X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny jak tam dzisiaj u Was? Mi brzuszek zaczyna rosnąć :) wreszcie widać (pewnie tylko ja to widzę) jakąś różnicę :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to dawaj zdjecie porownawcze to stwierdzimy czy rosnie wzorowo :)

te moje skurcze to sa pare razy na dzien, jednego dnia wiecej innego czuje tuz przed snem takze poki co nie ma paniki. ale te twoje limerikowo to poki co bezbolesne jeszcze??

moja siostra przenosila dziewczynke i jak po 10dniach od terminu poszla na wywolywanie to akurat jej sie akcja zaczela rano, niestety i tak sie skonczylo na cesarce bo juz mala byla slaba. Tak czy inaczej szybko sie okaze za dwa miesiace lub za dwa miesiace i pare dni :)

co do fryzjera i dbania o siebie w ciazy czy po ciazy to jestem jak najbardziej za! nie rozumiem (a znam przypadki) ze jak juz rodzi sie dziecko to wlosy w kucyk, stary wyciagniety dres i koniec kobiecosci. OK jesli ktos taki byl przed ciaza ale zeby nagle zycie atrakcyjnej kobiety sie konczylo, to raczej nie. Takze ja teraz tez planuje zrobic odrosty na pasemka zeby potem najszybciej gdzies po miesiacu wyskoczyc kolejny raz bo przeciez tatus cyca nie ma, ale mozna odciagnac i tez jest ok :DD

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zrobie zdjecia wieczorem i wrzuce bo dopiero wrocilam z wizyty w szpitalu i zaraz lece do pracy.Musze napisać że bardzo się ciesze ze jade jutro do tego Cork na prywatna wizyte bo w szpitalu nawet mi scanu nie zrobili,bo mialam go 3 tyg temu jak sie zglosilam na izbe przyjec...masakra ...
    wtedy ten skan trwal moze 20-30 sekund,no ale lekarka ktora mnie badala dzis okazala sie rosjanka,a ze ja troszke gawarisz to poprosilam ja czy moglaby mi zrobic taki szybki skan bo widzialam ze ma usg w gabinecie bo polozne juz mi powiedzaly ze skanu nie bedzie jak wyczytaly z karty ze byl 3 tyg temu a ja kurcze chcialabym zobaczyc czy wszytsko ok ,no i sie zgodzila ale doslownie trwalo to 3 sekundy,dziecko sie ruszalo wiec powiedziala ze ok i jazda mi do domu...krew pobierala jakas corka rzeznika bo siniak mi wyskoczyl i reka ruszac nie moge,ogolnie czekania w cholere zeby sie dowiedziec ze skanu miec nie bede ,zawiodlam sie ale i nie oczekiwalam niczego innego,dobrze ze jutro jade prywatnie bo gdybym nie jechala juz zaczelabym swirowac ze nawet dziecka nie widzialam.Przepisalam sie do Midwives clinic bo tam kolejek nie ma(TEORETYCZNIE,JESZCZE ZOBACZYMY JAK TO JEST Z TYMI KOLEJKAMI) a wiedze maja pewnie taka sama jak ci "lekarze" z Antenatal clinic poza tym to tylko drzwi obok wiec jesli cos sie bedzie dzialo to mnie zaraz polozne skieruja do lekarzy,no nie wiem i tak bede miala jeszcze tylko gora 2 -3wizyty w maternity co mnie przeraza bo zżera mi życie i czas w kolejkach a i tak prywatnie iść trzeba zeby cokolwiek zbadac jak nalezy...no nic wyżaliłam się :) to teraz lece do pracy obiecuje poźniej wrzucić zdjecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 12:45

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz zaczely bolec plecy z 2/3 dni, ale zawsze rano, wlasnie w dolnej ledzwiowej czesci, ciezko sie rozprostowac lecz potem juz ok leci
    mysle ze chyba jeszcze nie czas ;--)))
    wlasnie dostalam poczta gel Natalis 1 na potencjalna pomoc przy porodzie, poczta dzis nie ma weekendu wolnego, nawet nie wiedzialam
    tesciowe maja wpasc po 1ej na 2/3 dni, mam nadz ze mnie nei zmecza,bo ja teraz gl tryb lezacao-odpoczywajaco-sciemniajacy prowadze, po prostu nic mi sie nie chce robic i tyle
    w sumie ok ze przygotowania zakonczylam duzo wczesniej
    a wlasnie pare min temu zaczelam klnac juz po ang bo takie klucia wew ze hej, mam nadz ze nie zaden przedsmak rozwiazania i ze racje ma ginka ze dziecko schodzi nizej
    a maz chcial planowac termin porodu he he he to tylko mezczyzna moze wymyslic, bo nie od dzis wiadomo ze termin porodu ze trudniej przewidywalny niz 6tka w totku ;--))))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 12:58

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest Agata takie wizyty irl ze jakby ich nie bylo - tylko czas i nerwy czl zzeraja niepotrzebnie jesli ktos ma wieksze i konkretne oczekiwania (normalne), ok ze idziesz pryw , zobaczysz ze calkiem inna rozmowa..
    a żal sie ile wlezie po to jest to forum, nie tylko na super optymistyczne newsy, ja tam Cie w pelni rozumiem a nasze Dziewcyny i tak chodza prywatnie wiec wiedza doskonale o co biega w tym temacie
    zbieraj faktury z pryw wizyt to 20% Ci oddadza przy picie, jedyna korzysc
    ok ze Rosjanka zrobila CI dzis scan, szkoda ze sie barzdioej nie postarala
    to nie tylko frajda ale po prostu normal check up Baby co 3/4 tyg (nie w Irl, UK), w PL tez sa teraz 3 scany na all ciaze z oszczedniosci- w kryzysie demograficznmym ha ha ha, no coz ost gasi swiatlo..
    pani nursa w Cork Medicus robi super pobrania z reki, siniaka nie tu potem :--)) a jak piszesz o rzeznikach na pobraniach to cholera strach ze jeszcze zyle pipy rozwala..ehhh

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to musze pamietac o tych fakturach! dzieki ! Limerikowo mam jutro te wizyte w Medicusie,jakies porady czy cos co musze wiedziec albo wziac ze soba koniecznie zeby potem nie zalowac ze czegos zapomnialam nie zrobilam itp.? Wracam do pracy bo mnie zaraz złapią na komputerze i bedzie fun :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 13:48

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej sam gin zadba ok o Twoj scan i all Ci powie plus da posluchac serducha, w koncu prywtna wizyta
    a u kogo tam wizyta:dr Jakubow, Dec, Kazimierak,Antepowicz?
    a szyjke to zacznij sobie potem regular spr ale to po 20 tyg
    rozumiem, ze idziesz na 1y scan genetyczny tzw usg prenatalne wiec najwaz jest NT - przeziernosc karkowa, pomierzenie dzidzi i waga, sprawdzenie gl organow
    daj znac i fotke potem plus brzuszka Twojego oczywiscie :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte.
    Ja w 20tygodniu nie miałam usg bo jak dr powiedziała szkoda czasu bo słaby sprzęt a ja przecież okaz zdrowia :P (niedoczynność z hashimoto do tego jedno poronienie za sobą - faktycznie zdrowa jak koń). DObrze, że się domagałaś bo moje prośby wtedy nic nie dały. Chociaż z usg w 8tyg i w 14 jestem zadowolona bo nawet dobrze sprawdzali. Teraz oczekuje wizyty za niecałe 3tygodnie i licze na usg bo to już bedzie 34 tydzień.

Pamietąj żeby Ci NT zmierzyli bo to ważne na tym etapie jak Limerikowo pisała.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe to faktycznie jesteś okaz zdrowia po co usg co nie? :) Mi dziś tez powiedzieli ze jestem mloda zdrowa to po co usg no ale coż zrobic ? NT zrobi na 100 proc bo po to jade wlasnie no i usg bedzie jakies konkretne a nie 3 sekundy :) teraz sie sama z tego smieje ale powiem Wam ze dzisiaj w pewnym momencie myslalam ze tam wybuchne :P

Limerikowo nie wiem do jakiego lekarza bo bylam taka zestresowana ze albo nie pamietam co mi mowili przez telefon albo nie powiedzieli do jakiego :) no ale to chyba nie ma duzej roznicy ,czy jest jakis lepszy a jakis gorszy wsrod nich? dzieki za info no i to w sumie dzieki Tobie jade jutro bo inaczj pewnie bym sie nie zdecydowala i chodzila tylko do mojej gin (ktora ma o wiele drożej i nie robi NT,NB itp W 11-14 tyg) wiec czekalabym az do polowkowego.

A to moj brzuszek z dzisiaj :)
    261n97d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 19:14

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem ze jak lekarz mowi ze ma "slaby sprzet" to jest to kompletne klamstwo z jego strony (po prostu nie chce mu sie robic scanu lub nie ma go w planach i tyle)albo ze 9tydz to jeszcze za wczesnie na sluchanie serca ..skoro serducha slucha sie od poczatku jak sie pojawi tylko w 6/7 tyg
    w Irl nie robia ani NT ani potem polowkowego i maja potem kobiety szok przy porodzie Baby z wadami i klopotami etc plus szok psychiczny, bo wiadomo ze mowiono im wczesniej ze "all is ok, healthy baby, congratulations..."
    w sumie w Cork Medicus kazdy pl gin ok na pewno Cie obsluzy
    ja jak najbardziej bylam zadowolona z dr Jakubowa i dr Dec jak mialam z nimi scany
    ale Agata chudzinka z Ciebie plus fajny tatuaz

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tego zrozumiec nie moge dlaczego tego NT na poczatku i potem tego połówkowego nie robią i ogólne az nazbyt luzacko do tych ciaż podchodza,mozna podchodzic na luzie ale bez przesady.Dzisiaj mi krew pobierala i patrzy na mnie pyta sie czy wszytsko ok? bo jak nie ok to ona niestety wody mi nie moze dac bo nie ma ale ma duuuzo lucozady i mam mowic to ona mi da i mi pomoze na 100000 procent...no cóż...prawie mi te lucozade na sile wcisnela...
    Dokladnie tak jak napisalas baby is ok congratulations,za kazdym razem a potem niespodzianka jak to sie moglo stac..mam pare kolezanek ktorym to sie przytrafilo niestety i jak tu ufac takiemu systemowi...

Ciesze sie na te jutrzyjsze usg jak glupi do sera ;) bo wreszczie jakies normalne warunki i podejscie no i wreszcie moj luby dzidzie zobaczy :) wiec tez pewnie sie rozkleje...ale sie beksa zrobilam w tej ciazy tak mi jakos ostatnio ze sie blyskawicznie wzruszam :)

a dziekuje ,zadna ze mnie chudzina tak skadrowane zdjecie ;)

wlasnie sobie na youtube ogladam te badania usg w 11-14 tyg zeby mniej wiecej wiedziec co mi sie pokaze na tym ekranie jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 20:46

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja podreptalam kolo 2h z postojem 30min na serniczek i herbatke w Nowym zoo w Poz, na szczescie pogoda od rana okreslila sie na dobra, po obchodzie zoo przed wejsciem byla koleja na kolo 200m zwiedzjacych ;--)) az niesamowite i pan taksowkarz pytal sie "czy w zoo dzis cos rozdaja?"
    stwierdzilam z humorem, ze malpki i inne zwierzaczki raczej zostaja w zoo :--))))))
    teraz po obiadku sjesta
    dzis wyjatkowo zadnych bolow plecow od rana a klucia minimalne po big spacerku
    choc od 4 do 5 rano nie spalam a mala sie wsciekla chyba tak kopala, juz sie zastanawialm ze wszystko ok u niej czy czasem sie nie zapepowila czy co?? czy ubzdurala sobie sniadanie o 4 rano?!
    na szczescie zaczelam wietrzyc i do 8 jak zabita bylo chrrrrrr z snami
    1z4v634.jpg
    i cos z humorkiem : instrukcja deski z zoo ;--))))))))))))))))
    2q84itz.jpg

AgataP, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata taki po prostu jest system w Irl i Uk
    nikt tez sam sie na klopoty nie nastawia (gorzej jak jest juz po klopotach, wiadomo czl sie boi na nastepne), zawsze jest 50% szans na ok i bad news
    jak to mowi maz mej swiadkowej zawsze ktos wylosuje ten parszywy los z problemami..
    a Pl teraz sa 3 scany na cala ciaze, ale wiecej badan robia morfologia, mocz, glukoza, wr, gbs etc, scany sa ok wyjasnione, gin w akcji plus gp
    mozna isc do szpitala i zrobic sobie tez wyniki prywatnie co niestety nie jest praktykowane na wyspach i nada all przez GP dodatkowo placac 50e i czekac 2 tyg :--(((
    na scanie zobaczysz swego malego dzidziusia z glowa i tłowiem, konczynami i serduchem :--)))
    oto moja z 14 tyg:
    10iazxc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 16:24

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć! My wróciliśmy z prenatalnych,wszytsko ok ! :)

NT 1.3 mm CRL 73 mm tętno 150 :) jestem do przodu o 4 dni czyli 13 w 5d

Bardzo jesteśmy zadowoleni z tego badania jak i z lekarza (Jakubów)
    Spokojniejsza jestem teraz więc mogę się bardziej zrelaksować :)

No właśnie słyszałam ze w PL tez 3 skany robią,ale te wyniki krwi w irl to porazka czekasz i czekasz a mi powiedzieli ze jak bedzie ok to nie zadzwonia...mam nadzieje ze chociaz do GP wysla i jak pojde na checka to mi powie co i jak bylo ...nie wiem okaze sie za 2 tyg pewnie.

Limerikowo ale masz super pogodę!! u nas zimno i deszcz... w miescie riverfest ale przez pogode az zal wychodzic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 20:19

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja dzis patrze na kalendarz i wczoraj minela mi studniowka!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaa zaczynam sie bac:)

Limerikowo, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super ze Ci dobrze wyszlo 1 badanie-scan prenatalny, zatem juz jestes spokojna, na 2gi raz pls pozdrow pana dr ode mnie ;--)))) nie za bardzo chcial mnie puscic do Pl na koncowke ciazy z szyjka 2,5cm, ael przelecialam, ok ze chucha i dmucha
    a bedac u GP najlepiej popros o ksero wynikow, w szpitalu Lck wkleili je do Twej green book, pewnie gp powie, ze wyniki sa ok, ale zawsze lepiej je miec we wlasnej teczce

Domi no zlecialo Ci teraz odliczaj do szczesliwego Finalu , od dzis 99dni only;--)))))))) teraz to po 30tyg kolejny wazny scan z pomiarami kosci, sprawdzeniem organow plus serducho
    masz juz wynik glukozy? na pewno cukrzycy nie masz przy Twej chudej masie :--))) warto zrobic po 35tyg ost morfologie i mocz
    a propos jak Ty sie boisz na studniowke to co ja mam powiedziec? 25 days left ;--)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 09:45

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probe glukozy mam 13ego, a 15ego egzaminna prawko hehehe.

Pokoik mamy juz pomalowany- troszke tylko sufit musze porawic, panele trzeba pomozyc i mozna mebelki wstawiac:)

25 dni left?? ooooo!!! Ty masz juz maluchy Limerickowo??prawda?

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ja nie mam dzieci jeszcze..to me pierwsze w drodze
    widze ze Domi szalejesz z odnawianiem mieszkania, akurat to jest syndrom wicia gniazdka he he
    powodzonka na prawku, na pewno zdasz
    ja zdalam za 1ym razem i na skuter w 2004r i na auto 2008 w Irl, oczywiscie nauka z kodeksem :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 14:59

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze no to tez ''nowinka '' jestes. Cos mi sie musialo pomylic- sorki:)

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powodzenia na prawku ! Ja tez zdalam za pierwszym razem wlasnie w Irlandii. Mi narazie pokazuje 187 dni do produ wiec jesczez jest luz ale poczekamy zobaczymy i tez bede panikowac :) ja juz mam chyba syndrom wicia gnaizdka bo juz sypialnie maluje,lazienke oklejam :P i odnawiam meble w kuchni, w ogole tego nie planowalam nie bedac w ciazy a teraz planuje same remonty :) no coz cos trzeba robic zeby nie oszalec :)

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ