jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja zorientowalam sie ze wczoraj mialam 100 dni do daty porodu dzis juz 99 i final count down ju pi!
Goscimy w Cavan u przyjaciol.na poranny spacer pogoda nie dopisala ale mimo deszczyku poszlismy przejsc sie i wywietrzyc Lolusie.dobrala sie juz do polek na ksiazki i wybierala lektury na 5min kazda
Wczoraj jak szalona biegala i grala ogromna pila na ogrodzie po obiedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 14:51
aNiLewe, merida17, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
U nas wczoraj byly wielkie plany. Mamy remont duzy w domu wiec z przyjęcia nici ale chcieliśmy do parku jakiejs farmy ze zwierzakami i na piknik na plaże ale juz od nocy lalo ze ho ho.
Do poludnia mały marudzil na sen i jak poszedl spac to wstal o 16 i juz z braku pomyslu i ciągłego deszczu pojechalismy na kulki. Maly oczywiście zadowolony ale to nie to co chciałam:/
On rana krzyczał ze "seba ma dziny duge".
Merida powodzenia na prenatalnych jutro. Daj znac ile ma maluszek. My we wtorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 22:12
merida17, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jej dzis mialam takiego lenia ze szok . Ale z rana zachecilam go do wspolnego posprzatania i sie udalo . Pozniej len wygral poszlam spac z nicola na drzemke a pozniej zjadlysmy obiad i poszlysmy do parku . Nicola dzis sama wyciagnela nocnik wiec zdjelysmy pampera siusiu na nocnik poszlo radocha bo brawo bylo . Ale pozniej zabawila sie i 2razy przebieralismy . Chyba to nie jej czas jeszcze . Jak bedzie chciala to bede ja sadzala . Ale ciagle pytanie o siusiu mowi nie cie i leje w gacie . Z rana ja posadze niech wie i zobaczymy jak nam pojdzie jeszcze jutro . Bo ona wola ale jak juz zrobi jest mami kupa
Teraz ma faze misie wszsytkie zbierze jakie sa i je nosi , wozi w wozku , sadza na kanapie i przykrywa kocem .merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Merdia czekamy z niecierpliwością na wiesci.
Ewelina to nigdy nie bedzie dzien czy dwa. Dziecko zasiusia majteczki po 10 razy dziennie przez tydzien czy dwa zanim sie nauczy. Ale sama wiesz obserwujac czy to juz czy jeszcze dac jej czas. Jak już udaje jej sie zrobić na nocnik to bym próbowała ja wysadzac pare razy i zawsze bić glosne brawo ochy i achy a zacznie wolac częściej i na czas. Trzymam kciuki.merida17, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnilewe trzymam kciuki za jutro!!!!
Badanie super, długie, konkretne, dr sie zmartwil na wieść, ze od 6 tyg haftuje, ze moze odwodnienie itd, wiec od razu poszliśmy sprawdzić co u dzidzi- ale tu wszystko super, prawidłowo, jak ma byc. Nie ma do czego sie przyczepić, także kolejne badanie za 10 tyg na polowkowym. Dostaliśmy zdjecia na sticku- fajnie dzidzia niesamowicie aktywna, wyginala, kopala, tańczyła- wiec kamień z serca, bo bałam sie, ze mój stan, jednak moze zaszkodzić. Termin porodu o tydz do przodu, ale tu jeszcze nie ma co wnikać, byleby w 2017 Zojeczka, wolała dzidzi dzidzi- to chyba wie co sie szykuje
Zaplacilam 170euro.
U nas dalej bez problemu siada na nocnik, ale od jakiegoś czasu nic nie trafia do środka, siedzi chwilke i juz leci dalej.
Za to, ewidentnie jak zrobi kupę, to informuje, ze jest i idzie do schodów, bo u góry zmieniamy. Pytasz, czy przebrać pieluche- mowi tak. I wola siku po fakcie i faktycznie pampers ciepły, wiec moze kiedyś to sie zgra w całośćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 01:18
Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Fantastycznie Merida. Caly dzien odświeżalam zeby zobaczyć co u was.
Ja dzis mam tylko szpital. Ciągle nie znam grafiku zeby sie umowic prywatnie na 13tydzien. Ale chociaz dzis zobacze ze wszytko dobrze czy to szpital czy prywatnie. Mam nadzieję ze szybko pojdzie czekanie. Ciekawe czy mo się zmieni data porodu.merida17 lubi tę wiadomość
-
Tak wiem ze to potrwa . Ale jak mi znajomi opowiadaja . Ze jak probowaly przed 2rz to nie szlo a po 2rz calkiem inaczej . Bardziej kumate sa jak mi to znajoma pow . No zobaczymy . To ze zasika jeszcze nie raz majty to normalne nie odrazu rzym zbudowali
-
ANiLewe macie remont wlasnego domu czy landlord przeprowadza Wam go?
No tak dzieci sa bardziej madre i rozumieja sprawe z pamperkiem kolo 2 latek
my nawet wczesniej nie probowalismy, byl nocnik grajacy ale do zabawy raczej
w pt mam umowiony juz ost scan w Irl, zaczynam pakowac nas nad ocean na ten weekend, oby bardziej pogoda dopisalaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:46
-
Lim my mamy wlasny dom. Stawiamy dobudowke od ogrodu. Już 8tyg trwaja prace. Teraz wykończeniowka. Mowia ze dwa tyg i koniec ale wtedy trzeba nowe podłogi i ściany pomalować wg nowego designu;)
My tez mamy grajacy nocnik i wlasnie chyba go sprzedam bo nie wiem czy to jednak nie za duzo jak na "akcja toaleta".
Po wizycie w szpitalu jestem bardzo zadowolona z usg. Najpierw praktykantka z 10min sprawdzala jak dzidzia hasa. Smiala sie ze bardzo ruchliwe dziecko. Babel podskakiwal i machal raczkami. Pokazywala dokladnie nogi i cos tam bylo między nogami wiec albo chlopak albo jeszcze jest czas na uksztaltowanie narzadow bo ponoc na poczatku zawsze cos jest i potem sie wyksztalcaja dane narzady plciowe. Potem przyszla pielęgniarka i bardzo sie smialy bo babel ciagle fikal. Moze ten batonik 3 godziny wczesniej mial wplyw. Z badan od gp przyczepily sie do cukru i w piatek jade na glukoze do szpitala. Lucozada w ruch ;/
Babel na 28.01 ma sie rodzic ale z racji krotkich cyklow mowily ze ciezko ocenic czy 27 czy 28 czy 30. W kazdym razie z pomiaru tym razem wyszlo 28.01
Potem wypełnienie ksiazki z kolejna pielęgniarka i pytala mnie czy chcę uniknąć kolejek i wziac udzial w programie domino. Jakies tam inne wizyty sa i extra duzy scan polowkowy ale warunek podpisania zgody na wyjscie ze szpitala po 6h od porodu. Najpierw skuszona opcja polowkowego zgodziłam sie po czym powiedziałam ze sie zastanowie. Bo chyba wole byc z bobo 2 dni w szpitalu a nie w 6godz juz do domu. Troche to ryzykowne. Jednak wole zostac te dwie doby.
A wizyty bede miala na srody takze kolejna bede miala 7 wrzesnia.
Dzwonilam po ginekologach to w md clinic jest w ten weekend potem dopiero juz w 14t jak bede woec pozno. U nowrota tez raz na miesiac. Jest jeszcze jedna pani dr sanocka ale rozne o niej opinie ze naciagaczka itp troche sie boje ze pojde a ona cos wymysli ze trzeba potem jeszcze raz sprawdzic byle mnie naciągnąć na wizyte. Ona przyjmuje codziennie ale duzo tych opinii. Sama nie wiem co robic.
Moze na ten weekend szybko jechac ale to bedzie tak wcześnie.
Dr nie mial problemu zmierzyć przyziernosci Merida? Chociaz jaki to tydz i dzien ci wyszedl tego dnia jak robilas? Z synem robilam w 13tyg a teraz co prawda malec piekna buzke i ma nosek śliczny ale ledwie 11t3d dzis wyszlo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:04
Ewelina.Irl, merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Zrobilam dzis pierwsze pranie i uwaga na suszarce wisi 78sztuk bodziakow . Nawet nie wiem kiedy to sie uzbieralo ?
A jeszcze do prania 3szuflady cale zapelnione . Jutro prasowanie . I jeszcze musze poprac lezaczek , srodez z gondoli , kosz mojzeszowy . A ile prasowaniamerida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnilewe!!
Gratuluje takiej wizyty az mnie zatkalo! Zobaczymy co w czwartek bedzie u mnie!
I w ogóle, ze plec chciały określić??? Wow! Ja sie nie nastawiam na nic w czwartek, ale mamy nagrany filmik, jak tańczy
Moje badanie wg OM to 12+1 było. Dzidzia ma 6,35cm. Przezier złapał kilka razy bez problemu, było kilka podejść. Nt 1,63 w największym pomiarze. Jak zaopatrujesz sie na chłopca?
Jeśli Ci pomogę, to nie do Sanockiej!! Prosze, prosze. Ja prowadziłam ciąże u niej, tak do 26 tyg i zrezygnowalam- nigdy wiecej.
Kobieta opowiadała tylko o sobie, postawiła zła diagnozę, za moich czasów miała sprzęt, jak commodore. Malutki i tak stary, ze ekran 2 na 2 cm! Podobno miała dostać nowy- ale nie wiem. Oczywiście to Twoja decyzja, ale dla mnie kobieta jest niezrownowazona psych. Koleżance stwierdziła, ze mózg sie zle rozwija, ze chore dziecko, ze cuda wianki, ile stresu, do Dublina jeździła, a cora zdrowa i piękna! To moje zdanie.
Gratuluje wizyty jeszcze raz!!!
Podobno na prenat dzidzia ma mieć 4,5 cm, by ładnie zbadać- ile Wam dzis wyszło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 21:33
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
No wlasnie chyba ja odpuszcze bo boje sie wymyslania czegos co nie istnieje a z 70% opini jest takich ze jednak duzo gada słaby sprzet i naciaga.
Z ta plcia to ja sama dopatrzylam bo ona robila stop klatki i pokazywala u bylo bobo jakby w rozkroku. A dobrze wiem jak to wygladalo z synem.
W nocy miałam sen ze syn bedzie. Radosc tak czy inaczej. Nie nastawiam sie konkretnie. Teraz dzidzia miala 4.6cm.
Kurcze no chyba zapisze sie na sobotę ta będzie 12t0 bo za dwa tyg moze przyspieszyć i wyjdzie 14t1d zamiast 13t6d i moze wynik byc nieprawidłowy. Co myślicie? -
nick nieaktualnyJa bym zapisała sie na sobotę niż za tydz. Wydaje mi sie, ze akurat bedzie.
Na tym etapie plec, to takie chybił trafił. Lepiej, jak dzidzia jest mniejsza niż wieksza, a u Ciebie bedzie akurat.
Zastanawiałam sie nad tym dominem, ale tez sie nie zdecyduje (jeśli mi zaproponują), polowk i tak zrobię prywatnie, a do Cork mam 100 km, gdybym tak musiała po porodzie wracać- oby nie! Bezpiecz zostać w szpitalu.
Powiem Ci, ze na jednej wizycie pani dr S chwalila sie, ze jej córka w ciazy i przyznała sie, ze nie potrafiła zrobić badań, określić płci- moze zjadł ja stres, ale tamten sprzęt nie nadaje sie do poważnych badań.
Dostałam sie do innego dr 3 tyg pozniej na konsultacje i stwierdził, ze diagnoza zła, ze niemożliwa i załamał sie pomiarami. Długo wyprowadzal mnie na prosta w pomiarach. -
Udalo sie ale bylo ciężko. Ide sama w niedziele do dr Brzozowskiego. Śmiechu warte w md clinic ginekolog raz na 2 tyg w weekend tylko a u nowrota raz na 3tyg albo i miesiąc. akurat wszystkie godziny pasujące zajete ale byłam w takim dolku ze nie dam rady sie wyrwac ze kolezanka mówi idz to ważniejsze. A ja niesety za często stawiam innych ponad siebie i zbyt sie poswiecam a że mamy braki w staffie i za 4 osoby robimy z kolezanka to bylo mi szkoda powiedziec wychodze i mam w d... ale wygania mnie wiec spokój ducha ze załatwię badanie na spokojnie.
-
Racja aNiLewe idz na wizyte to wazniejsze niz robota, tym bardziej jak braki obslugi to niech sie tym management zajmuje
najwazniejsze wcelowac do 14tyg by ok wymiar przeziernosci zlapac
grajacy potty jeszcze Wam sie przyda, poza tym jest lepszy bo wyzszy i latwiej siada sie na niego dziecku i wstaje, my na nim na dole od rana do pozna wieczor, na gorze mamy zwykly niski
wow Ewelina 76 bodziakow, ja mam 22 i mowilam do meza czy to nie za duzo czasemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 16:07
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość