Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi sie ze ten z Bolesławca mial całkiem dobry sprzęt bo to taka fajna przychodnia i nawet jak piszlam potwierdzic ciążę to odrazu pokazało serduszko. Ja nie potrafie opisać jakie emocje mam teraz a o tych na prenatalnych to nawet nie wspomnę prawdę mówiąc nie wiem czy cokolwiek do mnie juz później docierało co ona mówiła o maluchach bo bylam jakby zupełnie gdzieś indziej nie wierzyłam nie mogło to do mnie dotrzeć. Mąż mi później mówił o tej pępowinie itd bo ja juz nic nie słyszałam
-
Nic dziwnego 🙈 niecodzienna sytuacja i w tych czasach to rzadkość, żeby na tym etapie nie zobaczyć drugiego dziecka🙈Angela1108 wrote:Wydaje mi sie ze ten z Bolesławca mial całkiem dobry sprzęt bo to taka fajna przychodnia i nawet jak piszlam potwierdzic ciążę to odrazu pokazało serduszko. Ja nie potrafie opisać jakie emocje mam teraz a o tych na prenatalnych to nawet nie wspomnę prawdę mówiąc nie wiem czy cokolwiek do mnie juz później docierało co ona mówiła o maluchach bo bylam jakby zupełnie gdzieś indziej nie wierzyłam nie mogło to do mnie dotrzeć. Mąż mi później mówił o tej pępowinie itd bo ja juz nic nie słyszałam
Oswoicie się z czasem,bliźniaki mają wyjątkową więź 😍2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Angela1108 wrote:Ta lekarka od prenatalnych dala mi namiar na lekarza w Wałbrzychu jakieś 120km od nas ale mowi ze on sie specjalizuje w takich ciążach bo z dziecmi wszystko ok ale chodzi o tą pępowinę i w poniedziałek bede ta dzwonić zeby chociaz raz w miesiącu do niego na kontrol podjechać a między czasie gdzieś na miejscu jeszcze chodzić. Sama nie wiem jak to ogarnąć jeszcze 🫣 jedno bylo szokiem a tu dwoje
Powodzenia ✊️ W razie w dzisiaj jest skuteczne leczenie fetoskopowe znajoma miała oba maluszki urodziły się zdrowe .
Angela1108 lubi tę wiadomość
-
Muszę poczytać o tymSłoneczko🌼 wrote:Powodzenia ✊️ W razie w dzisiaj jest skuteczne leczenie fetoskopowe znajoma miała oba maluszki urodziły się zdrowe .
-
Wiem to prawda moj mąż ma siostrę bliźniaczkę i teściowa dopiero jak urodziła mojego męża dowiedziala sie że drugie idzie 🫣Lunaaa12 wrote:Nic dziwnego 🙈 niecodzienna sytuacja i w tych czasach to rzadkość, żeby na tym etapie nie zobaczyć drugiego dziecka🙈
Oswoicie się z czasem,bliźniaki mają wyjątkową więź 😍
Rosalinda, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję bliźniaków! I to jeszcze dwie dziewczyny 😍🩷🩷 ale normalnie szok dla nas, że dopiero na tym etapie ktoś Ci o tym powiedział, a co dopiero dla Ciebie i męża 🙈 podwójna radość ❤️Angela1108 wrote:Na koniec obie z lekarka sie śmiałyśmy mowie do męża nawet sie na mnie nie patrz ona do niego Taak do mnie tez niech sie Pan nie odzywa tak żonę załatwić 😂😂 musze to przetrawić bo jak mozna bylo nie zobaczyć drugiego dziecka i serduszka no jak !
-
Ona mówiła że według niej na obecną chwile stawiałaby na dziewczyny ale ze sie jeszcze okaże.wera1211 wrote:Gratuluję bliźniaków! I to jeszcze dwie dziewczyny 😍🩷🩷 ale normalnie szok dla nas, że dopiero na tym etapie ktoś Ci o tym powiedział, a co dopiero dla Ciebie i męża 🙈 podwójna radość ❤️
A moj mąż pierwsze co jeszcze w klinice jak schodziliśmy po schodach że auto trzeba zmienić 😂
Hera098, Wiolami lubią tę wiadomość
-
Ja już mówiłam, że u mojego młodszego synka po porodzie zdiagnozowali wadę serca. Ale to jeszcze nic, jak byłam z nim na kardiochirurgii na operacji serca to była z nami na sali dziewczyna (młoda, 23 lata bodajże) z ciężko chorą córką. Oprócz VSD jak mój mały miała jeszcze inne wady serca, wadę płuc, zdeformowany nosek, ubytek kości czaszki - mówiła, że na USG nic nie było widać...blancaa12 wrote:Ja śmiałam przypadek że jak byłam z lipcowym w ciąży to na grupie koleżanka urodziła dziecko i okazało się po porodzie że maluch nie ma kosci udowej ( a chodziła na wszytkie badania , co wizytę miała usg) także różnie to bywa a była u kilku lekarzy🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Moja babcia ma brata bliźniaka i sama też urodziła bliźniaki (młodsze rodzeństwo mojego taty) 🙂Angela1108 wrote:Wiem to prawda moj mąż ma siostrę bliźniaczkę i teściowa dopiero jak urodziła mojego męża dowiedziala sie że drugie idzie 🫣🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Angela1108 wrote:Ja juz po prenatalnych napisze co i jak jak minie szok ale ciaza bliźniacza
Ooooooo rajusiu!😍 Gratulacje ❤️❤️
Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍
11.05 - serduszko ❤️
26.05 - 1,73cm

-
Angela1108 wrote:Wiem to prawda moj mąż ma siostrę bliźniaczkę i teściowa dopiero jak urodziła mojego męża dowiedziala sie że drugie idzie 🫣
Moja siostra ma bliźniaczki i dziewczynki to prawdziwe Aniołki Victoria'sSecret 😍😍😍
Początki są ciężkie, ale potem jest juz łatwiej, dacie radę 🙌
Każdy mąż od razu o zmianie auta myśli 🤣2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Rosalinda wrote:Ja już mówiłam, że u mojego młodszego synka po porodzie zdiagnozowali wadę serca. Ale to jeszcze nic, jak byłam z nim na kardiochirurgii na operacji serca to była z nami na sali dziewczyna (młoda, 23 lata bodajże) z ciężko chorą córką. Oprócz VSD jak mój mały miała jeszcze inne wady serca, wadę płuc, zdeformowany nosek, ubytek kości czaszki - mówiła, że na USG nic nie było widać...
Straszne 😢😢😢
Dlatego powtórzę się,że warto robić usg u innego specjalisty, ja się cieszę, że teraz te prenatalne to sam gin wystawia skierowanie i mnie pokierowala do polecanego ośrodka.
A jak ktoś ma wątpliwości na tym etapie, czuje, ze lekarz nie jest do końca kompetentny to uciekać, w końcu chodzi o nasze zdrowie i dziecka.
Rosalinda, Hera098 lubią tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
🌿Angela ale szok 😮🥰
Gratulacje udanych prenatalnych. Aż szok, że na razie przewaga dziewczynek 🤪
-
Może byśmy spisały sobie jakoś płcie?😛
Wiolami lubi tę wiadomość
Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️