Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ellevv wrote:Teraz tylko czekać na resztę 🤣
Coo? To grubo! Aż Ci współczuję 🫂. Ja mogę oficjalnie zaliczyć to jako pierwszy dzień jakiś ciążowych objawów. Wcześniej jakieś grypsko mnie złapało to nie można było odróżnić. Od rana strasznie mdli ale jeszcze bez wymiotów. Na całe szczęście
Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie u Ciebie tak dalej tylko minimalistycznie, a ciąża będzie nuuuudna :*
Ja nie byłam nawet w stanie obejrzeć odcinka serialu lub poczytać forum, bo tylko kibel i łóżko 😅 ale mąż zrobił researchdziś rano miałam przy łóżku mieszankę proteinowa z orzechów i pół suchej bułki. Chyba to uratowało najbardziej... Teraz staram się nie doprowadzić do głodu i popijam sobie rosołek od godziny i jakoś idzie
Wygazowana cola i ssanie imbiru też troche trzyma na powierzchni, więc już zupełnie inny humor
👱37 🧔42 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
15.05.25 - pierwsze USG 🤞🤞🤞 -
Pogubiona wrote:Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie u Ciebie tak dalej tylko minimalistycznie, a ciąża będzie nuuuudna :*
Ja nie byłam nawet w stanie obejrzeć odcinka serialu lub poczytać forum, bo tylko kibel i łóżko 😅 ale mąż zrobił researchdziś rano miałam przy łóżku mieszankę proteinowa z orzechów i pół suchej bułki. Chyba to uratowało najbardziej... Teraz staram się nie doprowadzić do głodu i popijam sobie rosołek od godziny i jakoś idzie
Wygazowana cola i ssanie imbiru też troche trzyma na powierzchni, więc już zupełnie inny humor
Ooo ooo idę sobie też nalać coli 🙈
Czuję się naprawdę fatalnie 🤢PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Pogubiona wrote:Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie u Ciebie tak dalej tylko minimalistycznie, a ciąża będzie nuuuudna :*
Najlepsze na mdłości to po prostu jedzenie częściej a mniej, właśnie nie dopuszczanie do głodu.
Ja postaram sie na spokojnie powiedzieć Ci, że musisz się przygotować na obie opcje.
Jesteś na bardzo wczesnym etapie ciąży. Tak naprawdę nieważne jaka jest neta i jaki przyrost to wszystko może się zdarzyć. Ja sama. Islam w ciąży niskie bety i słabe przyrosty i właśnie ta ciążę nie rokująca donosilam i mama niej dziecko.
Ale to są naprawdę wyjątkowe przypadki. Dużo słabych przyrostów i niskich wartości bety niestety zwiastuje ciążę biochemiczną i musisz sie przygotować na takie ryzyko.
Przyczyny nisji j bety są różne. Czasami taka nasza uroda, że produkujemy mniej hormonu,czasami ciąża lokuje się nisko przy szyjce i wtedy wartości są dużo mniejsze albo po prostu proces implantacji zarodka trwa dłużej.
Nie pozostaje nic innego jak badać dalej i kontrolować. Dopóki nie spada to dziecko walczy i żyje.
Przy becie około tysiąca możesz sprawdzić czy jest pęcherzyk w macicy, przy końcówce 5 tygodnia i necie 6 tys zarodek,przy 10 tys w 6 tygodniu serduszko.
Będę zaglądać i trzymam kciukiUmka, Fabregasowa lubią tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
U mnie mdlosci i zgaga taka najgorsza pobpoludniu i wieczorami troche pomagaja migdaly ale bez szalu 🙂
-
Z delikatnych rzeczy są jeszcze krople imbirowe dla kobiet w ciąży a nawet lizaki dla dzieci na chorobę lokomocyjna. Ponoć też ratują.18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Na zgagę są preparaty dla kobiet w ciąży. Ja w poprzedniej to miałam non stop w drugiej połowie ale to migdały pomagały. Ile ja ich zjadłam 🙈
-
Cześć dziewczyny 😊 melduję się że wszystko jak na razie jest dobrze, ból się wyciszył, biorę antybiotyk i odpoczywam🙂 myślę że to było tylko takie podrażnienie wyrostka bo Crp miałam 20 więc nie jakoś dużo.
Witam nowe mamusie 😘
Jeśli chodzi o zgagę to mam rzadko ale wtedy raczej mleko i migdały ale jest tych preparatów bezpiecznych dla kobiet w ciąży😊
Czy Wam też jest tak niewygodnie w spodniach? Strasznie mnie denerwują ostatnio🫣Szu_szu, Wojsia, M&Ms_91 lubią tę wiadomość
-
Czesc, dziewczyny 👋😊 .
Dolacze do watku, dluugo sie zbieralam 😀 .
Termin mam na 08.12. Dzisiaj mam 8+6.
To druga ciaza po 8 in vitro. Mamy mala ksiezniczke w domu w wieku 1,7r.
W piatek bylam u mojej gin prowadzacej, serduszko 176, wszystko w porzadku. Bede chodzic tez na nfz, termin co prawda az na 26 maja, ale jakos sie uda 🤪.
Trzymamy kciuki ✊✊✊
I zycze nam wszystkim nudnej ciazy 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 02:01
Książkara_w_ciąży, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
Mi też niewygodnie w spodniach
kupiłam jedne leginsy z oysho i drugie z gymglamour i o niebo lepiej. Ciągle w nich chodzę
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Hej dziewczyny,
Mnie mdłości i złe samopoczucie dosłownie wyłączyły z życia …
Ewa89 tak strasznie współczuje Ci straty. Wiem, że żadne słowa nie poprawią twojego bólu, ale trzymam się kochana.
Mi ginekolog na mdłości przepisała tabletki Bonjesta, ale nic nie dają… nie wiem już co robić.👩🏽30 🧔🏼♂️ 35
Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
Badania w normie, nasienie w normie ✔️
3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.
15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
2x 5BB 🥹
31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
6t2d serduszko ❤️❤️ CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
7t5d - CRL 1,4 cm ❤️ -
Książkara_w_ciąży wrote:Cześć dziewczyny 😊 melduję się że wszystko jak na razie jest dobrze, ból się wyciszył, biorę antybiotyk i odpoczywam🙂 myślę że to było tylko takie podrażnienie wyrostka bo Crp miałam 20 więc nie jakoś dużo.
Witam nowe mamusie 😘
Jeśli chodzi o zgagę to mam rzadko ale wtedy raczej mleko i migdały ale jest tych preparatów bezpiecznych dla kobiet w ciąży😊
Czy Wam też jest tak niewygodnie w spodniach? Strasznie mnie denerwują ostatnio🫣Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Moniczka38 wrote:Mi też niewygodnie w spodniach
kupiłam jedne leginsy z oysho i drugie z gymglamour i o niebo lepiej. Ciągle w nich chodzę
-
Książkara_w_ciąży wrote:Cześć dziewczyny 😊 melduję się że wszystko jak na razie jest dobrze, ból się wyciszył, biorę antybiotyk i odpoczywam🙂 myślę że to było tylko takie podrażnienie wyrostka bo Crp miałam 20 więc nie jakoś dużo.
Witam nowe mamusie 😘
Czy Wam też jest tak niewygodnie w spodniach? Strasznie mnie denerwują ostatnio🫣
O myślałam o Tobie ostatnio, dobrze, że ból się wyciszył ❤️ trzymam kciuki za brak kolejnych takich akcji!
O tak, też mi niewygodnie, gdzie się da to chodzę w dresie, dobrze, że mój uniform w pracy też jest na gumkę, ale co raz poważniej myślę o kupnie jakiś typowo ciążowych ubrań, bo teraz nawet gumka na brzuchu mnie już drażni. Macie coś do polecenia?
Witam też nowe dziewczynyKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Ewa, wspolczuje bardzo 😢
Znam ten bol. Trzymaj sie, tule ✊🥺🫂 -
Misinka6677 wrote:Dziewczyny czy Wy się też tak cały czas boicie? Ja mam wrażenie że zyje od wizyty do wizyty, teraz ginekolog kazała mi przyjść za trzy tygodnie to umówiłam się ukradkiem do innego lekarza żeby nie zwariować.
Boje sie przez caly czas. Dlatego tez bede chodzila do 2 lekarzy w miare mozliwosci. W pierwszej ciazy chodzilam co 2 tyg na przemian, plus probowalam na nfz, tyle ze w przychodni lekarz mnie przegonil, jasne ze zrobilam awanture, ale i tak do niego juz nie poszlam. Tym razem mamy nowego lekarza w przychodni, wiec sprobuje. -
Umka wrote:Boje sie przez caly czas. Dlatego tez bede chodzila do 2 lekarzy w miare mozliwosci. W pierwszej ciazy chodzilam co 2 tyg na przemian, plus probowalam na nfz, tyle ze w przychodni lekarz mnie przegonil, jasne ze zrobilam awanture, ale i tak do niego juz nie poszlam. Tym razem mamy nowego lekarza w przychodni, wiec sprobuje.
Dlaczego przegonił 😱👩🏽30 🧔🏼♂️ 35
Starania od 31.12.2023 z pełnym monitoringiem owulacji ✔️
Badania w normie, nasienie w normie ✔️
3.01.2025 rozpoczęcie stymulacji do in vitro w REPROFIT Ostrawa.
15.01. Punkcja ✊🏻🙏🏼
34🥚 12 zapłodnionych 🙏🏼
2x 5BB 🥹
31.03.25 - FET 5BB 5-dniowa
3dpt- beta 3.1, 4 dpt- cień cienia na kilku testach, 5 dpt beta 15.20, 7 dpt beta 69.70, 9 dpt beta 162,4, 11 dpt beta 377,80, 14 dpt beta 1330,70, 17dpt beta 3310,
6t2d serduszko ❤️❤️ CRL 0,4 cm 🥹proszę zostań
7t5d - CRL 1,4 cm ❤️ -
Misinka6677 wrote:Dziewczyny czy Wy się też tak cały czas boicie? Ja mam wrażenie że zyje od wizyty do wizyty, teraz ginekolog kazała mi przyjść za trzy tygodnie to umówiłam się ukradkiem do innego lekarza żeby nie zwariować.
Tak, ja ciągle. Mnie każda wizyta w toalecie stresuje, zwłaszcza jak coś nowego się dzieje, czego wcześniej nie było… np. właśnie od kilku dni mam dużo takich wodnych upławów, których nawet nie widać, ale je po prostu czuje (no chyba, że się pocę, bo tak gorąco się zrobiło, nie potrafię ocenić 😅). Albo dziś od rana właśnie mam jakieś inne upławy, więcej ich i co jakiś czas mają inny kolor, do tego jakieś kłucia w jajnikach, już sama się nakręcam. Kupiłam Lactovaginal w aptece, ale na razie czekam - będę pytała lekarza w razie w czy użyć. Wszędzie piszą też o zmianie zapachu upławów, że wtedy oznacza to jakąś infekcję, ale ja nie wiem czy ten zapach się zmienił, czy nie. Nie potrafię tego stwierdzić 🙈 Bo jest tak ciepło, że jak człowiek chodzi siku, to wiadomo, że jakiś zapach czuć.
I tak sobie świruję od rana 🙈 Dodatkowo zawsze przed ciążą od dziecka miałam dużo krwinek białych w moczu, widać je było w toalecie. Teraz w ciąży też tak mam, naczytałam się już oczywiście, że do lekarza trzeba, bo to oznacza stan zapalny albo infekcje dróg moczowych. Oszaleje 🙈
Czy Wy widzicie u siebie w moczu też takie białe, pływające farfocle? Bo znowu gdzieniegdzie w necie piszą, że w ciąży to normalne.
Co do spodni - ja już odkąd się dowiedziałam chodzę tylko w dresach, tydzień temu obkupiłam się w takie luźne, cienkie spodnie w Sinsay i tylko je ciągle mam na tyłku 😃 Polecam Wam, bo tanie i super przewiewne 🥰 -
-
KasiaXXX wrote:Tak, ja ciągle. Mnie każda wizyta w toalecie stresuje, zwłaszcza jak coś nowego się dzieje, czego wcześniej nie było… np. właśnie od kilku dni mam dużo takich wodnych upławów, których nawet nie widać, ale je po prostu czuje (no chyba, że się pocę, bo tak gorąco się zrobiło, nie potrafię ocenić 😅). Albo dziś od rana właśnie mam jakieś inne upławy, więcej ich i co jakiś czas mają inny kolor, do tego jakieś kłucia w jajnikach, już sama się nakręcam. Kupiłam Lactovaginal w aptece, ale na razie czekam - będę pytała lekarza w razie w czy użyć. Wszędzie piszą też o zmianie zapachu upławów, że wtedy oznacza to jakąś infekcję, ale ja nie wiem czy ten zapach się zmienił, czy nie. Nie potrafię tego stwierdzić 🙈 Bo jest tak ciepło, że jak człowiek chodzi siku, to wiadomo, że jakiś zapach czuć.
I tak sobie świruję od rana 🙈 Dodatkowo zawsze przed ciążą od dziecka miałam dużo krwinek białych w moczu, widać je było w toalecie. Teraz w ciąży też tak mam, naczytałam się już oczywiście, że do lekarza trzeba, bo to oznacza stan zapalny albo infekcje dróg moczowych. Oszaleje 🙈
Czy Wy widzicie u siebie w moczu też takie białe, pływające farfocle? Bo znowu gdzieniegdzie w necie piszą, że w ciąży to normalne.
Co do spodni - ja już odkąd się dowiedziałam chodzę tylko w dresach, tydzień temu obkupiłam się w takie luźne, cienkie spodnie w Sinsay i tylko je ciągle mam na tyłku 😃 Polecam Wam, bo tanie i super przewiewne 🥰
Taak wlasnie ja tez widze takie farfocle! Nie wiedzialam co to oznacza28👩🏼❤️👨🏼29
23.04 - ✔️ test
Beta:
23 kwietnia - 17.37
25 kwietnia - 44.71
30 kwietnia - 151.80 🥺🍀
5 maj - 259.08 😢
6 maj - 289.37 😢 - podejrzenie cb/cp