X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie martw sie ;--)), bo jak Twoja midwife zobaczylaby moja Lole to pewnie by powiedziala ze ja na modelke chowam ha ha ha

a tak nie jest od rana zgarnia 2 butle full kaszki, a na pierwsza to placze ze jej malo choc i tak wiecej wody i 1 miarke daje extra
    no ale ma caly dzien wydatek energetyczny w kojcu i na macie, cwiczenia i animacje
    wczoraj polowa trasy spaceru bo byl koncert mino smoka jak u niemowlaka, nawet na raczkach przez moment i pchajac wozek zle bylo a pamperek byl w 60% mokry
    no chyba chciala isc czy co :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kieruje sie more less takim schematem plus wg apetytu Lolki

wvzucz.jpg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecku karmionemu piersią możesz w wyjątkowych sytuacjach podać papkę jarzynową lub przetarte jabłko. Niemowlęciu karmionemu butelką można wprowadzać nowe pokarmy wcześniej. Już od 4 miesiąca podaj kilka łyżeczek tartego jabłka, soku lub papki z marchwi z dodatkiem mleka modyfikowanego. Potem przygotuj zupkę warzywną z odrobiną masła. Aby dziecko przyzwyczaiło się do nowej konsystencji, zmiksowaną zupkę podawaj łyżeczką. Jeśli maluszek z chęcią zje posiłek, stopniowo do zupy dodawaj np. pietruszkę, kalafior, brokuły, dynię, cukinię, kabaczek. Unikaj selera, zwłaszcza naciowego, bo może uczulać. Nie dodawaj cukru, soli ani pikantnych przypraw. Zacznij też podawać kleiki i kaszki. Na początek zmieszaj płaską łyżeczkę kleiku z mlekiem. Za kilka dni kaszkę dodaj do zupki lub soku, by złagodzić ich smak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:30

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a skad ten opis Ewelina? bo jestem ciekawa

dobra tam nei ma co sie bic, nie o cukier w koncu he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja w temacie zapytam kiedy mam Ninie podac inne pokarmy jak bedzie 3msc 4 tyg czy 4 msc 4 tyg? bo sie pogubilam

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka- podasz jak bedziesz chciala:)

Ja mam juz bok glowy od tego wszystkiego:)

U nas pterodaktyl ucichl chwilowo:)
    Pokoj dla niani rozkopany- panele, farby dziury w scianach polatane- masakraaaaaaaaa.

Moja mam przylatuje 28ego chyba ja zapedze do malowania.

U nas dzis byla zupka z marcheki, pietruszki, ziemniaczka, szpinaku i kurczaczka- pychotka.

Jakie owoce mozna dawac na surowo maluchom??bo nie wiem co ladowac do tego smoka- bardzo wczoraj V byla zachwycona nowym wynalzakiem:)

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po skonczeniu 4mca mozna podawac i tyle, zadna big filozofia

Domi a co tam mama Twoja bedzie malowac?, bo chyba nei chatke
    a to zajecie bedzie miala przy Wnusi i tak, odciazy Cie troche
    a to czytam big remont
    to kiedy ta czeska au pairka przyjezdza do Was?

b podoba mi sie zwrot: "miec juz bok glowy" hi hi hi

ja laduje do smoka slodkie miekkie jablko a innym razem banana, sliwke, w dalszej kolejnosci dawalam mango i nie uczulilo ;--))
    tak zeby konsystencja owoca byla w miare stala bo i tak jest full dookola owocow po takiej wlasnej konsumpcji
    to co slodkie z owocow bo kwasnego nie lubi, pluje i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 21:20

aNiLewe, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo pierwszy lepszy jak wpisałam stałe posilki od 4 msc . Dlatego nie ma co się internetem sugerować bo piszą różnie . Pisałam na forum na fb co jestem i tam też podają różnie . Jak się nic nie dzieje nie ma problemów z brzuszkiem . Wiec nie widzę nic złego w tym ze dalam jej wcześniej

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oprocz tej tea z cukrem to sie zgodze ;--))

ja tez wojowalam na picie,ale jak wychodzilo 600-1000ml mleka na dzien to jest ok, napita i wysikana ok
    teraz soczki na pol z woda 100ml do tego mleko z kasza i dobrze jest, gra muzyka

czy Ewa Chodakowska tak potrafi? jesc i cwiczyc, bo Lola tak ;--))

2upqyac.jpg

juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe, Domi IRL, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    po skonczeniu 4mca mozna podawac i tyle, zadna big filozofia

odbiegając od tematu, bo ile mam tyle zdan, tak naprawdę w każdym poradniku tez pisza co innego, człowiek się uczy na bledach także niech Nicolka rosnie zdrowo

mój maly dziś wpalaszowal całego banana z tego smoka, ja wkładam tam jeszcze jabłko ale musi być miękkie, bo normalnego nie chce, wyrzuca od razu wiec aby się nie zrazil to tylko miękkie owocki.
    Domi a skad bierzesz kurczaka? Jakis wolno biegający czy klatkowe? Ja będę wprowadzać miesko i miałam dziś już dac ale nie kupiłam kury a nie wiem czy jako pierwsze miesko dawac takie jak my jemy

nasz maly chory, kaszel go meczy, biedak dopiero na wieczor apetyt zalapal.

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dzieczyny.

Ani Lewe jak kurczaka daje z Lidla:) w kazdym razie Europejski- a jak biedak zyl to nie wiem:))

A to wy dajecie surowe jabluszko i jest ok???
    Bo ja caly czas podotowuje- ale takiej papki do tego smoka nie zapodam bo wszystko wyleci.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na poczatku dawalam soki z surowych i ok obylo sie bez dolegliwosci, potem puree jablko, marchew, ziemniak, dynia gotowane wszystko
    a potem normalnie surowe jablko, marchew, sliwka, mango

tak jak Dziewczyny pisza nada testowac, kazdy maly brzuszek jest inny

a co to Sebastianek zalapal? dobrze ze ma juz apetyt

my na razie rezygnujemy z basenu bo za zimno na zew, kolo 9 u nas wciaz 0stop
    w miescie pewnie te 2,3 stop wiecej, ale ogolnie za duza amplituda temp wychodzic z cieplego basenu do auta
    od kwietnia to regularnie bedziemy plywaly lub jak temp8-10 wroci
    za to spacerek oczyw na tak ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje organiczne, moze i drozsze sa owoce i warzywa ale mam jaka taka pewnosc ze full azotanow tam nie ma dla Loli
    a cos jest na rzeczy bo jablko zwykle i org ma dla nas wyczuwalna roznice w smaku plus org slodsze-ta sama odmiana lady pink

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak- czy zeby organiczne bylo zdrowsze to sie nie zgadzam do konca.
    Skonczylam ochrone roslin na akademii rolniczej i dokladnie wiem co to znaczy organiczne. Mysle ze ludzie troszke przeceniaja znaczenie takich upraw:)

ale kazdy ma swoj poglad i jesli woli spozywac produkty nawozone - naturalnymi nawozami i chronione przed szkodnikami w naturalny sposob to na zdrowie.

Co do ryb jedynie popieram wybieranie ryb nie hodowlanych gdyz moga byc zanieczyszczone rtecia.

Organiczne miesa tez bym uwazala. Poniewaz skoro nie mozna uzywac zadnych lekow ani antybiotykow to moze miec pasozyty

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest znaczaca roznica miedzy uprawa ekologiczna a organiczna

a Limerykowo- azotany i azotyny wystepuja w glebie rowniez i roslinach ktore zjadaja zwierzeta ktorych odchody uzywa sie do nawozenia upraw organicznych- ale tego juz na opakownaiu 2 x drozszej marchewki z uprawy organicznej nikt nie napisze:)

a w Irlandzkich warunkach znam farmerow kilku ktory na sluch o organicznym maja bardzo ciekawe zdanie ile to doplat za to dostac mozna hehehe.Plus wielu moich znajomych od ktorych farmerrzy odbieraja szamba- reszte sobie dopowiedzcie

Uprawy nawozone nawozami podlegaja scislym kontrolom ilosci i jakosci nawozow oraz okresow ochronnych tzn ile czasu moze minac od ostatniego nawozneia badz oprysku do czasu kiedy cos laduje w sprzedazy. Organiczne uprawy sa kontrolowane tylko w kwestii- czy nawozy nienaturalne- sztuczne nie sa uzywane w danej upawie lub nsiona zaprawione chemicznie.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam specem nie jestem, no ok Domi sie wypowiedzialas, racja

dla mnie jako konsumenta i laika jest roznica zauwazalna w cenie i smaku

we Fr jako au pair widzialam naturalne ziemiaki na chipsy bretonskie hodowane i dziadka (rodziny, u ktorej pracowalam) za plotem co tak podsypywal ze ziemiaczek jeden byl tak big jak 2 zacisniete duze piesci az sama sie dziwilam, ale na frytki byly ok, do obierania latwe, do krojenia i do jedzenia, mniam :--)) a przybralam na tych frytach we Fr i grillowanych kielbaskach bo co tydz byl grill he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zalapal croup. Tak go zdiagnozowano. Infekcja gardła. Ale tak kaszle ze szkoda nam go bardzo. Chociaż energii mu nie brakuje

Czyli rozumiem ze eko to już będą lepsze? Kto jak kto to Dominika wie skoro wykształcona w tym kierunku. Trochę to dało mi do myślenia bo też do tej pory kupowałam malemu organiczne.

Zaczął mówić ba ba i pa pa. No i chyba szykuje się do raczkowania bo staje na rękach i kolanach i buja się. Trochę ale już zaczyna ;) kolejny krok do przodu w rozwoju naszego skarba.

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Ani Lewe to zyczymy zdrowka dla Sebastianka i czekam na filmik jak juz ruszy do przodu!!!!

Co do eko a organik to mysle ze warto sie zaglebic w temat a nie ulegac modzie na ''zdrowe'' cos co bardzo sie naglasnia zwykle ma jakis haczyk a ludzie zwykli lykac niestety latwo bo chca dla siebie dobrze i wierza w sile mediow.

Powiem tak najzdrowsze bylo by z wlasnej dzialeczki czy ogrodka- wtedy ma sie 100% pewnosc ze jest zdrowe.

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla ciotek

bac48f9f62c6bc50med.jpg

971809fd0860a117med.jpg

3f06d81cc2a0fc1fmed.jpg

f07ef52725cb776dmed.jpg

98a26e148ebf74e6med.jpg

572220c0c561f591med.jpg

3dfc6212353618a7med.jpg

d4e6ff77e0ecdea0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 00:06

Limerikowo, juska19, Ewelina.Irl, jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna sesja Sebastianka widze :--))
    ale on ma full zebow, nasza przy nim to bezebna dalej he he bo sie przebic kiel nie moze no
    ale Lola ma za to wiecej wlosow jak to kobieta ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ