jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrowka dla Weronisi i jej Rodzinki
no my juz tez nie prezentujemy na full bo wzajemnosci nie bylo w tamtym roku wiec w tym wiadomo
poza tym jest dziecko, sa i wydatki, kazdy to rozumie
zreszta po seks aferze chyba co do niektorych to Mikolaj z rozga przyjdzie raczej ;--)))))))))))))))))))))))))
a to nasz maly bohater, zapomnialam przedstawic:--))
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
dziewczyny zdjecia otworza sie duze jak nacisniecie na male, tak sie jakos zaladowalo.
my na poczatku pierwsze lata zawsze przywozilismy jakies tam drobnostki ale nie bylo to zbytnio doceniane (a jak u Domi dla nas jakos nie bylo) a ze teraz jedziemy pierwszy raz na swieta jak jestesmy w irlandii to kupujemy. pewnie dostaniemy mniej jak my sie wykosztujemy ale glupio nie kupic nic a jak nam nie kupia to im bedzie glupio.
zeby bagazu nie brac musze poslac paczke ale to prawie na juz bo lece za niecale dwa tygodnie.
myslalam nad ta snuza ale ostatecznie jest nasza super niania angel, nam sie tez ze 3 razy alarm wlaczyl ale mysle ze maly lezal zbytnio na boku lozeczka wtulony w szczebelki, chociaz moze to byl bezdech bo nie raz tak lezy tuz na skraju. w kazdym razie jesli mial bezdech to oddech sam wracal. ale nie wyobrazam sobie nie miec nianki.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no u nas byla identyczna sytuacja ze mala na boku wtulona w protektor ktory idzie wokol szczebelkow wiec albo bezdech albo urzadzenie nei wykrylo
choc raczej przytknela sie bo kolejne noce tez tak spi
my teraz jedziemy na te chrzciny to bysmy nie mogli raczej spac z nerwow ze moze pompka/oddech przestaje pracowac wiec Snuza jedzie z nami,
zreszta jak widzialyscie po fotkach mini mini, spodziewalam sie czegos big jak dlon bez palcow bo takie ma bratowa, ale chyba duzo starsza technologia bo monitor odkupowany i wciaz dzialajacy
juz klikam w zdjecia Sebastiana, a klikanie nei przyszlo mi do glowy :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 00:13
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
A faktycznie duze sie otwieraja!
Super chlopak!!!!!!!!!!! i jaki usmiech czarujacy- podrywacz rosnie!
U nas z choroba Veroniki sie chyba uspokoilo- tzn nadal katarek i kaszelek maly ale goraczki brak wiec sie cieszymy poki co.
Nie wiem jak to bedzie tylko bo 3 grudnia ma szczepienie. Jakby nie maiala tego kataru i kaszlu to szczepic czy przelozyc na wszelki wypadek??
Pozatym nie wiem czy nie pojedziemy jutro ze mna do lekarza, troche zaczelam plamic jasna krwia od wczoraj i cos brzuch mnie pobolewa. Moze po cwiczeniach wczoraj.
jak do rana nie przejdzie to pojedziemy.aNiLewe lubi tę wiadomość
-
ojej Domi, a moze to okres? bo mam nadz ze nic ze srodka, Ty w koncu po cc
mi ginka mowila, ze wlasc po 6mch powinno zaczac sie cwiczyc, ja uskuteczniam tylko basen z mala i godzinne spacery plus sprztnanie domu i mam full cardio komplet
ja bym obserwowala mala czy dalej nei ma goraczki i zadnej infekcji od kaszlu/kataru do 3go i wtedy szczepila lub nie
zawsze to decyazja rodzicow
mozesz tez pojsc zrobic check up rzed szczepieniem np w ten sma dzien lub dzien przed to jest za free, gardlo, ucho, odsluch pluc i serca
w Pl odradzaja szczepienie jak jest goraczka, kaszel czy katar, dziekco musi byc zdrowe na 100&
tu uslyszlam od uwaga GP ze tylko goraczka dyskwalifikuje od szczepienia
jakby moje dziecko mialo kaszel czy katar to bym nie wiozla na szczepeinein i tyle, to decyzja kazdego rodzica czy i kiedy zaszczepi
u nas byl spory poslizg w szczepieniach ale jest ok, odpukac mala zdrowa i oby tak dalej
nast 3 igly mamy 16go, jak bedzie zdrowa po Pl to zaczepie jak nie to nie , poczekam ,nie pali sie -
No okres to napewno nie- ja juz na tabsach od 3 miesiecy
Mam nadzieje ze mi szwy nie puscily czy cos- ale wtedy by chyba bardzo bolalo i duzo krwi bylo?
Wogole jakas taka slaba jestem ostatnio- albo zmeczenie skumulowane wychodzi albo cos mi jest.
Jak mala nosze to mnie cisnie w klatce az sie smialam do mojego M ze zawalu dostane jeszcze troche:/
-
Witam was mamusie jestem wlasnie po wizycie w szpitalu dostalam tabletki bo cukier dalej skacze
Ale mialam szybki skan maluszek ma sie dobrze ruchliwy bardzo mimo ze ja czuje go rzadko i bedzie synek Adas<3aNiLewe, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi to moze faktycznie po cwiczeniach? moze sie troszke przeforsowalas? mam nadzieje ze nic powaznego.
ja wytrzymalam tyko tydzien bez cwiczen i lekkie na rece i nogi robilam juz po tygodniu od wczoraj wsiadlam na rowerek bo juz musialam sie jakos odstresowac i powiem Wam ze dzis czuje sie lepiej psychicznie,juz nie rycze cay dzien...moze przeganiam te choelrna depresje...mam nadzieje...ide zwazyc mala do health centreaNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witam, my dzis po basenie i bylo ok, bez placzow oraz korkow na miescie, ucieklam druga strona miasta i oplacilo sie nadlozyc 2km-mialam same zielone i autostrade ok
ja tez jestem b ciekawa ile moja wazy tak naprawde, na razie to takie wazenie mnie z nia no ale 5go bedziemy all wiedziec i miare i wage bo mamy umowiony check up u pediatry w Gdansku Enelmed
Juska a ja mam meza Adama i brata, w sumie Adamy to ok chlopaki choc czasem nada do pionu i do roboty pogonic w domu, ja robie listy i kaze odkreslac
Pewnie Domi sie przeciazylas fiz tymi cwiczeniami, nie wiem jak to jest po cc,ale zaniechalbym aktywnosci fiz i poszla do gina na check up
w klatce to jakies nerwobole skoro cisnie lub przemeczona jestes, magnez powinien tu pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 22:48
juska19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny no mala wazy ok 4 kg juz wiec przybiera ksiazkowo ,wszytsko z nia ok,procz tego ze bardzo meczy sie przy kupce,steka prezy sie placze az sie czerwona na twarzy robi...no juz rece opadaja jak ona tak sie meczy
Domi i jak u Ciebie wszytsk ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:39
Limerikowo, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
do nas idzie teraz paczka z Apteki Slonik z Enfamil premium 2
oczywiscie mam juz 3 puszki E 2 w pogotowiu jak Lola skonczy teraz pol roczku, bedzie co swietowac
tak ladnie teraz z tata zasypia kolo 7 a tata usypia tez :--))
finansowo oplaca sie ciagnac mleko bo przesylka do Irl do 15kg 117zl UPSem, taniej nizby bral walizke samolotem
AgataP lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
U mnie ok.
Krwawienie ustalo wiec narazie cwiczenia ida na bok:(
Na wiizycie malej w srode wspomne o tym zobaczymy co powie lekarka.
Magnez masz racje Limerikowo- zaczne brac, napewno nie zaszkodzi.
Agata- a dajesz Ninjy ten colief regularnie do kazdego posilku?
Bo jesli tak i nie pomaga to faktycznie chyba tylko zmiana mleka- na to latwiej trawione.
My dzis bylismy na zakupkach. V byla bardzo grzeczna. Tylko troszke sie posilki rozjechaly wiec sie wsciekla na koniec i pozarla strasznie duzo i chyba dostala kolki malej- ale cieple powietrze z suszarki plus masaz brzusia pomogly po ok 10 minutach byl spokoj.Teraz juz nynusia:)
Bardzo fajne ''puzle''takie z pianki kupilam na podloge dla malej- pewnie na pozniej ale byla okazja- w early learning centre shop- caly alfabet za 27 e!!!! czyli mega duza powierzchnia- mysle ze pol jadalni przylkryje. Polecam jesli ktoras z was szuka.
Nawet na prezent fajne- w takiej fajnej torbie.
No i z nowosci- nadsza pszczolka wczoraj wskoczyla w rajtuzki- niby nic- ale wczesniej wszystkie byly za duze a teraz sa ok wiec sukienki ida w ruch- a mamy ich cale mnostwo- ona malutka wiec wszystkie 0-3 na nia ciagle pasuja- i nawet takie newborn sie miesci- poprostu sa krotsze hehehe.
Jakie plany na weekend?
AgataP, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Limerikowo chrupek widze smakowal malej my od dzis na aptamilu(w sumie od wczoraj wieczora) i kupki sa ale ulga,niby dalej sie prezy ale przynajmniej potem jest kupka normalnie,a i dwa razy sie nie prezyla a tam kupa przy zmianie pieluchy,ulga!
u nas tez tata usypia Nine jakos jemu lepiej idzie,moze bardziej wyciszony jest.
Domi spytaj lekarki bo moze faktycznie jeszcze trzeba poczekac z cwiczeniami,my tez dzis na zakupy z mala skoczylismy ale takie krociutkie bo wlasnie balam sie ze sie glodna zrobi godzine wczesniej i zacznie szalec w sklepie,ja jeszcze nie ogarnelam calkiem uspokajania jej jak placze i boje sie ze jak mi sie w sklepie rozplacze to ja spanikuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 22:40
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Domi super sprawa ta mata, bo maja dziewczyny i pisza ze b fajna
my uzywamy kojca i maty z ikea samochodowej taki dywanik a pod nia koc dajemy by bylo ok na przewroty, na macie bardziej jest aktywna
myslalam o tych piankowych puzlach na juz by sie zaczely sprawdzac na pelzanie i lagodzenie potencjalnych potkniec glowy o podloze
a Pszczolka wskoczyla w 1sze rajstopki no prosze to ma dlugie nogi
swietnie Agata ze aptamil i krople zaczynaja dzialac, jeszcze 2 mce i powinien byc end z kolkami, nie bede straszyc ze moga zaczac sie zęby...i tak do roku wesolo
a najlepsze wygibasy sa na przewijaku jak jest zmiana pamperka lub ubrania
Kobiety dajcie fotki W Pociech w wolnym czasie ;--)))))))))))))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:46
juska19, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
ja zawsze jak gdzies jade to biore butle z ciepla woda do termofora dzieciecego i odmierzona porcje proszku w pojemnik aventa
w sumie staram sie wycyrklowac w godzine po posilku jak najedzona i ok odbita, gotowa do jazdy autem i ruszamy
w sklpeach b grzeczna, tylko raz nie chciala juz siedziec w foteliku w Tk max jak wybieralam spodnie dla meza bo pewnie tak jak Wasi mezczyzni ma oszczednie 2 pary, a ostatnio byl boj ze 2 pary brudne i potrzebne ehh
no ale wtedy Lola kupe akurat zrobila w Tk max, wiec spodnie, kasa i do domu zmienic niespodzianke
ja w weekend pracuje a w nast weekend wyprawa na chrzciny do PlWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 23:52
Domi IRL lubi tę wiadomość