Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to macie sasiadke :/ moja znajoma tez miala taka . Jej corka 3 letnia wchodzila i nachodzila ja od 7 rano w pizamie :/
    A co do ospy najlepiej jak dziecko male bo lepiej przechodzi i czytalam o tym ostatnio bo myslalam ze ma Nicola ale na drugi dzien nic nie miala .
    Od tego nie uchronimy bo nawet na shopingu moze przejsc dziecko gdzie bylo chore a po ospie nie mozna wychodzic do 2 tyg .
    Mojej znajomej maly mial 7 msc i dobrze nawet to zniosl . Bo nie drapal . Jak juz zobaczys krostki wypelnione woda czy jakos tak to najlepiej odrazu posmarowac i szybko wysuszac .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze male niemowle z wysoka goraczka i ospa b latwo moze sie odwodnic i szpital murowany
    To silny wirus u doroslych polpasca moze tez powodowac
    Wiadomo zarazic sie mozna ale raczej w kontakcie bezposrednim podczas wylegu.bo jak sa krosty to juz po imprezie
    Ja tam bym nie chciala by mi ktos przyniosl ospe z chicken pox party.ludzie sa po prostu bezmyslni.nie tyle ospa jest grozna co powiklania po niej i innych zakaznych
    Nie kazde krosty sa ospa.w Pl teraz modna jest tzw 3dniowka tez z wysoka goraczka i drobnymi krostkami ale nie wysiekowymi
    No coz i tak przyjdzie nam przejsc all choroby prawie z naszymi dziecmi plus oby nie lokatorki jeszcze we wlosach ;-))

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis wieczor musze sie pochwalic mamy krok milowy
    Lola zaczela sama stac w lozeczku, podciaga sie i hop do gory, akurat po kapieli progres jej przyszedl
    pora tez jak nada lulac to ona kicac bedzie akrobacje, wyslalam meza na 2 ture usypianska bo jest raczej podekscytowana nowymi umiejetnosciami
    po poludniu jak wrocilam z job to cwiczyla jeszcze przy mini stolku ;--))
    spieszy jej sie ewidentnie jeszcze wioske obejsc przed przeprowadzka he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lola ma 10 miesiecy .
    Nicola jak zaczela stawac wszedzie tak koniech tylko podchodzi do sofy czy fotela nawet mojej nogi sie chwyta zeby ustac . Dzis stalam przyszla do mnie na czworaka mialam dresy ubrane zlapala za nogawke i spodnie mi zdiela . Dzis po kapaniu jeszcze chwile sie wsciekamy z nia na lozku . Ale wsciekania ostatnoo nie ma bo ona sie wspina i wstaje . Ona dopiero robi wszystko za szybko . Jutro musze bramke zalozyc na schody .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło to bramka obowiazkowo, bo w gore to jeszcze, gorzej jak w dol poladuje

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra dziewczyny z ta palma- na podjezdzie stoii.

Agata- wspolczuje sasiadki- faktycznie za nie swoje dziecko decydowac to nienormalne! ja tez nie maialm ospy ale moii znajomi wiedza I jak w ciazy bylam to zawsze jak ich dzieci w przedszkolu mialy stycznosc to zawse odkladaly wizyty I teraz tez tak robia juz im zostalo. a sasiedzi jakie podejscie maja to nie wiem.

No Nicola to daje czadu z tym stawniem juz. silna dziewczynka.

U nas mala z brzucha zamiast raczkowac proboje nogi podwijac I prostowac I jak lezy to juz z lezenia prawie sama siada. Jakos za to podciagania nie umie zakminic:) Bo jakby wymyslila ze za szczeble sie mozna chwycic to raz raz I by siedziala.

Mamy za to 3 piekny zabek u gory I nastepny juz podaza.
    troche marudna ale chyba nie najgorzej. AAA czy wasze maluchy zgrzytaja zabkami???

Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma na razie 2 dolne.gorne ida powoli na biale punkciki.zgrzytac nie ma czym
    Jak dziecko zgrzyta zebami moze je cos bolec i zgrzyta z nerwow .moze byc tez zgrzytanie na owsiki.szczegolnie podczas snu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nivola ma 2 dolne ale jak by miala gorne na bank by zgrzytala zebami bo robi tak o gorne dziasla i slychac jak by chrzastka strzelala . U nas narazie sie zabki zatrzymaly nie ma zadnych zmian .
    We wtorek szczepienie na 6 msc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 3 igly szczepienia to juz bym sie nie zamienila.big stres dla mamy.2igly to jeszcze jakos idzie przezyc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szxzepienie odwolane nicola cala noc spac nie mogla nos zagilany ze az leci .
    Ale usmiechnieta od rana . A dzis ma byc podobno cieplo .
    Musze jwchac na zakupy . Ubiore ja cieplo i pojedziemy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola do tego goraczka :/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez humor byl ok i jadla dobrze jak byla chora,potem tylko niedojadala 2ej butli i zostawiala troche obiadu jak mocno juz gardlo dokuczalo
    zatem moze u Nikol nie jest to najgorsze przeziebienie i goraczka po lekach minie
    dobrze jest by gp sprawdzil gardlo, ucho i pluca czy to zwykle przeziebienie tylko
    no ochlodzilo sie na 8 stop, my wczoraj wrocilismy do kombinezonu i dzis tez raczej
    a ile macie tej goraczki Ewelina? najlepiej by mala zostala w domu jak jest silny katar i regularnie sciagac go, moze maz zrobi zakupy po pracy
    to teraz taki sezon kwietniowy raz 20 stopni raz 8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis od rana mamy radoche balonowa, piszczymy i gramy balonem, prosta rzecz a cieszy ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:05

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 zabek wyszedl- jestesmy teraz malym krolikiem.

zgrzyta dziewczyny bo nie moze sie adziwic co ma w buzi- caly czas tam jezykiem maca w srodku co i jak z tymi zebami albo w zabawki stuka:)

ewelina zdrwka dla Nicolki

Ja zmasakrowana po 3 nockach- ledwo zyje

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goraczka 38,35 katar jej leci jak z kranu taki wodnisty . Odciagam ale strajk robi nie chce nawet z kroplami ciezko . Je normalnie bo rano zjadla kaszeke pozniej mleko obiadek i deserek teraz spi dalam calpol i goraczki narazie nie ma . Daje krople nasivin je sie podaje tylko 5 dni. Wydaje mi sie ze sie spocila w aucie wyciagnelam ja i ja przewialo .
    To ladnie domi poszly wam zabki my stoimy na 2
    Juska do mnie dzwonila ostatnio i mowi ze Adasiowi zabki ida .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam piotrkowi ze za grubo ja ubral i prosze efekt jest .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubieram cieplo akuratnie i sprawdzam temp na karku
    w aucie to kurtke rozpinam i czapke zdejmuje teraz jak bylo cieplo
    mezczyznom to nada rzeczy wyszykowac zawsze co ma dziecko ubrac, jak mam prace to rano przygotowuje od bodziaka zaczynajc by potem nie bylo : nie wiedzialem, a i tak pare x byly wpadki
    nie raz i ja mam klopot jak ubrac by nie bylo za cieplo czy za zimno
    moze katar zalapala od kogos taki niezyt wodnisty, bedzie ok jak bedzie gestnial za pare dni a sciagac wiadomo trzeba, u nas odkurzaczem raz dwa taka operacja i po katarze
    krople tez ok szybciej przejdzie obrzek sluzowki nosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:43

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do auta sciagam jej kurtke a on jej nie zdiol i to tak wyszlo .
    Uzywam oldbas i ten nasivin . Ale nie dziala jak narazie . Zobacze jak bedzie sie pogarszalo to gp . Narazie panikowac nie bede .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwo mama dala lekarstwo

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a194e46805.jpg

wstalam i fryz jest

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/310449e5a6b9.jpg

a kto nie ustanie koldre mamy zapasowa i rozkladamy na podloge bo jednak ciagnie jak chlodno na podlodze

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8ff695e6b44.jpg

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikol to juz duza dziewczynka, wiadomo nie mozna panikowac tylko nada miec trzezwa glowe i reagowac
    a ok ze koldre rozkladacie, w Ikei sa fajne maty dla dzieci i niedrogo po 10e, mozna je prac i dobrze sie po pransku trzymaja
    nasza tez na dywanie, puzzlach i macie bawi sie choc biega i po calej drewnianej podlodze
    ja tez jak byl katar to smarowalam klatke i plecy mascia mentolowa dla infantow by lzej sie dziecku oddychalo i spala tydzien na klinie
    a sama tez mialam katar ze hej az mi sluzowki obrzekly wiec biedna byla Lola jak ten katarex jej przekazalam

a jakich Nikol rumiencow dostala ;--))no ale goraczka minie to i rumience zejda
    nasza ma takie rumience po 30min basenu jak popluska sie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:12

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ