jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki serdeczne Agata za info
no jak piszesz b droga ta Niemka ale tyle samo by wyszlo z paliwem do Dub skoro mediucus cork dziady zamkneli wrrr
moze jeszcze otworza, oby! finansowo na pewno stratni nie byli
a do pl gina na wziyte tez tyle sie czekalo w Lck lub Cork terminy
jedynie dr Dybkowski w Dub dostepny od reki i tani 80e ok usgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 23:51
-
"akcja" na listopadowkch przypomina mi z czerwcowek jak Monalisa przy 3im dziecku miala zakrzep chyba w nodze i wpadla w spiaczke po porodzie 3tyg ale ratowali na Polnej w Poz i udalo sie
Agata a Julia dostala jakiejs zapasci czy co? co u niej ostatecznie zdiagnozowali? w ktorym szpitalu bylo tak tragicznie i gdzie ją przewiezli do msw?
mnostwo str macie na Listopadowkach przewijam i przewijam :--)) -
Hej . Kurcze moje dziecko chyba wybija sie ze snu i dlatego placze ze nie moze zasnac .
Wczoraj ja wykapalismy dostala butle i po butli sobie lezala do 22 a kapalismy ja po 19 . I o 22 sie zaczelo oczy czerwone zasypiala i sie budzila z placzem .Kolka to napewno nie byla bo nie darla sie bog wie jak ale na wszelki dalismy jej krople dostaje od 3 dni wiec niewiem juz sama .
Od wczoraj jak dostala te mleko zwykle calkiem inaczej spi bo o 14 dostala te zwykle polezala zasnela tak spala do 17 wstala dostala mleko zjadla 30 ml i zasnela tak spala do 19 kapanie mleko i juz lezala . Wydaje mi sie ze przeczekuje swoja chwile i pozniej ma problem z snem .
-
Ewelina u nas mala zawsze pobudzona po kapieli wiec my kapiemy w ciagu dnia a nie na wieczor bo zwykle byly wrzaski i nie chciala spac potem.
Nasza V od 19ej do 4ej spala (wow) mleczkoi lulu do 7ej:)
Idziemy w dobrym kierunku. Mam nadzieje ze w grudniu bedzie juz spac cala noc i wtedy przeniesiemy ja do jej pokoiku:) zreszta i tak w koszu pewnie sie nie zmiesci wtedy hehehe.
Kurcze szukalam na tych listopadowkach i nie moglam tej akcji znalesc:(
-
No pobudza woda wiem . Ale ona przed wczorai i wczoraj nie byla kapana . I to samo wybila sie ze snu i koniec
Niewiem juz kabinuje na wszelkie sposoby co jej jest .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 10:38
juska19 lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki witam sie w nowym tygodniu juz 23 przede mna jeszcze 16 tygodni leci ten czas jak szalony dzieci teraz maja tydzien wolnego wiec musze cos im wymyslic zeby sie nie nudzily chociaz dzis znajduja co chwila cos nowego i wydziwiaja sajgon w domu robia jak by tornado wpadlo o imieniu Julia i Daniel hehe
a Ja od rana posprzatalam obiadek zrobilam pranie wisi wiec luzik juz mam czekam na meza zjemy obiad i tyle dzis weszlam na wage w poltrej tyg wpadlo mi 1 kg kurcze to masakra a gdzie do konca ale coz nie bede glodzila malucha haha wiecie ze ja jeszcze nic w sumie dla malucha nie mam po za lozeczkiem od kolezanki i bujaczka od siostry musi mnie kopnac ktos w dupe i musze sie wziac za kupowanie rzeczy dla malucha lista lezy co chwila cos dopisuje ale z kupowaniem gorzejLimerikowo lubi tę wiadomość
-
A co się stało na listopadowkach?
Pisałam już kiedyś ze medicus zamknęli ale jest md clinic ponoć tez polskie ale ja do tam nigdy nie chodziłam. Także można sprawdzić.
Ja kapie kolo 20. Sama kąpiel radość i gaworzenie na całego. Potem balsamowanie chwila na brzuszku w papiersie i podaje pierś i śpi
Przy karmieniu piersią przysługuje godzina na karmienie jeśli mąż przywiezie dziecko bądź na odciagniecie mleka. Można wtedy rozdzielić. U mnie w robocie w dupie mają przepisy wiec mogę pomarzyć o przerwie extra. Ale spytam bo musze się wybrać zagadać o warunkach powrotu na początek.
Opiekunki szukam od stycznia juz miesiąc ogłoszenia wiszą i nic.;/Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja dzisiaj tylko na moment bo nie czuję się najlepiej i położę się wcześniej żeby przespać ewentualne przeziębienie.
Zakupy zrobione. Koszule nocne do szpitala są i klapki pod prysznic są. Także nic tylko się pakować
Obiecana fotka brzuszka w 33 tygodniu
Przez moje ogromne piersi nie widać jak mnie wybiło...ale uwierzcie mi na słowoaNiLewe, juska19, Limerikowo, kiniusia00, jaszczurka, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
no aNiLewe dzieki za info o new klinice
no ja przezyc tego zamkniecia medicusa w Cork
no bida z ta opiekunka mam nadz ze ktos ok zglosi sie
a po ile chodza teraz za h uslugi niani w Cork?
w LCK 5-7e zalezy jak sie czl umowi czy na caly dzien i jak duze baby
nasza kapiel usypia mala o 8 pm jak trza
na listopadowkach na str 1738 i dalej jest story Julii i Zuzy, Julia miala saczace sie green wody a busy szpital odeslal ją ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 11:43
-
u nas goscie wlasnie pojechali
ogolnie b udana wizyta, z dl spacerem i eskorta 2 buldogow i smiechy, pogaduchy, mala byla super grzeczna na gosci
mamy juz zaproszenie na christmasowa rewizyte do Cavan wiec w grudniu bedzie pakowanie i duzy Mikolaj ;--))
pojedlismy zupe dyniowa i pl kaszankeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:23
-
wczoraj w nocy siedzialam az znalazlam info o dziewczynie z listopada masakra, szok
nie da rady zrobic zdjecia poki sama jestem a maz w pracy bo maly mi atakuje telefon bardzo szybko, ale juz dzwonilam sie chwalic i u siostry ponoc cora do 4miesiac miala juz dwa zabki. teraz ma sliczne mleczaki takze sie nie martwie.
w Cork tez tak 5euro srednio za opieke biora, slyszalam o przyadku 3 euro za godzine, znajoma tyle placi i uwaza ze to duzo o_0 ale to juz nie moja sprawa jak znalazla osla to ma. oby tylko te 3 euro nie szlo w parze z jakoscia opieki nad jej dzieckiemLimerikowo lubi tę wiadomość
-
no dokladnie aNiLewe z ta kasa na nianki, a Ty kiedy do job wracasz i a full czy part time?
na pewno do dzieci potrzebna jest osoba niepalaca i powazna, lubiaca dzieci bo to trudna praca
a mi mala atakuje pilot i szklanke jak pije ;--))))))))))))))) -
wow gratulacje AniLewe!
Szybciuko zabek!!! teraz musisz na sutki uwazac hehehe:P
A tak powaznie to masz juz szczoteczke do zabkow dla malego??
JA zamowilam pelno gadzetow dla malej na zapas ze strony MAM- takie szczoteczki do zebow i rozne dziwne gryzaczki, smoczki itp. Bardzofajne rzeczy maja.
My dzis bylysmy pierwszy raz w kosciolku z mala. Nie zebym jakas chodzaca do kosciola byla- nic z tychrzeczy ale skoro chrzest sie zbliza chcialam sie pokazac w kosciele zeby nie bylo- tak na wszelki wypadek. Plus z nudow do ludzi wyszlam hehehe.
Mala nie pisnela przez cala msze, zrobila furore gubiac skarpetke i wypluwajac smoka na podloge:) ale wyjscie uznaje za udane- msza nawet byla szybciutka- pol godzinki i z glowy, nawet kazania nie bylo tylko czytanie krociutkie.
Chrzciny 16ego- moj brat przylatuje plus mojego M siostra z chlopakiem. Moj bvrat malej ma przywiesc ubranko do chrztu- tak uzgodnilismy. Zadnej imprezki nie bedzie tylko w domu ciasto pewnie. Paru znajomych do kosciolka i tyle.
Super Carola ze masz wszytsko gotowe- jedna obawa mniej z glowy:)
Limerikowo, carola93, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Ja mam koniec maternity 20 grudnia ale z polski wracamy 4 stycznia wiec i tak musze brać bezpłatne przedłużenie. Kwestia tylko do kiedy. Najbardziej się obawiam ze dam datę np od lutego 1wszego i dalej nie będzie żadnej niani o kryteriach Limerikowo jak mówisz juz nie myśląc nawet.
Nasze dzieciaczki to jeszcze bobaski a nie 4latki co potem mamie powiedzą czy pani przypadkiem pół dnia na fejsie nie siedziała czy paznokci nie pielęgnowala.
Domi mam taką szczoteczkę baby ono silikonowa z jednej takie wypustki a z drugiej silikonowe włosie. Jeszcze dwa dni temu koleżance chciałam oddać bo podejrzewa ze małej idą ząbki a tu proszę. Chyba mu zacznę sama masować mu dziaselka.
Jakie jeszcze fajne gadżety macie to sobie chętnie popatrzę
Trochę się obawiam tego mojego karmienia. Mam nadzieje ze maly nie zacznie używac ząbków przeciw mamusi bo będzie trzeba się na butelkę przestawić. Z tym to jeszcze nie problem. Bardziej że on czasem po prostu chce być blisko na piersi.
Przewialo mnoe i opryszczka mi wyskoczyła. A fe dziś dziś bez caluskow. Az śmiałam się dp męża że musi wyrobić normę i wycmokac za nas dwoje.Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość