jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy.
Pewnie tak jak mowisz Limerykowo- bedziemy sie smiac:)
Milego wieczorku.
Ja mam jutro antenatal classes prywatne w domku z polozna- troche moze moje mysli odpoczna.
W tym tyg ide do pracy tylko w czawrtek a potem mamy dlugi wolny weekend i dopiero w poniedzialek ide do pracy wiec troszke odpoczne tez:)
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi nie martw się,tak jak piszesz wiekszosc watpliwych spraw konczy sie happy endem tym bardziej ze ciaza bez problemow itp nie zamartwiaj sie na zapas bo to sie odbije na zdrowiu niestety,tak jak Limerikowo tez Ci polecam meliske zobaczysz wsyztsko skonczy sie ok,to dobrze ze tak o Ciebie dbaja i sprawdzaja wszytsko,lepiej dmuchac na zimne,nie masz co sie zamartwiac,wiem ze takie pisanie nic nie pomoze ale sprobuj sie zrelaksowac,chociaz troszke ,my tu wsyztskie tyle pozytywnej energii wysylamy ze musi byc dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:28
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaNiLewe super pokoik dla dziecka ! bardzo mi sie podoba,ja jeszcze nie mam pomyslu jak urzadzic nas ,musze popatrzec w necie i poszukac inspiracji zreszta w przyszlym tyg juz powinnam wiedziec czy syn czy corka,wtedy bede myslec co i jak ,ogolnie nie przepadam za rozowym a powiem Wam ze ciezko dostac cos nie w różu na noworodka dziewczynke no coz sie dowiem to bede kombinowac.
aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
my juz po wizycie i ktg, ktg wypalo jak nigdy super
mala niestety jest duza 3500-3700, mowie od razu ze bedzie masakra porodowa
szyjka zamknieta i twarda, lozysko III stop dojrzalosci
w nast tyg mam dostac skierowanie na wywolywanie
wrocilismy z badania a na slipkach krew, cos czulam ze tam wilgotno jak szlam
wlosy na glowie mi sie zjezyly pomyslalam po badaniu pewnie, ale zawsze nada spr, wiec tel do ginki , pielegniarka mowi,ze to moze byc po badaniu no ale maja oddzwonic
doszlimy do domu z tesco i juz lepiej nie leci plus kolor juz z ciemno czerwonego na blady czerwony
no nic wkladka zalozona i pelna wlasna obserwacja
cos tam mnie bolalo/klulo jak wyszlam z gabinetu ale juz wczes tez tak bylo wiec pomyslalam ze penwie sie szyjka minimalnie skraca, cos tam teraz jak szlam boli mine ciut w kregoslupie, nad pupa, idzie wytrzymac , poleguje
jak bedzie leciec to walizeczki do raczki i do szpitala jedziem raz dwa, a maz porzuca domowe biuro i zaczyna urlop
dziecko czuje ok teraz wypycha sie po bokach
wg badania zeszlo w dol, no to by sie zgadzalo bo czuje mocne wiercenia w pachwinach od paru dniDomi IRL, AgataP lubią tę wiadomość
-
Agata sa ladne kolory nie rozowe hi hi np odcienie zolci, zielni, pomaranczy, moze wrzosu/lili, na pewno cos ladnego sobie dobierzesz
ja tam tez nie poszlam na full w ten modny szalony roz, zreszta o gustach sie nie dyskutuje :--)) ale bardziej w ta kolorystyke jak powyzej plus lekkie brazy i ecruAgataP lubi tę wiadomość
-
a Mala/Duza kopie, juz konkretne boksy jak trza, pewnie odreagowuje moj stres, az mi sie rece tak zatrzesly z nerwow,ze tel w czesciach z podlogi w sklepie zbieralam
mowie do meza, ze ostatnio taki stres to mialam w 30tyg o 3rano jak objawy choleostazy zgodzily mi sie z opisem na necie a wiedzialamze z ponmoca w Irl bedzie klopot w tym temacie (wizyta u lekarza, list od lekarza by mi laskaqwei zrobili badania watrobowe, czekanie do pon od sob i potem kilka dni na wyniki)niestety mialam racje co do procedury i bralam samolot bo i tak na pon przypadal nasz zamowiony lot wiec duze uff bylo
nie byla krew zywo czerwona - Na Szczescie
tak myslalam ze jak zywa czerwona to od razu po walizki i taxi i szpital, nie ma zartow
jak to mowi moja ginka : polskie kobiety na temat ciazy sa b dobrze wyedukowane i duzo czytaja :--))
a ja dodam ze po klopotach niestety jeszcze bardziej -
Ah Ty masz przygody!
Uda zaciskaj do nastepnego tyg do wywolywania i bez nerwow.
Masz swietna opieke- bedzie dobrze i bezproblemowo.
Tak to jest- Ty narzekasz ze mala za duza ja ze za mala:)nie dogodzisz!
Ja juz po antenatal classes.
W sumie jestesmy dosc zadowoleni- babeczka byla bardzo przystepna, miala pelno pomocy naukowych, zdjec, materialy ze zdjeciami dla mnie. Na kazde moje pytanie odpowiadala wyczerpujaco. Dosc duzo nowych rzeczy sie dowiedzialam mimo ze wydawalo mi sie ze z moim ''research skills'' trudno bedzie mi powiedziec cos co w kwesti porodu itp nie wyczytalam lub nie wywiedzialam sie sama.
Zapisala mnie tez do ''Ciudu''- to taka ich siec pomocy w karmieniu piersia- normalnie sie placi za czlonkowstwo a ja dostalam za darmo- mam swoje 3 konsultantki ktore jak bedie trzeba cos pomoc to nawet do domu moga podjechac, poradzic przez telefon albo takie ''poranki''organizuja gdzie mozna przyjsc i porozmawiac.
Ona sama tez powiedziala ze mozna do niej dzwonic jakby cos bylo nie tak ona bedzie sluzyc rada i jakbym jakies pytania miala to czy tel czy przez maila chetnie odpowie.
Troche sie balam ze bedzie suchar i mnostwo niepotrzebnych info ale pytala odrazu na poczatku co mnie interesuje a co nie wiec tylko to bylo poruszane.
Nie probowala wpierac zadnych swoich przekonan na temat porodu- tylko rzeczowe info na temat znieczulen itp nie jak czasem slyszalam kolezanki mi mowily ze jak rodzisz z ZO albo nie karmisz piersia to juz nie jestes dobra matka czy tym podobne absurdy.
Tak ze to mam za soba. Podobal jej sie Birth plan- poradzila dopisac jesli chce zeby z odcieciem pepowiny poczekac 3 minuty jesli bedzie mozliwosc- bo podobno ok 3 min zajmuje splyniencie krwi z lozyska do dzidziusia i podobno ta krew jest mega bogata w zelazo i jest jej duzo wiec warto zeby sobie dzidzius ja wzial. ( to jedna z takich rzeczy co nigdy nie slyszalm nawet)
Jutro do pracy a potem sie szykuje na weekend.
Jakis wypad na kolacje i do kina bym chciala nam zorganizowac plus w niedziele jade do Dublina bo umowilam sie z kolezanka co ma 4 miesieczna coreczke ze ma dla mnie jakies ciuszki co mala juz wyrosla to sobie od niej wezme za symboliczna oplata, i moze mi ona taka pake od czasu do czasu robic to bede mogla sobie przebrac co chce i mniej kupowac:)
-
Good Limerikowo. Mala sie rusza bo już chciałaby poznać rodziców. Oby coś się ruszyło.
Ale u nas skwar dziś. Nawet sie opalilam.
Domi bardzo ciekawe z ta krwia. Zapisze sobie to na boku. Zobaczymy czy u mnir we wtorek tez beda o tym mówić. Jak nie to dopytam sama. To chyba nie powinni też zaciskac tego zatrzasku przez pierwsze parę minut?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:10
-
ja juz chetnie te Adventury oddam Wam wszystkim za darmo ;--)))
juz mam dosc tych nerwow, po tym krwawieniu i stresie to wyrypalo cis w kosmos 140/90 plus, wiec dopegyty na watrobe masowo i pomiary tez co godz
maz wlasc to juz sie szykowal do szpitalana wieczor, ja tam cenie wlasne wyrko i komfort
a po co mam ludziom chrapac i nie dac sie wyspac w szpitalu ha ha ha, w caizy mnie wzielo na chrapansko jak nigdy\
no sytuacje uratowal 2gi lek Isoptin40 :--))
a plecki dalej rypia troche nad pupa, ale wzielam sie juz na sposob zel na nogi z kasztanowca dziala i chlodzi,lagodzi
a to ciekawe Domi z tym cieciem pepowiny-3min time, dzieki za info, rzeczyw racja bo jak sie oglada porodowke na TLC to fakt czekaja pare min wiec cos z tym splynieniem krwi musi byc zatem na rzeczy
Domi podzielmy sie ta waga to sobie dogodzim i obie bedziemy miec w sam raz Dziewczynki na ciezar ;--))))))))))))))))))))))AgataP lubi tę wiadomość
-
plus akcja z kurierem globo kurier "walcze" juz 2 tyg by mi big pufe z miesz matki 200km od Poz laskawie zabrali i przewiezli do POz, w koncu zaplacone
co dzien jakies dziwne emaile, ze kurier niby byl i nie zastal nadawcy przesylki
a co ciekawsze 21wiek i nigdy nie uzyl tel by zadzownic zapytac czy ktos jest w domu majac standardowo nr tel
a uwaga byl only raz i nie zabral, bo pupa w folii byla a nie w kartonie,
niby bal sie ze uszkodzi...
sciema jak trza, a jak juz byl ok box to sie umawial i nie pojawial
a firma sle emaile co dzien czy dalej realizowac zamowienie..komedia a kuriera ni widu ni slychu
dzis dalam anulacje i tyle, ile mozna sie z nimi bujac??!!
niech robia takiego durnego biznesa z kim innym,tak wyrazilam swoje zdanie im
matka twierdzi ze kurier-chlopak mlody i chce mu sie robic jak wilkowi orac
dzis byl ciekawy email ze nadawcy nie bylo po 10ej rano, jak matka wstaje jako emerytka o 7 bo spac juz nie moze i byla w domu do 12, parodia
zmienilam firme , wysdzlo 2x drozej, mam nadz ze pufa/schowek na hoover jednoczesnie na korytarzu dotrze do nas w koncuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:51
AgataP lubi tę wiadomość
-
a zeby Wam sie wyswietlilo juz wkrotce:
:--)))))))))))))))
jak bedzie Was Kobiety łupalo jak mnie dzis kregoslup nad pupa to polecam gel z kasztanowca uwaga ..do nog, dziala/lagodzi łupanie idealnie ;--))
nie ma jak to domowe sposoby ratuj sie kto moze hi hiDomi IRL, aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aNiLewe wrote:A lekarzom nie chodzi o rozmiar macicy? Bo mi zawsze gp sprawdza centymetrem. Brzuszek wygląda bardzo ładnie. Zaraz zobaczę swoj z 30tyg.
no tak tak o to im chodzilo.
Teraz sie jakby mniej martwie mysle ze poprostu 2 tyg wczesniejsza jest ciaza i mala minimalnie mniejsza to sie teraz zaczeli zastanawiac. Bo akurat tyle mniej wiecej roznicy.
Zreszta na polowkowym bylo ok iod poczatku mala byla w tej dolnej skali centyloweji nikt nic nie powiedzial.
lekarz powiedzial ze jak roznica tydzien byla na poczatku samym to zostaja przy due date z miesiaczki obliczonym- a to w sumie obarczone jest bledem tez prawda?AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo widzisz Domi na spokojnie ja wiem ze lepiej dmuchac na zimne i dobrze ze wszytsko sie sprawdza ale trzeba tez na spokojnie,bo inaczej to bysmy zwariowaly wszystkie w tej ciazy,ja w 9 tyg mialam faze ze dziecku cos jest albo poronilam bo w jeden dzien ustaly mi objawy ,czulam sie dobrze i kolezanka mi nagadala ze jak ustepuja objawy to znaczy ze plod obumiera...ale mialam faze mowie Ci ,normalnie prawie zwariowalam umawialam sie do lekarza na cito.
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
no tak jak piszecie szybki dostep do dobrej opieki jest w Pl, nawet jak w szpitalu odesla to mozna prywatnie isc od razu, wiadomo trzeba zaplacic, takie zycie (na razie obczailam 2 pryw szpitale w Poz odpukac jakby cos wieczorem wyszlo)
ten dostep do fachowcow uspokaja czlowieka w ciazy bardzo, nie zostaje sie samemu z klopotem, bo sa ludzie, ktorzy znaja sie i pomoga w razie czego
gdyby w Irl istnialy pryw przychodnie, ze robi sie potrzebne wyniki i sa one szybko to tez bym byla szczesliwa ;--)) plus gin dostepny w sob i niedz od reki niz czekanie na wizyty
w sumie to teraz doceniam opieke medycz w Pl, jak bylam na studiach, wiadomo kasy nie bylo to bardzo roznie bywalo z ta opieka (standardowo czekanie i odsylanie z bolem zatok czy raz zapalenie cyca mi sie przyplatalo, grypa) inna rzecz jest taka ze nauka od tametgo czasu poszla hen hen do przodu, z postepem :--))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:11
AgataP lubi tę wiadomość
-
gdy tak porownuje Domi Twoj brzuszek to postep z przyrostem jest fakt
masz teraz wielkosciowo taki sam brzuszek jak moja bratowa w 30tyg, u niej bylo za malo wod, ale waga byla ok corki
Domi juz prawie prawie widac wtorek na Twoja kolejna wizyte ;--)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 10:27
AgataP lubi tę wiadomość