jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Super wygladasz Agata- byle tak dalej. Brzusio nie za duzy- a Ty szczuplutka.
Jestem juz cala w nerwach musze przyznac. Boje sie ale tez nie moge sie doczekac kiedy zobaczymy malenstwo. Oby tylko bez komplikacji i niespodzianek i bedzie dobrze.
Jutro mam caly plan przygotowawczy- co bym ladna byla na wielki dzien hehehe. Wiem ze to glupie troche ale wlosy sobie zrobie bo potem nie wiem kiedy dam rade umyc chocby, paznokcie mi maz pomaluje ''u stopow'' u rak zostawie niepomalowane. Pealing calego ciala, golenie gdzie trzeba;) itp.Kolacyjka lekka, sprawdzanie walizek do spzitala i z rana w piatek w droge.
Uff robi sie goraco.
Jaszczurka- Ty moze namiot sobie gdzies blizej szpitala rozbij??
Zartuje;)
Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo bez problemow i zebys zaraz nie musiala sie tam kulac spowrotem.
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Domi to normalne ze sie denerwujesz ale zobaczysz obejdzie sie bez komplikacji wyjma malenstwo i bedzie raz dwa z wami ,pewnie ze sie musisz wyszykowac ,przeciez to specialna okazja jedyna w swoim rodzaju
szczupla szczupla a gin mi kazala przytyc ....ciekawa jestem jak ja to zrobie,jak juz mi sie wydaje ze jem jak moj maz ...nie wiem gdzie ja to miejsce w zoladku znajde,ale mowila ze jak bede pila duzo smoothies to mi pomoze...zobaczymy.
po badaniu moczu okazalo sie ze mam bezobjawowa inf ukladu moczowego antybiotyk na 7 dni i potem znowu check...no tyle o ile jest dobrze ze bez objawow bo jakby mnie tam mialo piec i bolec to bym oszalała.no i u nas tez pogoda "lepsza" bo chlodniej,skoro mam offa to sie biore za sprzatanie i pranie ,musze dzis zelazko kupic bo mi sie zepsulo (samo sie zepsulo przyrzekam ) to malej popiore i poprasuje ciuszki...a nie powiem leń jestem ostatnio,polezalabym na kanapie caaaaly dzien:)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:58
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Może im uswiadom jaszczurko ze daleko mieszkasz. Dziwne masz urodzić w 38t to tyle masz ze skurczami chodzić?
Domi moja kolezanka miała cc i kazali zmywać pazurki ale u rak tylko.
Ja tez byłam u fryzjera przed i nie wyobrażam sobie teraz np. Za miesiąc czy dwa iść i zostawić małego na 3godziny.
U nas dziś upał. Niech to lato trwa bo i tak wszędzie juz liście leza jakby jesień sie zbliżała.
Agata pięknie wygladasz jeszcze miesiąc i macierzyński. Trzymaj się i nie licz dni a szybciej minie.AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Pomysly z fryzjerem i depilacja przed porodem pochwalam, sama robilam tak samo, teraz w pon ponownie na odrosty wybieram sie
wiem ze ciezko jest zostawic malucha z kim inym matce ale zycie zmusza
ja dzis bylam u kregarza na przedost sesji i mam dosc, placi sie za rozpalona do czerwonosci puszke zwana busem, masakra, dziecko mi sie tylko zgrzalo, oczyw klimy zero, a po co ?!
nie wspominam ze bus na gladkie trasy ale nie w Pl a nie dziurawy ruch miejski, doroslego trzepie i komfort zaden wrecz odwrotnie a co dopiero z wozkiem, poz masakra tu
jutro po pass a w pt oko check, trudno bedzie wyla u tesciow, postaram sie raz , dwa obrocic i tak
no chyba ze pogoda odpusci na jutro cudem jakimsAgataP lubi tę wiadomość
-
No i bylam ostatni raz w szpitalu przed porodem. Pobrali krew, dostalam tabsy na refluks, instrukcje co i jak bedzie wygladac plus opaske na reke dla mnie z moim nazwiskiem i data urodzenia. Kazali stawic sie na 8:30- lekarz wczesniej mowil ze na 8a no ale wyposrodkuje i pewnie na 8:15 bede.
To tyle- zadnego badania nie mialam, nawet moczu dzis nie robila o sprawdzeniu pozycji malej juz nie wspominajac.
Ah cala juz w nerwach jestem.
A na tej kartce z instrukcjami dostalam wytyczne- zero make up, zadnej bizuterii i nie pomalowane paznokcie wiec tylko wlosy bede miala w sumie heheheh. Dobrze zemale dzieci nie widza za duzo:PAgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi nie denerwuj sie wszystko pojdzie gladko - zero make up, zadnej bizuterii i nie pomalowane paznokcie to norma przy tego typu zabiegach,mialam tak samo przy wycinaniu guza z piersi ale przyznam ze troszke rzesy machnelam tak leciutko i nikt nie robil afery,a irlandki uwierz mi w tipsach i doczepianyc rzesach byly... i glupa udawaly...ale lepiej sie stosowac do wytycznych bo to dla naszego bezpieczenstwa jest trzymam kciuki zrelaksuj sie jutro zrob sobie dzien dla siebie bedzie wszystko po twojej mysli zobaczysz
P.S DLA SWOJEGO MALENSTWA I MEZA I TAK BEDZIESZ NAJPIEKNIEJSZA NA SWIECIEWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 21:53
Domi IRL, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
No jestem gotowa teraz tylko czekam do jutra- ciekawe czy z podekscytowania i strachu bede mogla spac w nocy wogole.
O 6tej rano bede wstawac zeby jeszcze prysznic wziasc itp wiec szok!
Do uslyszenia po dziewczyny. Trzymajcie kciuki za nas. Odezwe sie jak bede mogla.
Na odchodne - nasze zdjecie- dzien przed 38t 4d
AgataP, juska19, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo Domi powodzenia kochana !! super wygladasz a w nocy pewnie nie bedziesz mogla spac ale sprobuj chociaz godzinke dwie jak tylko cie sen dopadnie albo wczesnym wieczorem jakas drzemke sobie zapodaj.Mam nadzieje ze wszystko Wam sie potoczy po Waszej mysli
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi cały dzień o Tobie myślałam, także wszystkie trzymamy kciuki za Was!!!
Nic się nie denerwuj, i czekamy na wieści. Ściskamy mocno!
Co do bycia piękną przy porodzie to powiem Wam ze na sali oczekującej miałam laskę irl oczywiście ktora w lazience zostawiła samoopalacz w tubce i w nocy chodziła się smarować. Nie wiem jak wyglądała rano po nocy ale chyba nie najlepiej bo rano pielegniarka cos jej powiedziała a ona odp ze wie ze przesdzila. hehe
Limerikowo jak tam Wasza panna? juz sie skupia na przedmiotach i twarzach itp?
Jaszczurko co u Was?
Ewelina juz sie dobrze czujesz?
Agata skad wiedziałas o tym guzie w piersi? Przez samobadanie? Musze sie przyznac ze nigdy dr mi nie badal piersi (musze to zrobic przy okazji wizyty u gina) a i samobadanie daleko w lesie ;/AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyha ale sie usmialam z tej irl z samoopalaczem ale to niestety rzeczywistosc tutaj...
..tak guza znalazlam przez samobadanie ,ale zupelnie sie nie spodziewalam nigdy nie mialam w rodzinie zadnego przypadku i w ogole nie bralam pod uwage tego typu rzeczy...oczywiscie szok i strach ...3 miesiace zwlekania z wizyta u lekarza,potem polska przychodnia w irl i nigdy wiecej ...bo mi powiedzieli ze to nic ale to mi roslo bolalo coraz bardziej no az wreszcie po moich depresjach i placzach maz mnie wyrzucil z domu do lekarki obok nas,zawsze wiedzialam ze ja kazdy poleca ze niby najlepsza w miescie ale tez droga dlatego sie powstrzymywalam,dzieki niej teraz jest wszytsko ok,ale zaczelo sie od wyslania mnie do breast clinic tam na dziendobry biopsja GRUBOIGLOWA (SZOK,BOL I NIEDOWIERZANIE,,,BIOSPSJA ?RAK?) Potem znowu klopoty ,wyniki biopsji niespojne i potrzebna operacja by wyciac to chamstwo i sprawdzic o co kaman...operacja po narkoza,dluga blizna ciezko sie goila,jakis rzeznik mnie cial tam, potem 3 tygodnie czekania na wyniki czy rak czy nie..najgorsze 3 tyg mojego zycia...na szczescie skonczylo sie happy endem komorki rakowe w postaci 0 insitu czyli nieinwazjne tylko w jednym miejscu
...moral z tego taki...BADAJCIE CYCKI MOJE DROGIE! Im wczesniej cos znajdziecie tym wieksze szanse na wyciecie tego gowna w postaci wyleczalnej bez przerzutow...
dodam ze nie jestem w zadnej grupie zagrozonej rakiem piersi,jestem przed 30,nie mam przypadkow w rodzinie i markery na raka piersi nie pokazaly nic.
tak wiec polecam samobadanie co miesiac (poszukajcie na youtube filmiki sa dosc fajne) i raz w roku usg piersi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 23:36
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBadaj sie kochana bo warto ciesze sie ze moglam pomóc ,ja nigdy wczesniej nie mialm przygod ze szpitalami i lekarzami to byla moja pierwsza operacja w zyciu i pierwsza narkoza i w ogole pierwszy pobyt w szpitalu od narodzin, a teraz juz sie tego tak nie boje i nie bronie,robie badania i dalej do przodu lekarz nie gryzie chociaz kiedys tak myslalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 23:45
aNiLewe, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata jestes cholernie dzielna, ja juz na biopsje gruba igla to chyba bym uciekla
czekamy na newsy od Domi i Jaszczurki niecierpliwie
nasza rozpoznaje juz moja twarz, jak wrocilam wczoraj z paszportowego byla seria usmiechow i a , e, o, radosc ogromna taki show baby obserwowac;-)
a teraz je na mych kolankch , podtrzymujac moja reke z butla swoja i mnie szczypiac ciut , krzywo trzymam czy co he heWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 07:58
AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Hej . Ten odchodzacy czop co mam moze odchodzic juz miesiac albo nawet wczesniej przed porodem jak nie ma zapachu ani kwi to jest normalne . Mala nie jest jeszcze do konca glowka na dole Bo cialko ma z prawej strony a nozki i raczki po lewej .Ogolnie jest na dole ale nie tak jak powinna byc jeszcze ma czas Zapisalam sie na porod w basenie . Kolejna wizyte mam u gp za 2 tyg a w szpitalu 29 sierpnia
Trzymam kciuki kochane Szybkiego rozwiazania :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:04
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurcze ciekawe jak Domi juz pewnie po wszystkim i sa we trojke
Ewelina porod w wodzie,super ja tez chce,pewnie u mnie takiej mozliwosci nie ma..chyba ze swoj basen przyniose ,wody naleje i bede sie upierac
Limerikowo fajnie ze mala juz taki progres robi to pewnie super uczucie jak tak sie zaciesza bo cie rozpoznajeLimerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość