X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to macie sasiadke :/ moja znajoma tez miala taka . Jej corka 3 letnia wchodzila i nachodzila ja od 7 rano w pizamie :/
    A co do ospy najlepiej jak dziecko male bo lepiej przechodzi i czytalam o tym ostatnio bo myslalam ze ma Nicola ale na drugi dzien nic nie miala .
    Od tego nie uchronimy bo nawet na shopingu moze przejsc dziecko gdzie bylo chore a po ospie nie mozna wychodzic do 2 tyg .
    Mojej znajomej maly mial 7 msc i dobrze nawet to zniosl . Bo nie drapal . Jak juz zobaczys krostki wypelnione woda czy jakos tak to najlepiej odrazu posmarowac i szybko wysuszac .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze male niemowle z wysoka goraczka i ospa b latwo moze sie odwodnic i szpital murowany
    To silny wirus u doroslych polpasca moze tez powodowac
    Wiadomo zarazic sie mozna ale raczej w kontakcie bezposrednim podczas wylegu.bo jak sa krosty to juz po imprezie
    Ja tam bym nie chciala by mi ktos przyniosl ospe z chicken pox party.ludzie sa po prostu bezmyslni.nie tyle ospa jest grozna co powiklania po niej i innych zakaznych
    Nie kazde krosty sa ospa.w Pl teraz modna jest tzw 3dniowka tez z wysoka goraczka i drobnymi krostkami ale nie wysiekowymi
    No coz i tak przyjdzie nam przejsc all choroby prawie z naszymi dziecmi plus oby nie lokatorki jeszcze we wlosach ;-))

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis wieczor musze sie pochwalic mamy krok milowy
    Lola zaczela sama stac w lozeczku, podciaga sie i hop do gory, akurat po kapieli progres jej przyszedl
    pora tez jak nada lulac to ona kicac bedzie akrobacje, wyslalam meza na 2 ture usypianska bo jest raczej podekscytowana nowymi umiejetnosciami
    po poludniu jak wrocilam z job to cwiczyla jeszcze przy mini stolku ;--))
    spieszy jej sie ewidentnie jeszcze wioske obejsc przed przeprowadzka he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lola ma 10 miesiecy .
    Nicola jak zaczela stawac wszedzie tak koniech tylko podchodzi do sofy czy fotela nawet mojej nogi sie chwyta zeby ustac . Dzis stalam przyszla do mnie na czworaka mialam dresy ubrane zlapala za nogawke i spodnie mi zdiela . Dzis po kapaniu jeszcze chwile sie wsciekamy z nia na lozku . Ale wsciekania ostatnoo nie ma bo ona sie wspina i wstaje . Ona dopiero robi wszystko za szybko . Jutro musze bramke zalozyc na schody .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło to bramka obowiazkowo, bo w gore to jeszcze, gorzej jak w dol poladuje

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra dziewczyny z ta palma- na podjezdzie stoii.

Agata- wspolczuje sasiadki- faktycznie za nie swoje dziecko decydowac to nienormalne! ja tez nie maialm ospy ale moii znajomi wiedza I jak w ciazy bylam to zawsze jak ich dzieci w przedszkolu mialy stycznosc to zawse odkladaly wizyty I teraz tez tak robia juz im zostalo. a sasiedzi jakie podejscie maja to nie wiem.

No Nicola to daje czadu z tym stawniem juz. silna dziewczynka.

U nas mala z brzucha zamiast raczkowac proboje nogi podwijac I prostowac I jak lezy to juz z lezenia prawie sama siada. Jakos za to podciagania nie umie zakminic:) Bo jakby wymyslila ze za szczeble sie mozna chwycic to raz raz I by siedziala.

Mamy za to 3 piekny zabek u gory I nastepny juz podaza.
    troche marudna ale chyba nie najgorzej. AAA czy wasze maluchy zgrzytaja zabkami???

Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma na razie 2 dolne.gorne ida powoli na biale punkciki.zgrzytac nie ma czym
    Jak dziecko zgrzyta zebami moze je cos bolec i zgrzyta z nerwow .moze byc tez zgrzytanie na owsiki.szczegolnie podczas snu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nivola ma 2 dolne ale jak by miala gorne na bank by zgrzytala zebami bo robi tak o gorne dziasla i slychac jak by chrzastka strzelala . U nas narazie sie zabki zatrzymaly nie ma zadnych zmian .
    We wtorek szczepienie na 6 msc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 3 igly szczepienia to juz bym sie nie zamienila.big stres dla mamy.2igly to jeszcze jakos idzie przezyc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szxzepienie odwolane nicola cala noc spac nie mogla nos zagilany ze az leci .
    Ale usmiechnieta od rana . A dzis ma byc podobno cieplo .
    Musze jwchac na zakupy . Ubiore ja cieplo i pojedziemy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola do tego goraczka :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez humor byl ok i jadla dobrze jak byla chora,potem tylko niedojadala 2ej butli i zostawiala troche obiadu jak mocno juz gardlo dokuczalo
    zatem moze u Nikol nie jest to najgorsze przeziebienie i goraczka po lekach minie
    dobrze jest by gp sprawdzil gardlo, ucho i pluca czy to zwykle przeziebienie tylko
    no ochlodzilo sie na 8 stop, my wczoraj wrocilismy do kombinezonu i dzis tez raczej
    a ile macie tej goraczki Ewelina? najlepiej by mala zostala w domu jak jest silny katar i regularnie sciagac go, moze maz zrobi zakupy po pracy
    to teraz taki sezon kwietniowy raz 20 stopni raz 8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis od rana mamy radoche balonowa, piszczymy i gramy balonem, prosta rzecz a cieszy ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:05

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 zabek wyszedl- jestesmy teraz malym krolikiem.

zgrzyta dziewczyny bo nie moze sie adziwic co ma w buzi- caly czas tam jezykiem maca w srodku co i jak z tymi zebami albo w zabawki stuka:)

ewelina zdrwka dla Nicolki

Ja zmasakrowana po 3 nockach- ledwo zyje

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goraczka 38,35 katar jej leci jak z kranu taki wodnisty . Odciagam ale strajk robi nie chce nawet z kroplami ciezko . Je normalnie bo rano zjadla kaszeke pozniej mleko obiadek i deserek teraz spi dalam calpol i goraczki narazie nie ma . Daje krople nasivin je sie podaje tylko 5 dni. Wydaje mi sie ze sie spocila w aucie wyciagnelam ja i ja przewialo .
    To ladnie domi poszly wam zabki my stoimy na 2
    Juska do mnie dzwonila ostatnio i mowi ze Adasiowi zabki ida .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam piotrkowi ze za grubo ja ubral i prosze efekt jest .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubieram cieplo akuratnie i sprawdzam temp na karku
    w aucie to kurtke rozpinam i czapke zdejmuje teraz jak bylo cieplo
    mezczyznom to nada rzeczy wyszykowac zawsze co ma dziecko ubrac, jak mam prace to rano przygotowuje od bodziaka zaczynajc by potem nie bylo : nie wiedzialem, a i tak pare x byly wpadki
    nie raz i ja mam klopot jak ubrac by nie bylo za cieplo czy za zimno
    moze katar zalapala od kogos taki niezyt wodnisty, bedzie ok jak bedzie gestnial za pare dni a sciagac wiadomo trzeba, u nas odkurzaczem raz dwa taka operacja i po katarze
    krople tez ok szybciej przejdzie obrzek sluzowki nosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:43

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do auta sciagam jej kurtke a on jej nie zdiol i to tak wyszlo .
    Uzywam oldbas i ten nasivin . Ale nie dziala jak narazie . Zobacze jak bedzie sie pogarszalo to gp . Narazie panikowac nie bede .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwo mama dala lekarstwo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a194e46805.jpg

wstalam i fryz jest

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310449e5a6b9.jpg

a kto nie ustanie koldre mamy zapasowa i rozkladamy na podloge bo jednak ciagnie jak chlodno na podlodze

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ff695e6b44.jpg

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikol to juz duza dziewczynka, wiadomo nie mozna panikowac tylko nada miec trzezwa glowe i reagowac
    a ok ze koldre rozkladacie, w Ikei sa fajne maty dla dzieci i niedrogo po 10e, mozna je prac i dobrze sie po pransku trzymaja
    nasza tez na dywanie, puzzlach i macie bawi sie choc biega i po calej drewnianej podlodze
    ja tez jak byl katar to smarowalam klatke i plecy mascia mentolowa dla infantow by lzej sie dziecku oddychalo i spala tydzien na klinie
    a sama tez mialam katar ze hej az mi sluzowki obrzekly wiec biedna byla Lola jak ten katarex jej przekazalam

a jakich Nikol rumiencow dostala ;--))no ale goraczka minie to i rumience zejda
    nasza ma takie rumience po 30min basenu jak popluska sie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:12

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ