Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 29 września, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hdfs - no my właśnie dziś kładziemy małą o 18, zobaczymy o której wstanie i jak noc .. ale dzisiaj była słaba więc nie spodziewam się luksusu 😆

👩35👨43

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Belma Autorytet

Wysłany: 29 września, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    A nie możecie wychodzić razem?

Moja jeździ ze mną po prostu

Wychodzimy razem oczywiście, nie doprecyzowałam bo chodziło mi o wyjścia samej. Tak to oczywiście gdzie się da to idziemy razem, zakupy, spacery, wizyty u koleżanek itd.

A właśnie w temacie wyjść to jak u Was wyglądają spacery? U nas maksymalnie godzinę wytrzymuje w spacerówce i koniec spaceru bo zaczynają się krzyki 😬

• Nefretam Autorytet

Wysłany: 29 września, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Wychodzimy razem oczywiście, nie doprecyzowałam bo chodziło mi o wyjścia samej. Tak to oczywiście gdzie się da to idziemy razem, zakupy, spacery, wizyty u koleżanek itd.

A właśnie w temacie wyjść to jak u Was wyglądają spacery? U nas maksymalnie godzinę wytrzymuje w spacerówce i koniec spaceru bo zaczynają się krzyki 😬

A to rozumiem. :(

Ja sama przez te 9 miesięcy byłam też u lekarza i kilkanaście razy na siłowni...

My mamy 1,5 godzinna drzemkę w wózku i potem wracamy do domu tak zazwyczaj, ale na wakacjach bez problemu pół dnia może być w wózku z przerwą na karmienie i chwilę na zmianę pozycji w jakimś bezpiecznym miejscu

Belma lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)
    20.11 2780g (35+4)
    2.12 3100g (37+2)
    16.12 3480g (39+2)

22.12 🏥

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w wózku obecnie to może pół h się uda bez marudzenia 🤡 więc głównie chodzimy w nosidle ..

U nas jednak skok na bank, pobudki co 2h, usypianie najlepiej przy cycku (nigdy tak nie było), OA od czapy, zdecydowanie przechodzimy na 2drzemki. Ile taki skok może trwać?
    Mam wrażenie że z tymi skokami u nas wszystko jest popaprane bo córka ruchowo jest mocno do przodu i mało co z tym co jest napisane w Internecie się zazębia ..

👩35👨43

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • RumbaLover Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    U nas w wózku obecnie to może pół h się uda bez marudzenia 🤡 więc głównie chodzimy w nosidle ..

U nas jednak skok na bank, pobudki co 2h, usypianie najlepiej przy cycku (nigdy tak nie było), OA od czapy, zdecydowanie przechodzimy na 2drzemki. Ile taki skok może trwać?
    Mam wrażenie że z tymi skokami u nas wszystko jest popaprane bo córka ruchowo jest mocno do przodu i mało co z tym co jest napisane w Internecie się zazębia ..

U nas taki okres przejściowy, że wszystko się posypało i raz miała 3 raz 2 drzemki trwał około tygodnia z tego co pamiętam. Jak już 3 dni pod rząd miała tylko 2 drzemki to już wiedziałam, że raczej tak zostanie. Tylko, że jeszcze jest jeden haczyk drzemka musi trwać minimum godzinę, żeby to wyszło. Jak mała się wybudza w wózku to staram się ją dolulac żeby spała dłużej.

Tak jak u Was teraz mi się to udaje czasem tylko, popołudniowa drzemka już od 2 dni trwa tylko 30 min więc ostatnie okno aktywności jest baaaardzo marudne, regres na całego.

Dziś w nocy nie spała ponad 2 godziny, mega była zmęczona ale nie chciała spać, więc też mamy gorszy okres.

Plus - czworakuje już na całego i chyba nam idzie górna jedynka.

‹‹ ‹ 684 685 686 687 688
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ