X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super sprzęcior! Domi super fryzura!

BIG WOW ;--)))))))))))))))))))))))))))))))))

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Duzo nie ma do nadrobienia :)
    Nie odzywalam sie bo bylismy od soboty u Juski do wczoraj . :)
    Mala daje nam codziennie koncert placze chyba bez powodu bo brzuc ja nie boli ani to nie kolki zalatwia sie normalnie pierdzi wiecniewiem co to moze byc . Placze i przestaje reka , spiewanie kolysane, melodyjki dzialaja tylko na chwile .
    Milego wieczorku

juska19 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde Ewelina to nie dobrze.
    Moze cos jej przeszkadza? Moze metki w ubrankach albo za ciasne cos, albo chlodno lub za cieplo?

Albo moze za duzo ma wrazen, czasem jak za duzo na raz to maluch nie moze przetworzyc I sie denerwuje. Probowalas moze owijac kocykiem ciaso albo wychodzic do innego pokoju?

U nas tak bylo na poczatku przez jakis czas I sie okazalo ze mala poprostu czesciej jesc chciala I ze poprostu byla glodna.
    powodzenia:)

Milego wieczorku dziewczyny

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina daj ja do cioci ja sie nia zajme :) i bede nosila tyle zeby sie uspokoila

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    kurde Ewelina to nie dobrze.
    Moze cos jej przeszkadza? Moze metki w ubrankach albo za ciasne cos, albo chlodno lub za cieplo?

Albo moze za duzo ma wrazen, czasem jak za duzo na raz to maluch nie moze przetworzyc I sie denerwuje. Probowalas moze owijac kocykiem ciaso albo wychodzic do innego pokoju?

U nas tak bylo na poczatku przez jakis czas I sie okazalo ze mala poprostu czesciej jesc chciala I ze poprostu byla glodna.
    powodzenia:)

Milego wieczorku dziewczyny
    tak kochana owijam , spiwam , nosze , bujam nic . to samo widze u niej ze czesciej jesc chce bo zjada 60 ml tylko co 2 h ale wczoraj jak nam plakala to od 16 do 22 z przerwami zastypiala i sie rozbudzala i tak caly czas to wstala dopiero o 4 na jedzenie
    moze ona sie wybudza ze snu . Bo pierdzi kupke robi odbija jej sie po jedzeniu wiec niewiem juz sama . Cisza w domu nawettv przyciszamy i nic . Jak juz zasnie porządnie to spi .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze Ewelina - to trzymam kciuki za malutka zeby spala smacznie I zasypiala szybciutko:)
    Napewno z czasem sie ustabilizuje.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny- mam nadzieje ze wszystki mialyscie spokojna noc:)
    Veronisia ma juz prawie 3 miesiace- przesylamy caluski

241jigy.jpg
    taoabk.jpg

juska19, Limerikowo, Ewelina.Irl, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tak jak Domi pisala i sama wiesz 100x przyczyn ze male placze, niestety jeszcze nie powie

Ameryki nie odkryje, nam mama powiedziala ze "teraz tak bedzie" jak mielismy podobny wiek do Twojej malej i kolki to sie zloscilismy ze ciezko idzie pozbycie sie placzu mimo kropelek a i plakala nam na kazda zmiane pieluchy

ja odliczalam tylko dni i bylo coraz lepiej

teraz znowu ma skok rozwojowy, wczor i dzis pobudki na pampera i mleko po 5, no ale po starym czasie po 6 :--)) raczej zegarka nie przestawila
    i dalej chrr do 10
    kolo 5 uprawia czolgistke w lozeczku z 1go konca na 2gi, glowa pod ochraniacz i w poprzek lezy i tak 2x ja, poprawiam az po 5 gada
    dzis opowiadala b ladnie "aaaa" i inne gloski a tata jak zabity spal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 12:32

Domi IRL, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ixwgb4.jpg

asortyment na zabkowanie- troche wczesniej no ale przezorny zawze ubezpieczony:)

Limerikowo, AgataP, juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale set, no no, fajny i tak jak piszesz pod fotka-nada miec just in case

mi dzis nerwy puscily, przedwczor przeziebilam glowe na spacerze dzis i wczor tylko pyralgina ratuje plus mini goraczka
    mala dzis dokazuje na zeby chyba z placzami od 12, na spacerze mialam 1h sw spokoju :--))
    potem znowu cyrk ale ok by to czl ogarnal gdyby nie wskazywanie drogi kurierowi jedna reka na tel a w 2ej mala, firma miala wskazowki napisane na papierach jak pobierali przesylke w Pl...

malo to:wsiakl moj kojec i 4puszki mleka, paczka zwiazana kablem zostala rozlaczona
    pyt kto i czego szukal??!

dotarla tylko wanienka
    jutro od rana goraca linia tel z firma kurierska ehhh bo dzis po 6pm all closed

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanienka sprawdzila sie w kapieli, super super dluga 102cm, ma sie gdzie baby wyciagnac :--))plus stelaz w cenie 94zl razem
    dla porownania wanienka lokalna

2lb2ky0.jpg

ehdtv7.jpg

f0zslh.jpg

no i cena, oczywiscie nada doliczyc przesylke, ale widzialam wanienki pl na amazonie za 50e plus
    szukalam tu dl bath ale nie znalazlam
    zamawiam zawsze wiecej i to ost w tym roku paczuszka
    teraz Mikolaj do PL bedzie jechal z wyspy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 22:34

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde limerikowo mam nadzieje ze reszta przesylki dotrze.
    a jaki kojec kupilas??

co do wanienki to nasza dluga tu kupowana w bootsie- dostalismy w prezencie.

ja zamowilam z lindam lampke do pokoju naszej malej sowki- lampka jest sowka :)
    http://www.nest-shop.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/300x224/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/i/lindam_night_owl.jpg

nasza sowka spala dzis do 5tej rano tak ze niedlugo bedzie wedrowac do swojego pokoju

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Opadlam totalnie z sil mam takiego lenia ze szok nic mi sie nie chce w nocy nie moge spac a jak zasypiam to wstaje na siusiu ..i znowu zanim zasne czas na siusiu masakra kurcze ..
    noc mija mi bardzo szybko cale szczescie ze dzieci maja wolne to moge dluzej polezec i schodze na sniadanko okolo 10 :)
    Pogoda niestety dzis kiepska ale dzieci oczywiscie chca isc zbierac slodycze wiec zalozymy zimowki i rekawiczki i wyruszmy :)
    dzis sie zwazylam i od ostatniego wazenia zgubilam pol kg nie wiem jakism cudem ale waga poszla w dol
    od sierpnia do dzis waga pokazuje ze przytylam 3,5 kg wiec chyba nie duzo zobaczymy jak zwaza mnie w szpitalu w ciuchach i butach pewnie waga bedzie wieksza a 10.11 mam glukoze az sie boje hehe

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak dzis Halloween, oglaszam ze jestem przygotowana i wilk jest w oknie podswietlony od wczoraj
    a w Pl kosciol jak zwykle demonizuje Halloween no ale to standard telewizyjny jak co roku
    dzieki temu dynie jeszcze lepiej sie sprzedaja he he

Domi b fajna ta lampka sowka, daj fotke w realu jak to wyglada
    my uzywamy od niani plus jajo-termometr tez swieci

kojec baby design play zamowilam w tej paczce, juz dzwonialam rano, maja sie zajac reklamacja po moich wczor emailach z "? i !" tylko

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a jaka dl W wanienka?

my mamy z mothercare od krawedzi do krawedzi zew 81cm
    bratowa kupila ciut wieksza w argosie a kapia na siedzaco no ale ich corka ma 8mcy wiec spokojnie juz siedzi na sztywno
    my patrzelismy te argosowskie i takie same jak ta z mothercare-krotkie
    moze na tym zdjeciu tak nie widac ale zew ma 81cm a w srodku przestrzen do kapania to 60pare cm , sam plastik

w tej Tega co doszla wczoraj prawie jeszcze raz Lola by sie zmiescila i na dl i na szerokosc ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:59

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska to Ci bedzie slodko za 10dni
    a nie kazdemu robia glukoze, Ty masz wskazanie waga, dziedziczne czy cukrzyca w poprzed. ciazach?
    no bedziesz endzojowala lukozade fe
    ja mialam wlasna glukoze z Plza 6zl, w mysl zasady by bylo wiadomo:ile jest cukru w cukrze ;-))
    tu glukoze robilam bo medicus mial w pakiecie a sama tez robilam w PL na poczatku ciazy
    najgorzej te 2h siedziec i sie nie krecic, mozna sie zaczytac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja tak chcialam sie tej lucozady napic i co..nie zrobili
    :P moglam naklamac ze pol rodziny problem z cukrem ma :)

dzisiaj halloween zobaczymy, studenci mieli wczoraj wiec dzis wybywaja do rodzicow :) bedzie spokoj, tylko dzieci zostana :) te akurat to grzeczne sa na szczescie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo a jakim kurierem zamawialas?

• juska19 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wlasnie pani stwierdzila ze waze sporo i musza zrobic az sie boje :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he Agata nie wiadomo czy i by to klamstewko ze masz pol rodzimny z cukrzyca przeszlo

moja bratowa miala tu wLck w wywiadzie ze dziadek mial cukrzyce i fige proby cukrzycowej nie miala, uznali ze jest zdrowa i jej nie nada

musialabys byc ogromna jak Irka i wsuwac kg fryt z octem i innych przysmakow fat by Ci na cukry zrobili chyba

zamawialam max kurier,ale potem przejal to gsl po irl, dzwonilam po 2, niby dalej nic nie wiadomo
    firma od kojca co slala po Pl do mej mamy stwierdzila ze widza w systemie ze kojec jest w Dub
    no od rana to ta trase pare x by zrobil
    jutro weekend wiec kicha, od pon dalej tel chyba z kurewkami juz, ze dziecko kojca nie ma etc i zagubili bo rozlaczyli przesylke
    poprzednio tez mialam ta firme i bylo ok

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ