X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no wszyscy moi znajomi co maja teraz maluszki i psy w domu mowia ze psiaki liza brzdace po glowie i stopach:) i ze odpedic sie nie da.

Nasz Hugus to ma mordke sterylna bezzapachowa- chyba ze po jedzeniu, ale Lunka to raczej nie- ciagle jej cos tam wisi jakis ''drybel'':) ale ona raczej nawet nas rzadko lize.

Super Limerykowo ze KTG wporzadku.
    Cos to nadcisnienie Cie meczy. A mialas przed ciaza czy to typowo ciazowe?
    Ja poki co mam niskie nawet bym powiedziala zwykle to ok 105/80- chyba ze sie wsciekne:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bylo nadcis przed ciaza, a to od sasiadow z gory-party od pt do pon wlacznie (wyprowadzilismy sie), a to z roboty i tak sie utrzymalo
    ale bez obaw w ciazy pod kontrola, takze sa wartosci ponizej 130/85 pilnujemy razem z ginka
    jade na dopegycie i jest ok, nie mozna narzekac
    plus po 20 tyg b czesto ciaza sama indukuje wieksze cis bo obieg krwi sie zwieksza stopniowo potem juz o 45% wiecej serce 1no musi przetloczyc jednak dla osob 2 :--))

jak masz niskie w normie Domi to sie ciesz, byle nie za niskie bo tez moze zaburzyc przeplywy w lozysku jak za wysokie
    a jutro Twoja umowiona wizyta z tego co pamietam :--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:43

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dziewczyny robicie z psami jak jedziecie na urlop? My marzymy o labradorze ale ze znajomych nikt nam by sie takim duzym psem nie zaopiekowal a z kolei te holete dla zwierzat niedosc ze drogie to nie mamm do czegos takiego przekonania.

U nas bedzie Sebastian (po polsku i angielsku bezproblemowo) a przy okazji dziewczynki byla by Maja, moze w szkole Maya, zobaczymy, póki co chłopiec więc nie musimy sie zastanawiac.

AgataP, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej aNiLewe my psiaka dajemy znajomym na przechowanie :) bo oni tez maja psa i potem my im pilnujemy jak oni leca ,ale jezeli sie zdecydujesz na psa i znjomi nie wezma to mam namiar na domowy hotel dla psow prowadzi go Polka kolo Dublinia i ma te psy u siebie w domu a raczej na farmie,wszystko profesjonalnie i bardzo fajnie domowo,psiaki sie bawia na wielkim ogrodzie i spia w domu a nie w kojcach na zewnatrz,bardzo polecam.zreszta jest tez pare fajnych irlandzkich hoteli dla psow,przeszlam juz to wsyztsko bo ogolnie nikomu bym mojego psa nie oddala i zawsze przeswietlam wszytsko.

Domi trzymam kciuki na jutro :) nic w pracy nie zrobie ze skrzyzowanymi palcami ale co tam :)

O tych psiakachh to prawda czytalam ost artykul ktory wlasnie opisywal jak psy potrafia wyczuc kazda zmiane hhormonalna w naszym organizmie bo zmienia sie nasz zapach,juz teraz wyczuwaja rozne rodz raka z 98proc dokladoscia, tak samo rozpoznaja ciaze :)

Limerikowo KTG ok toz to super news :) Ja raczej nie bede mojemu psiakowi zabraniac dziecka lizac ale ja wiem gdzie ta moja mordka sie wpycha i mam nad tym kontrole :)bedzie pewnie troszke pracy nad nia bo na 1000 proc bedzie zazdrosna ale to nic takiego z czym sobie nie mozemy poradzic ,Jak tam dalej upaly?moj maz mowi ze dzis goraco ale na jutro juz zapowiadaja ochlodzenie.

No i Happy Mothers Day dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:12

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dalej upaly,na szczescie ciut mniej, dzis szlo wychlodzic sie pod paszkami na poznanska bryze
    z newsow to opadl mi brzuch, wlasciwie juz wczor raczej bo pedicure siegnelam sama, a dzis wyraznie widac, jeszcze z tydz z pewnie na porod bedzie
    ktg malo skurczow zarejestrowalo podczas wizyty
    w nocy gonilo do toalety i brzuch na dole bolal az mnie rozbudzil, pewnie organizm oczyszcza sie od srodka by dziecko mialo wiecej miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:53

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzieki, ale my z Cork jestesy wiec jazda 260km do dublina zeby tylko psiaka zostawic mija sie z celem. Pomyslimy, zobaczymy. Pewnie kupimy go dopiero jak dzieciaki (uhuh, niech no sie pierwsze najpierw urodzi) pojda do szkoly i beda odpowiedzialne za zwierzaka :) ALe marzyc mozna :) Zreszta raz juz prawie kupilismy.. Teraz nam dojda inne obowiazki to jakos mysl o psiaku zejdzie na dalszy plan.

Limerikowo a to widac bardzo ze brzuch opadl? Musze poszukac w necie jakis zdjec, jak to wyglada :)

Domi zobacz jak szybko wtorek, tylko lulu spac i jutro dobre wiesci :) Buzka

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zostawiamy psiaki w hotelu dla psow- malutki tylko 5 psow na raz koles bierze i jest psim psychologie,. Nasz Hugo go uwielbia- a on malo kogo lubi. Byly tam tydzien i byly super jak wrocilismy- zadnej traumy ani nic- a jak je zostawialaismy to nawet sie nie obejzaly. Zaraz bawic sie polecialy z innymi psiakami. Hugus boii sie ludzi tak ze zostawianie ze znajomymi nie wchodzi w gre ale kocha inne zwierzeta- lunka boii sie duzych psow ale ludzi uwielbia i Hugusia wiaec sie uzupelniaja i poicieszaja nawzajem.

Dam znac jutro jak po wizycie dopiero mam na 14:40 wiec odrana tylko sie czyms zajac zeby szybko zlecialo i bedzie ok:)
    Dzieki za pamiec:*

AgataP, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm brzuch opadl i nie opadl, zalezy jak kto patrzy
    wg nas z mezem jednak opadl, a twierdzimy tak zgodnie, bo w koncu z brzuszkiem jestesmy na co dzien :--))
    plus znowu w srodku nocy gonilo na króla, dzis jem jablka to moze o 2am nie nada bedzie wstawac,w toalecie siedziec i rozmyslac czy to juz??
    sorry ze tak bezposrednio ale taka cisza w nocy, maz robi mocno chrrr a czl za duzo mysli, bo juz wstal a jeszcze nie ranna pora ;--))
    mala w porownaniu z poprzednimi 3/4 tyg zrobila sie hiperaktywna i puka/dobija sie do wyjscia poczawszy od rana, ale szyjka jej nie daje :--))
    aktywnosc baby potwierdzily zreszta 2 ost ktg-ruchy ok wyszly
    fotki brzuszka, moze uda sie jakos ok porownac wysokosc:
    2nhdttd.jpg 36tydz i 2d
    2mxrajr.jpg 39 tydz i 5d
    w sumie z pileczki widac ze sie splaszczyl ;--)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 10:17

Domi IRL, aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie, w nocy skończyliśmy nasz pokoik.
    Zostało dokupić jakieś fajne poduchy na łóżko i fajną narzute.
    z założenia łóżeczko stoi u nas w sypialni więc kupiliśmy łóżko rozkładane na podwójne, które przyda się jak mały przejdzie do siebie, dołożymy tylko blokadę przy boku i będzie super.

a0b4006f108b4cc6m.jpg

4e4ccdbb9ace3ccem.jpg

0a5ccf236a66fe19m.jpg

ee55656ab650ec61m.jpg

0ed86110f1a2d362m.jpg

431c4e9b8fe9db0em.jpg

mały pokoik oboje jesteśmy mega zadowoleni z efektów.

Limerikowo, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czekamy na wieści, &&&
    Limerikowo tak widać chociaż jakbys nie mówila ze te zdjecia sprzed i po obnizeniu brzucha to nie wiem czy bym sie dopatrzyla.
    dzis mi M zrobil zdjecie i az sie zdzwilam ze mam taki beben :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe super super ten pokoik i kolorystycznie i tapeta i dywanik w all chyba te mowiace zwierzatka z tego filmu smiesznego z gagami Madagaskar :--))))))) lub przynajmniej pół ZOO
    mebelki widze te super nowki niesmigane, praktyczne z poleczkami
    ale Maly Twoj bedzie mial uzywanie i na czym oko zawiesic ze ho ho
    no widac ze bizi mialas z tym pokoikiem z mezem jak trza, jeszcze raz brawo!!
    my jak wrocilmy to przemeblujemy chate dopiero, pewnie sie skusimy na jakas dziecieca tapetke mala, ale tak by nie miec potem extra malowania i job na chacie landlordki ;--))

a tam AniLewe to pokaz please ten Twoj bebenek jak twierdzisz w koncu dziecko tam rosnie

no fakt moze na fotkach trzeba sie troche przypatrzec temu opadnieciu brzucholka u mnie

ciekawe jak tam Domi dzis po wizycie, jakie newsy? i czy jej scan zrobili na AFI-ilosc wod ktora informuje tez o wielkosci brzuszka, czekamy

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja mialam ten komfort ze to moj d o m i moglam robić co chce. Wiadomo ze mały będzie dopiero korzystal z pokoju jak podrosnie ale półtora roku byly tylko białe ściany to zaszalelismy ;))

Czekamy na Domi

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Juz po wizycie.

Nie uspokoilam sie tak jak chcialam, lekarz ogolnie zrobil scan, mala ma 1kg z obliczen wynika- powiedzial ze mala, ale ze mam sie nie martwic jeszcze. Wysyla mnie na scan do tego specjalisty co wczesniej mialam u niego polowkowym. Powiedzial ze on dokladnie wszystko pomierzy na tym samym sprzecie co wtedy i wtedy ocenia czy mala poprostu jest mniejsza czy nie przyrasta wlasciwie. Z raportu z polowkowego wynika ze byla mniejsza juz wtedy (tzn w normie centylowej tej nizszej.
    Nie wiem sama co myslec:( martwie sie.

Scan nie wiem kiedy- powiedzial ze jak najszybciej zaaranzuje- prawdopodobnie na wtorek- zebym mogla po scanie do niego z wynikami odrazu przyjsc zeby mogl sobie zinterpretowac i wtedy powiedziec co robimy. Bo on tylko we wtorki przyjmuje.

Mam nadzieje ze jest poprostu mniejsza. Mowil ze dzieci do 2.5 kg sa ok przy porodzie- jesli sa mniej niz 2.5 kg to wtedy sa rozpatrywane jako male noworodki.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe- piekny pokoik!!!!:)

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super ze bylas i sobie tak wstepnie sprawdzilas
    no skoro Twoja Mala na polowkowym byla w normie centylowej to ok
    wnies poprawke ze girls sa jednak mniejsze od boys a Ty mi tez na big nie wygladasz, po fotce widac, ze masz drobnokoscistą budowe ciala plus jestes szczupla, a pewnie i Twoj maz tez zadnym super size (sorry) nie jest

zawsze jest szansa ze Malutka nadrobi po 30tyg i bedzie ok juz nie Mala wcale a Twoj brzuszek wypchnie mocno do przodu na basketballowa pileczke ze ho ho
    moja w polowkowym byla average a od pocz byla tez w dolnej normie wielkosci poczawszy od zarodka i tez sie martwilsimy a teraz prosze tez martwimy sie bo z kolei big girl do wypchniecia @3500g ;--)))))))))))))))))
    b dobrze ze ok doktor podszedl i bedziesz miala dokladny scan z pomiarami
    lepiej chuchac na zimne, na podstawie wielkosci glowy, brzucha, kosci udowej i ramieniowej bedziesz wiedziec juz all po tym kolejnym pomiarze
    popros jeszcze o AFI i by spr serducho i bedzie juz wszystko w komplecie -rozwiane Twoje watpliwosci
    a dzis zaparz sobie 2 meliski i 2/3 kostki czekolady zjedz koniecznie na dobre pozytwne endorfiny dla Was obu
    spokojnie zatem tydzien Ci minie i na pewno bedzie ok
    nie martw sie Domi na zapas, jestesmy tu all mysla z Toba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie takjak mowsz Limerikowo.

Staramy sie nie denerwowac. Byle jakos do tego scana. Bedziemy sie jeszcze lepiej odzywiac teraz i odpoczywac troszke wiecej i wszytsko wkrotce sie wyjasni.

Lekarz powiedzial ze skoro ciaza bez innych niepokojacych objawow, mala duzo sie rusza, kopniaki coraz mocniejsze to mam sie narazie nie martwic.

Pozatym czytalam o hipotrofii wewnatrz macicznej i w wiekszosci obawy byly duzo przesadzone i dzieci rodzily sie bez klopotu z normalna waga w sredniej. Te pomiary i tak srednio dokladne.

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na szybko - oczywscie nie jestem lekarzem, ale mozesz dla siebie i malej zrobic przez ten tydzien:
    -duzo pic 2/3l dziennie
    -polegiwac/odpoczywac w miare mozliwosci lub wziac wolne(zwolnienie w job)
    -spacerki max 30min dziennie
    -ok jesc-zbilansowana dieta
    -mierzyc 3x dziennie cis by nie bylo nizsze niz 90/60 ani wyzsze niz 130/85

maly brzucho MOZE wynikac:
    -z Twej i meza budowy ciala - geny (przodkowie)
    -z potencjalnego saczenia sie wod plodowych
    -z kiepskiej diety w ciazy (malo kalorii dostarczanych)
    -z nadcis lub niedocis, ktore zaburza przeplywy w lozysku
    -niedostatecznego odpoczynku

ale najwaz co nada zrobic to:
    MYSLEC POZYTYWNIE - musi byc dobrze, niektore dzieci sa male 2500g i tyle wieksze juz nie beda do porodu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi może się nie uspokoiłas ale dr nie powiedział nic złego. Także poczekamy teraz do przyszłego wtorku i zobaczysz okaże się ze mala przybrała na wadze i wszystko w porządku. Przecież nie każdy noworodek w dzisiejszych czasach musi ważyć prawie 4kg.
    Nie czytaj za dużo bo wujek google potrafi namieszać w głowie.

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a z tej chmury jest wreszcie DESZCZ huuuuuuuuuuuuuuuura!!!
    leje jak trza i blyska
    wreszcie sie zlitowala pogoda nad Poz, mowie do meza ze nie przypuszczalam ze bede jeszcze za deszczem tesknic a on ze tez tego nie przypuszczal
    niech leje i cala noc, wentylatory odpoczna i licznik energii tez ;--)))
    dlkg8m.jpg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze bedziemy sie smialy zobaczycie Dziewczyny jak wyjdzie z tego 2go scanu Domi ze ten typ tak ma: maly brzuszek i juz :--))))))))))))))))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ