jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry dziewczynki!!!!
Jak Wam weekend mija?
Nie ogladalam eurowizji ale widzialam zdjecia w necie - skomentuje to tak '''' tyle w temacie.
Dzis mi sie zaczal 3 trymestr.
Nie moge uwiezyc ze to juz. Poczatek strasznie sie wlekl do 12 tyg.
Zaczynam sie bac!
W tym tyg bede bookowac szkole rodzenia. Przez to ze pracuje na shifty troche mi nie na reke te zajecia w szpitalu ktore zapewniaja za darmo. Sa one przez 6 tyg co czawrtek. Musiala bym duzo wolnego brac i moj maz tez bo mamy jedno auto. Wiec zarezerwuje prywatne z polozna co do domu przychodzi w prawdzie to 200 e az ale program taki sam w ciagu jednego dnia i wiekszy kontakt bede z nia miala- wiecej pytan bede mogla zadac i napisala ze moge wczesniej napisac co mnie szczegolnie interesuje a co wcale.
Limerikowo- Ty chodzilas tu na te antenatal classes??
Masz juz torbe spakowana do szptala napewno- co polecasz zapakowac bo ja juz chyba zaraz sie spakuje na wszelki wypadek ze strachu:)))
Na wakacje zawsze tez sie pakuje z tydzien wczesniej i na walizach siedze, potem tylko dkladam, wyciagam, przepakowuje itp:)
Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
jestem wlasnie dzis po relaxie w termach maltanskich, bylo super, ludzi nie tak duzo mimo niedzieli i mam jeszcze nadz, ze nast weekend tez skorzystam na publicznym basenie naprzeciw bloku ;--)))
maz ok dolecial w piatek, rozlozyl juz sprzet do pracy na pon, ma chlop zaparcie :--))teraz czuje sie duzo spokojniej nawet jak mnie kluje w kanale nieprzyjemnie mocno
obchodzilismy rocznice 1ej randki - 9 maja ruski dzien zwyciestwa tak sie smieje i dalej obchodzimy, byla kolacja w tajskiej restauracji po rewolucjach kuchennych M Gessler b udanych zreszta naprzeciw Plazy-shopp.center
Domi gratuluje III trymestru , no teraz Ci juz raz dwa zleci ;--)))
ja torbe mam spakowana od 33 tyg jak przylecialam od razu, byla to 1sza rzecz jaka zrobilam ze wzgledu a 2.5cm szyjki, wiec stoi czeka
tu kazdy szpital inaczej, np na Polnej nada wziac tylko dla siebie i tez to ginka moja ktora tam pracuje potwierdzila
jakby czasem mnie odeslali to maz zawsze doniesie co bedzie trzeba do innego hospitalaDomi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziwczyny! Ja zaniemogłam od paru dni ból głowy na maxa i dziąsła też mnie sprowadzają na ziemię,tak więc na necie siedzę bardzo mało raczej wiekszosc czasu spedzam na narzekaniu na ból jutro dentysta na szczescie niech mi zeba dokonczy i na te dziasla cos da.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
na dziasla to nie wiem czy cos dostaniesz Agata od dentysty..hmmm
raczej prosty advice: myc delikatnie regularnie, nitkowac, plukac najlepiej szalwia lub rumiankiem
jesli masz to ok jest pl zel Tolpy lub sachol nanosic na dziasla, to moja wyprobowana metodaAgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywlasnie musze jakis plyn skombinowac bo rumianek i szalwia juz mnie nie ruszaja moj maz jedzie do PL niedlugo to mi naprzywozi pewnie ale jutro i tak skocze do apteki jesli mi dentysta doradzi jakis plyn,ostatnio dostalam od niego paste na krwawiace i wrazliwe dziasla i zdzialala cuda skonczyla mi sie niestety bo to byla probka i sobie zamowilam na internecie ale pewnie dojdzie za ok 2 tyg. no coz jednak to i tak dobrze ze narazie doskwieraja mi tylko dziasla...odpukac!
-
Agata powiem Ci, ze ja mialam w ciazy 2x zapalenie dziasla, ale poszlam tylko raz do dentysty ze wzgledu na bliskosc implantu, a tylko popsikal oczyscil w Pl i dal silna plukanke do rozcienczenia, pomoglo za pare dni
w ciazy wlasnie dziasla krwawia i pojawiaja sie stany zapalne, oczyw niegrozne , no ale dajace sie odczuc jako nieprzyjemny klujacy bol
po prostu ciaza tak ma i nada zwiekszyc deliktana higiene z 2 myc do 3-delikatnie, plus po posilkach glownych mozna gume żuc-orbit co zwieksza produkcje sliny i dziala ochronnie w stosunku do kwasow/bakterii atakujacych zeby i dziasla
klopot w ciazy z dziaslami to to, ze sie oslabiaja i moga odchodzic/odchylac sie od zebow plus staja sie bardziej wrazliwe
Zębowego ZDROWKA Agata ;--))))))))))))))))AgataP lubi tę wiadomość
-
Zaczal sie teraz busy tydzien. Mam wolne od pracy ale dzis lekcja jazdy, jutro szpital- proba glukozy i wizyta u znajomychktorym sie niedawno urodzila coreczka, w srode lekcja jazdy, w czwartek lekcja ostatnia i po niej egzamin. Zobaczymy jak pojdzie.
Wprawdzie jak aplikowalam chcialam tylko pojsc oblac i dostac nowy permit bo jak bym teraz nie orzystapila to by mi zabrali, no ale calkiem calkiem mi idzie mysle to teraz bede troche rozczarowana jak nie zdam.
Nie chce presji na siebie klasc, ale jak zdam to bede miala w koncu z glowy:)
W weeekend w zaleznosci jaka bedzie pogoda to cos na powietrzu mam nadzieje zorganizowac. No i jakies zakupki oczywiscie.Teraz na celu mam przewijak:)
Malutka kopie strasznie:) pogoda sie wydaje troche ladniejsza moze mi sie uda dzis na lezaczku posiedziec. Milego dzionka laseczki.Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Ah i po dobrym humorze
Cofam moja poprzednia wiadomosc.
Juz nie ide na egzamin w czawertk. Musze go przelozyc na po porodzie moj instruktor powiedzial. Istna tragedia byla na mojej lekcji dzisiaj w miescie.
Nie ma szans nawet na zdanie i nerwy niepotrzebne tylko kazal przelozyc:(
Jestem beznadziejna:(
Po porodzie zapewne nie bedzie czasu na takie cos wiec pewnie nigdy juz sie prawka nie dorobie:( ;(Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Domi nie martw sie na zapas
mym zd po porodzie w wirze zadan bedziesz miala nawet i wieksza mobilzacje na prawko plus by znalezc czas by je zrobic w koncu
Dublin nie jest taki latwy wcale do jazdy jak Cork czy Limerick
ja tam ok daje rade na gps plus oczy dookola glowy jak wszedzie
mysle ze w Pl to jest dopiero szalenstwo wariatow np w Poz, nawet taksowkarze..b nieprzyjemnie sie jedzie wtedy jako pasazer i maz i ja na takim kursie zwracamy uwage, bo jako kierowcow nas to razi (strach skoczka po pasach) plus wyrywa nadmierna predkosc i szybkie hamowansko do przodu i do tylu z siedzenWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 17:33
AgataP lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Domi ja zdalam prawko niecaly rok temu tu w irl i moj instruktor przez pierwsze 10godzin z 12 mowil jak beznadzieje jezdzie. Ostatnie dwie mialam z jakims innym w zastepstwie i po kilku dniach ezgamin i zdalam za pierwszym razem. Wyluzowałam bo insktr. chyba mnie zbyt stresował swoimi teksami chociaz wiadomo, lepiej go sluchac.
Agada gratuluje dobrych wiesci ze skanu. Jak masz kase to idze i zobacz co tam dzidzia ma miedzy nogami ale licz sie z tym ze malec sie schowa i nic nie pokaze. Ja do tej pory robilam dwa ekstra usg, jedno to nt a drugie to typowe polowkowe.
Za tydzien mam wizyte w szpitalu w 33/34tyg to licze ze chociaz zajrza do malegho na chwilke.
Najwazniejsze, ze postawnowilam juz ze 3czerwca ide po zwolnienie. Szkole sobie teraz Italiano na swoje miejsce i bede mogla spokojnie odejsc. Zostaly mi 2tyg pracy, tydzien urlopu i przynosze zwolnienie.
Rzeczy do szpitala pomalu szykuje, dzis moze nawet wloze je do torby. Ot tak, zeby miec na zapas i sie nie denerwowac.
Limerikowo ja to sie chyba bardziej Toba stresuje jak ty sama. Jak sie czujesz jak dr powiedzila zebys ten tydzien przetrzymala i mozesz rodzic? NiesamowiteAgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo hej dziwczyny !z dentysty dupa wyszla bo bank mnie w ciula zrobil wyplacalam kase z bankomatu a tu bankomat wysiadl karta wciagnieta kasa niby wybrana ale nie wyjechala z bankomatu ja w poploch do banku dzownie a oni ze no ok kasa niby wybrana ale zwroca mi bo nie wyszlo nic i oni to wiedza,,,ale zwroca za tydzien...ja pitole musisalam dentyste odwolac bo mialam tylko 20 min do wizyty,jutro drugie podejscie ,obrabuje meza na te okazje.
ale z dziaslami lepiej na szczescie wczoraj chyba mialam punkt krytyczny
Domi nie martw sie mojemu koledze instruktor tez powiedzial ze nie zda nie ma szans a ten poszedl i zdal wszytsko jest mozliwe tylko trzeba sie skupic i rozgladac bo oni na to patrza czy ty patrzysz
dasz rade na 100000 proc!
Limerikowo musisz mi czesciej zdrowia zyczyc bo pomaga a jak Wy sie dziewczyny trzymacie myslisz ze za tydz to juz czy jeszcze pochodzicie dwa w jednym troszke?
aNilewe no wlasnie tego obawaim sie ze jeszcze sie dzieciatko nie zdecyduje pokazac ale mam jeszcze tydz na zastanowienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:49
-
Dzieki dziewczyny ale chyba on ma racje.Jezdze spoko poza miastem ale w miescie jest tragedia. On mnie caly czas chwalil ze super tylko po tej jezdzie powiedzial ze miasto to zupelnie inna sprawa- i jeszcze stres dojdzie a ja w tej ciazy to po co mam sie narazac na taki stres skoro zle reaguje. Faktycznie byl to koszmar, upocilam sie, glowa mnie rozbolala i nie wiedzialam gdzie ktory pedal nawet.
Mullingar cale rozkopane jeszcze na dodatek a ja egzamin zaklepany na 12:45 w najwiekszy ruch mozliwy wiec musze spasowac bo faktycznie nie czuje za dam rade.
Jeszcze kogos przejade i wtedy dopiero bedzie dramat:(
Mam teraz tydzien wolnego to moze jakos z tego dolka wyjde. Jakos sie tak podlamalam.
Jeszcze pol mojej rodziny mnie wkurzylo ostatnio to juz sie wogole nawarstwilo.
Ah mowie Wam czasem sie ciesze ze tak daleko
Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Kobitki dzieki wielkie za troske, no my jeszcze zapakowane na full w dwupak, choc chodza czasem mysli po glowie w nocy jak sie budze na kurs do tolaety czy to juz i kiedy? ;--)))
maz obok wiec wspomaganie jest jakby cos i mozna budzic w srodku nocy hi hi
wczoraj b leniwy dzien i walka z nadcis (puls oszalal 90+ rano, wiec testy cisniomierza na mezu , niestety wyszly ok, zastanawiam sie czy plus nie jest tak wysoki na potencjalne skurcze ktorych nie czuje ? hmmm..)
dodatkowe dawki Dopegytu uspily mnie na polowe dnia, rano tylko skoczylam na morfologie bo ginka stwierdzila w tamtym tyg, ze wynik z 1 kwietnia nie aktualny jest juz
wiec dzis po polud kicam po odbior wyniku
dobrze, ze wieczorem na spacer 20min udalo sie pojsc a Mala jest mniej ruchliwa (wiadomo mniej miejsca), ale czl sie robi bardziej wyczulony przez to cisnienie
AniLewe super ze jeszcze tylko 2 tyg pracy przed Toba, podziwiam ze dalej masz sile no i ok ze torba do szpitala juz sie pakuje
Domi masz racje nada przelozyc ten egzamin z prawka, nkie ma co sie denerwowac, a powiem Ci, ze i mi na koncowke nerw puszcza zobaczysz zrobisz raz dwa po porodzie jak odpoczniesz i wyluzujsz a moze i remont na Mullingar skoncza do tego czasu , wiec kolejna przeszkoda bedzie mniej
Agata wow ladna przygoda z bankonmatem, na szczescie kaske Ci oddadza, moja kol tez tak miala jak jechala do PL i latalam do banku tlumaczyc za nia jaka sytuacja, oddali tez pieniazki (AIB) plus karte ktora maszyna zatrzymalaDomi IRL lubi tę wiadomość
-
a mi tak brzucho twardnieje od piatku a dzis i wczoraj to kumulacja jak wstaje i postoje chwilke doslownie, ze chyba Dziewczyny normalnie w tym tyg urodze...
ps plus jest juz ponad 100, a jestem po godzinnej drzemce, na szczescie cis odpuscilo 108/73 ladnie w dol zjechalo chyba na ten deszczyk usypiajacy, normalnie cuda sie dzieja ;--))))AgataP lubi tę wiadomość
-
Rany, jeśli chcesz już urodzić to życzę Ci szybkiego rozwiązania. Ja bym chciała urodzić od 37tygodnia Nie mam nic przeciwko. A jak chodzisz do toalety to, że tak głupio spytasz zaglądasz co tam ciekawego t.j. czy czop np. nie wypadł (żeby tego nie przeoczyć?)?
Mnie dziś synek kopie cały dzień od raniutka w żebra. Już mnie tak boli, że sama nie wiem co robić bo proszków nie będę brać.
Domi jak masz się stresować to faktycznie lepiej przełożyć i podejść po porodzie. A na rodzinkę się nie wkurzaj, bo napewno wszystko się wyjaśni a po co się stresować. Mi akurat pasuje, że jestem tak daleko. Bardziej brakuje mi znajomych jak np. rodziców dla dlatego, że ja po prostu chciałam już "wyjść" z domu rodzinnego i prowadzić swoje życie.
-
A ja mam dosc historyjek o porodach i o wypadkach jak jezdze taxi na wizyty plus tescie namolni kurcze co dzien pytaja jak nigdy oczywiscie jak sie czuje przez gg i kiedy wnusia czy czuje czy to juz etc
maz sie broni bo ja sie zloszcze wiadomo czujac dziwna presje i mowi: I co ja mam ci powiedziec:PO prostu zwariowali..tu sie zgadzam z nim na 100%
ale melisa juz ktorys dzien z rzedu mi juz nie pomoze i jak puszcze wiazanke na gg to sie moga na chrzciny zjawic..dziadkowie..
a uwaga jada do Chorwacji 20go i mysla ze ja za przeproszeniem z rozcietym tylkiem bede ich goscic to sie gruuuubo myla
a chcieli nie wiem nas ukarac i sobie taki termim wycieczki wybrali raczej specjalnie (a teraz im sie odwidzialo na wnusie ..ehhh)znajac date porodu i to b dobrze sami siebie ukarali, taka malpia zlosliwosc..nie 1sza zreszta z ich strony
komedia...AgataP lubi tę wiadomość
-
dzieki AniLewe za zyczenia, ja tam wole na 29 maj lub pare dni po urodzic normalnie bez zadnego stresujacego wywolywania
po prostu okresy mialam dluzsze niz 28 dni jak w regule Naelego stosowanej do obliczania daty porodu
a wiadomo ze po poronieniach jeszcze inaczej/dluzej organizm dochodzi do siebie, w koncu to nie maszyna
a takie nagabywanie ciezarnej na finale a kiedy a czy juz wkurza i to niezle
a i tak kobieta ma swoje nerwy przed samym porodem..szkoda slow
jak jeszcze raz mnie zapytaja to powiem wprost ze all wizytacje po porodzieaNiLewe lubi tę wiadomość
-
nerwy jak na postronkach normalnie i klody pod nogi
dzis tak jak pisalam wczesniej mialam miec wyniki zwyklej morfologii do odbioru no i nie odebralam, bo po prostu balagan w newmed kolo plazy na druzbickiego, nie bylo moich wynikow
a robilam w pon rano wiec na 2gi dzien, czyli dzis spokojnie mialy byc
potwierdzalam jeszcze o ironio dzis rano na nazwisko odbior po polud i voila..
no i nie mam na jutro na wizyte by mi ginka wpisala do karty ciazy, sama sobie wpisze jak juz je bede miala raczej
odwalilam emaila do newmedu jak trza, niech sla na poczte , nie bede jezdzic 2 tyg przed terminem 2x po wyniki plus placone prywatnie z mej kieszeni uuhhh
jakbym wiedziala ze taka sytuacja wyniknie to bym jechala na polna do szpitala, tam lipy nie odwalaja
a tak pomyslalam ze dojde te 300m od bloku i blisko 2stopy tramwajem i taki bigos wyszedlAgataP lubi tę wiadomość