Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie wszystko nowe czy macie po corkach? Ja wszystko wynosiłam na strych więc jak będzie chłopiec to dokupie jakies podstawy reszte przebiore najlepsze zostawie i bedzie gora ciuchów. A jak dziewczynka to szal zakupow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 22:08

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe, jeśli dziewczynka to ubrań mam sporo. Teraz bede kupować tylko takie perełki, na jakość nie ilosc ;) i ogólnie mało. Z chłopcem bedzie trzeba dokupić troszke.
    Jakiś kocyk nowy, pieluch tetr nie kupuje- bez przesady, mam w bardzo dobrym stanie. Moze kilka nowych do dr.
    Nowe butelki, ale najpierw nastawiam sie na cyca, jak za pierwszym razem. Chuste chce bardzo, zobaczymy.
    Wózki stare, łóżeczko stare, mam bujak 3w1 tl, moze mate eduk kupie.
    Cos jeszcze trzeba?? ;)
    Jeszcze nie mysle o zakupach.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek dokupilam na 0-3 bo tych nie mialam bo oddalam . Reszte mam .
    Pieluchy tetrowe mam nowe i po nicoli sie ostaly tez w bd stanie , wszystko chowam ale wiadomo cos nowego tez dokupie butelki mialam nowe po nicoli dokupilam jedna tylko lovi szklana .
    Dzis jeszcze odkupilam podstawke dla nicoli do wozka . Jedno pranie wyprane i wyprasowane . Mam samych bodow na krotki rekaw i dlugi 89szt :-O niewiem na co tyle a jeszcze 3 szuflady pelne do prania i prasowania .
    Lozeczko mam po nicoli , wozek musialam kupic ale kupilam uzywany w idealnym stanie , posciel tez mam po nicoli , koce tez mam po nicoli kupowac nie bede bo teraz tylko leza i miejsce zawalaja .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 23:44

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Racja aNiLewe idz na wizyte to wazniejsze niz robota, tym bardziej jak braki obslugi to niech sie tym management zajmuje
    najwazniejsze wcelowac do 14tyg by ok wymiar przeziernosci zlapac

grajacy potty jeszcze Wam sie przyda, poza tym jest lepszy bo wyzszy i latwiej siada sie na niego dziecku i wstaje, my na nim na dole od rana do pozna wieczor, na gorze mamy zwykly niski

wow Ewelina 76 bodziakow, ja mam 22 i mowilam do meza czy to nie za duzo czasem ;-)
    Lim okazalo sie xe w drugiej szufladzie jeszcze jest czesc bodow . Niewiem na co tyle ale sie uzbieralo

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida obys długo nie czekala dzis w szpitalu. U mnie wyszło 2.5h łącznie takze jak dla mnie ekspresowo.

Ja mam tyle pieluch tetrowych ale jakos nie moglam znalezc zastosowania dla nich. Moze teraz sie przydadzą.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem trochę przed czasem, wiec czekam ;)
    Oby, mi auta nie zgarneli, bo na Wiltonie zostawilam ;) :P

Nie chce mi zmienić wizyt na poniedz, mimo, ze była prośba. Mam w czwartki, wiec bedziemy sie mijac.
    I na karcie pisało by szybciej mnie przyjęli, prośba od dr- ale, jak widać w moim przypadku nie wszystko idzie zgodnie z moja myślą ;) trudno, szkoda mi dodatk hol na takie wizyty.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to sie ciesz od przybytku glowa nie boli, ja zawsze lubie miec zapas
    Ty po prostu bedziesz rzadziej prac i prasowac i good :-) a ja zagonie meza do zelazka

My kupujemy lozeczko z materacem, zdecydowalismy ze obie panny beda w cotach szczegolnie ta starsza bo dzis znowu akcja ze przykrylam jej glowe w nocy jak zmienila kierunek no ale swiadomie sciagnela z glowy kape z misiem ;-) myslac co ty matka w nocy robisz..

plus przewijak twardy na cota i miekki na lozko, ubranka sa, a jakby byl dziedzic to mysle ze body w kwiatki sam na razie by i tak nie zdjal do 2 lat he he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsz poranna mini konwersacja z Lola:
    Lola chodz na nocnik siku a Lola : Ide ;-)

No wlasnym uszom nie dowierzalam

merida17, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe w przeciwieństwie do Twojej wizyty mój skan 14 sekund. Jedno dziecko, głowa, dwie ręce i nos :D tyle! Zero wymiarów, w nogi nie zajechala- standard! Ale luz, bo po poniedz to mi tam olewka. Pogadanka spoko, bo laska sama w 33 tyg i taka równa. Wszystko razem 2h! Aa! Szok! Nic mi nie proponowali, typu domino.

U nas Zoja ciagle sie kręci w łóżku, ale sie nie obija i ja w nocy mało ja przykrywam, bo nie lubi dziewczyna. Sama chce to wychodzi i przychodzi do nas, jak ma potrzebę. Zdecydowanie lubi swoje normalne lozko.
    Drugie na poczatku bedzie w lozeczku albo w tym koszu, jeśli sie jeszcze nada. A jak bedzie sie tak kręcić, jak Zojeczka to z miejsca kupimy drugie lozko. Chyba, ze polubi spać w lozeczku to ok, bo Z zdecydowanie zaczęła spać dopiero w łóżku.
    Co dziecko to inna potrzeba, nie ma co wnikać chwilowo.

Zuch Lola! ;)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim nicola jak miala 1,5 roku dalismy ja do lozka :)
    Pozycjie ma do spania smieszne . Bo nie raz zdaza sie to co pare dni albo spi kleczac przed lozkiem :-D a reszte na lozku albo glowa na podlodze a reszte ciala na lozku :) klade ja na poduszce a budze sie nad ranem a ona w nogach albo przykryta poduszka :-)
    Z przykrywaniem raz ja przykrywam jak ide spac a ona i tak chwila i sie odkrywa bo za goraco jej juz mi samej w nocy goraco . Chyba ze w nocy wstane do toalety to ja poprawie i przykryje . Ale ja nie zdaze wrocic o siebie do lozka a ona juz odkryta :)

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nicola na poczatku mialam kosz teraz tez mam kosz pozniej w lozeczku . Troche sie boje tym razem o dziecko w koszu bo jednak nicola bedzie podchodzic k zeby nie wywalila .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze Nicola spi, jak Zoja ;) jeszcze tylko nogi na lampie zawiesić ;) nasza miała rok, jak poszła na lozko i żałuje, ze tak późno ;)
    My dostaliśmy kosz, ale nie mam tego stojaka i nie wiem w jakim on stanie, tak szczerze, ale Ewelina rodzisz pierwsza, to dasz znać, czy sie sprawdza, jak starsza siostra pilnuje młodszego rodzeństwa ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scan w 14 sec to pobito nasz record kolo 40 sec wow, no ale najwaz ze pompka byla

Jesli chodzi o mlodsze rodzenstwo to u nas byla historia ze starsza o 4lata corka brata przykryla malej twarz poduszka by ta juz nie plakala..dostala za ten wyczyn po pupie, na szczescie szybko bratowa odkryla co stalo sie
    jednak trzeba bardzo pilnowac, ma mama mowi ze nidgy nie wiedziala co nam do glowy strzeli i miala oczy dookola glowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 23:01

merida17 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze masz racje z tym pilnowaniem, bo dzieci maja wyobraźnię, ale konsekwencja czynów nie zawsze idzie w parze (zreszta 4-latka nie musiała rozumieć co sie dzieje i zle nie chciała, złośliwe to nie było), ale niebezpieczne.
    Teraz mozemy sobie gdybac, ale po porodzie sytuacja zweryfikuje sie sama.
    I wtedy bedziemy wiedziały, co sie sprawdzi, bo chociaz nasze "starsze" rodzeństwo, wie, ze dzidzi w brzuchu, to tak na prawdę nic z tego nie rozumie i dla nich to tez bedzie szok i wyzwanie- podzielić sie czasem i rodzicami ;)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w salonie na dole tez uzywalam kosza mojzesza ale tym razem chce upolować kolyske taka jak łóżeczko ale wezsza. Wlasnie z racji bezpieczeństwa bedzie raz ze stabilniejsza dwa ze ciezej bedzie malemu tam dotrzeć a wiadomo nawet odwrócić sie zalac herbatkę i wiadomo zr maluch bedzie chcial popatrzeć.

Merida ponoc wszystkie wizyty sa w godzinach pracy takzr nie powinnas na nie brac urlopu w dodatku platne. Ja np pracuje w rozne dni wiec zawsze przypada moj dzien off ale kolezanki pracujące pon pt zawsze mialy pozwolenie na wyjscie bo takie prawo.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ze trzeba pilnowac to racjia . Mnie Justyna wywalila z wozka a mama poszla tylko do kuchni . Miedzy nami 3 lata roznicy . Wiec trzeba bedzie pilnowac napewno

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe, z tego co pamietam mój pracodawca płaci za 4h wizyt u dr w ciazy. Ja mam 100 km do szpitala w jedna str, tam sie czeka i powrót- w sumie schodzi cały dzien. Ja nie mam problemu mieć offa w czwartek, jako tako.
    Mój grafik ustawiony jest pode mnie co do godz, by Luby dopasowal swoj i zlobek Zojki. My przez 7 dni w tyg wymieniamy sie co do minuty, jedno wraca, drugie wychodzi- wytlumaczylam jej sytuacje na recepcji, pita była i nie chciała pomoc, co zrobić.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mogę dołączyć do Was ? Dojechałam rok temu do Irlandii do narzeczonego i tak się złożyło że jestem w ciąży :) powiedzcie mi ile tu jest scanów w szpitalu przez całą ciąże ?

Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia witaj. Skad jestes?
    Ze 3 skany powinny byc ale nie nastawiaj sie na nic konkretnego. Chyba 9 ja 10 przyszłych mam w irl chodzi prywatnie na genetyczne czy polowkowe.

A widzisz Merida a wystarczyloby być trochę bardziej wyrozumialym. Sa ludzie i ludzie

Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie :)
    Rozgosc sie u nas :)
    Zalezy ktory szpital wybralas . W dublinie w coomb i rotunda sa dwa jesli jest wszystko ok a powinny byc 3 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ