Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Ritaaa wrote:Dziś odebrałam wyniki Plgf (ryzyko preeklampsji), wyszło 10pg/ml, (normy na moment pobrania krwi : 12,9-50,9). Odrazu stres wystrzelił w kosmos, napisałam wiadomość do mojego gin co tu robić, jak do jutra nie odpisze będę dzwonić, bo prenatalne dopiero za 2tyg.. czytałam że na to dziewczyny stosują acard, ja mam zastrzyki z heparyny od początku ciąży, ale chyba to nie to samo, sama nie wiem, już trochę zgłupiałam.
Miałyście może z tym do czynienia ?
Też mam niski wynik plgf i dostałam acard 150. -
Ritaaa wrote:Dziś odebrałam wyniki Plgf (ryzyko preeklampsji), wyszło 10pg/ml, (normy na moment pobrania krwi : 12,9-50,9). Odrazu stres wystrzelił w kosmos, napisałam wiadomość do mojego gin co tu robić, jak do jutra nie odpisze będę dzwonić, bo prenatalne dopiero za 2tyg.. czytałam że na to dziewczyny stosują acard, ja mam zastrzyki z heparyny od początku ciąży, ale chyba to nie to samo, sama nie wiem, już trochę zgłupiałam.
Miałyście może z tym do czynienia ?
Ja bym poczekała na badania prenatalne ocenia sie całość łącznie z obrazem usg przepływy i innymi wynikami zapewne będzie acard 150 ja już biorę od początku u mnie jest wysokie ryzyko stanu przez choroby prowadzący ciążę mówił, że później będziemy te parametry czesciej kontrolować zależnie od sytuacji -
Wizyta udana, kamień spadł z serca 🥹 mamy 2,7cm bobaska który machał rączkami i nóżkami, usg wychodzi idealnie z terminem miesiączki. Muszę tylko zrobić już test obciążenia glukoza bo cukier na czczo 94… masakra w pierwszej ciąży też miałam wysoki a potem krzywa idealna, oby teraz też tak było .. i TSH na podłodze, 0,2 przez co mogę mocniej odczuwać mdłości, w poprzedniej ciąży było to samo eh 😭 dziś 9+4, może drugi trymestr będzie bardziej łaskawy ❤️
16 czerwca prenatalne ✨
Cerva, Wiolami, Minimalti, Hera098, Akacjowa_, Rosalinda, Izia, Myszkaaa20, Justi2019, boys' mum lubią tę wiadomość
👩🏼30 🧔🏻♂️33
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 immunologia, dr Paśnik
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
12+0 prenatalne 5,44cm
6.10.2025 córka na świecie 🩷

-
Super Dziewczyny, że dzisiejsze wizyty udane. 🙂
Ja też dorzucam dobre wieści. Bobas ma 4 cm, serce pięknie bije. 🥰 mocno podrósł i wiek ciąży zrównał się z OM przez co data porodu przesuwa się na 17.12. Także poproszę o aktualizację w wolnej chwili. 🙂
A prenatalne na 10.06
przyszłamama96, Wiolami, Minimalti, Hera098, Akacjowa_, Rosalinda, Myszkaaa20, Justi2019, boys' mum, Debris lubią tę wiadomość
-
Gratulacje udanych wizyt Dziewczyny ♥️🤰
przyszłamama96 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje dobrych wieści 🙂
Ja już też nie mogę spać od 4 mam problem sby dalej zasnąć ... -
Słoneczko🌼 wrote:Dziewczyny gratulacje dobrych wieści 🙂
Ja już też nie mogę spać od 4 mam problem sby dalej zasnąć ...
Witam w klubie🫢
A dzisiejsza noc to jakiś meksyk,mam wrażenie że wogole nie spałam budziłam się cały czas😕 -
Gratulacje Dziewczyny, super, że wszystko dobrze na wizytach 🧡
Dołączam do grona niewyspanych 🫣 syn nam ostatnio daje popalić z zasypianiem, potem się jeszcze budze w nocy i człowiek taki przetrącony 🙄
Po 3 tygodniach dobrego samopoczucia wrócił u mnie gorszy okres od kilku dni 🤢😴 a myślałam, że to już za mną 😅
Udanego dnia 🧡 mamy dzisiaj jakieś wizyty? ☺️ -
Hej.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, niech rosną zdrowo maluszki💜
Dołączam do grona niewyspanych, chyba księżyc tak oddziałowuje, mój młodszy nie dość, że późno zasnął to jeszcze obudził się w nocy i zasnął jak zaczęło się jasno robić, help.
Już zapomniałam co to znaczy wstawać w nocy, a od grudnia jazda od nowa 🤣2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Hej 💐
Cudowne wieści z wizyt 🥹 te nasze maluszki są już takie duże 🤭
Trzymam kciuki za dzisiejsze prenatalne 🤞🏼 -
Wiolami wrote:Witam w klubie🫢
A dzisiejsza noc to jakiś meksyk,mam wrażenie że wogole nie spałam budziłam się cały czas😕
Corka się rozchorowała, wiec u mnie też pobudki co godzinę były. Z rana zabrała młodą teściowa, ale odespałam sobie tylko godzinkę bo musialam dzwonić do pediatry umówić małą.Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Hera098 wrote:Corka się rozchorowała, wiec u mnie też pobudki co godzinę były. Z rana zabrała młodą teściowa, ale odespałam sobie tylko godzinkę bo musialam dzwonić do pediatry umówić małą.
Współczuję choroby córeczki😕 dużo zdrówka dla małej .
Ja się na chwilę obecną czuję kiepsko,niewyspana,pościskałam się z toaletą oddając całe śniadanie,teraz jestem głodna i mnie mdli więc zjadłam banana ,ale to chyba nie to 🫢 najchętniej poszłabym spać ….tylko że czekam na stolarza bo dziś meble montuję .Mialsm takie plany że sobie poukładam w nowych szafkach , a skończy się raczej na leżeniu 🫢😉 -
Hera098 wrote:Corka się rozchorowała, wiec u mnie też pobudki co godzinę były. Z rana zabrała młodą teściowa, ale odespałam sobie tylko godzinkę bo musialam dzwonić do pediatry umówić małą.
Zdrówka dla córki,co jej dolega?
Końcówka maja,a w przedszkolu tez trochę dzieciaków kaszle 😏
Ja trochę się martwię,u mnie dopiero 9+5,a objawy od jakiegoś czasu jakby ustąpiły,a przeważnie ten tydzień jest nasilenie..będę myśleć teraz, a do wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie, zwariujeeee 😢 z chłopakami jakoś tak nie przeżywałam, bo te objawy były do prenatalnych co najmniej,to człowiek chociaż spokojniejszy,bo coś"sie działo", a tu nawet piersi mnie nie bolą, teraz mdłości też odpuściły, matko trzecia ciąża, a mnie zaskakuje. Jak żyć?🙈2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Rosalinda wrote:Boli mnie głowa od wczoraj. Walczę ze sobą czy wziąć Apap czy nie - niby bezpieczny, ale jakoś się boję

Dziewczyny, super, że wczorajsze wizyty przebiegły pomyślnie i że bobaski rosną 😊
Ja brałam połówkę tabletki jak już nie dało się wytrzymać