jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
heheh no wszyscy moi znajomi co maja teraz maluszki i psy w domu mowia ze psiaki liza brzdace po glowie i stopach:) i ze odpedic sie nie da.
Nasz Hugus to ma mordke sterylna bezzapachowa- chyba ze po jedzeniu, ale Lunka to raczej nie- ciagle jej cos tam wisi jakis ''drybel'' ale ona raczej nawet nas rzadko lize.
Super Limerykowo ze KTG wporzadku.
Cos to nadcisnienie Cie meczy. A mialas przed ciaza czy to typowo ciazowe?
Ja poki co mam niskie nawet bym powiedziala zwykle to ok 105/80- chyba ze sie wsciekne:)Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no bylo nadcis przed ciaza, a to od sasiadow z gory-party od pt do pon wlacznie (wyprowadzilismy sie), a to z roboty i tak sie utrzymalo
ale bez obaw w ciazy pod kontrola, takze sa wartosci ponizej 130/85 pilnujemy razem z ginka
jade na dopegycie i jest ok, nie mozna narzekac
plus po 20 tyg b czesto ciaza sama indukuje wieksze cis bo obieg krwi sie zwieksza stopniowo potem juz o 45% wiecej serce 1no musi przetloczyc jednak dla osob 2 :--))
jak masz niskie w normie Domi to sie ciesz, byle nie za niskie bo tez moze zaburzyc przeplywy w lozysku jak za wysokie
a jutro Twoja umowiona wizyta z tego co pamietam :--)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:43
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
A co dziewczyny robicie z psami jak jedziecie na urlop? My marzymy o labradorze ale ze znajomych nikt nam by sie takim duzym psem nie zaopiekowal a z kolei te holete dla zwierzat niedosc ze drogie to nie mamm do czegos takiego przekonania.
U nas bedzie Sebastian (po polsku i angielsku bezproblemowo) a przy okazji dziewczynki byla by Maja, moze w szkole Maya, zobaczymy, póki co chłopiec więc nie musimy sie zastanawiac.
AgataP, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo hej aNiLewe my psiaka dajemy znajomym na przechowanie bo oni tez maja psa i potem my im pilnujemy jak oni leca ,ale jezeli sie zdecydujesz na psa i znjomi nie wezma to mam namiar na domowy hotel dla psow prowadzi go Polka kolo Dublinia i ma te psy u siebie w domu a raczej na farmie,wszystko profesjonalnie i bardzo fajnie domowo,psiaki sie bawia na wielkim ogrodzie i spia w domu a nie w kojcach na zewnatrz,bardzo polecam.zreszta jest tez pare fajnych irlandzkich hoteli dla psow,przeszlam juz to wsyztsko bo ogolnie nikomu bym mojego psa nie oddala i zawsze przeswietlam wszytsko.
Domi trzymam kciuki na jutro nic w pracy nie zrobie ze skrzyzowanymi palcami ale co tam
O tych psiakachh to prawda czytalam ost artykul ktory wlasnie opisywal jak psy potrafia wyczuc kazda zmiane hhormonalna w naszym organizmie bo zmienia sie nasz zapach,juz teraz wyczuwaja rozne rodz raka z 98proc dokladoscia, tak samo rozpoznaja ciaze
Limerikowo KTG ok toz to super news Ja raczej nie bede mojemu psiakowi zabraniac dziecka lizac ale ja wiem gdzie ta moja mordka sie wpycha i mam nad tym kontrole :)bedzie pewnie troszke pracy nad nia bo na 1000 proc bedzie zazdrosna ale to nic takiego z czym sobie nie mozemy poradzic ,Jak tam dalej upaly?moj maz mowi ze dzis goraco ale na jutro juz zapowiadaja ochlodzenie.
No i Happy Mothers Day dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:12
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
no dalej upaly,na szczescie ciut mniej, dzis szlo wychlodzic sie pod paszkami na poznanska bryze
z newsow to opadl mi brzuch, wlasciwie juz wczor raczej bo pedicure siegnelam sama, a dzis wyraznie widac, jeszcze z tydz z pewnie na porod bedzie
ktg malo skurczow zarejestrowalo podczas wizyty
w nocy gonilo do toalety i brzuch na dole bolal az mnie rozbudzil, pewnie organizm oczyszcza sie od srodka by dziecko mialo wiecej miejscaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:53
AgataP lubi tę wiadomość
-
Agata dzieki, ale my z Cork jestesy wiec jazda 260km do dublina zeby tylko psiaka zostawic mija sie z celem. Pomyslimy, zobaczymy. Pewnie kupimy go dopiero jak dzieciaki (uhuh, niech no sie pierwsze najpierw urodzi) pojda do szkoly i beda odpowiedzialne za zwierzaka ALe marzyc mozna Zreszta raz juz prawie kupilismy.. Teraz nam dojda inne obowiazki to jakos mysl o psiaku zejdzie na dalszy plan.
Limerikowo a to widac bardzo ze brzuch opadl? Musze poszukac w necie jakis zdjec, jak to wyglada
Domi zobacz jak szybko wtorek, tylko lulu spac i jutro dobre wiesci BuzkaDomi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
My zostawiamy psiaki w hotelu dla psow- malutki tylko 5 psow na raz koles bierze i jest psim psychologie,. Nasz Hugo go uwielbia- a on malo kogo lubi. Byly tam tydzien i byly super jak wrocilismy- zadnej traumy ani nic- a jak je zostawialaismy to nawet sie nie obejzaly. Zaraz bawic sie polecialy z innymi psiakami. Hugus boii sie ludzi tak ze zostawianie ze znajomymi nie wchodzi w gre ale kocha inne zwierzeta- lunka boii sie duzych psow ale ludzi uwielbia i Hugusia wiaec sie uzupelniaja i poicieszaja nawzajem.
Dam znac jutro jak po wizycie dopiero mam na 14:40 wiec odrana tylko sie czyms zajac zeby szybko zlecialo i bedzie ok:)
Dzieki za pamiec:*
AgataP, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
hmmm brzuch opadl i nie opadl, zalezy jak kto patrzy
wg nas z mezem jednak opadl, a twierdzimy tak zgodnie, bo w koncu z brzuszkiem jestesmy na co dzien :--))
plus znowu w srodku nocy gonilo na króla, dzis jem jablka to moze o 2am nie nada bedzie wstawac,w toalecie siedziec i rozmyslac czy to juz??
sorry ze tak bezposrednio ale taka cisza w nocy, maz robi mocno chrrr a czl za duzo mysli, bo juz wstal a jeszcze nie ranna pora ;--))
mala w porownaniu z poprzednimi 3/4 tyg zrobila sie hiperaktywna i puka/dobija sie do wyjscia poczawszy od rana, ale szyjka jej nie daje :--))
aktywnosc baby potwierdzily zreszta 2 ost ktg-ruchy ok wyszly
fotki brzuszka, moze uda sie jakos ok porownac wysokosc:
36tydz i 2d
39 tydz i 5d
w sumie z pileczki widac ze sie splaszczyl ;--)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 10:17
Domi IRL, aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość
-
nareszcie, w nocy skończyliśmy nasz pokoik.
Zostało dokupić jakieś fajne poduchy na łóżko i fajną narzute.
z założenia łóżeczko stoi u nas w sypialni więc kupiliśmy łóżko rozkładane na podwójne, które przyda się jak mały przejdzie do siebie, dołożymy tylko blokadę przy boku i będzie super.
mały pokoik oboje jesteśmy mega zadowoleni z efektów.Limerikowo, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
AniLewe super super ten pokoik i kolorystycznie i tapeta i dywanik w all chyba te mowiace zwierzatka z tego filmu smiesznego z gagami Madagaskar :--))))))) lub przynajmniej pół ZOO
mebelki widze te super nowki niesmigane, praktyczne z poleczkami
ale Maly Twoj bedzie mial uzywanie i na czym oko zawiesic ze ho ho
no widac ze bizi mialas z tym pokoikiem z mezem jak trza, jeszcze raz brawo!!
my jak wrocilmy to przemeblujemy chate dopiero, pewnie sie skusimy na jakas dziecieca tapetke mala, ale tak by nie miec potem extra malowania i job na chacie landlordki ;--))
a tam AniLewe to pokaz please ten Twoj bebenek jak twierdzisz w koncu dziecko tam rosnie
no fakt moze na fotkach trzeba sie troche przypatrzec temu opadnieciu brzucholka u mnie
ciekawe jak tam Domi dzis po wizycie, jakie newsy? i czy jej scan zrobili na AFI-ilosc wod ktora informuje tez o wielkosci brzuszka, czekamyaNiLewe lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Juz po wizycie.
Nie uspokoilam sie tak jak chcialam, lekarz ogolnie zrobil scan, mala ma 1kg z obliczen wynika- powiedzial ze mala, ale ze mam sie nie martwic jeszcze. Wysyla mnie na scan do tego specjalisty co wczesniej mialam u niego polowkowym. Powiedzial ze on dokladnie wszystko pomierzy na tym samym sprzecie co wtedy i wtedy ocenia czy mala poprostu jest mniejsza czy nie przyrasta wlasciwie. Z raportu z polowkowego wynika ze byla mniejsza juz wtedy (tzn w normie centylowej tej nizszej.
Nie wiem sama co myslec:( martwie sie.
Scan nie wiem kiedy- powiedzial ze jak najszybciej zaaranzuje- prawdopodobnie na wtorek- zebym mogla po scanie do niego z wynikami odrazu przyjsc zeby mogl sobie zinterpretowac i wtedy powiedziec co robimy. Bo on tylko we wtorki przyjmuje.
Mam nadzieje ze jest poprostu mniejsza. Mowil ze dzieci do 2.5 kg sa ok przy porodzie- jesli sa mniej niz 2.5 kg to wtedy sa rozpatrywane jako male noworodki.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Domi super ze bylas i sobie tak wstepnie sprawdzilas
no skoro Twoja Mala na polowkowym byla w normie centylowej to ok
wnies poprawke ze girls sa jednak mniejsze od boys a Ty mi tez na big nie wygladasz, po fotce widac, ze masz drobnokoscistą budowe ciala plus jestes szczupla, a pewnie i Twoj maz tez zadnym super size (sorry) nie jest
zawsze jest szansa ze Malutka nadrobi po 30tyg i bedzie ok juz nie Mala wcale a Twoj brzuszek wypchnie mocno do przodu na basketballowa pileczke ze ho ho
moja w polowkowym byla average a od pocz byla tez w dolnej normie wielkosci poczawszy od zarodka i tez sie martwilsimy a teraz prosze tez martwimy sie bo z kolei big girl do wypchniecia @3500g ;--)))))))))))))))))
b dobrze ze ok doktor podszedl i bedziesz miala dokladny scan z pomiarami
lepiej chuchac na zimne, na podstawie wielkosci glowy, brzucha, kosci udowej i ramieniowej bedziesz wiedziec juz all po tym kolejnym pomiarze
popros jeszcze o AFI i by spr serducho i bedzie juz wszystko w komplecie -rozwiane Twoje watpliwosci
a dzis zaparz sobie 2 meliski i 2/3 kostki czekolady zjedz koniecznie na dobre pozytwne endorfiny dla Was obu
spokojnie zatem tydzien Ci minie i na pewno bedzie ok
nie martw sie Domi na zapas, jestesmy tu all mysla z TobaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:47
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
No dokladnie takjak mowsz Limerikowo.
Staramy sie nie denerwowac. Byle jakos do tego scana. Bedziemy sie jeszcze lepiej odzywiac teraz i odpoczywac troszke wiecej i wszytsko wkrotce sie wyjasni.
Lekarz powiedzial ze skoro ciaza bez innych niepokojacych objawow, mala duzo sie rusza, kopniaki coraz mocniejsze to mam sie narazie nie martwic.
Pozatym czytalam o hipotrofii wewnatrz macicznej i w wiekszosci obawy byly duzo przesadzone i dzieci rodzily sie bez klopotu z normalna waga w sredniej. Te pomiary i tak srednio dokladne.Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
tak na szybko - oczywscie nie jestem lekarzem, ale mozesz dla siebie i malej zrobic przez ten tydzien:
-duzo pic 2/3l dziennie
-polegiwac/odpoczywac w miare mozliwosci lub wziac wolne(zwolnienie w job)
-spacerki max 30min dziennie
-ok jesc-zbilansowana dieta
-mierzyc 3x dziennie cis by nie bylo nizsze niz 90/60 ani wyzsze niz 130/85
maly brzucho MOZE wynikac:
-z Twej i meza budowy ciala - geny (przodkowie)
-z potencjalnego saczenia sie wod plodowych
-z kiepskiej diety w ciazy (malo kalorii dostarczanych)
-z nadcis lub niedocis, ktore zaburza przeplywy w lozysku
-niedostatecznego odpoczynku
ale najwaz co nada zrobic to:
MYSLEC POZYTYWNIE - musi byc dobrze, niektore dzieci sa male 2500g i tyle wieksze juz nie beda do poroduDomi IRL lubi tę wiadomość
-
Domi może się nie uspokoiłas ale dr nie powiedział nic złego. Także poczekamy teraz do przyszłego wtorku i zobaczysz okaże się ze mala przybrała na wadze i wszystko w porządku. Przecież nie każdy noworodek w dzisiejszych czasach musi ważyć prawie 4kg.
Nie czytaj za dużo bo wujek google potrafi namieszać w głowie.
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Kobitki a z tej chmury jest wreszcie DESZCZ huuuuuuuuuuuuuuuura!!!
leje jak trza i blyska
wreszcie sie zlitowala pogoda nad Poz, mowie do meza ze nie przypuszczalam ze bede jeszcze za deszczem tesknic a on ze tez tego nie przypuszczal
niech leje i cala noc, wentylatory odpoczna i licznik energii tez ;--)))