jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
tak Kambel 22latka, mloda laska,w UK rodzila i tez po klopotach wczesniejszych, b mala jej dzidzia ale ok, zdrowa i podpieta w inkubatorze, 2kg niecale
wywolywali jej od niedz od 4 bo dzidzia juz nie przybierala na wadze, chyba nie sprawdzali raczej przeplywow w lozysku
teraz taka sama akcja u Sunset z Czerwcowek, maja konczyc jej ciaze 5 czerwca
dobrze AniLewe ze masz apetyt, znaczy Baby bedzie mialo z czego rosnac ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 23:42
-
My już po wizycie. Poszło szybko 2 godzinki )
Wywiad z pielęgniarniką jako tako, powiedziałam co odczuwam itp. ale stwierdziła, że wszystko to ok, tak już jest.
Potem rozmowa z lekarzem. Weszłam do gabinetu, nie zdążyłam odłożyć torebki już mi każe się kłaść na łóżku bo będzie robić usg. Super pomyślałam, w końcu będę miałam usg. W zasadzie trwało króciutko, ale sprawdziła główkę, brzuszek, wody płodowe w normie, łożysko na dobrym miejscu, główka potwierdzona w dół.
Poprosiłam o spr płci, szukała i nie mogła znaleźć więc dała spokój. Chociaż całe usg nie trwało dłużej jak 2-5minut.
na do widzenia mówi do zobaczenia za 4 tyg, więc jej mówię, że to przecież aż 38tydz, to parchnęła, że nie 38 a 37 +5dni (jaka znacząca różnica). Poszłam i tak do rejestracji i powiedziałam wizyta w 36tyg więc dostałam za 3tygodnie (będą 36 +5).
A moja koleżanka dostała wizytę w 36tyg z terminem po porodzie Też się wykłócała ale nie chcieli innej. Chyba tak planują te wizyty, żeby już na nie nie zdążyć, bo dziwne to takie.
W szpitalu chodziła taka Pani i zbierała dane pierworódek na praktyki w 39-40tyg na darmowe full wypas usg z pomiarami, okreslenie plci, wagi itp. ze zdjeciami. Chyba to jakies praktyki i fajnie, bo zapisalam sie chociaz licze ze do tej pory urodzeAgataP, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
AniLewe super fotka brzuszka!! b ladny , okraglutka pileczka jak trza :--))
a dobrze, ze wybebnilas nast wizyte - smart girl, choc rzeczywiscie moze sie na porod rozkrecic
ja po wizycie, ktg wyszlo super po akcji z psem wyjcem tak mala pobudzialm lataniem po schodach i spacerem w lasku az ginka in polozna zdziwione wynikiem na plecach :--))
szyjka twarda i zamknieta,skurczy dzis ktg nie zanotowalo, choc za dnia spinalo sie brzucho
termin na 29 maj (czw), a od pon (czerwiec) wywolywanie jak sie nic nie ruszy w zw z nadcis
przybralam 400g od tamtego tyg w tym mala 200, ale nie dziwi nic po czekoladzie i drozdzoweczkach b pyszne w Pl,nada sie na zapas najesc tu hi hi
moj bebenek:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:22
Domi IRL, aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość
-
Nam sie dzis zaczal 40 tydz, niesamowite, nie myslalam ze tak daleko zawedruje w tygodniach
tu upal szalony Hiszpania w Pl w maju, o 9 juz na chacie 22stop w cieniu
podskocze tylko do pasazu Tesco (5min walka) po krotkie spodenki dla siebie i meza bo takich upalow my nie przewidzielismy, a w leginsach robi sie za goraco po prostu
maz juz ogolil owieczke na glowe u fryzjerki z samego rana wiec chlodzenie ma jak trza od wierzchu
zacieszam z listy Ciezarowek na Czerwcowkach, ze jestem druga jak przez caly ogolniak hi hi a na liscie bedzie w imionach jedna jak na razie Karolina moja :--))Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość
-
A ja juz nie chce przygod ;--)) niech bedzie zwyczajnie, nudno i normalnie po prostu
bo sie z mezem zastanawiam czasem nad voodoo fatum odczynieniem od extra przygod
nawet nie pisalam Wam, ze ta "pierunska maszyna" jakby powiedzial Gustlik z 4 pancernych, czyli ktg znowu wczoraj papiera zezarla na moj pomiar akurat.., ale szybko nursa wychwycila moment i papiera jej pozartego wydarla, a i nie pytalam czy tylko a moje wizyty ktg jest takie glodne.. he he
czy zapowiadaja sie Wam jakies kolejne wizyty i pomiary?AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHEJ ALE MACIE PIĘKNE BRZSZUKI DZIEWCZYNY !
Ja od gina wracam z checka ,morfologia ok tylko grupa krwi mi sie zminila ha! jako dziecko mialam w ksiazeczce 0 a teraz mi mowi ze mam A rh + nie wiem co to za czary chyba ja poprosze o jeszcze jedno pobranie tak dla pewnosci czy swoje wyniki dostalam (wszystko jest mozliwe w irlandii,a moze zmyslali bo probke zgubili ) połowkowe mam 2 lipca juz zaklepane lekarz mi kazal przytyc a ja mowie "panie" tyle co ja jem od miesiaca to juz powinnam 6 kg przytyc,no ale wyszlo na to ze skoro tyle jem to albo jem za zdrowo i musze zaczac wiecej tluszu zwierzecego jesc(maskara dla mnie ,ja bylam veganka przed ciaza teraz zaczelam jesc ryby ale nie wiem jak zareaguje na mieso moj organizm wiec lekarza kazal nie ryzykowac ryby sa ok skoro wyniki tez ok to no problemo) albo rozbujalam meatboliazm w ciazy jeszcze bardziej bo z reguly moj metabolizm jest mega rozbujany jako ze ucze tanca i generalnie ruch to dla mnie codziennosc,zatem dzisiaj date night z mezem i do restauracji na jakies fish and chpis albo na garlic chips wzielam sobie dwa dni offa bo moj luby w sobote leci do PL a ja zostaje tutaj wiec zeby sie soba nacieszyc troszke ,no i rwa kulszowa mnie meczy wiec moze sie troszke oszczedze przez ten moj dlugi weekend.
Limerikowo jej 29 to juz juz !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:00
aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAch no i mi w szpitalu ostatnio mowili ze wyniki jak ok to nie beda dzwonic i dopiero w szpitalu moge zobaczyc bo moj gin ich nie dostanie a tu moj gin mi wyskakuje dzisiaj z wynikami ,sami zamiesznaie robia i nie wiedza co i jak ach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 15:01
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie u GP.
Zmartwila mnie bo powiedziala ze martwi ja ze mam taki maly brzuch- zrobila USG powiedziala ze glowa i kosc udowa w dolnej granicy jesli wziasc pod uwage ryzyko bledu ktore wynosilo na tym aparacie +/- 16 d. Brzuch tez mniejszy niz powinien byc na ten tydzien.
Powiedziala ze bedzie dzwonic do Szpitala zeby wczesniej mnie ten lekarz w koncu zobaczyl bo nastepna wizyte mi na 17 czerwca wyznaczyli (32 tydzien) masakra.
Bede dzwonic jutro mam nadzieje ze mnie przyjmie w koncu:(AgataP, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziwności jakieś z tą krwią ale musze Ci Domi powiedziec ze moja mama miala taki sam przypadek cale zycie myslala ze ma 0 a potem sie okazlao za A+ dzis jak jej to mowilam to nie mogla uwierzyc ze taki zbieg okolicznosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:44
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze Domi nie martw sie tym brzuchem GP to GP mojej koleznace powiedziala ze dziecko ma za mala glowke i ze jest ogolnie za male a okazalo sie ze ok bo ona jako GP cholere wie o ciazy i sie mylila plus wlasnie sprzet miala kiepski,nie martw sie.
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie takichh przypadkow jak piszesz nasluchalam sie juz od prawie kazdej koleznaki w IRL ze GP mowi ze za maly brzuch dziecko czy za malo wod plodowych a w szpiatlu wsyztsko ok sie okazuje,przsiegam ze ok 20 osob juz mi takie historie opowiadalo,a potem GP swiecil oczami ze oon tylko GP i ze on an ciazy sie nie zna,nie martw sie na pewno bedzie ok !
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Dzieki Agata.
No tak mysle ze to nic takiego no ale zmartwic sie zmartwilam.
Lekarza w szpitalu widzialam w 11 tyg a tak to tylko pielegniarki a ona to tylko GP.
No ale mam nadzieje ze mnie w koncu zobaczy i uspokoi ze wszytsko jest ok.
Mala sie rusza duzo i serduszko bije ok. Na polowkowym tez bylo wszystko ok. Mam nadzieje ze wsyztsko sie szybko wyjasni. Moje nerwy cos ostatnio sa wystawiane na probe.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domi jak masz za maly brzucho to moze byc za malo wod jednak lub klopot z przeplywami w lozysku
potrzebujesz ok usg raczej prytwanie w pl przychodni, nie ma co ryzykowac, to powazna sprawa
sorry ale w szpitalu irl usg robia "po lebkach" do 2/3min max i pani technik a Polakow masz zawsze ginow poloznikow specjalistow
teraz co mozesz zrobic na szybko przed wizyta to polegiwac i duuuzo pic wody niegazowanej
AniLewe ma racje bys ruszala na kolejne usg
owszem na polowkowym moglo byc ok, ale z kazdym tyg zaawansow ciazy parametry sie zmieniaja
polozna irl mojej bratowej po skonczonym 40 tyg dopiero stwierdzila za maly brzuch i byl extra scan z wynikiem:malo wod plodowych i miala miec wywolywany porod ale po badaniu gina sie ruszyl czop sam, jak wam wczesniej pisalam
takze wg mnie nie ma zartow
kiepskie przeplywy moga byc zwiazane tez z za niskim lub za wysokim cisnieniem
AgataP lubi tę wiadomość