Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My też 5 w 1 ale dopiero za dwa tyg. też się stresuje ale trzeba to zrobić..
Wczoraj popołudnie mała nieodkładalna a w nocy niespodzianka i dwa razy przespała pół h dłużej między karmieniami. Taka mała rzecz a cieszy jak dodatkowe kilka h snu 😅
Babsi lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Dziewczyny dajcie znać jakie maty lub stojaki edukacyjne kupujecie? A może coś innego ?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Mamy mate Nukido i jesteśmy zadowoleni, na pewno posłuży na dłużej. Grubość 1cm i wydaje się dobrą izolacją od zimnych paneli.
Walczmy dzisiaj z kolkami. Po wielu trudach noszenia, bujania, masowania pomógł fotelik samochodowy i poszedł spać 🫣minęły 4,5 h od ostatniego posiłku i właśnie się wybudza.
Co do nocnego spania to porafi przespać nawet 6 godzin. Zazwyczaj ma jedna dłuższą drzemkę i jest różnie od 3 do 6 godzin. Dzisiaj przespał 4 h dałam mu smoczka i zasnął jeszcze na godzinkę i dopiero było karmienie. Druga drzemka w nocy jest już krótsza 2-3 godziny i smoczek nie działa.
Żałuję, że nie jestem z Wami na grupie WA bo bardzo dużo wsparcia tu dostałam przez te 9 miesięcy i bardzo wiele wyniosłam z tego forum. Jesteście wspaniałe i cieszę się, że tutaj trafiłam. Jednak wolę zostać anonimowa. -
Mini94 wrote:Mamy mate Nukido i jesteśmy zadowoleni, na pewno posłuży na dłużej. Grubość 1cm i wydaje się dobrą izolacją od zimnych paneli.
Walczmy dzisiaj z kolkami. Po wielu trudach noszenia, bujania, masowania pomógł fotelik samochodowy i poszedł spać 🫣minęły 4,5 h od ostatniego posiłku i właśnie się wybudza.
Co do nocnego spania to porafi przespać nawet 6 godzin. Zazwyczaj ma jedna dłuższą drzemkę i jest różnie od 3 do 6 godzin. Dzisiaj przespał 4 h dałam mu smoczka i zasnął jeszcze na godzinkę i dopiero było karmienie. Druga drzemka w nocy jest już krótsza 2-3 godziny i smoczek nie działa.
Żałuję, że nie jestem z Wami na grupie WA bo bardzo dużo wsparcia tu dostałam przez te 9 miesięcy i bardzo wiele wyniosłam z tego forum. Jesteście wspaniałe i cieszę się, że tutaj trafiłam. Jednak wolę zostać anonimowa.
Wow to zazdroszczę tych nocy 🫠 ja marzę o 5h, nie mogę się doczekać aż nie będzie tej pobudki o 3…
Ja mogłabym skopiować to co piszesz o WA. Bardzo żałuję że ten wątek tu upadł ale też wolę zostać anonimowa👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
My szczepimy chyba 6w1, prevenar 20 i rota 3dawkowe. Czemu dedycujecie się na 5w1 a nie 6w1?
To u nas spanko podobnie jak u Mini, w nocy zdarza się do 5h. Właśnie jest po butli, zaraz zaśnie i pewnie kolejna pobudka za ok 3h. W nocy śpi ładnie, popołudnia i wieczory gorsze, ewidentnie boli brzuszku z powodu gazów, a nie zawsze uda się zrobić kupę, jest 1 dziennie, a czasem co 3dni nawet. Espumnisan podaje od południa do wieczora, ale mam wrażenie że nic nie pomaga.
U nas łezki są od ok tygodnia, uśmiechy są, ale nie wiem czy to te społeczne, ciężko stwierdzić czy skok za nami, były trudniejsze dni, ale to chyba przez brzuszek. Jutro mamy ostatni patronaz, głównie żeby zważyć, bo mieliśmy duże przyrosty ostatnio, obstawiam, że teraz z 4kg będzie już.
Na WA jest nas 20 osób z tego wątku, poza numerami tel i wpisanym nickiem/imieniem to nie wiemy o sobie nic, jeśli nikt sam się nie podzieli, więc polecam, bo łatwiej zdecydowanie tam pisać/nadrabiać wiadomości
staram się tu zaglądać, ale łatwiej jest na komunikatorze.
-
Pierniczka wrote:My szczepimy chyba 6w1, prevenar 20 i rota 3dawkowe. Czemu dedycujecie się na 5w1 a nie 6w1?
To u nas spanko podobnie jak u Mini, w nocy zdarza się do 5h. Właśnie jest po butli, zaraz zaśnie i pewnie kolejna pobudka za ok 3h. W nocy śpi ładnie, popołudnia i wieczory gorsze, ewidentnie boli brzuszku z powodu gazów, a nie zawsze uda się zrobić kupę, jest 1 dziennie, a czasem co 3dni nawet. Espumnisan podaje od południa do wieczora, ale mam wrażenie że nic nie pomaga.
U nas łezki są od ok tygodnia, uśmiechy są, ale nie wiem czy to te społeczne, ciężko stwierdzić czy skok za nami, były trudniejsze dni, ale to chyba przez brzuszek. Jutro mamy ostatni patronaz, głównie żeby zważyć, bo mieliśmy duże przyrosty ostatnio, obstawiam, że teraz z 4kg będzie już.
Na WA jest nas 20 osób z tego wątku, poza numerami tel i wpisanym nickiem/imieniem to nie wiemy o sobie nic, jeśli nikt sam się nie podzieli, więc polecam, bo łatwiej zdecydowanie tam pisać/nadrabiać wiadomości
staram się tu zaglądać, ale łatwiej jest na komunikatorze.
Pierniczka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Mogłabyś mnie dodać do grupy na WA ? Wysyłałam już nr telefonu Gilgotkowi i Taterniczce ale może nie widziały wiadomości, bo póki co cisza. -
Zaakceptowałam
-
Taki mały update, co u Nelci.
Dzisiaj dostałam informację, że lek na guza nie działa, odstawiają go. Na to wychodzi, że to inny rodzaj guza. Na ten moment lekarze nie podejmują się operacji, serduszko daje radę pomimo ograniczeń, ale będą poruszać jeszcze ten temat na kolejnym konsylium w przyszłym tygodniu. Doktor podkreślała, że decyzje mogą się zmieniać po każdej kontroli itd, ta jest na dzień dzisiejszy.
Jeżeli zostanie stabilnie, tak jak dzisiaj, to powoli myślą o domu dla nas - o wypisie, choć oczywiście to nie kwestia dni, obstawiam nie wcześniej, niż 2 tyg. Nela wyszłaby wtedy z sondą, bo butelką zjada jeszcze małe porcje. Także takie słodko-gorzkie informacje, bo każdy z nas liczył, że lek zadziała, ale jednak informacje, że Nela sobie radzi, słodzą to
Wilga27, Pierniczka, Maura, Belma, Mini94, Lychee, Babsi lubią tę wiadomość
-
Delfi dzięki za update myślałam dzisiaj o Tobie.
W tym wszystkim super, że na horyzoncie wyjście do domu.
Niezmiennie trzymam kciuki ❤️
Delfi lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Ja nie wiem kiedy jest skok 😂 ale pewnie już coś było.
My szczepiliśmy ją 5w1 + rota. Miała biegunki przez 4 - 5 dni, ale w sumie to tyle. Za tydz w czwartek druga dawka rota i dopiero po 2 tyg pneumokoki.
Klusia juz wazy ponad 4 kg, chowam ubranka 56 😭, a wyciagam 68 😭😭. -
Mini94 wrote:Mamy mate Nukido i jesteśmy zadowoleni, na pewno posłuży na dłużej. Grubość 1cm i wydaje się dobrą izolacją od zimnych paneli.
Żałuję, że nie jestem z Wami na grupie WA bo bardzo dużo wsparcia tu dostałam przez te 9 miesięcy i bardzo wiele wyniosłam z tego forum. Jesteście wspaniałe i cieszę się, że tutaj trafiłam. Jednak wolę zostać anonimowa.
Mini94 a jak zasypia? Odklasasz go?
Śpi w łóżeczku czy z Wami? Jestem ciekawa , co robisz.
Super, że tak fajnie śpi. U nam też spoko, ale nie ma jeszcze jakieś reguły. Ostatnio nie mogę go odłożyć, a nawet przerwać karmienia do 23. Zaczyna od 18 i tak non stop. Jak zasypia, wyjmuje sutka i płacz w nieboglosy. Po 23 dopiero zaczyna częściej zasypiać, potem połączę chwilę i śpimy do 2. W ciągu dnia nie ma tego problemu,żeby przestać karmić. Zje i przerwa. Ale w tym tygodniu śpi cały czas na mnie. Nie na szans ,żeby go odłożyć.👨🦲49 👱♀️ 44 🐶🐱
28.07.2024 ⏸️
28.07.2024 jest serduszko
26.09.2024 12+4 💔
17.03.2025 CB
09.04.2025 -⏸️
16.04.2025 USG piersi 👍
18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
💊
30.04.2025 - jest ❤️
Będzie chłopczyk 💙
Leon urodził się 20.12.2025 roku -
Mini, Wilga tak jak napisala Pierniczka, na WA jest naprawdę fajnie się kontaktować i w zasadzie poza swoimi imionami nic więcej nie wiemy, chyba, że mamy ochotę się podzielić. Ja miałam mieszane uczucia co do WA, a niepotrzebnie

U nas wczoraj szczepienia... 6w1 i rota, za 4 tyg. 2.dawka rota i pneumokoki (pewnie te na nfz).
Aniela źle zniosła samo szczepienie, bardzooo płakała 🥺 i nie mogłam jej w domu uspokoić, tyle nieznanego mi płaczu było, dopiero u męża na leniwca była cisza i podalam jej pedicetamol to ladnie przespała noc, choć zasypiała szlochając🥺 nie cierpię szczepień.
Mała też mało przybiera (23g/dobę wyszło mi z obliczeń), oczywiście mnie to martwi, ale moja starsza córeczka też leciała miedzy 10, a 25 centylem i jest zdrowa, mądra i pełna energii, je też ładnie i raczej zdrowo, więc oby to była taka uroda moich dzieci, ja bylam drobym, szczupłym dzieckiem.
Dziadkowie dostali zdjęcia z sesji noworodkowej 🙂
-
A akceptuje smoczek? Karmisz może na leżąco? Ja jak nakarmię to raczej zasypia, wypluwa cyca i śpi, ale jak się wierci to daję smoka, kładę rękę na główce, przykrywam i włączam wydrę (szumi i jest delikatna melodia kołysanki), chwila i śpi... czasem ja pierwsza pewnie odlatuję, ale może się mylę 😉Babsi wrote:Mini94 a jak zasypia? Odklasasz go?
Śpi w łóżeczku czy z Wami? Jestem ciekawa , co robisz.
Super, że tak fajnie śpi. U nam też spoko, ale nie ma jeszcze jakieś reguły. Ostatnio nie mogę go odłożyć, a nawet przerwać karmienia do 23. Zaczyna od 18 i tak non stop. Jak zasypia, wyjmuje sutka i płacz w nieboglosy. Po 23 dopiero zaczyna częściej zasypiać, potem połączę chwilę i śpimy do 2. W ciągu dnia nie ma tego problemu,żeby przestać karmić. Zje i przerwa. Ale w tym tygodniu śpi cały czas na mnie. Nie na szans ,żeby go odłożyć. -
Delfi trzymam kciuki za Twoją wojowniczkę ❤️
Babsi u nas jest codzienna wieczorna kąpiel 19-22 w zależności jak karmienie wypada. Najpierw kąpiel, później wieczorna pielęgnacja, karmienie i do spania. Karmimy go już przy przyciemnionym lub czerwonym świetle i w ciszy. Jak widzę, że już zbliża się karmienie ku końcowi to przykrywam go kołdrą pod którą siedzę by miał ciepło i tak przy odbijaniu siedzimy 10-15 minut przykryci. Chyba kąpiel go tak męczy. Jak czuję, że śpi to odkładam go do dostawki i zakładam śpiworek. Nie daje smoczka, ale czasem sie przebudzi to mu daje smoczka i zasypia już sam.
Za dnia jest gorzej bo ma problemy brzuszkowe i kolki. Mało śpi, jest rozdrażniony. Często jest tak, że usypiany pół godziny, pół godziny trzymamy jeszcze na rękach a przy odłożeniu i tak jest płacz i zabawa na nowo. Zauważyliśmy, że lubi ciepło więc za dnia ma swój kocyk i tak na rękach zasypia w kocyku i w tym kocyku go odkładamy. Raz wystarczyło 15 minut w kuchni i ten kocyk miał na twarzy 🫣 Ale monitor oddechu nie zawył, oddychał a ile tak leżał nie mam pojęcia. Jak ma lepsze dni to za dnia oczywiście śpi w śpiworku. W ciągu dnia mamy bardzo ciężko bo jest płacz, uspokajanie i walka o każdą minutę snu, za to w nocy mamy trochę spokoju. -
Dziewczyny a czy Wasze dzieci w nocy też tak niespokojnie śpią? U nas jeszce pierwsza część jest ok ale tak po 4 mała cały czas się rusza i wydaje dźwięki przez sen.. tak, że ja mam spanie z głowy..
U nas ostatnie dni nieodkladalne, w ciągu dnia córka praktycznie nie śpi w łóżeczku bo od razu się budzi. Mam nadzieję, że to skok rozwojowy bo wcześniej tak nie było i nie daję tak rady
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣