałam, ale mojego męża trochę dusiło. A też byłam mega zestresowana, bo lekarz wyraźnie powiedzial, ze mam byc zdrowa, bo w innym wypadku nie rozwiąże ciazy, tak jak planowaliśmy. Nawet z raną było by ciężko z kaszlem, ale już nie jest to istotne. Trzymam kciuki, żeby u Was też szybko przeszło i żebyś Ty nie miała objawów, zwłaszcza kaszlu.

Pierniczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Alexis__ Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2025, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka, znam ten ból, ja muszę mojego męża umawiać do lekarza sama, bo inaczej nie pójdzie, może go umów i postaw przed faktem, że ma iść - będziesz spokojniejsza, może dostanie antybiotyk albo coś na wzmocnienie.
    Wyjatkowa sytuacja, musisz zadbać o swój dobrostan, taki stres Ci niepotrzebny na końcówce !

Pierniczka lubi tę wiadomość

• Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę mężowi dawać kopniaki, żeby poszedł do lekarza.O wszystkich dba, tylko nie o siebie.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Po 5 latach starań jest Rysiu 💙

2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Alexis__ Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2025, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to u nas tak samo, on na końcu listy, bo „nie ma czasu”. Ale zawsze powtarzam, że chory nam nie pomoże 🙈

Dziewczyny, które macie kokony dla dzieci - dla małego kupiłam teraz ten z huggles republic - skusiłam się dobrymi opiniami na ig i podobno mają dobre rekomendacje fizjo🙈 natomiast ja kupiłam bez pokrowca i zastanawiam się czy wyprać ten kokon w całości w pralce (można w 30 stopniach) czy wystarczy przelecieć go para ? I tak będę podkładać jakąś pieluszkę muślinowa

Oraz druga sprawa - dziewczyny po szpitalu. - w jakich temperaturach pierzecie rzeczy swoje i dzidzi po szpitalu? Córeczkę rodziłam w lipcu więc bez problemu bawełniane rzeczy wyprałam wszystkie w 60 stopniach, natomiast teraz kurtki puchowej swojej nie upiorę w 60, podobnie swetra 🙈 a rekomendacja jest żeby wyprać w 60 stp

• Gilgotek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domu!!
    070064ae80265.jpghttps://zapodaj.net/plik-tLqergUlh9

Wilga27, Delfi, Babsi, Belma, KasiaXXX, Mini94, taterniczka, PoskromionaZłośnica, MadCat, Lychee, Pierniczka, Frelcia_na_chwilę, Maura, Książkara_w_ciąży, malinka201666 lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
    🩷 12.2025 👶🏼 córeczka

PAI1 hetero, MTHFR hetero

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis__ wrote:
    O to u nas tak samo, on na końcu listy, bo „nie ma czasu”. Ale zawsze powtarzam, że chory nam nie pomoże 🙈

Dziewczyny, które macie kokony dla dzieci - dla małego kupiłam teraz ten z huggles republic - skusiłam się dobrymi opiniami na ig i podobno mają dobre rekomendacje fizjo🙈 natomiast ja kupiłam bez pokrowca i zastanawiam się czy wyprać ten kokon w całości w pralce (można w 30 stopniach) czy wystarczy przelecieć go para ? I tak będę podkładać jakąś pieluszkę muślinowa

Oraz druga sprawa - dziewczyny po szpitalu. - w jakich temperaturach pierzecie rzeczy swoje i dzidzi po szpitalu? Córeczkę rodziłam w lipcu więc bez problemu bawełniane rzeczy wyprałam wszystkie w 60 stopniach, natomiast teraz kurtki puchowej swojej nie upiorę w 60, podobnie swetra 🙈 a rekomendacja jest żeby wyprać w 60 stp

Ja kurtki przy pierwszym porodzie (w lutym) nie trzymałam w szpitalu, tak samo teraz nie planuję. Dałam mężowi, mąż mi przywiózł, jak wychodziłam ze szpitala :)

Gilgotek, cudnie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2025, 13:13

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotek wrote:

Super! 😍

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotek super 😍

To u nas mojego nie muszę przekonywać do leków. Do lekarza też sam teraz poszedł, bo jak wstał z gorączka to po l4 musiał. A tak to cały weekend już jakieś teraflu, inhalacje. Od lekarza dostał antybiotyk ze względu na mnie by go szybko postawiło i też grzecznie bierze.
    Jego to nie mogłam się doprosić by zadzwonił po szczepionkę i się zaszczepił. Także nieszczepiony to ma 😆

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦
    15.12 3520 g 🐬

Termin porodu 25. 12 👶

25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

age.png

age.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się na teleporade umówil, dostał jakies tabsy na kaszel, pewnie Erdomed, ale już go Levoprontem faszeruje.
    On na działalności to L4 nie istnieje 😅 więc cały tydzień pracuje.

Gilgotek - super!!! ❤️ Piekna dziewczynka

Bierzecie do szpitala ciuszki? Ja mam info, że szpital zapewnia, żeby zabrać kocyk, rożek (jeszcze bambusowy otulacz zapakowałam) i ciuszki też mam przygotowane, bo nie wiem co tam w szpitalu mają dokładnie 🤔 ale takich szpitalnych przynajmniej potem prac nie będę musiała 🤔

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g
    35+2 tc 2502g
    37+2 tc 2740g
    38+6 tc 3280g

39+2 CC 3190g / 52 cm

age.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę nic poza smoczkiem :D

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Po 5 latach starań jest Rysiu 💙

2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę ubrania tylko na wyjście dla małej. Takto będzie w szpitalnych rzeczach - nie chce mi się potem biegać i prosić o oddanie rzeczy jak np przebiorą ją przy jakimś badaniu. Im mniej zarazków ze szpitala wziętych do domu tym lepiej

preg.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ