Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie nie bylo. Sprobuje nadrobic. Widze anilewe postepy- gratulowac:-)

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Limerikowo na stronie tej przychodni jedt napisane ze usg z badaniem przyziernosci 180e wiec bardzo duzo. Ale jak 110 to wporzadku. Musze zadzwonic i dopytac w takim razie.

ja nie patrzalam co tam jest napisane, ja za kazde usg place tam 110e
    chyba ze doliczaja koszt badania ginekologicznego lub jest jakis blad na str z nieaktualna info, ale jak nie ma w intymnej okolicy problemow to badanie na helikopterze raczej niepotrzebne,szyjke ok widac na na scanie
    moze dla pewnosci zadzwon I zapytaj sie

w Pl co prawda babka mnie zawsze spr wpierw na fotelu szyjke czy twarda I zamknieta, obmaca jeszcze jajniki ale cene ma ta sama

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zyjemy z mezem ''cudowna'' historia udzielenia pomocy chlopcu z rozcieta glowa w Cork, zszyto go po...4 dniach,bo niby w Irl na zszycie glowy dziecku potrzeba chirurga plastycznego, a rana na glowie pod wlosami do kosci

jednym slowem cudowny kraj z cudownym systemem profesjonalnej opieki med..

http://www.independent.ie/irish-news/you-could-see-his-skull-they-sent-him-home-with-a-bandage-dad-slams-as-ridiculous-lack-of-surgeon-available-at-hospital-34845048.html

corka mojego kol z pracy tez ostatnio na rowerze rozciela brode az zwisal plat skory, nie pojechali do szpitala by tam czekac x h lub byc odeslanym ale sami zalozyli glue paski bo tyle by pewnie zrobili ... lekarze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 13:22

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe, szkoda, ze sie rozminiemy o 2 dni w szpitalu ;)
    I masz racje co do ceny. Prenatalne 180 euro, tyle mi powiedziała przez tel. Z racji tego, ze to moja druga wizyta tam, to 170 ;) ha ha i jestem umówiona na tego 11go lipca.

Za pierwsza placilam 120.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 14:00

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szkoda szkoda ze sie miniemy. zawsze to raźniej tyle godzin na korytarzu. Ja mam na 15 az i nie wiem czy jechac szybciej czy na 15 bo pamiętam pierwsza wizyta z synem tak samo mialam. Pojechalam na czas i weszlam o 18 czy 19 jako ostatnia chyba. A potem zawsze niezależnie od godz umówionej jezdzilam rano i zajmowalo to krócej. Napewno gdyby kazda pani przychodzila na swoja godzine to byl by porządek a tak wielki haos.

Na prenatalne umowimy sie na 13 tydzien mysle. Wtedy juz poznalismy plec moze i teraz sie uda. Ale chyba pójdziemy w cork bo 90e a 180 e to zdecydowana różnica.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego zależy przydział miejsc w szpitalu na wizytę. Będziesz faktycznie miała druga przed moja pierwsza ;)
    Do tego moja dr zaznaczyła, zeby to był poniedz, a jest czwartek. A Tobie po mnie ustali na wtorek- śmiesznie.
    No, ale spoko pojadę tam juz po prenatalnych, wiec byle odbebnic.

Drogo drogo, ale ja kiedyś w Cork placilam 160 i to kilka lat temu u Jakubowa wlasnie.

Ja mam wizytę cos 10-11, wiec i tak pojadę szybciej i moze zmarnuje max 3h. Z rana idzie troche szybciej.
    Z Zoya wszystkie miałam rano i szło to ok.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia skad ten zawyzony cennik, usg jest raczej po max 120e w pl przychodniach, w ciazy z Lola placilam 120e w Cork w Medicusie

mym zd opoznienia pare h nie wynikaja od pacjentek ale od strony "organizacji" pracy szpitali irl
    ja majac na 8 rano wchodzilam o 9 a wychodzilam o 11.30, to co powinno zajac max 1h tu zajmuje 3h plus
    tez nie widze sensu w grzaniu krzeselka tyle h w dodatku na glodnego czekajac az byc moze wywolaja, dlatego teraz w ogole nawet nie szlam do szpitala
    w Limerick znajoma czekala 4.5h wiec nowy rekord

A wczesniejszy scan moze wiazac sie ze strata ciazy, ja mimo 3 strat termin scanu mialam teraz wyznaczony na 13tc czyli normalnie w szpitalu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na pierwszej wizycie i drugiej dlugo czekalam . W polsce jak szlam prywatnie do dobrego gina tez zawsze czejkalam bo dlugo poswiecal czasu.
    Niewiem czemu u was takie ceny sa za te usg i wogole . 120e za usg miala bym tu dwa za 60e .
    Cenia sie ladnie .
    Teraz jak chodze na wizyty to chwile to zajmuje i wychodze .
    Chciala bym juz wrzesien ostatnio bardzo mi sie napina brzuch ze chodzic nie moge . No coz jeszcze 9tyg !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 00:12

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 tygodni. Wow. Jakie masz odczucia Ewelina. Bo to jednak jakos trzeba pogodzić wszystko na raz. Ja jeszcze nie mysle tak bardzo bo nam zostalo sporo. Sebastian jest bardzo madrym chłopcem już także za te 7 miesięcy juz bedzie łatwiej.
    Wczoraj rozmawialam z taka pania z dzidzia co na swiecie jest ponad 5 miesiecy a normalnie chlopiec mialby dopiero miesiąc. Takie szczęście ze mimo wczesnego porodu ma sie dobrze. Jak to czasem los potrafi namieszać.

Mdłości mi chyba przechodzą. Merida a ty dalej cierpisz?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie anielewe . Nicola tez jest madra i duzo gada . Ona bedzie miala 2 latka jak sie urodzi a u was prawie 3 to tez duza roznic . Teraz przechodzi chyba bunt 2latka . Wszystko na nie . Ja ja ubieram w polowie ubierania mowi do mnie nie tata chodz . Albo wola ciocie zeby ja ubrala ktrej nie ma np mowie do niej tak juz cie wioze do cioci zeby cie ubrala . Pyskuje strasznie . Wiec ciekawe jak to bedzie . Jakos bede musiala sie zorganizowac bo piotrek calymi dniami w pracy . Moja mama przyjedzie na poczatku wrzesnia gdyby mnie zlapalo a piotrek bedzie w pracy . Im blizej tym bardziej sie boje a z drugiej strony chciala bym juz byc po :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze cie albo i nie ze ten bunt trochę potrwa. Dobrze to znam kiedy tata chce cokolwiek zrobic to jest ryk ze mama i koniec tylko mama albo na odwrot. Nasz tez pyskuje. Generalnie mówi tak duzo ze normalnie rozmawiamy. Dlatego ja widzac jak sie zmienil chociazby w ostatnie 2 miesiące to jestem pelna optymizmu. W ciebie wierze. Napewno dasz sobie świetnie rade. Zreszta kto jak nie my matki ograniemy ten caly haos

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to doskonale wiesz jak to jest . Choc po porodzie tez zleci szybko bo wtedy juz czasu bedzie bardzo malo na co kolwiek . Nicola tez raz spi w dzien raz nie . Dzis nie spala w dzien i zasnela o 22 gdzi o 19 juz przysypiala a okolo 20ja polozylam to sobie jaja ze mnie robila i patrzyla z pod byka i sie smiala . Mama idz spac . Mowie ja chce zobaczyc jak ty spisz a ona zobaczys . Albo lezy i w pewnej chwili do ciebie no czesc i to bardzo ladnie wymawia šĉ. Ogolnie nie mamy problemu z wymowa . Co cieszy . Apple sama zaczela mowic nawet niewiem kiedy i skad jej sie to wzielo i wie kiedy i na co pow. Tak samo jak w sklepie to hello a do znajomych czesc ☺ dobrze bo jest roznica tak jak piszesz ze lepiej sie dogadac a nie tak jak wczesniej ciagnela mnie za reke i mowila tylko mama tam .
    Jeden plus to sprzata po sobie , wynosi pranie , pampersy tez po sobie wynosi , teraz uczymy scielic lozko . Bo jak zobaczylam jak ladnie zlozyla koc to w szoku bylam ze tak ladnie jej poszlo za pierwszym razem . No my musimy sobie poradzic to prawda anielew .
    Zobaczymy jak to bedzie . Oby nie bylo najgorzej . Bardziej chyba boje sie o zazdrosc jak bede karmila mala cycem . Czy usypiala albo przebierala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 00:14

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze Ty Ewelina masz najlepsza cene za usg.zazdroszcze.duze miasto wiekszy wybor i konkurencja
    No ja jak jezdzilam do dr Dybkowskiego to tez mialam po 60e po 2 ej wizycie

U nas nie ma takiego strasznego buntu dwulatka choc ubrac szczegolnie do spania trudniej bo skacze po lozku i staje na glowie i fikolki
    Odpieluchowanie z sukcesem choc nieraz za 3im podejsciem " ogon " ,czyli kupa laduje w nocniku i robi " pa pa " do toalety
    Tak w ogole przy 2jce rodzicow to na razie preferuje mame ;-) ale zrobic przy sobie tacie tez da porzadek.szczegolnie po "ogonie"
    Czy kochasz mame?
    Nie
    Czy kochasz tate?
    Nie
    A kogo kochasz?
    Duca (psa maskotke)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lin ale nawet pierwsza wizyta 80e a nie 120 a kolejna 110 . Szok . Jakie ceny . No u nas tez jest tak wszystko na NIE .
    Musimy to przetrwac . Pociesze u jednej minie a u drugiej bedzie bunt :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ost dzien w pracy uff
    Bo za tydz musialabym kupowac wieksze spodnie i bluzke
    Najbardziej cieszy sie maz ze koniec szalonych shiftow srodowych tj jedno konczy prace i przejmuje malucha a drugie odwrotnie
    Nast weekend jedziemy do przyjaciol do Cavan.trzeba bedzie zapakowac sie plus 1en dluzszy stop w drodze na rozprostowanie nog

aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim mysle, ze moze jestes juz stała pacjentka dr, rodzisz w Poznaniu, troche sie znacie, to moze masz stary cennik- czesto tak bywa. Ja jestem nowa, to place z nawiązką ;) zreszta w poniedz potwierdz ile placilam ;)

ANiLewe mijają Ci mdłości, to tylko sie cieszyć!! ;) ja dzis rozpoczelam 12 tydz i jestem na zwolnieniu. W pracy poprosili bym zrobiła sobie wolne, bo mdłości i haftowanie jest okropnie nasilone i mimo moich szczerych chęci zwyczajnie sie nie da! Czekam na powrót do życia ;)

Ewelina niesamowite, ze tylko 9 tyg!!! Zleciala mi Twoja ciaza ;)

Ja w sumie nie boje sie, jak ogarnac dwójkę dzieci, bo Z do ogarnietych należy, Luby tez- wszystko teraz na jego głowie i daje radę, bardziej o sprawiedliwy podział czasu sie martwię ;) inne maja 5 dzieci i dają radę, wiec bedzie dobrze ;)

Od wczoraj oficjalnie poczułam delikatne pukanie!!! Luby dzis potwierdził ;) strasznie szybko, ale ewidentnie jelita to nie były ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    watpie ze moj planowany porod w Poz wiaze sie ze stawka lekarska za wizyte
    raczej jestem stala regularna klientka I tyle, place teraz nawet nie po 120e ale 110e :-), niewatpliwie zostaje na 2 duze czekolady Lindta

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy kolejny sukces : Lolusia usnela bez smoka, prosila 3x podawalam NUKA o innym ksztalcie I wiekszego niz tommpee tippee,jezdzila nim po zebach az furczalo na moje uszy, ale jakos zdzierzylam I volia uslyszalam znajome chrrr ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a maz zaliczyl wlasnie interwencje sasiedzka, wsciekli sie co niektorzy bo co rusz po tych scianach piluja, a tu 10pm niedziela I dalej stuku puku plus drillowanie
    sasiad mowi ze jeszcze 5min a maz twardo: finish now, kid is sleeping

1.5tyg znosilismy b glosny remont ich ogrodu, wymiana plytek, ciecie kafli szlifiera, betoniarka, utwardzarka zwiru od 8am do 6pm z przerwami a teraz drille, popietrolilo ich mocno...

przypomniala mi sie scenka z Dnia Swira o drillowaniu: ''..a dzis zaprosze kolegow I tez bedziemy sobie wiercili po scianach..''

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 23:12

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no calkiem mozliwe Merida ze czujesz juz mini pukanie Babelka, Super!

bo ja teraz tez tak czulam choc dr przymruzyl oko I nie chcial mi uwierzyc ze tak wczesnie
    mowilam ze czulam motyle w brzuchu I ze to nie kiszki bo ja z kiszkami nie mam zadnych klopotow dzie,kowych, a po 1ej ciazy to juz wiedzialam co powinnam poczuc

w ciazy z Lola to w 15tyg czulam I tez b wczesnie

w ogole mala to jest bardziej zywa w brzuszku od Lolki, a Lolusia jest super zywa z charakteru I wesolego usposobienia I mysle ze w domku jak juz odchowam najmlodsza bedzie oj glosno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 23:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ