Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Książkara_w_ciąży wrote:Tak, mnie bolą cały czas. Z różnym nasileniem. Ubieranie i ściąganie stanika to koszmar. A najbardziej bolą rano, jak wstaję z łóżka. Ciągną w dół jakby były z kamienia🫣
Ubieranie u mnie jeszcze nie tak źle ale ściąganie albo samo chodzenie bez to koszmar 🤣PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Karola1995 wrote:Dziękuję dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie 🥰
Tak tak mamuśki 30 ja juz swoja w kwietniu skonczylam w sumie tą ciąża to wymarzony prezent . Mąż pytal chyba z pół roku co bym chciala na 30 a ja ze zajsc w ciążę 4 dni po urodzinach ⏸️. 🙂
Piątka, ja 3 dni przed urodzinami zobaczyłam dwie kreski, piękny prezent na 30 urodziny (u mnie też)
Co do nastawienia, ja podobnie jak Daniela staram się odganiać złe myśli i staram się myśleć pozytywnie. Mi łatwiej było w pierwszej ciąży, wtedy miałam lżejszą głowę, wiele mnie nie dotyczyło, teraz po jednym poronieniu już wiem, że to nie odległy temat, który dotyczy tylko kogoś innego. Mimo wszystko w tej ciąży mam dobre przeczucia, dzisiaj mdłości cały dzień mnie męczyły, to też pomagaKarola1995 lubi tę wiadomość
-
Umka wrote:Czesc, dziewczyny 👋😊 .
Dolacze do watku, dluugo sie zbieralam 😀 .
Termin mam na 07.12. Dzisiaj mam rowniutkie 9+0.
To druga ciaza po 8 in vitro. Mamy mala ksiezniczke w domu w wieku 1,7r.
W piatek bylam u mojej gin prowadzacej, serduszko 176, wszystko w porzadku. Bede chodzic tez na nfz, termin co prawda az na 26 maja, ale jakos sie uda 🤪.
Trzymamy kciuki ✊✊✊
I zycze nam wszystkim nudnej ciazy 💗
Cześć Umka!! Gratulacje. Miło widzieć znojoma z września:)
Ja co prawda zagoscilam tylko na chwilę ale podczytuje co tam u dziewczyn:)
Umka lubi tę wiadomość
-
Wróciłam dziewczyny:)
Udało się wejść na Mały Rozsutec i wjechać kolejką i przejść przez Wielki Krywan, Chleb i kilka mniejszych szczytów.
Mnie cycki bolą okropnie, nie jestem w stanie spać na brzuchu, partner ma wytyczne jak można dotykać :p
I mdli mnie też cały czas mniej bądź bardziej. Ale chyba ostatnio trochę lepiej jak nie dopuszczam do bycia głodną.
I na pewno już nie padam o 21 , jestem w stanie posiedziec ciut dłużej
Nayeli lubi tę wiadomość
-
Natka:) wrote:Dlaczego przegonił 😱
Powiedzial bym nie przychodzila wiecej bo nie prowadze u niego ciazy... W gabinecie prywatnym 🫣 -
zosiasamosia wrote:Cześć Umka!! Gratulacje. Miło widzieć znojoma z września:)
Ja co prawda zagoscilam tylko na chwilę ale podczytuje co tam u dziewczyn:)
Czesc Zosiu! Jeszcze nie dziekuje, ale ttt odpukac jest dobrze. Bardzo milo Ciebie widziec i mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku 💗
Jest mi bardzo przykro ze to byla tylko chwila, ale wierze ze bedzie dobrze i mocno trzymam kciuki za Wasze drugie serduszko ✊✊✊❤️❤️. Jestem pewna ze sie uda i to szybko ✊✊✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 00:33
-
Książkara_w_ciąży wrote:Tak, mnie bolą cały czas. Z różnym nasileniem. Ubieranie i ściąganie stanika to koszmar. A najbardziej bolą rano, jak wstaję z łóżka. Ciągną w dół jakby były z kamienia🫣
-
Tez mam problem z bolącymi cyckami najchetniej chodzilabym cały czas w biustonoszu , wydaje mi sie tez se sa duuuuzo wieksze jak byly 🙂👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️❤️
26.04.25 beta 387❤️❤️
30.04.25 beta 1847❤️❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️❤️❤️
Walczymy dalej o ciebie słoneczko❤️
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
KasiaXXX wrote:Mnie też ciągle piersi bolą i sutki są strasznie wrażliwe. Jak np. dotknę je niechcący pod prysznicem wężem od słuchawki to aż bolą.
Wisienka - Ty się nie przejmuj brakiem objawów, połowa moich koleżanek nie miała żadnych dolegliwości w ciąży, oprócz rosnącego brzuszka 😄 Także każda ciąża jest inna.
Co do 30 - ja mam swoją w czerwcu i zawsze marzyłam o urodzeniu dziecka w wieku 30 lat, no i póki co planowany termin porodu jest na 18.12.2025, także marzenie może się spełnić 😄 Byleby tylko wszystko przebiegało zgodnie z planem. Na samą myśl o kolejnej wizycie, a potem o badaniach prenatalnych w czerwcu, aż się trzęsę 🤯 -
MadCat wrote:Jeśli masz bardzo wrażliwe piersi poczytaj sobie czy da się jakoś je odwrażliwić. Ja miałam tak w pierwszej ciąży i pierwsze karmienia to był lekki dramat 🙈 no bolało mnie w uj. Jak teraz przeczytałam że tak Cię bolą to odrazu o tym pomyślałam. Mi się po jakimś czasie karmienia uspokoiły, ale to bolesne to było i momentami chciałam olać karmienie cycem 🙈
Wydaje mi się, że wrażliwość piersi zmieni się jeszcze z 50 razy podczas ciążyCo do karmienia i bólu, raczej to jest spowodowane tym, że dziecko uczy się chwytać, jeść i rani sutki. Ja przynajmniej tak to zapamiętałam, nie wiążę to z wrażliwością piersi, która występuje teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 08:38
-
Delfi wrote:Wydaje mi się, że wrażliwość piersi zmieni się jeszcze z 50 razy podczas ciąży
Co do karmienia i bólu, raczej to jest spowodowane tym, że dziecko uczy się chwytać, jeść i rani sutki. Ja przynajmniej tak to zapamiętałam, nie wiążę to z wrażliwością piersi, która występuje teraz
No i w pierwszej ciąży bardziej mnie piersi bolały na początku. Teraz jest tak optymalnie -
Hm odnośnie lęku to chyba podchodzę do tego na zimno, o wiele bardziej się przejmuję tym co będzie jak już będą na świecie. I bardzo się cieszę jak jakiś objaw zanika, bo to więcej komfortu dla mnie, a jeszcze trochę trzeba pociągnąć w tym czteropaku🤔 ale może to być też spowodowane tym, że nie mam w historii żadnego poronienia czy cb tylko długie starania, wiadomo, że to są historię, które zostawiają ślad.
Cycki u mnie zdecydowanie lepiej niż były, jak się sutka mocniej dotknie to niemiło, ale normalnie raczej ich nie czuje.
Zazdroszczę dziewczynom, które już siedzą na L4, miałam z majówką ponad tydzień wolnego, a dziś do pracy i już mnie kryzys łapie. To jak przed dłuższym urlopem, im bliżej tym mniej się do pracy chce chodzić 🫣 optymistycznie myślę, że dociągnę jeszcze do czerwca i też się wyloguje. Wyśle mejla do księgowej dziś niech mi policzy to zawrotne L4, może to mnie zmotywuje do pracy 😂😂
Nie pamiętam, która dziewczyna pytała o potencjalne serduszko w 6 tyg. U mnie było widać serduszka z OM 5+5, z USG dzieci są kilka dni starsze, bo miałam szybciej owulację, więc jest nadzieja!
W tym tygodniu mam tydzień lekarzy, wtorek wpada endokrynolog, w środę idę na konsultację psychologiczną, a w niedzielę (!) do mojej gin na USG. Intensywnie się szykuje. Czy ktoś dzisiaj ma wizytę? -
Kciukaski za dzisiejsze wizyty 🩷✊🏼
Ja w ostatnich dniach tak fatalnie się czuję, nie mam na nic siły. -
Dzień dobry po weekendzie 😊
Wisienka piona! Ja jestem dopiero ok 6t ale też nie mam praktycznie objawów. Nic nie boli, nie ciągnie, nie mdli. Piersi też się jakby uspokoiły. Czasem bardziej wrażliwe ale to mi nie przeszkadza więc może jesteśmy w grupie szczęściar, przynajmniej na razie, które nie męczą się objawami🥰
Ja się staram niczym nie martwić. Krwawienia nie ma, tzn. że ciąża się rozwija. W środę idę do lekarza więc się czegoś więcej dowiem 😊 Cieszy mnie w sumie mniejszy apetyt i brak zachcianek. Staram się jeść jak wcześniej, zdrowo ale tyle ile organizm potrzebuje i słuchać swojego organizmu, nie przemęczać się.
Dzisiaj ciężko było się zebrać do pracy ale poniedziałki zawsze są trudne.
Dobrego samopoczucia dzisiaj🤗Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Gilgotek wrote:Kciukaski za dzisiejsze wizyty 🩷✊🏼
Ja w ostatnich dniach tak fatalnie się czuję, nie mam na nic siły.
Ja od wczoraj też kiepsko się czuję, ale to jest połączone kiepskie fizyczne samopoczucie z dobrym samopoczuciem psychicznym. Serio, tak mnie cieszą te objawy, w poprzedniej lutowej ciąży pomimo, że ciąża była starsza, nie doczekałam takich objawów (a wiem, że ja mam objawowe ciąże, bo w pierwszej miałam mocne mdłości)Umka lubi tę wiadomość
-
Szu_szu wrote:Nie pamiętam, która dziewczyna pytała o potencjalne serduszko w 6 tyg. U mnie było widać serduszka z OM 5+5, z USG dzieci są kilka dni starsze, bo miałam szybciej owulację, więc jest nadzieja!
Ja w poprzedniej ciąży byłam w 7+2, ale wg USG 6+1 i było tylko echo zarodka. To jest mocno graniczny wiek ciąży, więc nie należy się przejmować, jeżeli serduszko jeszcze nie jest rozkręconeSiasi lubi tę wiadomość
-
To ja mam dłuższą majówkę 😂 dalej jestem zakatarzona i wolę się doleczyć. Idę dziś do lekarza, a gina mam w czwartek.
Z objawów to przez chorowanie się wyciszyły, ale wczoraj wróciły mdłości i ból piersi. Rano tak mi bylo niedobrze że już myślałam 🤮
Liczę że mój 4latek się nie rozłoży bo wtedy nie odpocznę 😂 -
MadCat wrote:To ja mam dłuższą majówkę 😂 dalej jestem zakatarzona i wolę się doleczyć. Idę dziś do lekarza, a gina mam w czwartek.
Z objawów to przez chorowanie się wyciszyły, ale wczoraj wróciły mdłości i ból piersi. Rano tak mi bylo niedobrze że już myślałam 🤮
Liczę że mój 4latek się nie rozłoży bo wtedy nie odpocznę 😂
Współczuję... niełatwo się doleczyć nie biorąc leków tylko domowymi sposobami. A przy dziecku w domu też nie masz jak poleżeć i wypocząć. Kciuki za szybki powrót do zdrowia 😊MadCat lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta