jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
no z tym in vitro to nientaka prosta sprawa wg opowiesci mej swiadkowej i jej meza
oni maja dzidzie z 2go podejscia z programu rzadowego pl :"in vitro z sukcesem", za leki placili sami, procedura i wizyty fundowane natomiast byly
plus mozna do 35lat jak dla kobitki tak kwalifikuja
ale widze ze sa jednak sukcesy tych klinik, oni robil w Gdansku w Invikcie
wymaga to b duzo poswiecenia psych i fiz, jest przybor wagi na hormonach i nastroje tez hormonalne, jak to swiadkowa opowiadala 5min smiechu a potem placzu, gora , dol i znowu
koniec koncem b sie cieszymy ze sie im udalo, 5 lat starali sie, szmat czasuAgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMasz racje 5 lat to kawał czasu,trzeba być silnym psychicznie.Ale ważne że się udało! Dzis tak pierwszy raz na slodkie mnie wzielo bo tak generalnie to ja raczej slone wcinam niz slodkie wszyscy sie ze mnie smieja bo ja slodyczy nie lubie ale mam fioła na punkcie sałatek różnych przeróżnych a tu patrz w ciazy slodkie mi sie zdarzylo i to takie chciane nie wiem wlasnie za bardzo co zrobic ze spodniami czy kupic ciazowe czy nie ale ja biodrowek nie nosze niestety i zastanawiam sie czy kupic specjalnie na okres ciazy czy wtedy to juz ciazowe czy nie wariowac i kupic dresa i legginsy jakies porzadniejsze ,no ale i tak jakies dzinsy musze miec co by sie ze mnie nie smiali ze cala ciaze w dresach latam...zobaczymy wybieram sie na ten crescent ale to chyba w niedziele bo w sobote mam medicusa w cork o 15.00
dzis zauwazylam ze wlosy zaczely mi sie przesuszac,poszedl olejek na cala noc zostawie zobacze za pare dni jak mi to pomaga na szczescie cera wrocila do normy
anilewe super brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 23:00
Limerikowo, aNiLewe, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Ja bylam b zadowolona i jestem dalej bo nosze z rurek/skinny i jeansy i materialowe z Pennysa, moze sprobuj sobie tak na probe przymierzyc i poszukac takich co maja niski stan, moze akurat przypadna Ci do gustu Agata
mysle ze warto i na ciaze kupowac specjalne spodnie bo i na 2 ciaze beda, choc ja bylam w tym wzgledzie uniwersalna, wole byc bardziej modna niz ciazowa he he
a tez chcialo mi sie soli i przesalalam potrawy/zupy/pierogi w 2 trym, cos musi byc z tymi smakami ze staja sie szalone wrecz,
maz moze potwierdzic ze nieraz bylo za slone lub za pieprzne, nie moglam wcelowac i tyle, mi tam pasowalo ;--)))a on sie nie zloscil i jadl po pracy wcinal i tyle, i zapijal woda z soczkiem i czasem piwkiem jak suszylo po ciazowej kucharce bardziej hi hi
a z wlosami tez dilowalam, w koncu przeszlam na suche szampony w sprayu i mialam sw spokoj na pare dni, na poczatku mylam co 2dzien potem co dzien, ale to nie mialo sensu b sie przetluszczalyAgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
no AniLewe welcome back!, cos dlugo jednak Ciebie nie bylo to i fakt nadrabiaj nas teraz :--))
brzuszek masz b ladny, podziwiam fotke i b szybko sie spakowalas, masz racje mezczyzna moze potem dostac zawrotu glowy z tym caly staffem do szpitala hi hi
pewnie jak mojego potem o cos poprosze to tez sie bedzie w glowe drapal i telefonowal/mmsowal czy to na pewno to, choc all jest na poleczkach przygotowane
no watek ruszyl z kopyta , ciszy tu nie ma, ja sie b ciesze z regularnej wymiany informacji
z Agata, Domi i Jaszczurka dajem zatem czadu na kompach ;--))))))))))))))))))) siwy dym normalnie leci z klawiszy hi hiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 23:22
AgataP, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno z tymi smakami to racja ja ost rosół przepieprzyłam i pomidorowa przesoliłam i nawet nie wiedzialam dopiero jak sie luby zaczal dusic i kichac to sie zorientowalam i sie poplakalam przez ten rosól ach ta ciaza sprobuje pojde do penneysa poprzymierzam te spodnie i zobacze moze akurat,mi wlosy odżywaja jak je przetluszcze troche ale ciezko tak wlosow nie myc przez weekend jak sie gdzies wychodzi , a jak zaczelam myc codziennie to strasznie je wysuszylam i teraz mam problem i musze na weekend teraz zatopic je w olejku i potrzymac ze dwa a moze nawet trzy dni...ale pod warunkiem ze do ludzi nie bede wychodzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 23:27
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Polecam w najnowszym Newsweeku z A. Mlynarska na okladce jest fajny art akurat na nasze tematy, macierzynstwo z bajerami czyli rodzenie dzis i dawniej:"Wozek z wyswietlaczem"
pozwole sobie zacytowac bez naruszenia praw autorskich ;--))
"Pierwsze Usg. Maly kosmita na ekranie robi wrazenie, a na widok bijacego serca nie opanowalem juz emocji. Dawniej USG rowniez bylo, ale ojciec nie wchodzil do gabinetu..
Top 5 najchetniej kupowanych gadzetow w sklpei Swiat Dziecka:
nr 1 to : wozek z wyswietlaczem LCD pokazujacym m.in. temp powietrza i predkosc, ladowarka do tel., swiatlami do jazdy nocnej.."
jak maz bedzie to tez dam mu do przeczytania, nada zeby przyszly tata tez sie orientowal troche..choc moj juz sporo wie i pojecia typu "szyjka" nie sa mu wcale obce ;--))))AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agata Twoje zadne przeziebienie nie jest w stanie wplynac na NT przeziernosc (kosc nosowa) ani na scan usg Baby
a dobry pomysl z tym wozeczkiem z LCD, a powiedz mezowi tak :jesli nie chcesz mojej zguby wozek z LCD kup mi/nam luby ;--)))
nawet nie sprawdzalm ceny tego gadzetu, chyba dla co bardziej crazy i majetnych, gdzies czytalam w plotkarskich, ze np Anka Mucha dla swej 1ej corki Stefanii kupila wozeczek za jedyne 8tys zl, co na pl warunki jest dosc znaczaca kwota
z 2ej str mysle, ze mogla go dostac za friko i byc po prostu zywa reklama firemki wozkowej, takie prawa biznesu o!normalkaAgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno to mnie uspokoiłaś z tym NT co do wózka znalazlam cos takiego tak z czystej ciekawosci
http://gadzetomania.pl/2011/11/30/origami-wozek-dzieciecy-zlozy-sie-sam-gdy-nacisniesz-przycisk-wideo
cena nawet nie szokuje az tak bardzo bo jedyne 3000zl prawie za free jesli mam porównać z Ania Muchą
"jesli nie chcesz mojej zguby wozek z LCD kup mi luby" haha dobre! Ja juz kupilam co prawda wczesnie niby ale mialam okazje na Xlandera XA 3w1 za dobra cene a na takim wlasnie wozku w teren mi zalezalo.
Znając polskich celebrytów wiekszosc ma pewnie rzeczy za friko by je reklamowacWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 18:36
-
my mamy Jane Muum isofix hiszpanski 4 w 1, za 2530zl z allegro, w sumie ok tylko teraz te all wózie maja 1en zatrzask na gondole, opiera sie ona na 1ym punkcie, nie wiem jak to stabilne, kiwa sie wg mnie troche , no ale now taka technika..zobaczymy w praktyce
jak dalej sie bedzie za bardzo kiwac wg nas to maz DIY zrobi podporke od przednich kol i tyle plus resorki chyba jakies 2 wmontuje i klopot rozwiaze ;--))
X landery to b popularna marka i dobra, tez sie nad nia zastanawialismyAgataP lubi tę wiadomość
-
jestt moja dostawa!!! pościele, kocyki, wanienka, łóżeczko, materacyk, flanelki, tetrówki ) Ach wymieniać by można do wieczora
Ja dzisiaj i wczoraj w ogrodzie, musi być ładnie i zadbanie żeby mały miał gdzie drzemki w lipcu sobie ucinać.
Ja muszę Wam przyznać, że jak mi włosy leciały przy kąpieli, że po dniu cały odpływ zatkany, tak teraz nic nie wyciągam przez tydzień nawet Szkoda, że to wszystko wróci do stanu sprzed..
Mój wózek ma te wpięcia po bokach plus ma paki gruby drut (nie drut ale wiecie ) i go się wpina w stelaż na dole. Także nic się nie kiwa i dobrze, bo takie własnie wózki mnie bardzo martwiły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:12
AgataP, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja narazie jestem zadowolona tak ogladam i ogladam ten wozek i go probuje i wyginam i jezdze i narazie jest ok ale zobaczymy pierwsza wyprawa w teren i wszystko sie zweryfikuje.Tak mysle ze wlasnie takie mezowe DIY zawsze cos pomoze w razie czego
Mi wlosy jakos bardziej nie wypadaj tzn tak jak zwykle bez dramatu ale wlasnie suche strasznie az mnie przerazaja,olejkuje i olejkuje zobaczymy co z tego wyniknie.
ja zaraz na spacer lece bo dzis u nas pieknie gorąco i slonecznie rte podaje ze heat wave nadciaga 20 stopni i sloneczko,juz sie doczekac nie moge tym bardziej ze dl weekend a w Limerick River fest wiec mozna sie isc zrelaksowac jakis pub odwiedzic wypic soku jakiego i na ludzi popatrzec teraz juz nie ma problemu kto prowadzi bo jako ze nie moge pic zostalam mianowana kierowcą imprezowym az do Maja za rokWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 19:35
-
nick nieaktualny
-
ja juz po wizycie, jest juz czynnosc skurczowa macicy ale srednia i ok, za tydz mam miec ciaze donoszona :--)))
mala ok b spokojna to sie nalezalam pod tym ktg 30min plus, bo uciekala od pomiaru tetna
smialam sie do pielegniarki ze jogurciku nie bylo dzis lesnego to i cicho siedzi
wazy juz 2800 tak jak przypuszczalam a ja 87kg only, 15kg przybralam i ok
lekarka przypuszcza ze raczej donosze do 40 tyg normalnie ale po 37 mowi czyli za tydz moze sie juz dziac wszystko i ok
szyjka 3cm :--)))))))))))), twarda i zamknieta wiec b sie ciesze ze dalej moge spacerki kontynowac mimo czasem mocnych, niezbyt przyjemnych kluc na dole, od napierajacej glowy malej
odebralam wyniki krwi i morfologoia ba dobra plus tarczycowe
ginka pokazala ze juz widac wlosy malej to raczej po mezu musi miec geste i duzo ;--))
takze b udana wizyta
Domi IRL, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej ale super wyglądasz ! laska jak się patrzy! piękny brzuszek i w tym brzuszku też pewnie laseczka się ukrywa dobrze że możesz spacerować bo strasznie jest być uwiązanym do łóżka albo kanapy ,a jak spacerujesz to masz takie poczucie wolności,wyniki ok więc tylko się cieszyć świętować i czekać na akcje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 18:59
-
no trzeba sie ruszac jak ma sie mozliwosci i wyniki ok
czasem sie jest b trudno zmusic sie a zegar bije wieczorem kolejne minuty, przelacza sie kanaly w tv etc. ale jak juz sie pojdzie i przejdzie nawet te 20min to czl czuje sie fantastycznbie dotleniony na dobrych endorfinach, jakis taki lzejszy plus zdrowiej oczywiscieDomi IRL lubi tę wiadomość
-
Ach dupa, rozpisalam sie i cos sie scielo ;/ wrrrr
Badz tu madra i pisz drugi raz )
Aaaa juz wiem, wychwalalm blond pieknosc ze zdjecia, czyzby juz fryzjer przed porodem zaliczony??
Chcialam Cie spytac Limerikowo czy ta aktywnosc skurczowa to juz cos czuc czy to takie jak te braxta hicksa skurcze (swoja droga mecza mnie od 20tyg)??
Niesamowite ze juz za tydzien mozesz rodzic i wszystko bedzie ok, ciaza donoszona. Ja mam taka cicha nadzieje, ze moja aktywnosc zawodowa i fizyczna pomoze i nie przenosze. Ale synkowi tlumacze ze musi tam jeszcze troche posiedziec )
Tak juz mnie kopie ze az sie czasem boje ze bokiem wyskoczy. Czasem wrecz boli, i tak jakby paluszkami przebieral po moim boku. Za 3tygodnie mam wizyte w szpitalu mam nadzieje ze z usg ze sprawdza wszystko.
A dzis niby u nas padalo ale goraco, masakra. Ciesze sie jednak ze te polskie upaly troche mnie omijaja. Bratowa na tym samym etapie puchnie cala i mowi ze to przez pogode w pl.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
AniLewe masz swietne oko! ;--))) tak byl fryz, robilam odrosty aby mi starczylo i przed i po porodzie ;--))
a zreszta zawsze maz moze byc za nianke na ta godzinke, nie widze zadnych przeszkod zreszta
robila mnie pani fryzjerka co w maju wyjezdza do Szkocji, do Edynburga do pracy tez w salonie fryzu u Polki a bedzie mieszkac u ojca, troche sobie pogadalysmy..takze emigracja trwa ciagle pelna para
na skurcze H-B po 20 tyg trzeba po prostu polegiwac po kilkanascie min w miare mozliwosci
wcale nie jest przyjemny spinajacy/stawiajacy sie brzuch na kamien lub pileczke, w sumie sa to normalne czynnosci macicy, ale co za duzo to niezdrowo, by nie wywolac nadmierna aktywnoscia wczesniejszego rozwiazania czasem..
powinno sie brac Aspargin max dawki lub magnezu, dziala ok i rozkurcza
w sumie juz masz 32 tyg, i jak brzucho sie spina mocno i czesto to moze ktg 20min byloby wskazane, dolna linia w zapisie pokaze Ci czestosc , ilosc skurczy,
zamieszcze moje 2 ktg
na 1ym jest na poczatku tylko taki jeden dosc wysoki skurcz,ale potem sa niskie i tak ma byc
a na 2im dzisiejszym liczba skurczy jest srednia co do ilosci i czestosci wystepowania, ale jak zrobisz ktg to lekarz na pewno Ci wyjasni jak sytuacja u Ciebie
na czerwcowkach 2014 sa juz dziewczyny (nie strasze czasem) w 32 tyg w szpitalu wlasnie ze wzgledu na duza czynnosc skurczowa, dostaja sterydy na pluca maluchow i magnez na obnizenie skurczow
wiec w Irl nawet jak nie uda Ci sie zroboc Ktg to jedyna metoda to polegiwanie i nospa w rozsadnych dawkach plus magnez
warto tez obserwowac kiedy pojawiaja sie skurcze i jak czesto, przy jakich czynnosciach (duzo sie krecisz ;--)), stoisz, chodzisz?), jesli regularnie all day od rana to nei jest to zbyt good sign, ale jesli jak u mnie po 2/3pm i po 6/8pm to ok np 3/4x na dzien
mnie tez po bokach czasem boli jak mala mocno kopie, szczegolnie po slodkim jogurciku wali mocno pipka, choc glowe ma na dole to boksuje boki :--))
AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
co do aktywnosci fiz i zawodowej w 32 tyg to bylabym juz b.ostrozna by nie przedobrzyc i miec all zrobione a niepotrzebnie by malucha nie przyspieszyc, w sumie jeszcze jego pluca i organy sie ostatecznie ksztaltuja i kazdy tydzien maksymalizuje jego szanse na samodzielne ok funkcjonowanie
mysle ze przenosic to nie przenosisz, albo dzidzia sama zadecyduje sobie wyjsc albo po 40tyg Ci pomoga
mi ginka dzis powiedziala ze zadna aktywnosc po 40tyg wcale nei musi przyspieszyc porodu ale tylko w szpitalu gelem rozluzniajacym szyjke lub kroplowka z oksytocyna
i ze teraz jest tendencja ze nie czeka sie 2 tyg po terminie po skonczonym 40 tyg ale do 6 dni bo lozysko sie szybko starzeje na koncowym etapie i sa gorsze warunki dla dziecka (przeplywy tlenu i sub odzywczych)AgataP lubi tę wiadomość