X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz, to ukladaj sie od razu na boku skoro podejrzewacie ze za kazdym razem na pleckach mala nie daje znaku :))

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jest tak w tym badaniu KTG, ze przeprowadza sie je generalnie na plecach, a dopiero jak wychodzi zle lub slabo to sa kombinacje na lewym boku

dzis ok goszcze sie w domu z kolega meza, wiadomo obiadek, pogaduchy, bo juz sie duzo czasu nie widzieli
    a tez bylam ograniczona bo maz rano wymienial gniazda i prad odciety byc musial by nie pokopalo
    a czuje sie ok, nawet lecialam z parasole pod tesco by maz nie zmókl, lalo i blyskalo jak szalone
    a jeszcze byla akcja jogurtowy wozek, maz naladowal do przewoznego wozka na kolkach produkty i przewazylo i bylo bec a potem patrzymy na klatce przy przepakowaniu a tam 2 jogrciki narobily balaganu na caaaaaly wozek, wiec i produkty i wozek do generalnego czyszczenia, dobrze ze nie kupilismy jajek ;--))) bylby jajeczny wozek jak trza he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Girls
    jak samopoczucie Wasze?
    ja spalam jak susel i jeszcze bym pewnie pospala gdyby nie trzeba bylo sie zbierac na ktg na 10.30
    zgodnie z nasza new taktyka z mezem nie zamierzamy juz na ktg biegac 2x lub co dzien, bo co to zmieni?
    mala jak sie ruszala tak sie i rusza na żółwika/slimaczka i tyle
    raczej ruchow nie zmieni na koncowke juz sama, na boku na ok aktywnosc po prostu a na moich plecach widocznie jej nie pasuje
    a my tam ze stresu z tego powodu nie zamierzamy osiwiec przeciez z mezem
    juz kazdej nocy snia mi sie sp czlonkowie rodziny, wiadomo stres, plus dzisiaj jeszcze ze na sale porodowa mnie przyjeli, ale w tym snie byla,m spokojna i nic mnie nie bolalo
    po polnocy cos mnie brzuchol cmil chyba kolo pol godz i albo sie czegos objadlam albo jakies pierwsze jaskolki...
    z dobrych newsow to wysoka fala powodziowa na szczescie ominela Pl choc i tak narobila powodz szkod i pozalewalo ludzi niestety :--((

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po ktg, zostalam puszczona do domu, bo maszyna dzis strajkowala
    to sie smieje ze jak od pon to na caly tydz sie moze przeciagnac ;--))
    rezultat ktg ten sam wg pielegniarki : "moja Kicia nie lubi sie ruszac"
    a to trzeba miec w ogole pecha bo zacial sie papier w maszynie i 2x odglos byl taki, ktore moje wprawne juz ucho wylapalo na 9ktg notabene, ze cos jest nie tak i zanika i maz poszedl po pielegniarke i mialam racje niestety
    a dzwiek nieregularnosci i zanikania tetna przyprawil mnie o gesia skorke doslownie, maz potem po akcji z papierem w maszynie tez mial nietega mine..
    a jeszcze wstal jak tetno zanikalo i mowi FHR 106 a ja mowie "o kurcze lec do pielegniarki chyba ją przygniotlam na plecach" i siup ja szybko sama na pol bok i troche sygnal wrocil - lezalam juz 45min, a calosc godzinke
    p doktor stwierdzila ze szybko trzeba mnie na bok bo inaczej mnie nie pusci, no ale na boku juz bylo ok, choc wg mego juz przestraszonego ucha slyszlam znowu jakies dziwne nieregularnosci, a maz stal i sprwdzal tetno i byl rozrzut 120-172 ehhh

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to sie nachodzicie na to badanie
    nie stresujcie sie, obu te cmienie w brzuchu to juz jakies oznaki tego cudu co nadchodzi :))

wczoraj bylismy w dublinie i zakupilismy mebelki, maja dostarczyc w czwartek wiec w przeciagu tygodnia juz pokoik bedzie zrobiony :DDDD

wiecie co, takie piekne dwa dni byly i ja sie zaziebilam, upaly ponad 30 st w sloncu a mnie przewialo, juz dzis ok choc jeszcze czuje sie nie wyraznie.

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo normalnie te twoje przygody kochana to są niesamowite :) pozacinany papier i Kicia co się ruszać nie lubi :) Najwazniejsze ze juz podchodzicie do tego z wiekszym dystansem bo wiecie ze na brzuszku lepiej niz na pleckach :P

aNilewe no wlasnie pogoda byla wspaniala i juz po wsztskim a kaszel i dreszcze zostaly mi tez ;/ i do tego na dokladke jeszcze rwa kulszowa...nie wiem ostatnio to same przykre strony ciazy mnie dotykaja,ale musze przestac narzekac,nie wiem co na te rwe poradzic ,narazie jak nie przjedzie od czwratku a w czwartek mam pregnancy check up to biore zwolnienie na tydz i troszke sie pooszczedzam.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no sa przygody ze juz lepszych nie trzeba na koncoweczke, nikomu nie zycze stresow takich..
    AniLewe a daj jakiegos linka lub fotki potem na te mebelki bo jestem b ciekawa jak bedziesz pokoik meblowac ;--))
    a to widze ze heat wave Was tak Dziewczyny powalila zescie sie niestety pozaziebialy, wiec syropki domowe z cebuli, mleka, czosnku lub burakow pieczonych z cukrem i siup do lozka a moze na lezaczek przed dom i sloneczko Was wygrzeje pod kocykiem, no tak zdrowko jest jednak najwazniejsze :--)))

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no miejmy nadzieje ze pogoda jeszcze wroci bo jak narazie od niedzieli leje :( nie ma gdzie sie przejsc na spacer nawet, no chyba ze w kostiumie do nurkowania ;P

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zatem podeslac Wam sporo slonca by przynajmniej "kostium nurka" obeschl troche he he , super porownanie ;--))
    tu dzis piekna pogoda, do niedz wlacznie upaly zapowiadane na 30stop, rozplyne sie jak wczor lody normalnie
    nie chce byc prorokiem, ale mnie matka rodzila wlasnie w majowe upaly 35 lat temu, czyzby powtorka z historii..
    mam nadz ze na nast tydz wytrzymam jakos i pogoda zelzeje, w koncu to maj a nie lipiec
    a dzis ide sama "bez asysty" meza na drobne zakupy-lekkie, maz nie chcial mnie puscic poczatkowo rano ale i tak musi pracowac z domowego biura do 6pm a ja nie niewolnik w koncu i skoro ok sie czuje ;--))))why not? ;--))
    bo to takie zakupy nie zakupy-zbieraczki znaczy, polukac i podotykac , oczy nacieszyc po prostu , bo z mezem to jak z mysliwym zlapac i do kasy bieg he he he

aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam sen... bylam w szpitalu i kolo mnie lezala jakas pani wiec pytam limerikowo to ty? Hihi kobieta potwierdziła że tak i mowie to ja anilewe z ovufriend ;) mialas skurcze i ciągle pytalam a ten bolał? W końcu zabrali was i wróciłas z piękna różowa kluseczka. Dzidzia miala ze 4kg i byla taka śliczna ;)))

My kupiliśmy zwykle meble bo przeszło 1.5roku temu jak kupiliśmy dom to ten pokoik stal pusty wiec kupiliśmy zwyczajne białe meble. Nie dziecięce bo te maja takie male rozmiary np. Szafa. W przyszłym tyg. Jak urzadzimy to zrobię zdjecia i wam pokaże bo tak na sucho to nie będzie wyglądać fajnie ;)
    Pisze z tel wiec sorki za błędy
    Cos nie pada to zbieram sie wydać trochę kasy ;)))

Domi IRL, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhi nie widziałam twojej poprzedniej wiadomości ;) tez pewnie więcej naciesze oko niz kupie ale ide po korzystać poki mogę

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz tez pokoik gotowy prawie. Jeszcze tylko maz podloge zrobi, i moge wjezdzac z meblami, prac ciuszki itp. podpakowalam torbe do szpitala na wszelki wypadek- tzn nic nie poprane jeszcze- tak tylko zeby wiedziec czy wszystko mam i czy sie wszystko zmiesci.

W czwartek mam wizyte u GP to moze troche sie uspokoje bo cos ostatnio jestem nerwowa.

Anetenatal classes zaklepane na 28ego- ciekawe czy sie dowiem czegos wiecej niz juz wiem (z wlasnych poszukiwan w necie i wypytywan kolezanek na swiezo po porodach)no ale odchaczone bedzie.

Limerikowo ja tam Ci pogody zazdroszcze- bardzo chetnie bym sie na lezaczek wylozyla ale u nas cos sie nie zapowiada- wprawdzie cieplo jest ok 16-20 stopni wiec po Irlandzku ale pochmurno i slonka nie ma za bardzo.

Nie bedziesz sie musiala meczyc z ubieraniem bobasa- tylko pielucha, do wozka i na spacer jak tak bedzie goraco:)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow AniLewe nie strasz z ta waga , wlasnie dalam posta na czerwcowkach ze sie WAGI boje
    ale telepatia u nas na forum ;--))))))))))))))))) niesamowite

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

tak sobie mysle jak Kambel miala troche klopot-brak juz sil dokladnie by urodzic 2kg Baby to jak ja sobie poradze z 3.5kg plus??
    troche sie martwie, zaczelo do mnie moze bardziej teraz wlasnie docierac, ze latwo to raczej nie bedzie..plus mam b niski prog bolu :--((
    oczyw slyszy sie ze kobitki i 4 i 5kg rodza, ale... ze rozrywa na wszyskie strony, sama znam 2 takie przypadki z miejsca pracy, wiadomo nacinaja tez
    mowie do meza, ze zanim sie pupa zagoi to bedzie mial b busy wokol mnie i dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:28

aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi racja na 100% a nago bedzie lezec Kluska i tyle, na ceracie tylko, to na pamperach oszczednosc jak trza he he he
    no powiem Wam ze jednak na tej koncowce kolo 30 i po 30tyg jest ta nerwowosc jednak, pewnie hormony buzuja , ale jeszcze nie tak jak u nastolatki, drzwiami nie trzaskam..troche placzliwosc i nerw sie wlączyly
    za to z rak leci wszystko doslownie, 2 szklanki w ciagu 2 tyg only, tesco/arcoroc zarobi na mnie jak nic hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:34

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napatrzylam sie na te twoje wykresy ktg i tak mi sie przyśniło. Te twoje Source porodowe tez byly na takich wykresach u kiedy mocno szło w gore to mówiłaś ze eee luzik także życzę ci takich malo bolesnych skurczy ;) bynajmniej w moim śnie byłaś twarda babka. Nie ma sie co bac.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to byl proroczy sen AniLewe ;--))), ja tam jestem w sumie twarda ale do czasu..potem moge powyklinac, ponarzekac i pogryzc w furii
    kazdy ma tam swoje granice nerwow zreszta, a maz sie pytal czy ma mnie za reke trzymac i w ogole jaka taktyka?
    to mu odpowiedzialam ze jak chce miec kosci reki cale to to raczej nie jest the best idea, choc w sumie tu na polnej placi sie za "zeton do kawy" czyli porod rodzinny 150zl i w tym jest ubranko ochronne dla os towarzyszacej plus gotowosc bniesienia pomocy dla tej os wiec jak cos to gips w pakiecie z zestawianiem :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te ktg byly ze skurczami ale takimi ze tak napisze prostymi, ja tam ich nie czulam
    bo jak dam tu fotke naprawde malego skurczu to wyglada jak gorka z plaskim topem a czulam gdzies z min i pobolewaly jakby i tak naprawde lekko w sumie, ale nieprzyjemnie jajniki jak na okres
    2s85ye1.jpg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo dziwczyny u mnie burza szaleją pioruny i grzmoty u la la ..

aNilewe ale masz sny :) hi hi to teraz obejrzyj jakas komedie przed snem i moze bedziesz sie smiac cala noc :)

Limerikowo fakt przyda sie pogoda ślij ! :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jedziem z tym Sloneczkiem :--))
    14l38kg.jpg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga jestem w szoku ze kambel juz urodziła. Az przeczytałam parę strona n waszego czerwcowego watku. Grunt ze maja sie dobrze i lekarze zareagowali. I ile kojarzę ona z Anglii?
    Dlatego mam nadzieje ze od jutra -mam wizyte w szpitalu -na każdej kolejnej beda sprawdzać tak naprawdę czy jest ok.

Glodna jestem caly dzień

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ