jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To dziwne ze nie miala Nikol objawow, a po czym tego krupa zdiagnozowali wobec tego..
Lola po irl tez 31grud miala niby ok wyniki w irl szpitalu a za 15h byla w pl szpitalu na kroplowkach i full chora na gastroenterits..
ja zaluje ze nie poprosilam wtedy we wglad w wyniki od lekarki mlodszej ode mnie pare lat z wygladu, bo watpie by byly ok, po prostu nie mieli lozek by podlaczyc kroplowke i dac na obserwacje a mala miala juz 3tyg biegunek z przerwami, lekarz w Shannon doc powiedzial: " ze ma sie czyscic.."
Tak jak syn kol z Nass co go ledwo odratowali w Dub i krzyczeli ze na ost chwile matka przywiozla choc ta wczesniej chodzila po lekarzach jak i my i posiewy byly robione -
My w zasadzie niedawno odlaczylismy mate. Ale przez te poltora roku czlowiek spal bez nerwów.
Nasz mial przez irl gp diagnozowany krup po czym po stedydach bylo gorzej szybko do pl lekarki i okazalo się bardzo zaawansowane zapalenie oskrzeli. 3 dni byliśmy w szpitalu gdzie dawali tylko czopki. Swoje czlowiek przeżył..
Czekam na list i usg i powiem w pracy bo pracuje duzo na miejsza ilość godzin nie ma mowy a jak sie przynam to nie będzie wyjścia zeby sie nie zgodzili. Mam lepsze i gorsze momenty. Wczoraj przegladam usg synka.. a tu urwis juz 2 lataLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerykowo . Duszący kaszel -szczekający zwierzona krtań i tak jak by wymiotowała flegma przy tym nie mogła złapać oddechu i wpadała w panikę płakała . spała i obudziła sie z takim kaszlem . W dzień bawiła sie wszystko super zero jakiego kolejek kaszlu ,kataru temperatury . Crup to wirus który jest zdradliwy właśnie bez tych obiaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:57
-
Mam pytanie. Odnosnie tego ze tylko ja mam chłopca a wy wszystkie córeczki to chciałabym spytać czy to prawda ze w ciąży z corka ona zabiera cala urode? Z synem moja cera byla piekna. Wrecz wygladalam kwitnąco a tymczasem moja twarz to jeden wielki wulkan ;( wiem ze to może ciagle wcześnie i reakcja na zmiany hormonalne ale moze akurat cos w tym jest?
-
nick nieaktualny
-
Ja wiem co to krup z netu.to nowa nazwa dla starej blonnicy.choroby w Europie na kontynencie dzieki szczepieniom juz dosc rzadko spotykanej a na wyspach melting pot szczepionych i nie z roznych stron swiata i voila
Ostatnio szpital w lck 2tyg temu przechodzil oblezenie bo wybuch odry
A krup daje objawy przed duszeniem sie zanim blony sluzowe napuchna tak jest nacstr all serwisow med
No ale Nikol to Twoje dziecko i Ty obserwujesz
Tak jak pisze aNiLewe wcale nie musi to byc krup ..
W Irl jest leczenie objawowe bez diagnostyki.probuje sie przypasowac lek.najczesciej paracetamol na all choroby
U nas tez nie wiadomo co Loli bylo czy gardlo razem ze stomach bug i antybiotyk.posiewu kupy. Krwi i crp .scanu kiszek gp nie zaproponowal
W innych krajach takie bad sa standardem w przypadku dzieci -
Lim jednak nicola była badana w szpitalu . Znajoma która mieszka pod nami jej córka tez to przechodziła i była u nas w czasie gdzie nicola sie dusiła . Odrazu pow ze to to .
Nie tylko my na oddziale byliśmy z takim kaszlem i odrywającą sie flegma z płuc . Podali jej po badaniu steryd i było ok wczoraj ja jej podałam steryd i dziś jeszcze ma jedna dawkę . Wiem jak oni tu diagnozę stawiają ale ja juz wcześniej wiedziałam co to jest ten Crup .
Nie będę sie kłóciła ale nikomu nie życzę widząc swoje dziecko sine ,duszące sie kaszlem . Dobrze ze pojechaliśmy dostała lek który jej pomógł .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:55
-
Dokladnie nikt bie sugeruje czy Nicola ma krup czy nie. Tak napisaliśmy od siebie jak bylo u nas.
Z ta moja cera to jest jeszcze nadzieja ze bedzie piękna i bez tych wszystkich niespodzianek co rano;))
Dzis dostałam list ze zakwalifikowano mnie do programu opieki lekarskiej.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
http://m.mjakmama24.pl/rodzice/dom-prawo-finanse/czym-charakteryzuje-sie-krup-i-jak-reagowac-gdy-dziecko-nie-moze-oddychac-film,569_5754.html
Nie sugerowała bym sie tym co piszą w necie bo ile linków tam piszą co innego . Naczytałam sie tych linków i jednak to co pow mi znajoma a była z krupem w PL w szpitalu . Tu wiem jak oni lecza ale nie kazali jej podawać żadnych środków typu paracetamol . W nocy spała ładnie . Wiec jednak pomogli jej . Bo chyba nie ryzykowali by jeśli by to nie było to podawać sterydy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:00