Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje plywanie rybki ale tłumacze sobie ze to nie dziecko bo jak 3cm szkrab mógłby tak dac o sobie znac. Mi sie wydaje ze to za wcześnie. W kazdym razie fajne uczucie którego doswiadczylam tylko w ciazy. Badz co badz niech zdrowo rosna nasze fasolki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 00:23

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez wpierw czulam plywanie rybki
    ok Lolusia uspiona ide jesc i ogarniac chate bo sajgonik ze ho ho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 15:07

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zadzwonie i umowie sie na usg do dybkowskiego moze na piatek albo na sobote rano . I odrazu pojade na zakupy dla siebie . Dzis piotrek sypnol sie 500jurkow wiec poszaleje :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jaki bonus 500e bedzie za co szalec na zakupach mamie i dla 2 corek

w dunnsie jest promocja zestawu newborn butli aventa, ja zakupilam wczoraj 2x po 15e i spokoj butelkowy dla bobasa bedzie co myc i wyparzac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butle po nicoli tt nowiuskie i kupilam jedna szklana butelke lovi wiec . Naraxie nastawiam sie na cycka a jak wyjdxie zobaczymy :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 21:10

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz dybkowski sie przeniosl i nie ma narazie usg . Bo szuka ludzi zeby mu wniesli na drugie pietro bo usg stoi na dole a ono wazy 200 kg :-).
    W piatek mam wizyte w szpitalu a w pon moze zadzwonie i zapytam czy ma juz te usg . Czekam na babke bo przyjedzie mi zrobic pazurki i jutro ruszam na zakupy

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne pazurki Ewelina. Ja zrobiłam hybryde na urlop i mimo 5tyg po urlopie mam cienkie i polamane paznokcie. Niesety w pracy nie moge nic z tych rzeczy a wrecz takie zniszone paznokcie wyglądają tragicznie.

Merida bidulko jak sie masz? Mam nadzieje ze lepiej.

Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje anielew . Ja mam swoje okropne i nic na nie nie dziala jedynie jak je zaslonic przed terminem juz sciagne do tej pory bede zakladac jak zawsze .
    Jak ja wam wspolczuje ze tak zle soe czujecie ja nie wiem co to mdlosci i wymioty .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem po bardzo udanej imprezie z pracy, objadlam sie jak bak lacznie z deserem I cappuccino mimo poznej pory a maz na dyzurze z coreczka, wrocilam ogladnelam dla relaksu jeszcze film, strasznie slodkie I mile chwile relaksu dzis

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wysoko dr przenosi sie, najlepszy byl jednak ten parter, teraz ciezarowki na ostatnich nogach jeszcze na 2 p beda musialy wdrapywac sie, nieladnie...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za okazja w pracy? Nas tez ostatnio szefowa zabrala na lunch. Czasem fajnie takie inicjatywy.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktora to Mama spac nie moze he he?

no niby pozegnalne moje party ale jakie tam farewell skoro wroce za 9mcy
    a tak w ogole dziewczyny szukaly okazji by wyjsc bo sezon urlopowy I ciezko sie wszystkim zebrac razem
    dawno juz nie wychodzilysmy razem, chyba w grudniu ostatnio I jak te sojki..
    plus news ze maja byc zalegle podwyzki od sierpnia no tu sie na razie nie zalapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 00:48

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba i ja spać nie moge, ale zwyczajnie męczą mnie mdłości, jestem zmeczona tym stanem, bo to ponad 5 tyg juz i tylko sie nasila. Dobrze, ze u Ciebie aNiLewe idzie lżej ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Lolka dzis w parku zdjela spodnie , pampera i nasikala na trawe...;-)
    Oblala spodnie, ja bylam dalej na lawce obierajac jej mandarynke ale i tak bym z akcja nie zdazyla
    na szczescie cieplo 24 stop i na krotkim rekawie obie
    badz co badz postep z siusianiem na spacerze jest, odpadnie pamper na plac zabaw i bedzie tylko nocny

a dzis do zyrafy powiedziala: zyrafa moja, wiec oprocz Nie zaczyna sie okres Moje :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczal sie okres nie wiem. Od dwóch dni wszystko na nie wiem

Pogratulować tylko tego odpieluchowywania. U nas wola kupe i mowi jak zrobi siku ale zeby na nocnik to nie nie a toaletę tez nie. Musialabym chyba zakladac tylko majteczki i może wtedy by wolal. Ale nie bardzo chce to robic jak chodzi jeszcze do nianki bo cholera wie czy bedzie go wysadzac i moja praca na marne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:53

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaszalalam ale juz jestem gotowa . Musze poprac ubranka itp i mpze nadchodzic wrzesien :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ewelina jestes juz gotowa na malenka i to jak szybko
    Ja w Poz poprasuje i popiore.mam nadz ze na chacie ok zelazko bedzie jak nie to kupie.bedzie zapas na nasze mieszkanie poznanskie
    Pralke ma nam babka wymienic plus odmalowac na wynajem.najwazniejsze ze parter jednak i mam nadz spokoj na glowa i obok od sasiadow

Racja aNiLewe z tym odpieluchowywaniem ze najlepiej na majty puscic.nasza po tyg zalapala ze sama juz na nocnik.fakt niani moze sie nie chciec przebierac dziecka bo wiadomo matka westchnie i przebierze.ja pod rzad i 3x przebieralam w ciagu 2h i potem pamper bo z wlasnym brzuchem mialam juz dosc zmiany dolu

Wczor mialam shoppingowy dzien a wlasciwie 2.5 h wieczorem.starczylo spokojnie .gl ciazowe ubranka i jednak kupilam wyjsciowy cieply kombinezon 0-3 w tk max za 17e przyzwoity na 2 zamki rozpinany od gory.maz dzis przytulal sie do kombinezonu i nosil na ramieniu niby ze baby juz ha ha ha :-)

Ja mam wlasnie full relax u fryzjera na kolor i ciecie a maz na dyzurze.plac i park z Lolusia zaliczylam.udalo mi sie sciagnac ja, z parku tsk by byc punkt u fryza ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w szpitalu na wizycie u nas na Tallaght bo tu mam te wizyty maternity . Przypomialo im sie ze nie dostalam antD na konflikt serologiczny ktory powinnam dostac 2tyg temu . Wiec babka zadzwonila do mojego szpitala gdzie bede rodzic i umowila mnie na poniedzialek ok . Wyszlam dzwoni do mnie po 20minutach ze musze na niego wrocic bo w pon bedzie za pozno . Mowie okey bede za 15minut . Wrocilam ale ona do mnie ze to nie tu tylko do tego szpitala w ktorym bede rodzic . Wkur... Mowie do niej przeciez przez tel pani mi pow ze mam tu wrocic . Pomylila sie . Pojechalam na wizyte z nicola bo mowie tak jak wczesniej zajmie mi max 10minut. Piotrek w pracy . Pojechalam do coomby z nicola na emergency bo tam kazala mi sie udac . Pobrala krew ale musze czekac na badania pytam sie ile bede na nie czekala mowi poltorej h bo u nic juz laboratorium zamkniete wiec musza z tym jechac . Nicola mnie umeczyla latala po tym szpitalu jak oszalala . Nie sluchala nic . I dopiero weszlam do domu . Od 14:30 jestem padnieta mam doszc tych szpitali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:13

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany to rzeczywiscie bieganinia po szpitalach jeszcze z malym dzieckiem i brzuchem, Wspolczuje
    jak dla mnie bałagan i brak organizacji po irlandzku a chodzi o ludzkie zycie
    wlasnie tego nie lubie takiego chaosu w dodatku w ... sluzbie zdrowia
    ok ze się w ogole zorientowali ze masz dostać zastrzyk na konflikt ehh
    rozumiem ze badanska Ci wreszcie zrobili i tylko czekasz na wynik

zaczynam nas (mnie i Lole, maz sam oczywiscie) pakowac na jutro na wyjazd do przyjaciol do Cavan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:33

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz piotrek pytal czy ma wziasc wolne . Mowie nie no po co jak to chwila zejdxie . A jak juz pojechal do pracy to juz nie mogl wrocic bo musial poloxyc do konca plytki . Ona jeszcze do mnie ze ja sama powinnam dopilnowac !? Mowie ale w pierwszej ciazy mialam co chwila te zastrzyki na antiD bo mialam plamienia i tak kazali mi przyjezdzac . Teraz co mialam plamienia to w marcu bylam na zastrzyku no i w 28tyg -29tg powinnam go w maxie dostac a dostalam dzis . One wiedza ze to ich wina bo bylam na wizycie w 24 tyg to powinna mi pow ze zastrzyk mam za dajmy na to 2-3 tyg .
    Powiem wam ze nieraz trafi sie na bardzo mila babke a dzis to myslalam ze ja pieprzne jak by za kare prace wykonywala .

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ