X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Domi do wtorku juz niedaleko ;--)))
    a gdzie sie umowilas na wizyte w Dub?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no do 17 czerwca Domi to rzeczywiscie kupa czasu, lepiej chuchac na zimne
    tak a propos wczor watku z ta grupa krwi i W.opisow to jestem prawde piszac b zdziwiona, mi jak gr krwi raz podano w Pl przy okazji szpitala z powodu wrzodzika na dwunastnicy (za duzo kawy i zla dieta, stres w LO)to do dzis taka sama grupa
    a i jeszcze na 1ej ciazowej morfologii w Irl z programu Maternity tez ta sama B+ bylo :--))
    plus tu jeszcze dodatkowo ginka zlecila by spr w styczniu no i gr krwi te wszystkie lata ta sama
    plus zgodna z ksiazeczka zdrowia dziecka z Myszka na okladce :--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 11:59

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 0 takze dla mnie tylko 0 a ja moge dac wszystkim. Dziwi mnie jednak ze moglo sie tak zmienić. Lepiej sprawdzić jeszcze raz gdyby doszło do pomyłki.

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny ,z tą grupą krwi to raczej jakaś pomyłka bo watpie by sie zmieniala wiec albo w PL sie pomylili w latach 80' :P albo tu w IRL, coz musze powtorzyc sparwdze na wszelki wielki,ale smieszne jest to ze moja mamuska miala taki sam przypadek i to tez kiedy byla w ciazy wyszla jej inna grupa niz kiedys :)czary jakies :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no gr krwi b wazna, w Pl do szpitala oprocz niej nada miec wiele innych papierow, ale jak nie wiedza to na szybko przetaczaja i tak uniwersalne grupy i jest ok
    a lezym sobie pod wiatrakiem od rana, na chacie tylko 25stop+
    bjfojr.jpg

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    super Domi do wtorku juz niedaleko ;--)))
    a gdzie sie umowilas na wizyte w Dub?

Nie w Dublinie- normalnie ide do szpitala zobaczyc w koncu tego mojego lekarza co mu taka kase place a widzialam go raz!
    Lepiej zeby mnie przebadal porzadnie bo inaczej z moim bojowym nastawieniem ostatnimi czasy go roznose :)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Domi,czyli idziesz do konsultanta Twojego rozumiem, a w ktorym on szpitalu rezyduje? czyli Twoj konsultatnt jest ginem poloznikiem
    masz racje zglos mu swoje all watpliowsci skoro jeszcze dodatkowe pieniazki przeciez placisz
    a zaparz sobie na wieczor podwojna meliske i tak do pon wlacznie, to Cie troche uspokoi, na pewno all bedzie OK!! nie martw sie na zapas choc wiadomo trudne to jest
    jak czujesz Baby ruchliwe to b dobry znak, ze ma sie dobrze :--))))
    a daj nam znac po wt wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 19:03

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to jakos tak kiepsko ze tylko raz go widzialas a kasa placona(to ta z ubeziepczenia tak?bo ja ten caly watek czytalam ale srednio pamietam w ciazy,wiem ze ty masz ubezpieczenie prywatne tak?),jak cos to sie upieraj na badania i koniec ! Wiem ze ciezko sie nie denerwowac ale bedzie dobrze zobaczysz,daj znac co i jak po wizycie.

Limerikowo ale Wam fajnie pogody zazdroszcze a jak Wy ja znosicie?

P.S a propos pamieci w ciazy dzis zapomnialam meza z pracy odebrac :P

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no ja tez czytalam ze z konsultantami nawet z pryw ubezpiecz VHI czy Aviva w Irl tak po prostu jest, ze na koncowe klopoty lub jak jest wczesniejszy wywiad obciazony polozniczy (OWP)to sie raz lub 2x na cala ciaze ich widzi, taki system i moga tez byc na koniec przy porodzie
    ok ze Domi udalo sie umowic na wizyte
    pamietam z mych wizyt - 2 w Cork w szpitalu, ze tam tez przyjmowal tak nam sie z mezem widzialo gin konsultant i byla kolejka na laweczce wyczytywali, srednio wizyta do 20min trwala

a ten upal szalony jakos znosim, ja dzis srednio z bolem glowy od 5am, plus po polud odnowil sie, 2x lemsipy wzielam i jest ok, plus zimny oklad na glowe, drzemka 1g i juz jest ok, szykujemy sie do lasku i aldika
    mamy nadz, ze jutro ochlodzi sie
    dzisiaj bylo juz lepiej bo pojawila sie wietrzna bryza, pransko schnie w 3h na balkonie :--)))

Agata no i jak sie maz do domku dostal ostatecznie?? hi hi dobre
    no w ciazy to i lecytyna nie pomoze na pamiec, gwarantuje Ci ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 19:38

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

no to widze ze z ubezpieczeniem czy bez oni maja po prostu inne podejscie do ciazy,wlasnie sprawdzalam pogode w PL i zapowiadaja 30 stopni ale burze no i pozniej ochlodzenia do uwaga...28 stopni jeju mam nadzieje ze wiaterek chociaz jakis bedzie zeby Was nie ugotowalo tam.

No maz wreszcie zadzwonil i pytal sie gdzie jestem? a ja na to no ze przeciez w domu obaid robie :) no i na szybko zbieralam sie i gnalam po niego :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz zrezygnowalismy ktorys rok z rzedu z pryw ubezpiecz, firma meza dawala 1200e na rok, a nada bylo na minialny pakiet samemu doplacic jak na nasza teraz 3ke kolejne 1000e plus
    wlasc to nigdy nie korzystalismy tak w pelni a tysiaczek euraskow piechota jednak nie chodzi
    roznica taka z pryw ubezpicz jest taka m.in.,ze oddaja 50% za wizyty u GP i w szpitalu, na operacje np przepukliny nie czeka sie rok ale 3mce, a lezy nie w sali 6os ale 3os-jesli jest miejsce oczywiscie to samo dotyczy oblezonej porodowki
    z rozmow meza z kumplami z pracy, ktorzy mieli zaplacone kilka tys e na pryw pakiet zdrowotny plus na ciaze nie wylania sie niestety jakis super obraz opieki, sa to dodatkowe, scany 3, razem 6 bo 3 panstwowo i tak przysluguja(no teraz po cieciach 2) czyli 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:26

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zastanawialam nad ubezp bo maz ma w pracy ale jakos sie nie zdecydowalam,narazie nie narzekam bo prywatnie mam co chcialam a w szpitalu wiadomo jest jak jest lepiej nie bedzie oby gorzej nie bylo :)

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No on jest ginekologiem poloznikiem-- bardzo dobrym- same chwalebne opinie ma w necie- kolezanka z pracy mi polecila- jej dwie cesarki robil i wychwalala go pod niebiosa.

Podobno tak jest ze jak wszystko ok to oni do 30 tyg malo wizyt a potem od 30 co 2 tyg wolaja- tak mi pielegniarka powiedziala.

Zobaczymy jak bedzie pozniej- i przy porodzie.
    Bardzo parwdopodobne ze moja GP przesadza- my obydwoje niewysocy, sami nie bylismy wielkimi bobasami no i na dodatek dziewczynka. Zreszta due date wyliczone z ostatniej miesiaczki wiec moze byc 2 tyg pozniej w sumie. Sama juz sie uspokajam. Zadnych klopotow poki co nie bylo- ciaza bez zadnych przykrych dolegliwosci (oprocz miesiaca mdlosci), na polowkowym wszystko bylo ok, a bylam u najlepszego w szpitalu specjalisty.

Musi byc ok. Poprostu jest mniejsza- tak popatrzylam na te niektore brzuszki w dziale '' nasze brzuszki i dzieciaczki'' i niektore sa naprawde malenkie a do porodu tydzien i wszystko jest ok. Moj sie wydaje wiekszy od nich.

Bedzie git/
    Napewno dam znac we wtorek.

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spokojnie i racjonalnie,wszytsko powinno byc ok :) tak jak piszesz GP pewnie przesadza a ze jest GP a nie gin to duze prawdopodobienstwo ze troszke spanikowala ale zawsze lepiej sparwdzac wszytsko ,bedziesz spokojniejsza :). Trzymam kciuki :)

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam sen. Urodziłam mojego synka 5120g ale spoko ani nie czulam tej jego wagi ani nie wyglądał jak wielka parowka. Niestety odziedziczył po dziadku od meza strony wszystko co ma najgorsze. Gigantyczne długie uszy. Włosy jak siano z zakolami i lysieniem no i wielki nos. Masakra jakaś hihi. Mam wiele znajomych gdzie dzieci odziedziczyly po dziadkach jakieś cechy np. Rude włosy itp. Mam nadzieje ze to zły sen a sny zawsze znacza na odwrót ;)))

Limerikowo, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie AniLewe brzydki dzieciak znaczy dokladnie tyle, ze jeszcze na Mistera Ci wyrosnie i odganiac sie bedziesz od synowych ha ha ha

Domi nie martw sie tu nam na zapas,ok ze Twoj GP sie troszczy o Ciebie, lepiej neich dmucha i chucha nizby mial zaniedbac
    a moj do dzis jestem zla i to mu wypominam, ze tydzien mnie z nawracajacym kaszlem bez lekow zostawil w II trym, az buga nie wyhodowali, ktorego niby nie bylo w probce kaszlowej, w co nie wierze, bo jak pamietacie mc walczylam z kaszlem-dusicielem, na szczescie mialam leki z PL, zapasy wyjadlam wtedy do cna
    a tam nie strasze czasem,ale metoda by porownywac brzuszki na tyg ciazowe i wielkosc nie jest najlepsza i miarodajna
    kazda kobitka ma inna budowe ciala,mase, jednej brzuszek pojdzie do przodu , drugiej w pupe, trzeciej w bioderka etc
    poza tym fakt dzieci roznie rosna i roznie sie lokuja w brzuszku tak samo jak lozysko a i fakt, ze dziewczynki sa mniejsze niz chlopaki
    np moja teraz na skonczony 39tydz 3200-3400 ma wiec wcale nie malo :--))

Domi mysla jestesmy do wt z Toba, super ze sobie sprawdzisz, na pewno all the best jest!!
    a przyszlo mi do glowy jeszcze bys sobie moze luknela wymiary Malutkiej jakie miala na polowkowym i zobaczyla na wykresie z belly siatki centylowe, na pewno bylo average lub cos kolo tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:25

aNiLewe, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos snow:
    snilo mi sie dzis b realnie zreszta,ze poszlam do toalety a tam czop z krwia czerwona i mowilam sama do siebie: no, nareszcie :--))
    i jeszcze myslalam w tym snie, ze nada mezowi powiedziec, ale nie, mysle dalej bo sie jeszcze wystraszy i bedzie mi tu panikowal, a od czopa do porodu to moga byc i dni cale. to tyle co pamietam

znaczy czerwona na radosc powinna byc
    porod juz mi sie 2x snil ;--)))

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialas masaz szyjki? Ponoc pomaga i czop wypada i caly poród zaczyna sie szybciej.
    Ja juz uwazam czy czop nie wypadł chociaz właśnie książka mowi ze to moze sie zdarzyc nawet kilka tyg przed porodem.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od masazu szyjki to sie bede bronic rekoma i nogami i wymasowac sobie nie dam choc ginka mi mowila o takiej opcji
    to sie tylko tak nazywa "masaz", w rzeczywsitosci to na sile rozszerzenie paluchami poloznej lub gina kanalu szyjki,
    a dziewczyny pisza ze boli jak cholera , ze po tym prawie zejsc mozna, ze gorsze niz skurcze, to ja chromole taka akcje, nie dla mnie z moim niskim progiem bolu ja tam sobie krzywdy zrobic nie dam
    niektore pisaly tez ze nada zacisnac zagryzc przy tym niezle zeby i myslec o efekcie, ale ja dziekuje bardzo, bo efekt moze ale wcale nei musi byc
    to tak jak z wypadnieciem czopa, ze moze byc porod ale nie musi tygodnie a ryzyko infekcji rosnie..
    niektore po 2 porodach tez pisaly ze nie widzialy jak czop wypadl a porod sie zaczal skurczami, takze jest b roznie
    dzis juz 2 dzien walcze z bolem glowy, mial byc deszcz i figa, idzie front i przyjsc nie moze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:13

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to nie wiedziałam ze to jest wciskanie palcow do! Myslalam ze moze jakoś zewnętrznie ;//
    Ja obejrzałam na yt porody jeden z kleszczami drugi normalny i zaslablam. Poszlam spac na dobre dwie godziny bo tak zle sie czulam wiec lepiej nie oglądać. Niby sama natura ale ciężko sie to oglądało.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ