X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Limerikowo juz 25 dni :) ! jeszcze troszke i bedziesz miala swoje male szczescie w ramionach :)

Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Dziewczyny nie szalejcie z tymi remontami w ciazy, wiadomo, ze trzeba cos robic, ale powoli, rozsadnie
    remonty i sprzatanie po nich po 20tyg+ moze skracac szyjke, plus wachanie farb, chemikali jest b niezdrowe w calej ciazy
    tak sie utarlo raczej ze chate sie odnawia na przyjscie dzidziusia
    u nas ekipa bedzie malowac mieszkanie jak dojde do siebie po porodzie ze 3 tyg i na ten czas udaje sie do hotelu z baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 20:10

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam frby bezpieczne w ciazy wogole niesmierdzace, pozatym pokoik tylko malenki tzw. box room wiec niezbyt tam tak naprawde co bylo malowac:)

Uwaga to ja poczatek 27 tygodnia:

2enqiyf.jpg
    vqip92.jpg
    1zecl90.jpg
    66z1jm.jpg

Limerikowo, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Domi, b. Fajna i sexi odwazna sesja-ta ost fotka, prawie jak Demi Moore, no cialo ludzkie jest piekne plus jeszcze w ciazy, okragle rubensowskie ksztalty
    narzekalas na piersi a widze ze muy muy sexi sie zrobily hi hi hi a tak w ogole to chudzinka jestes teraz dobrze widac, tylko w brzuszek i baby ida potencjalne Twoje kg ciazowe
    moje to big bimbaly cyce sa ;==)))
    dobrze ze kupilas bezpieczne farby, my tez niby takie mielismy w 2008 podczas remontu mieszk w poz ale haftowalam po nich 2 dni nie bedac w ciazy plus bol glowy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe dzieki Limerikowo:)

chudzinka to bym sie nie nazwala- moja mama nawet mi dogryza ze przy kosci jestem hehehe.
    No teraz 65 dzis rano na wadze. Ale w sumie sie nie martwie bo najwyzej zrzuce wszystko po- byle tylko rozstepow nie bylo i sie bede cieszyla.

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od poczatku smarowalam bio oil, oliwka , kremami i jest ok na razie rozstepow ani widu, mam nadz ze tak sie utrzyma dalej, a jak nie to trudno
    albo rybka albo pipka, nie samymi rozstepami czl zyje tylko zdrowie sie liczy i ok samopoczucie wlasne i meza i baby

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bio oil uzywam kolezanka uzywala w ciazy a mimo ze 26kg utyla rozstepow nie ma.
    Moja mama nie miala wiec licze po cichu ze genetycznie i u mnie nie bedzie:)
    A Ty skoro nie masz do teraz to przez 25 dni juz Ci chyba nie wyjda:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieki Domi za nadzieje, a moze masz i racje ze roztepuchow nie bedzie uwaga jeszcze przez 24 dni :÷)))
    A ze kolezanka tyle przybrala to sie nie bede wypowiadać bo jak jezdze i rozmawiam z panami taksowkarzami to all twierdza zgodnie ze synowe czy corki kolo 20kg normalnie przybieraja
    wiec chyba ten apetyt w ciazy jest po prostu szalony, ja tam jestem uzaleziona od slodkiego i tyle i przed i w czasie ciazy (slynna biala czekolada z lidla) dlatego staram sie w miare mozliwosci co dzien walk 20-30min

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teraz zachcianke na winogrona,ale maja dosc duzo cukru i musze sobie dawkowac ale az na sama mysl musze wstac i sobie zjesc :P

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis pospalam ohoho do 4am az ehhh, nada ok firany założyć bo pl wschód słońca za szybko jest i człowiek się budzi jeszcze grubo przed
    na 7 i tak pobudka nada jechac na zlecone badanska do karty ciazy i pokluc sie by potEm nosem nie krecili w szpitalu ze czegos brak..i nie pobierali czasem przy skurczach
    a pewnie jak wroce to bedzie chrrr jak trza plus porzadne 2ie śniadanie, na razie poranny głodo
    suwak pokazuje 91% ciazy a pojutrze mam juz donoszona :--))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 06:31

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej to pospałaś :P ale ja koło 5 am tez juz bylam wyspana dziwne to bo ja z jestem raczej z tych co to lubia spac oj lubia no ale co poradzic :)
    91% wow :) to juz niebawem ,masz nerwa czy raczej determinacja przeważa ?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pospalam 5h, ale sie trzymam i jeszcze mnie nie morzy, ale to raczej po obiedzie bedzie dluuugi nap
    oblecialam badanie raz dwa, tasmowo leci na Polnej w Poz;--)))
    pochodzilam potem w plazie na shopping plus buleczka/drozdzoweczka w zeby bo bylam na czczo od 4am, zaopatrzona jestem w lekture newsweeka i n historia na nast tydz
    Agata ja jestem nastawiona b. zadaniowo tz by rezultat byl ok-znaczy szczesliwy final i healthy baby, nic mi wiecej nie potrzeba :--))
    niestety mam b.niski prog bolu (sam bol glowy doprowadza mnie do pasji)wiec na pewno biore i place za znieczulenie dolargan/opiaty co ta bedzie dostepne
    akurat jechalam z pania taksowkarz co ma 6tke dzieci wow!!, i corke teraz 5latke rodzila 6lat temu wlasnie na Polnej, mowila ze kiedys bylo gorzej na porodowkach.. i ze kazdy ma inaczej i nie nalezy straszyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 12:54

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo- wiele moich kolezanek na Polnej rodzilo- ja sama z Poznania lepiej i powiem Ci ze zadnanie narzekala- a mam kolezanki co prosto z mostu wala!
    Mowily tylko ze fajnie miec swoja prywatna polozna bo szpitalne czesto sa bardzo zabiegane a tak masz poczucie ze ta jedna jest tylko twoja:)

Pozatym byly zadowolone.
    Trzymam kciuki

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio wlasnie nie mam wykupionej poloznej, licze na personel szpitalny
    dzis widzialam w cfity parev ciezarowek, ale to na placach 1ej reki mozna policzyc, wiec raczej oblozenia na porody to nie ma w Pl
    jeszcze pare lat i ginekologow bedzie za duzo jak nauczycieli
    nie to ze zaluje tu kasy na polozna (jak mi zaproponuja to pewnie sie zdecyduje, zawsze to bezpieczniej, fakt), bo maz powiedzial ze na to co trzeba do porodu to mamy i musi byc oraz , ze mam przemyslec polozna, tak patrzalam wstepnie i to rozny koszt
    zastanawiala sie tez jak top jest wcelowac z wlasnym terminme porodu plus by polozna byla wteyd wolna, mysle ze to nie jest takie proste..
    mam nadz, ze maz jednak ze stresu (dodatkowa motywacja)stanie na wysokosci zadania jak 2 bracia i nie zemdleje oraz pomoze urodzic dlugo oczekiwane baby juz sama swoja obecnoscia plus pobiegnie po picie/jedzonko etc

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze! napewno stanie na wysokosci zadania!:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, wrocilam z wizyty
    wyniki odebrane:glukoza i mocz ok wszytkie parametry
    Mala ma od 3 do 3200kg bo juz tu sa pomiary z bledem mozliwe
    pod ktg polezalam 50min, starsznie dlugo, no ale ok bo pielegniarka w gabinecie zauwazyla ze juz sa skurcze, na szczescie ja ich nie czuje ;--))..jeszcze
    scan ok, serducho tez plus pomiary
    klopot to nadcisnienie, wywalilo mnie po 3h od tab w czasie wizyty no i w gornej granicy normy 135/85, oczywiscie kolejny pomiar i mam new lek oprocz dopegytu
    puls ginka nie byla pewna czy Mala za przeproszeniem akurat sie wysikala czy mam za duzo plynu/wod 20 - wielowodzie przez wlasnie nadcisnienie
    a poprzednio bylo 11 i bylo ok
    pytala ile pije i czy nie wstrzymuje sie czasem (oczywsecie nie, bo nie da rady nawet plus kurs w nocy extra jest i pije z 2l plus)
    zaczela sie zastanawiac czy moze nie za duzo pije i oczywiscie obserwujemy
    w nast tyg ktg ma byc juz 2x w tyg
    szyjka ma 1cm wiec sie znacznie skrocila, ale twarda i trzyma, ginka czula juz napierajaca glowe dziecka
    wg ginki ok byloby jeszcze tydz wytrzymac
    no i najlepsze na end ze nie przybralam od ost tyg wiec hurra mimo pokus slodyczowych, byc moze ma waga juz stanela w miejscu na 15+ kg to byloby ok
    pochwalila jeszcze spacerki by byc potem w lepszej formie po porodzie

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no no 3kg elegancka panna :)a spacerki najlepsze wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co w Was? Ja sie zastanawiam czy nie zrobic sobie jeszcze usg przed tym w 20 tyg zeby zobaczyc czy juz zauwaza plec dziecka ...siedze i siedze mysle i mysle...sama nie wiem,nawet jak fasol nie zdradzi plci to zawsze zobacze maluszka ...hmm

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam latalam co 3/4 tyg na scany taka nerwowka w tej ciazy po klopotach i od razu czl spokojniejszy jak sprawdzone wszystko bylo elegancko
    w sumie od 20tyg dzieli Cie Agata 6tyg wiec jak masz kase i checi to oczywiscie mozna zrobic dodatkowy scan, nie zaszkodzi
    u nas plec - girl byla widoczna dopiero w 23 tyg
    u mnie brzucho twardnieje juz wyczuwalnie, dolne cis swiruje mimo tab na 90, staram sie polegiwac by ten tydz juz ok przetrzymac, w slipkach mokro mam nadz ze wody nie uciekaja, a extra dawki dopegytu usypiaja na 2 drzemki dziennie, ale jest ogolnie ok, nie mozna narzekac
    jak poczytam jakie dziewczyny w tym okresie 38 tyg i wczesniej duzo maja bole, ciagnienia w pachwinach, bole w podbrzuszu , dretwienia nog , humory, placzliwosc, puchniecia ciala to ja jestem prwadziwy okaz zdrowia tu i jeszcze spacer w chodzi w gre step by step 25min w lasku ;--))))))))))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobitki jak tam pan/i z broda sie podobal/a?
    zasmiewamy sie do ropuku z komentarzy, nie sorry ze tu jakies katolickie forum, ale jak zaczal sie austriacki wystep to mowie do meza, ze jeszcze wygra i voila ;--((
    takie wartosci sa teraz promowane w pub tv, ze niezly orzech bedziemy kiedys mialy do zgryzienia, najgorzej jak ktos okreslic sie nie moze i narzuca to innym..ono
    juz duzo lepsza dla oczu byla kiedys Dana z Izraela na Eurowizji..
    ps nazwe konkursu oprocz politycz aspektu to powinni juz dawno zmienic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ