X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas na Foty

Pierwsze Paszportowe TJ

L5xZT4.jpg

A reszta takie tam z dnia dzisejszego :)

2pLmgE.jpg

Djwi1t.jpg

e0LGwz.jpg

A to ostatnio chyba 2 tyg temu po kapieli jak sie do snu ulozyl ladnie :)

lc7KnV.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 21:52

Limerikowo, Domi IRL, AgataP, carola93, aNiLewe, juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super paszportowe, taka powazna mina ze ho ho

my pare x probowalismy zanim sie udalo

jaszczurka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze moj paluch na fote sie zalapal..

no zobaczymy czy nie odesla zdjecia bo nie moze byc z paluchem ale moze go oddiac bo w rameczce sie miesil wiec moze wpadna na pomysla:)

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Domi piekna malutka i taka do Ciebie podobna,wspolczuje tesciow,nie wytrzymalabym jakby mi sie ktos w zycie wtracal i w domu rzadzil...masakra

byle do wtorku szybko zleci zobaczysz.

Jaszczurka super paszportowe mam nadzieje ze nie odesla.Fajny ten twoj TJ :)

Carola piekny pierscionek :)

carola93, jaszczurka, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)

Jaszczurko super ten Twój synuś, a jaki już duży :)

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja tez mam taka nadziej, ze nie odesla mi tych zdjec juz z mlodszym mialam taka sytuacje, ze odeslali a 2zdjecie i tak bylo dla mnie lipnej jakosci..
    Pierwsze ladniejsze bylo nie wiem czego sie tam przyczepili...

Carola dziekuje no duzy to on sie juz urodzil tak wygladal jak bym byl miesiecznym baby heheh i to i tak 3 tyg przed terminem wywolywany..

tylko 4780kg cialka do kochania :)
    Nidz dziwuszki ja spadam Bejbiaczki spie teraz czas na relax,...

Dobranoc Wam :)

carola93, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuje zrobić zdjęcie ale albo rusza głową albo robi oczy jak z orbity i póki co nie mogę się zdecydować które wydrukować.
    A ten formularz ze strony co trzeba wydrukować to tam jest lekarz prawnik bądź nauczyciel ma potwierdzic. Jaszczurka na tym drugim formularzu tez ci garda podbiła?
    Mamy wylot za 7tyg i cholera tez wezmę express i mam nadzieje ze dojdzie paszport jak wyślę w tym tygodniu wniosek. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 01:17

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Ja próbuje zrobić zdjęcie ale albo rusza głową albo robi oczy jak z orbity i póki co nie mogę się zdecydować które wydrukować.
    A ten formularz ze strony co trzeba wydrukować to tam jest lekarz prawnik bądź nauczyciel ma potwierdzic. Jaszczurka na tym drugim formularzu tez ci garda podbiła?
    Mamy wylot za 7tyg i cholera tez wezmę express i mam nadzieje ze dojdzie paszport jak wyślę w tym tygodniu wniosek. ;)
    Kochana wes te dwa wnioski oba podpisze Ci garda mi oby dwa podpisał bynajmniej nie musiałam nigdzie latać z dokumentami :)
    No i 2 rada lepiej sie pospiesz bo ja juz czekam prawie 3 tyg i nic.
    Zawsze możesz sprawdzić traking na jakim etapie jest twój paszport.
    Mój zekomo dalek kurczę w rejestracji ;(
    Na starszego paszport czekałam ponad Dwa miesiące.
    A i tez planowałam jechać do Pl od 24 octobera ale nie wypali bo watpię by mi doszedł a ryzykować z biletami nie będę czipować bo może sie uda co prawda chłopcy bedą smutni bo wspominałam, ze poledziemy bo maja 10 dni przerwy aż school.
    Trudno innym razem może na BN pojedziemy :)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe , Jaszczurka ma racje z tym passem, lepiej miec w rece a potem bilet na lot
    my na BN zostajemy , bilety strasznie drogie o ile jeszcze w ogole sa plus moze byc big zmiana klimatyczna, choc trudno o prognoze jaka zima w tym roku w PL, tu powinna byc lagodna jak zazwyczaj

my z Lola odpoczywamy dzis po tesciach, back to rutine czyli drzemki o stalych porach, tv cichutko, bez zbednych bodzcow, przerzucania kto ponosi i gdzie by tu jechac
    dzis rano po 7ej ostatnie tluczenie sie bo mimo "nudy" to pakowanie rano jak Lola spi za sciana ehh, oczyw dalam tu stosowny komentarz do meza bo matka broni sw spokoju dziecka i wlasnej chwili odpoczynku
    ale nie ma co zaogniac bo wczor tescie dali popalic i wlasnemu synowi jak pisalam humory o brak objazdowki
    po prostu mym zd mala jest za mala na dorosle atrakcje a zakupy zrobi tata
    butle i spacerek, sjesty i starczy tego dobrego dla kilkumc brzdaca

Domi jak tam zyjesz po wojnie domowej? jutro juz wylot he he
    ja zawsze twierdzilam ze dobrzy goscie to sa tacy co na krotko i jednak z malym dzieckiem to nie ma co sie goscic za bardzo,jak skonczy 7/8mcy i dalej to juz jest latwiej

jaszczurka, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba te pl wnioski o irl passy sa normalnie dodatkowo sprawdzane na lata pobytu, pracy i ilosc odprowadzonych skladek do systemu, co opoznia wydanie passa, moj brat tez mial niby express a jak pisalam Wam czekal mc, no ale to byla pora wakacji

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Bogu juz jutro leca.
    Ale nie wiem czy jeszcze kiedys tu przyleca- jesli tak to moj maz musi miec wolne bo ja z nimi samymi nie zostaje ich zabawiac i w dupy wchodzic a potem jeszcze w ziemie mnie wdepcza.
    Teraz pojechali z moim M na zakupy.

Mala dobrze cale szczescie- kupek coraz wiecej sie pojawia- wczoraj byly 3 a dzis juz 2 wiec jest dobrze:)) to najwazniejsze.

A ibylam wczoraj u ksiedza w sprawie chrztu.

Strasznie fajny, dziadzius taki, zadnego problemu nie robil i pogadal od serca. Zadnych zasiwadczen nie chcial ani nic spytal tylko czy chrzesni ochrzczeni jak spytalam czy cos potrzeba i kazal swiece przyniesc w dniu chrztu Cytuje '' wiem ze u was w PL biurokracja- ale my tu po irlandzku''

Tak ze malutka chrzczona 16 listopada:))
    Moj brat przylatuje( bez bratowej ) i mojego M siostra na chrzestnych.

Limerikowo, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suepr Domi ze tak szybko chrzest zalatwolas i bez zbednych ceregieli
    w Pl to racja korowod, trudniej chrzest czasem zalatwic niz slub cywilny he he z terminami , zaswiadczeniami etc
    nam udlao sie bez big klopotow tylko zaswiad bylo konieczne bo chcialam chrzcic mala w parafii w ktorej sama bylam chrzczona nota bene u ojca Rydzynak redemporystow w Szczecinku tam gdzie kiedys zaczynal dzialalnosc hi hi hi
    mamy z Lola ta sama fotke pod kosciolem

kurcze nei moge dojac do ladu z Lola, jojczy juz w bialy dzien, jem zupke i lece na spacer , mam nadz ze sie uspokoi, albo po gosciach albo ma skok rozwojowy na 5ty mc , a wieczorem maz bedzie wojowal i tyle

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie musze Wam powiedziec dodzwonilam sie dzi do tego biura paszportowego..

I co uslyszlam , ze niby expres paszport 15 dni roboczych to czemu nie zmienili przepisow skoro jes juz 15 dni a nie 10 i aplikacji tez jest 10...
    Powiedzialam Milej Pani , ze lece do PL 24 octo i powiedzial, ze w tym tygodniu juz bedzie :)

A i poprosila ja o presanie moich dokumentow ktore zalaczylam z aplikacja a wyslalam prawajazdy i akt urodzenia ktory tez mi jest potrzeby by wyslac do innnej instytucj:)
    Dzis powiedziala, ze wysle jutro bede miala
    :)

Ale co sie naczkalam to sie naczekalam...

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok Jaszczurka ze sie dodzwonilas i sprawa bedzie zalatwiona

my dostalismy dzis powinszowanie z child benefit departmemt, potrzebuja daty przyjazdu Loli do Irl oraz zweryfikowana kopie naszego aktu zawarcia malzenstwa :--)) do przyznania child benefit

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny! ale macie z tymi tesciami,wspolczuje...kurde Limerikowo jakich wojazy oni oczekiwali z maluszkiem przy boku? kurcze powinni przyleciec zeby pomoc i sie z Lola zobaczyc a nie zeby nimi sie zajmowano ...Domi juz jutro masz z glowy tesciow :)

Jaszczurka dobrze ze zadzwonilas teraz juz wiesz na czym stoisz.

aNiLewe mam nadzieje ze zdazysz z paszportem ,trzymam kciuki.

Ja dzis wszystk osprzatam,myje,pucuje i ogolnie staram sie jak moge niech ta Nina juz sie zacznie wybierac na te strone bruszka :)
    Mam nadzieje ze niebawem wyjdzie :) dzis wedug miesiaczki ciaza donoszona wg belly w piatek ...juz bym chciala ja ponosic i pokarmic i poprzytulac :)

ide obiad gotowac ;)

Limerikowo, jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ale zescie popisaly musze was nadrobic a wpadlam na chwile pochwalic sie ze caly weekend spedzilam z siostrzenica jejku ale slodziutka jest taka do wycalowania moje dzieci tez dobrze zareagowaly a balam sie ze bedzie gorzej takze nic tylko czekac do lutego..:)Nicola jest poprostu zajebi...juz nie moge sie doczekac kolejnego spotkania :)

Limerikowo, carola93, Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL
    wspolczuje ze tesciowie dali sie tak we znaki zamiast pomoc Ci i wogole to marudza.. ale juz od jutra bedziesz miala spokoj :P
    jaszczurka
    super ze udalo sie zalatwic wszystko czyli wybieracie sie nie dlugo do Pl :)i super chlopaki masz :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie Agata tak jak piszesz w 1ym akapicie, no coz inny sort, zapomnieli jak to jest 38lat temu z baby najwyraznej
    jak moja mama byla i Lola chora tydz, w 3 w domu siedzialysmy to zadnej skargi, potrafila sie soba zajac i mi pomoc
    no tesciom tu trudniej choc i tak non stop w necie siedza
    a mezowi nie bede trula bo co to zmieni? jeszcze my sie poklocimy a to akurat standard nasz o tesciow, ja nie trawie niektorych zachowan a nie moge przemilczec bo taki mam charakterek :--))
    nie trzymam frustracji wewnatrz i nie bije sie z nimi na mysli

ok ze maz pomaga przy dziecku ale i tu łaski zaden men nie robi, takie czasy

a poszlo tak tesciom:
    za zimno, pytalam sie pare x czy maja ok temp na noc to twierdzili ze ok plus robilam extra przepali by Loli bylo cieplo na 20-21 stop
    wies nie ma jak do miasta, auta nie prowadza
    wiozlam do city za krotko na 1.5 shoppingu
    a ze jak za komuny w 1ym pokoju siedzimy-big salon z kuchnia bo tu cieplo piecyk odpalony

ogolnie nie bylo najgorzej
    raczej w dyskusje bym nie wchodzila bo taki blad zrobilam przed slubem
    a maz niech wojuje i tyle, ja mam dziecko do opieki i cenie sobie sw spokoj, soba tez sie i domem wypada zająć :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 16:52

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola93
    gratuluje :) sliczny pierscionek :)
    Domi IRL
    Mala jest przesliczna
    AgataP
    teraz tylko odliczac dni do porodu

carola93, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska luknelam wczor na fb, malutka do schrupania tylko he he, slodziuska

czekamy teraz az pozostale z dwupakow rozpakujecie sie i znowu beda emocje na watku ;--)))))))))))))))))

Ewelina.Irl, juska19, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ