Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale dziewczyny tu nastukałyscie przez majówkę, nadrabiałam i nadrabiałam 😉
U mnie majówka typowo pod kątem dzieci, wycieczki, dmuchańce, zoo, działka, lody, place zabaw itp. Dziś poszły do przedszkoli, to pojechałam rano oddać krew na badania i teraz korzystam w wolnej chaty i odpoczywam. Senność towarzyszy mi cały czas. Za to ból piersi znacząco się zmniejszył i mdłości też dokuczają mniej. USG mam w środę na NFZ, będzie 8t6d, to już takie fajne bobo 😀Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
Starania o wspólne Bobo
8 cs
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
Walcz Kropeczko -
Byłam dziś na becie i progesteronie, do 15 powinnam mieć wynik 🤞🏻❤️
Dziewczyny mam do was pytanie, czy miałyście coś takiego jak ja? Budzę się codziennie rano calutka mokra, dosłownie jakbym wyszła spod prysznica… A nie jest mi gorąco, wręcz przeciwnie! Jest mi zimno a jestem cała mokra, takie jakieś nocne zimne poty…
Nie mam pojęcia czy to może być jeden z objawów?Babsi, Gilgotek, Umka lubią tę wiadomość
28👩🏼❤️👨🏼29
23.04 - ✔️ test
08.05 - cb 💔 -
Cebulka35 wrote:Ale dziewczyny tu nastukałyscie przez majówkę, nadrabiałam i nadrabiałam 😉
U mnie majówka typowo pod kątem dzieci, wycieczki, dmuchańce, zoo, działka, lody, place zabaw itp. Dziś poszły do przedszkoli, to pojechałam rano oddać krew na badania i teraz korzystam w wolnej chaty i odpoczywam. Senność towarzyszy mi cały czas. Za to ból piersi znacząco się zmniejszył i mdłości też dokuczają mniej. USG mam w środę na NFZ, będzie 8t6d, to już takie fajne bobo 😀
Tak samo, czytałam Was dziś i czytałam.
Ewa 😞💔 tak mi przykro
Ja 30.04 byłam jeszcze na szybkim usg i dziabąg, jak nazwała go pani doktor, ma się świetnie. W tym tygodniu czeka mnie stos badań z pierwszego etapu ciąży i jeszcze krzywa glukozowa 🫣 w piątek wizyta dziabągowa… a w sobotę grill z okazji pierwszych urodzin córeczki. Nie mogę uwierzyć jak szybko ten rok minął… i jak szybko leci ta ciąża 🥹 mam wrażenie że wczoraj sikałam na patyk a tu już 8+5
I też dużo bardziej mi ta ciąża dokucza, ciągle ciągnie mnie podbrzusze, boli kręgosłup lędźwiowy, mdłości… poprzednia była dużo łaskawsza 🫣 i najgorsze jest to zmęczenie, i to, ze trzeba jednak córą się zająć, mimo że oczy na zapałki. Dziewczyny w pierwszej ciąży, doceniajcie możliwość drzemki 😂Umka lubi tę wiadomość
-
M&Ms_91 wrote:Tak samo, czytałam Was dziś i czytałam.
Ewa 😞💔 tak mi przykro
Ja 30.04 byłam jeszcze na szybkim usg i dziabąg, jak nazwała go pani doktor, ma się świetnie. W tym tygodniu czeka mnie stos badań z pierwszego etapu ciąży i jeszcze krzywa glukozowa 🫣 w piątek wizyta dziabągowa… a w sobotę grill z okazji pierwszych urodzin córeczki. Nie mogę uwierzyć jak szybko ten rok minął… i jak szybko leci ta ciąża 🥹 mam wrażenie że wczoraj sikałam na patyk a tu już 8+5
I też dużo bardziej mi ta ciąża dokucza, ciągle ciągnie mnie podbrzusze, boli kręgosłup lędźwiowy, mdłości… poprzednia była dużo łaskawsza 🫣 i najgorsze jest to zmęczenie, i to, ze trzeba jednak córą się zająć, mimo że oczy na zapałki. Dziewczyny w pierwszej ciąży, doceniajcie możliwość drzemki 😂 -
kikix0o wrote:Byłam dziś na becie i progesteronie, do 15 powinnam mieć wynik 🤞🏻❤️
Dziewczyny mam do was pytanie, czy miałyście coś takiego jak ja? Budzę się codziennie rano calutka mokra, dosłownie jakbym wyszła spod prysznica… A nie jest mi gorąco, wręcz przeciwnie! Jest mi zimno a jestem cała mokra, takie jakieś nocne zimne poty…
Nie mam pojęcia czy to może być jeden z objawów?
Ja miałam podobnie. Było mi wiecznie zimno a jednak jak wstawałam rano to byłam przepocone. Mój mąż myślał że mam gorączkę bo co noc grzałam go jak kaloryfer 😉kikix0o lubi tę wiadomość
-
Hejka, muszę nadrobić majowkowe posty 🙈
Ewa widziałam Twoją wiadomość, bardzo mi przykro 🥺 ogromne współczucia 🥺🥺🫂
Książkara - oj niezły stres miałaś, dobrze że już jest lepiej 😊 wypoczywaj 🥰
Jestem po wizycie u docelowej prowadzącej, przesympatyczna osoba, ma dobre opinie i też czułam się zdecydowanie bardziej komfortowo i zaopiekowania niż w zeszłym tygodniu.
Ciąża 6+4, termin na 25.12 🙈 udało się wyłapać uderzenia serca, 101 na minutę, pani mówiła, że na ten etap ciąży jest to wynik w normie i później się rozkręci. Dostałam skierowanie na prenatalne i inne badania, kolejna wizyta 30 maja 😊Delfi, ellevv, Szu_szu, Wilga27, Książkara_w_ciąży, M&Ms_91, Umka lubią tę wiadomość
-
kikix0o wrote:Byłam dziś na becie i progesteronie, do 15 powinnam mieć wynik 🤞🏻❤️
Nie mam pojęcia czy to może być jeden z objawów?
Kiki polubiłam za zrobiona Betę. Czekam z Tobą na wyniki,chociaż środowe powiedzą coś więcej.
Ja w pierwszej ciąży byłam w nocy bardzo zgrzana, strasznie było mi gorąco. Jeśli jest Ci zimno to może warto zbadać TSH. Często jest zimno przy problemach z tarczycą. Jak pójdziesz w środę na Beta to poproś o TSH. Najlepiej jakby było pomiędzy 1.5-2.kikix0o lubi tę wiadomość
-
Udało mi się umówić badania prenatalne na NFZ. W czwartek mam ginekologa na NFZ, poczułam obawy czy wystawi mi na pewno skierowanie. Myślicie że bez problemu czy mogą robić problemy?
-
Pierniczka wrote:Hejka, muszę nadrobić majowkowe posty 🙈
Ewa widziałam Twoją wiadomość, bardzo mi przykro 🥺 ogromne współczucia 🥺🥺🫂
Książkara - oj niezły stres miałaś, dobrze że już jest lepiej 😊 wypoczywaj 🥰
Jestem po wizycie u docelowej prowadzącej, przesympatyczna osoba, ma dobre opinie i też czułam się zdecydowanie bardziej komfortowo i zaopiekowania niż w zeszłym tygodniu.
Ciąża 6+4, termin na 25.12 🙈 udało się wyłapać uderzenia serca, 101 na minutę, pani mówiła, że na ten etap ciąży jest to wynik w normie i później się rozkręci. Dostałam skierowanie na prenatalne i inne badania, kolejna wizyta 30 maja 😊
Ja też dziś po wizycie ale narazie u pani doktor z kliniki, za dwa tyg też idę do niej a potem się pomyśli co dalej.
U mnie 6+4 z usg a 6+5 z transferu więc termin narazie 24/25.12 🫣
Ja jeszcze bez skierowań. Następna wizyta 19.05 i wtedy wszytskiego się dowiem
Pierniczka, Delfi, Umka lubią tę wiadomość
👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Ale skoro piszecie, że można się umówić na prenatalne bez skierowania to może też tak zrobię? Jak sprawdzacie gdzie się umówić ? Żeby trafić do dobrego lekarza?👩34 👨42
🌞🌿
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️ -
Gilgotek wrote:Udało mi się umówić badania prenatalne na NFZ. W czwartek mam ginekologa na NFZ, poczułam obawy czy wystawi mi na pewno skierowanie. Myślicie że bez problemu czy mogą robić problemy?
Teraz chyba wystawiają bez problemu, bez tych wskazań dla wszystkich. Ale wg wcześniejszych wytycznych poronienia to już wskazanie na skierowanie funduszowe, więc myślę, że na spokojnie. A umówili Cię bez kodu skierowania ? U mnie od razu wołali -
Mnie pytali o kod skierowania.
Mam umówione na 3 czerwca, ale wtedy będzie pobrana krew i rozmowa z genetykiem i na tej wizycie umówią mnie na USG, nie wiem czy to standardowa procedura, myślałam, że od razu termin USG wyznaczają, może zależy od placówki 🤔 -
Z dolegliwości to tak jak czułam, na majówkę dopadły mnie nudności, cały dzień jest mi niedobrze, po jeździe autem też dokuczają, nie jem dużych porcji, ale czuję się jakbym konia z kopytami zjadła tak mi wszystko ciąży na żołądku 🤢 dziś dostałam receptę na Xonvea, jak będzie tak dalej to skorzystam.
-
Dziewczyny też tak macie? Na fb same reklamy wózków, ciuszków itp. mi się wyświetlają. Najpierw nie wchodziłam a teraz już zaczęłam zaglądać i to wszystko takie słodkie i śliczne- wczoraj już prawie zrobilam zamówienie na body... ale mowie NIE! Obiecałam sobie se wcześniej niż w II trymestrze nic nie kupię, same wiecie... ale nie idzie wytrzymać. Postanowiłam, że dopiero w czerwcu coś kupię, tylko czy wytrzymam jeszcze miesiąc 🫣 pomijam to że już pokój mebluje w myślach 🤣 a mężowi zakazałam o tym wspominać do lipca 😂😂😂
KasiaXXX, Umka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem załamana, mam wyniki… 😭
30 kwietnia beta wynosiła - 151.80
A dzisiaj 5 maja - 259.08
Progesteron 13.11
Czyli już po wszystkim… Wpisałam swój pierwszy wynik bety + ten dzisiejszy i średni przyrost wychodzi w normie - 67% ale jak wpisuję ten ostatni z 30 kwietnia i dzisiejszy, to przyrost wynosi 24.5% 😭
Co ja mam teraz zrobić?28👩🏼❤️👨🏼29
23.04 - ✔️ test
08.05 - cb 💔 -
kikix0o wrote:Dziewczyny jestem załamana, mam wyniki… 😭
30 kwietnia beta wynosiła - 151.80
A dzisiaj 5 maja - 259.08
Progesteron 13.11
Czyli już po wszystkim… Wpisałam swój pierwszy wynik bety + ten dzisiejszy i średni przyrost wychodzi w normie - 67% ale jak wpisuję ten ostatni z 30 kwietnia i dzisiejszy, to przyrost wynosi 24.5% 😭
Co ja mam teraz zrobić?
Przytulam 😥
Możesz spróbować umówić się do lekarza, ale nie wiem czy będzie w stanie cokolwiek zrobić. Pęcherzyk widać przy becie powyżej 1000.
Inna opcja to po prostu czekać na a okres
I sprawdzić za jakiś czas czy na pewno beta spadła do 0.
-
Cześć odzywam się nieśmiało.. pierwsza ciąża udana z 6 in vitro 4 lata temu.. Endometrioza i jeden jajowód…
Niepłodność od lat.. i teraz naturalny Cud i szok.. Potwierdzony Bączek z bijącym serduszkiem… 7tydzien.Wilga27, M&Ms_91, Daniela77, Nayeli, Delfi, Książkara_w_ciąży, KasiaXXX, Siasi, Mary27, ellevv, Le, Szu_szu, Umka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Nefretam wrote:Przytulam 😥
Możesz spróbować umówić się do lekarza, ale nie wiem czy będzie w stanie cokolwiek zrobić. Pęcherzyk widać przy becie powyżej 1000.
Inna opcja to po prostu czekać na a okres
I sprawdzić za jakiś czas czy na pewno beta spadła do 0.
Udało mi się jeszcze dziś umówić do ginekologa, jakaś inna babka niż ten do którego miałam pójść 16 maja, ale może cokolwiek mi podpowie..
Bo sama nie wiem, czy to już stracone, czy powinnam brać jakieś leki, czy jest opcja że to jakaś ciąża pozamacicznaPrzynajmniej będę mieć spokojniejszą głowę że się skonsultowałam.
A jutro i po jutrze jeszcze sprawdzę betę28👩🏼❤️👨🏼29
23.04 - ✔️ test
08.05 - cb 💔