jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo jaszczurka ale z tym paszportem zaczynaja krecic,jak ze wszystkim.
Limerikowo mam nadzieje ze mala bedzie ok po kapieli i sie nie bedzie juz nerwowac,a powiedzcie mi czym mylyscie glowke w pierwszym miesiacu? i czym oczka przemywacie? woda przegotowana czy sola fizj.?
wlasnie pogode sprawdzalam,katastrofa.... zima nie ma co.
carola93, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiec tak: glowke bez zadnych ceregieli ja mylam tym samym plynem co do kapieli
po prostu lalam ciut plynu hipp do miski by nie bylo duzo piany tylko malutko i mylam w calosci Lole, oprocz twarzy i uszu
tak samo pielegniarki myja w szpitalu 1 min nawet nie i baby zrobione
plus w basenie na 1 sali w tej samej wodzie byly kapane 3 maluchy, wytarte ale nie snarowane niczym
no ja tak 2/3min kapie by byl maly relaks w wodzie co 2gi dzien, najwaz aree wymyte: pachwiny , pod pachami, pod szyja, brzuszek, pupa, dlonie i kremuje
twarz mylam sola fizjolog i oczy
teraz twarz ciepla woda zywca, oczy dalej sola, raczki woda ciepla przegotow z kropla plynu do kapieli, rece 3x dziennie
jak cera ok to mozna myc twarz woda przegotowana z czajnika letnia, raczej nie ryzykowac do buzi kranowki na poczatku
cera malej jest b wrazliwa mam nadz ze nie atopowa, teraz na wizycie dziadkow dostala znowu alergii kontaktowej wiec sol fizjolg/octanisept i cethapil w ruch
przypuszczam ze to od proszku ich ubran, dotykala polikami podczas noszenia i voila, znowu praca extra dla mamy a juz miala tak ladnie wygojone
doprowadzilam do ladu od razu plus poprosilam by polikow nie dotykac ubraniem
ja tam sie nie szczypie, kto moze pomysli matka wariatka sterylnie chce trzymac, wiadomo nie da sie, ale lepiej z alergia nie walczyc i wypryskamiAgataP, carola93, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
kiedys mamy kapaly w przegotowanej wodzie, teraz kranowka jest ok no chyba ze fest wali chlorem
wcale duzo wody nie nada=do polowy bioderek i najlepiej pielucha na antyposlizg na dno wanienki
my mieszamy zimna z kranu z goraca z czajnika ze wzgledow lokalowychAgataP lubi tę wiadomość
-
Ja myje glowe d poczatku- kapie co 2-3 dni, a glowe tak raz na tydzien szamponem normalnie dla dzieci.
Tylko ja najpierw glowe myje, osuszam potem rozbieram i reszte- tak nam radzily polozne w szpitalu.
Buzie i oczy przecieram woda przegotowana i wacikiem. Mala nawet jednej krostki nie ma, oczki czyste.Limerikowo, AgataP, carola93 lubią tę wiadomość
-
papiery wyslane ale wszystko na wariata, bo umowilam wczoraj w nocy nas na 11 dzis w biurze paszportowym. Pojechalismy o 10 na nasza garde bo na necie bylo ze czynne od 9 a tam zonk na drzwiach otwarte od 12, to szybko spowrotem w auto i na garde w centrum, wchodze a tam mega kolejka, jak sie okazalo to ci co musza miec pozwolenie na prace czekali po jakis numer i z miejsca dostalam pieczatke w innym okienku. jedziemy na south mall wchodze do jednego solicitora a tam ze w tej chwili nie ma osoby uprawnionej do tego typu podpisow wiec lecimy do drugiego obok, raz dwa, 10 euro za podpis i takim sposobem bylismy o 10:40 w biurze a przyjeli nas dopiero o 11:20 bo sie pracownica spoznila. Ale ze nie mialam w swoich dokumentach p60 za 2011 to wzielam payslipa i powiedziala ze musi byc p60 wiec jedziemy do tax office wzielam p60 i na poczte, no i gotowe za 25,5 (nawet taniej jak w biurze) wyslalam papiery sprawdzone uprzednio na south mallu wiec teraz tylko czekamy. CHociaz na poczcie Pani uprzedzila ze min. 10dni roboczych.
Z ciekawostek to pytalam na gardzie od razu o podpis na tym drugim dokumencie to odmowili stad wyladowalismy u notariusza.
My do oczek uzywami soli fizj. tak samo do noska. Maly uwielbia sie kapac wiec przy pilnowaniu temp wody spedza w wannie do 10min chichoczac co chwile.
Myje go codziennie, glowe co drugi dzien szamponem dla dzieci. Cere i skore ma bardzo ladna, srodowiskowa nawet pochwalila. Na koniec uzywamy balsamu.
Agata teraz musisz sie meldowac co dzien bo nie bedziemy wiedziec kiedy sie zacznie
My wczoraj tez ogladalismy autko dla mnie, mezus kochany chce mi kupic, bo on pracuje 30km od domu i nawet nie mam jak do siostry, kolezanki czy na zakupy pojechac. Facet ma zrobic przeglad u mechanika w czwartek i chyba na nasza 4rocznice slubu jak wszystko pojdzie ok to dostane auto a dla m upieke tort chyba sprawiedliwie bedzie
Ja z m. tez czesciej zaczynam gatke o jego rodzicach. On jest z nimi blisko, mnie wychowywano inaczej. Nie potrzebuje tak dzien w dzien z rodzicami rozmawiac, on tak. Takze mnie wkurza ich wtracanie a m. tlumaczy ze oni chca dobrze, ze sie martwia i tak by mozna wymieniac.. Z niektorymi naprawde dobrze tylko na zdjeciu
DOmi a odzywali sie do Ciebie jakos normalnie po tej akcji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 21:08
Limerikowo, AgataP, carola93, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczor
My dzis bylismy zarejestrowac Nicole
Pozniej szybkie zakupki . Wrocilismy do domu nakarmilam mala dalam jesc samazjadlam i pojechalysmy na ploteczki do znajomej
Dzien zlecial szybko .
Nicola spi wiec mama idzie pod prysznic i do lozeczka .
Milego wieczorku .
DobranocLimerikowo, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość
-
Domi nie wiem skad ten sposob irl :osobno glowa , osobno korpus do mycia
nas mama calosc kapala i w Pl tez nursy w szpitalu
czym ten irl sposob jest podyktowany? extra higiena jakas?
raczej swojej metody ja nie zmienie i potem, wsadzic, raz a dobrze baby umyc, nie na raty
no ale kazdy robi po swojemu :--))) -
nick nieaktualnydzieki dziewczyny za info o kapieli zanotuje
No bede sie meldowac i w miare mozliwosci jak juz sie zacznie to opisywac na tyle na ile bede mogla,generalnie z tel w szpitalu bedzie ciezko pisac ale sprobuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:52
Limerikowo, carola93, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
no melduj sie regularnie Agata, odpuszczamy tylko na skurcze Ci he he
u nas nocka ok bez jekow, chyba wczor na ten big pamper poranny bylo nad ranem to jeczenie
a dzis pogoda z cyklu: zimno wszedzie, ciemno i deszczowo wszedzie tylko gondola z full budka 30min spaceru bedzie
mala jak sie obudzila 8.30 tak po butli i pamperku poszla spac chrr na raczkach, tez ma w nosie taka aureWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 10:57
carola93, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny
Agata trzymam kciuki żebyś nie musiała długo czekać na swoje małe/wielkie szczęście
Pogoda jest okropna, nastawia ponuro ale staram się jej nie dawać. W zamrażarce czekają na mnie lody więc jakoś damy radę
Wklejam zdjęcie moje brzuszka wszyscy mi mówią że jak na 31 tydzień to jest dość mały. Jak sądzicie?
juska19, Limerikowo, Ewelina.Irl, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
super fotka
moim skromnym okiem brzuszek ok, to dopiero i az 32tydz , nie martw sie, spokojnie jeszcze Ci urosnie i tak
bedziesz twierdzic wtedy ze za big i ciezki do noszenia/spania
za to biust super :--))
a apetyt widze masz:Lody :--))))))))))))) to dorzuc nasza sprawdzona czekolade z orzechami na kopniaczki DzidziusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:23
carola93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Limerkowo Co do biustu to nigdy do małych nie należał. Połowa kg, które przytyłam właśnie tam się znajdują. 2 i pół rozmiaru więcej! Mam nadzieję że tak jak mojej mamie po karmieniu zmaleją
Oj apetyt jest, ostatnio zwłaszcza na lody i owoceLimerikowo lubi tę wiadomość
-
carola93
sliczny brzuszek pewnie urosnie jeszcze troszkie zanim sie maluch pojawi :Pa co do bistu to naprawde jest spory
kurcze dziewczyny u mnie na wsi (drogheda) nie ma platow sledziowych a ja mam taka chec od 2 tyg na sledzie i szukam pytam w polskich sklepach i lipa wiecznie zrana jestem glodna do godziny 12 pochlaniam sporo jedzenia ale za to wieczorem nie mam apetytu
carola93, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Limerikowo- nam polozna powiedziala ze glowe najpierw zeby nie miala mokrej glowy i cialka na raz bo wtedy sie szybciej wychladza maluch no i duzo dzieci sie bardziej denerwuje.
U nas sie sprawdza:)
Jak bedzie wieksza i bedzie juz wieksza frajda z kapieli to bedziemy pewnie myc wszystko za jednym razem.
Pewnie co polozna i szpital to inne obyczaje:)
Ja dzis relaksuje sie cisza i spokojem. Pogoda do bani ale nawet to mnie nie wkurza.
Veronica spala dzis od 19ej do 3:40 i potem od 4ej do 8ej- wow!!! zmierzamy w dobrym kierunku.
Mam nadzieje ze wszystkie macie mily dzien.
Carola brzuszek masz normalny moim zdaniem- nie daj sie straszyc- mnie pol ciazy straszyli ze maly mam a mala jest w sam raz/ oczywiscie wszystko sprawdzali na wszelki wypadek- ale rozmiar raczej jest indywidualny dla kazdej kobiety.
My bylismy oboje malymi dziecmi i nasze mamy mialy male brzuszki to u mnie bylo podobnie.
Popytaj mame jaki ona miala brzuszek i ile ty wazylas.
carola93, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie u mojej mamy to w ogóle całkiem inaczej było ułożyłam się jej z tyłu miednicy, praktycznie na plecach więc brzuszka do 8 miesiąca praktycznie nie było widać a ja byłam całkiem spora jak się urodziłam. 3550 i 56 długa. Także różnie może być u mnie
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż nie jakiś duży ale jednak bardziej okrągły, ale wiem że to każda kobieta inny brzuszek ma
Ja tam się niespecjalnie przejmuję, skoro położne mnie mierzą i mówią że jest w normie to jest w normieLimerikowo, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość