jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLimerikowo keep calm i do przodu! Bedzie dobrze calkowicie Cie rozumiem ja z natury nerwowa jestem wiec nawet w ciazy nie bedac miesem rzucam z latwoscia i bardzo latwo jest mnie zdenerwowac a tym bardziej ze ty juz na koncowce jestes wiec stres kochana co niemiara,tesciowie jak tesciowie wiadomo szalu nie ma no ale czasem trzeba sie postawic i nie ma w tym nic zlego.Jaja z tymi wynikami ale tak to jest wlasnie ze jak jestes nerwowa to cos zaczyna sie pieprzyc i wkurza cie jeszcze bardziej.
Domi w sumie jak masz sie denerwowac,drogi rozkopane i ma was wytrzasc i ogolnie masz byc jednym wielkim nerwem to fakt nie ma co i trzeba olac temat na te chwile zreszta czekasz na dzieciątko i musisz byc zrelaksowana
A z rodzina jak z rodzina tym bardziej w ciazy kiedy naprawde duzo nie trzeba do mega kosmicznego nerwa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:00
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
dzieki Agata za support, racja tylko keep calm ratuje czasem all sytuacje
tym bardziej ze dzis znowu tel po wizycie i uwaga standardowe pyt:"kiedy wnusia?"
to odparlam ze bylam o to pytana wczoraj :--)) nic od wczor sie nie zmienilo i all jest raczej ok wg ginki tak im ogolnie dzisiaj przekazalam, reszta z mezem zostawiamy dla siebie
ja nie mam zbyt dobrych newsow z wizyty, slabo wyszlo ktg co do ruchow dziecka i czeka mnie dzis na 7a kolejna wycieczka do miasta na ktg
na szczescie jest szybki tramwaj z Piatkowa (dobra komunikacja)
jesli znowu wyjdzie slabo to jutro lezakowanie w szpitalu niestety :--(((
mysle sie najesc czekolady i niech mala ruszy sie ciut bym miala wlasne lozeczko
no ale noc srednio spalam , dopiero po 1ej usnelam jakos, dochodzily jeszcze halasy z kampusu i juwenaliow chyba-glosna muza:"Be my lover" wyraznie slyszlam
plus na ktg przysnelam sobie te 35min
no ale chyba rzeczywsicsie te ruchy kiepskie bo obrocono mnie na boczek na ponmiar potem
mala ma 3200-3400, szyjka tak jak tydz temu zamknieta, dziecko nie zeszlo jeszcze w dol i nie szykuje sie na porod wg ginki i scanu
moj email do newmed odniosl skutek, ma kurier mi wynik przywiezc i super, maz nie bedzie musial gonic, dzis przedstwaqiciel med konaktowal sie ze mna po moich tel rano czy znalezli
z 2ej str to ok dbaja o klienta i 2 tyg przed porodem nei musze gonic za wynikiem ponownie jesli sie im zapodzialWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:08
AgataP lubi tę wiadomość
-
wlasnie najadlam sie michaszka zamkowego plus wsunelam 3 galeretki i cos tam kopie, ale slabo,
zawalu dostane chyba na ta koncowke, ktora rownie emocjonujaca jak 5-7 tydz, walczaca i tyle
a zaczelam juz maszyna moja sprawdzac no i jest tetno, wykres plus odglosy serducha, maz tez sie cieszy (spoznil sie pare min do pracy biurowej w domku i srednio szlo laczenie sie z serwerem ,a le mowi, ze to akurat dzis niewazne)
no ja juz leze od poczatku na tych ktg jak trusia bo zwykle byl taki nr ze mala kopala i uciekala od pomiaru, ale nie dzis
Pewnie tak jak ja zrobila chrrrrrrrrrrr i strachu napedzila wszystkim, cos tam niby bylo slychac jak kopie i czulaam jak sie wierci, widocznie 9rano to nie jest jej pora i ok jak potem da sie wyspac przynajmniej
no moja ginka b chuch na zimne, mowila ze teraz na Polnej ma identycz przypadek jak ja tylko bez OWP i raczej polezyb dziewczyna te 4 tyg do porodu,maszakra jak dla mnie
mowie do meza: jak ja wytrzymam te 2/3 tyg?
a maz:dostaniesz tablecik, a ja ze tablecik to nie wszystko, bo liczy sie totalne uziemienie, a jka tak bardzo kocham szpitale ze hej
no ale wiadomo dla zdrowia Baby trzeba..
matka nasza nie raz mowila ze bez wahania by serce oddala gdyby ktoremus bylo trzeba , teraz juz rozumiem co miala na mysli..
a poleguje, czytam Was i licze jakk ten swistak z karteczka te ruchy ho hi hiAgataP lubi tę wiadomość
-
z dobrych newsow to to, ze jednak nie ma wielowodzia bo dzis AFI 17, a tydz temu bylo 22.7 wiec cipka musiala posikac sie jednak akurat na pomiar..
a chyba osiwieje jeszcze w ciazy na numery tej mej dzieczynki ;--))to dopiero bedzie maly rozbojnik Cypisek chyba a nie Karolka
a zeszyt z pomiarami cis wypadl ok, ginka stwierdzila ze rzeczywiscie plus i do 110 moze byc i zaden z pomniarow jeszcze ja, nie powala :++))))AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJej Limerikowo Ty to się masz teraz na końcówkę! My ty wszytskie trzymamy kciuki tak wiec nie musisz sie martwic bo masz fajny poród w terminie załatwiony No to bedziesz miala niunie rozbójnika dobrze ze wyniki ok przygotowana na te ulewy ? wlasnie widzialam w wiadomosciach zapowiadaja deszcze i powodzie...co w Irl mamy juz kolejny tydzien no ale na jutro zapowiadaja polepszenie pogody(chyba w Hiszpanii ale ok ).
-
ja juz po ktg 2im dzis, z radosci wstapilismy na slodkie plus cappucino do cukierni w galerii pestka
ktg wyszlo ok,wiec omija mnie przyjemnosc szpitala, stres i pakowanie by lezec 3x dziennie pod ktg, po prostu wielkie uuffffffffffffff moje i meza
no rzeczywsicie Mala musiala rano mocno spac i ginka bala sie linii constans z jej ruchami
a na powodz tu gdyby ewentulnie doszla do Poz ale raczej nie, to wlasciwie nic nie mam: ani kaloszy ani ok plaszcza, za to mam parasol wiec na glowe mi przynajmniej nie napada hi hi hi -
dzien dobry , ja dzis super spalam, caaaaaaala noc tylko 1 kurs o 5 do przybytku byl, calkiem inaczej hura, czl wypoczety ze hej i bez nerwow
glowa spokojna bo juz od 2 dni sp i dziadek i babcia mi sie snili chyba wsparcie z nieba jak trza robili
wsluchuje sie w ruchy malej plus maszyna, cisnienie dzis elegancko juz opadlo wiec wczor bylam juz niezle nakrecona w gorych granicach plus czulam sie tak zmeczona jakbym jechala z Pomorza do Poz a pobudka byla o 4 rano i jakbym caly dzien jezdzila i zalatwiala sprawy, normlanie kolchoz jakis, zreszta maz tez byl b zmeczony tym stresem, praca i lataniem po miescie za ktg
no ale dzis zaswiecilo dla nas pozytywne sloneczko ;--))))
maz mowi sprawdzaj regularnie ruchy maszyna jak nie czujesz po to my kupili maszyne, ok ma racje na 100% plus, ale ja sie smieje i oczyw sprawdzam i mowie, ze jak Baby sie narodzi to i tak co 5min bedzie patrzal czy oddycha , znaczy "helikopter" mu sie wlaczy :)))AgataP lubi tę wiadomość
-
a w Pl now teraz temat komunii i w Irl tez sezon sie zaczyna
wlasnie przeczytalam we Wprost, ze jesli jestesmy w Pl b b hojni na komunie dla naszych chrzesniakow tj prezencik kosztowal wiecej niz 4902zl to jest to dla fiskusa zw darowizna
nawet jesli otrzymal ja, 8latek to musi zaplacic od niej podatek od 3 do12 % :--((
a im barzdiej niespokrewnieni jestesmy tym ten tax jest wiekszy (12%)
dla zgloszenia tej okolicznosciowej darowziny jest nawet specjalny formularz SD-Z2 i mamy czas 6 mcy od wreczenia prezenciku
he he politykow na super drogie zegarki nie zlapali z podatkami a do dzieci komunijnych panstwo reke wyciaga :--((
ciekawe czy jest komunijny tax w Irl? hmmm..
AgataP lubi tę wiadomość
-
Ja miałam komunie w zeszłym roku i kupiłam lepszego tableta. Ale mały prosił ciocie z zagranicy o super wypas komputer za 4tyś zł. Trochę ta cała atmosfera komunijna zeszła na psy bo liczą się tylko prezenty. A jak już ciocia za granicą to pewnie śpi na kasie. Oj nie powiem ale byłam wzburzona tym żądaniem tego komputera.. Następną mam za kilka lat więc trzeba oszczędzać hi hi
A u mnie co? Zwolnienie od dziś. Takk się wczoraj musiałam przemęczyć w pracy, że podbrzusze bolało ze 3godz tak, że chodzić nie mogłam, ale leżałam do nocy i przeszło. Dziś już ok. Dała mi na 8dni bo mam wizytę w szpitalu w środę i mają tam zdecydować czy mam mieć więcej czy wracać do roboty. Ale mam tylko podejść do recepcji to mi wystawią ew. nowe więc już nie wrócę choćby nie wiem co stwierdzili w szpitalu.. Dziewczyny oszczędzajcie się, bo ja obrałam sobie strategię, że będę robić i mam za swoje. Dobrze, że nic się nie stalo. A limerikowo tyle razy mówiła... :**Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
no dzieki dzieki AniLewe :--))), ja owszem mowilam, ze ciaza to nie choroba ale i nie kurzajka by o nia, nie dbac calkowicie
chodzilo mi gl o polegiwanie jesli ktos calkowicie lezec nie musi zgodnie z zaleceniem lekarza
wtedy kiedy sie poleguje to sa ok przeplywy od matki do lozyska do Baby i tlenu i sub odzywczych plus miesien macicy odpoczywa i nie napreza sie niepotrzebnie
takze polegiwac Dziewczyny w miare mozliwosci cala ciaze
ja tam sobie takie polegiwanie b cenie, szyjka sie trzyma,Baby rosnie zdrowo i tylko masy nabieraAgataP lubi tę wiadomość
-
a fakt jak ludzie widza ze ktos zagranica robi to mysla ze na poduszkach z dolarami spi jak nieprzymierzajac Kaczor sknerus
no ja jak bede proscic chrzestnych to zaznaczanm od razu ze finasowo maja sie nie kosztowac, skromnie ma byc i tyle
uwazam, ze lepiej zeby dziecko mialo w glowie niz na koncie, ktore i tak do dyzpozycji rodzicow
ja tam bylam skromnie chowana i nie a wszystko starczalo zawsze a i tak uroslam okAgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny!
aNiLewe odpoczywac kochana nie ma co sie zajezdzac tym bardziej heat wave idzie dzis juz u nas pieknie bylo to szkoda w pracy siedziec ja zaliczyalm juz w tej pogodzie dlugasny spacer z psem i lepiej sie czlowiek czuje po takiej dawce slonca
Limerikowo zawsze to inaczej jak sie czlowiek wyspi co nie ? Dobrze ze juz wszytsko ok i mozecie odsapnąc
U nas dzis pieknie ponoc az do niedzieli trzeba na jakis piknik jechac i grilla umyc az zyc sie czlowiekowi chce tym bardziej ze od niedzieli ulewy bedaLimerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny widze ze u Was heat wave, a ja tu nie narzekam na pogode w sumie, malo pada i malo wieje, temp ok a to b dobrze bo po 30tyg troche sie puchnie w kostkach i w dloniach, organizm jednak mimo picia litrami wody zatrzymuje ją
dzis bedzie tel po polud do ginki, bo po ost stresujacym ktg naprawde nie pamietamy oboje czy na 6 czy na 7pm to ktg, oboje roztargnieni stresowo
teraz po 38tyg w Pl robi sie 2 ktg w tyg kontrolujac ruchy Baby
a fakt powiem Wam, ze czuje sie juz ich mniejsza czestotliowsc oraz sa slabsze, raczej ze wzgledu na kurczace sie miejsce w brzuszku
choc gdzies wyczytalam, ze dziecko ma swoje fazy aktywnosci i w sumie b czesto sie kreci,ale matka mniej czuje takie wiercenia/kreceniaAgataP lubi tę wiadomość
-
AniLewe daj znac jak tam u Was z Baby sytuacja po srodowej wizycie
dzis zmierzylam brzuszek i hi hi miarki mi zabraklo, nada bedzie wziac mezowa z piwnicy taka techniczna zolta zwijana, na oko wiec brzuszek ma @115cm w najszerszym punkcieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 11:27
AgataP lubi tę wiadomość
-
my juz po ktg, znowu kicha - slabe ruchy, wiec jutro powtorka z rozrywki na 10 rano i decyzja lekarza czy szpital czy jeszcze nie
badz co badz od rana kluje mnie z przerwami w kanale i wrocilismy juz z miasta taxi
w sumie ginka powiedziala,ze ze z takim ktg odsylaja ze szpitala, ale ja mam OWP wiec zastanawia ją, bo szalu ruchow nie ma
zalaczam jeszcze ok ktg ze srody z 19ej ok wypadlo
i poranne z 9 zle wypadlo i dlatego potrzebna byla powtorka tego samego dnia (juz nie placilam w prpmocji ;--))) )
moze komus pomoze do intrepretcaji w razie czego
jutro mam powtorke ktg w sumie chyba nie jest najgorsze,ale i nie najlepsze i jutro lekarze zdecyduje czy ide do balnicy, na ktg i wizyty chodze prywatnie do gabinetu, musze podkreslic ,ze jestemy zadowoleni z ginki, gabinetu, wizyt,info, wszystkie badania zlecone etc
w domku jak leze to czuje te ruchy, slabiej, ale sa co jakis czas w sekwencji
moze Mala juz ma syndrom gabinetu i bialego fartucha? ;--)))
sa takie np 2h pod rzad do polud i po polud, ze wcale nie czuje lub wydaje mi sie,ze nie czuję, ciezko mi to teraz juz rozpoznac plus lozysko mam na przedniej scianie
dzis w nocy np kopala mnie pod zebrami Mala to czulam bol i budzilam sie 2/3x plus jak wstalam do toalety to tez krecila sie ciut potem
a np rano od 8 do 9 jak czekam az sie 75g Euthoryxu wchlonie i ona czeka na sniadanko to potrafi ladnie kopac i krecic sie
nie mam juz pojecia, moze nmoje dziecko spi totalnie nieruchomo??
dzis jak lezalam pod ktg byly slabe ruchy wg dyplomowanej poloznej, ale ja nawet ich nie czulam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 20:21
aNiLewe, AgataP lubią tę wiadomość
-
A chciałam spytać czy "wnusia już się szykuje" ale widze ze Cie dalej tymi ktg meczą Dobrze, niech mecza, bo w razie co rach ciach i wnusia bedzie.
U nas od paru dni ruchy sa non stop, bolace i meczace jak trwa to kilka godzin non stop. Ale niech sobie kopie jak ma ochote, ciekawe tylko bo tak myslimy z M. czy to bedzie maly lobuz poza brzuszkiem tak jak w brzuszku czy zupelnie odwrotnie?
Ohh pogoda, prawda wczoraj upal dzis upal, jutro chyba ma byc ok i od niedzieli deszcz takze Agata rob tego grilla jutro bo potem moze byc za poznoLimerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaNilewe wslanie wiem ze niedziela to juz deszcz wiec dzis byl znowu spacer jutro tez pewnie spacer bo potem znowu przez miesiac rowerek stacjonarny bo w tej pogodzie to mi juz nawet gumowce przemokły ostatnio a pies nie lubi deszczu wiec nosa z domu nie wyscibi
Limerickowo trzymam kciuki zeby wszytsko wyszlo ok !
Tak jak mowisz slabe ruchy sa a ty nie czujesz wiec zawsze to cos ale mysl pozytywnie znowu moze sie okaze ze wyjdzie ok za drugim razem i cie nie wezma do szpitala,dobrze ze pogoda taka jaka jest u Was bo tak jak mowisz im goręcej tym bardziej sie puchnie i gorzej sie czuje,wiec pogoda chyba na plus
Lece kobity bo dopiero wrocilam i musze sie wyszorowac i nasmarowac łoboże ale mi sie nie chce...
-
Dzien dobry zdazylismy zbiec przed deszczem, a wali juz rowno w Poz na grube krople
pod ktg polezalam sobie ladna godzinke a maz grzal krzeselko obok ;--))
wniosek na plecach nasza mala nie lubi lezec bo b slabiutko jest wtedy z ruchami i juz mialam w myslach szpital, zreszta spakowana jestem juz dawno, no ale co wlasne wyrko to wlasne jednak
na szczescie na boku akcja rozwinela sie dobrze i skierowanie mam odwolane do szpitala do poniedzialku ufff:--))wiec super weekend w domku z mezem
na ktg starlam sie pare x nie usnac, bo juz nie spalismy z nerwow od 4 rano i nie za bardzo czl wiedzial co ze soba zrobic o tak wczesnej porze plus rzeczywiscie ruchow zero mimo wstawania i maszyna po 4 byla w ruchu, oczywscie wykazala tetno :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 18:16
-
dzis o 10ej zapisaly mi sie jakies pojedyncze skurcze, ale najwaz byly dla nas ruchy Malej
polozna smiala sie ze "my to bardzo lubimy ktg", a ja stwierdzilam, ze my wlasne nie ale mala raczej tak bardzo lubi nas chyba oszukiwac na siwe włosy ;--)))
ktg z dzis 1 cz slabe ruchy(lezenie na plecach)
dalam wieksza rozdzielczosc wiec lepiej widac , chodzi gl o zielony pasek
wykres powinien byc skaczacy i posrodku najlepiej
widac wyraznie jak po zmianie pozycji na lewy bok ruchy malej robia sie ok i maszyna je odnotowuje
i 2 cz na boku juz ok :--)))))
na samym dole jest odnotowana czynnosc skurczowa macicyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 18:17