X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my wczoraj :) 2aafwgz.jpg

Domi IRL, Ewelina.Irl, Limerikowo, aNiLewe, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wygladasz pieknie!:)

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje :) Domi jak tam sie czujesz kochana! jak mała, jak Wam idzie poznawanie sie i karmienie i spanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 13:30

Domi IRL lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WSorki dziewczyny ze nie napisalam wczoraj jak obiecalam ale same wiecie ze na poczatku urwanie glowy- albo cycka raczej- a jak nie wiecie jeszcze to sie wkrotce dowiecie:)

No wiec tak:
    Veronica urodzona 1/8/2-14 2700g 10 pkt 50 cm
    1445fsm.jpg
    1629s75.jpg
    sosbns.jpg
    2i1im0w.jpg

ojfjsy.jpg
    2ujnkae.jpg

W piatek rano zgodnie z planem stawilismy sie na oddzial do naszego porodu.
    Mna aztrzeslo z nerwow- lekarz mowi ze serce mi wali jak dzwon, po krotkiej konwersacji z pielegniarkazaprowadzili nas do pokoiku i kazali czekac.
    W pokoiku malym byla lodowka na mleko, lodowka na kapuste:) i pompy do cyckow:)

Mysle sobie matko- glodna jak smok jestem zaraz zjem ta kapuste.
    Przyszedl lekarz anastezjolog zrobic wywiad i wytlumaczyc znieczulenie jak bedzie zrobione- ryzyko,dzialanie i efekty uboczne i ze jak nie zadziala to mnie uspia, potem pielegniarka to samo.
    Dalej czekamy.

Kolo 9tej jak planowano kazali mi sie przebrac w szpitalna koszulinke i zabrali na sale- szlam sama w tej koszulince, w windzie ludzie sie na mnie patrzyli hehehe bo sala operacyjna pietro nizej.
    Mnie wprowadzili na sale, mezowi kazali sie przebrac i powiedzieli ze jak juz bede gotowa do krojenia to go wprowadza. Strasznie sie balam ze nie bedzie go jak beda mi to znieczulenie podawac.

Na sali wspielam sie na stol, caly personel sie ze mna przywital, podali mi znieczulenie- pielegniarka trzymala mnie za reke co bylo bardzo mile:)
    Znieczulenia nie czulam wcale ale miejscowe plecow zanim zaczeli to wlasciwe podawac bylo dosc nieprzyjemnie- cos jak to znieczulenieu dentysty (dlatego nigdy u dentysty nie biore). Wkluli sie za pierwszym razem z tym znieczuleniem podpajenczynowkowym wiec byli zadowoleni. Szybko kazali sie polozyc- powoli zaczelam tracic czucie w nogach-tzn nie moglam ich podniesc po jakims czasie wogole. Troche swedzialy mnie palce od stop. Lekarz mnie nawet podrapal ale nie poczulam nawet:) Zalozyli wenflon- to bylo bardzo nieprzyjemne- wrrr....

przyszedl moj maz usadzili go kolo glowy mojej., postawili kurtynke zebysmi nic nie widzieli.
    Mi zalozyli cewnik. I zaczeli kroic jak tylko stracilam czucie - sprawdzali takim zimnym sprayem od stop az po same piersi. Potem tez dzaibnal mnie w stope zeby sie upewnic. Powiedzieli ze jak tylko poczuje bol mam powiedziec oni mnie uspia wtedy momentalnie.
    Dwa razy zrobilo mi sie slabo- cisnienie musialo za bardzo spasc- tak pielegniarka tlumaczyla ze moze byc i ze jak poczuje ze mi slabo mam zaraz mowic oni podadza szybko lek zanim zobacza spadek na monitorze- tak tez zrobilam powiedzialam zaraz podali cos ale i tak 2 razy mialamuczucie ze odlece- takie jakbym mdlala plus mega mdlosci- i tylko pawik z zolci bo pusty zoladek- nawet sie smialam ze ''a to dla tego kaza nic nie jesc'' smiali sie.
    Nic nie czulam absolutnie dopoki nie zaczeli wyciagac malej- lekarz wtedy powiedzial ze bedzie szarpanie zebym sie nie wystraszyla- wiec szarpali, ciagneli, naciskalia brzuch- wszystko czulam ale nie bol- mega dziwne uczucie mowie wam!
    Szczerze mowiac myslalam ze mnie z tego stolu az podnosza takie to szarpanie bylo.
    Po czasie wyjeli mala za nozki, odcieli pepowine, odblokowali nosek i zaplakala!!!!! Jaka ulga- caly czas czekalam na ten dzwiek zeby wiedziec ze wszystko dobrze. Moj maz podszedl do stanowiska pielegniarek, patrzec jak ja badaja waza itp. Potem ja szybko zawineli pokazali mi ja na chwilke zebym mogla pocalowac i powiedzieli ze wsadzaja w inkubator na troche bo jest mala i zeby jej cieplo bylo ale ze wszystko ok i mam sie nie martwic.
    Moj maz poszedl z nia a mnie zabrali do pooperacyjnej na obserwacje.

Bylam tam z pol godzinki, pielegniarka caly czas byla ze mna. Maszyna mierzyla cisnienie co minute chyba, dostalam koc podgrzewany zeby pomoc troche na dreszcze - z tym trzesieniem sie to prawda hehehe, dygotalam jak osika. Caly czas sprawdzala jak wraca czucie. Zwymiotowalam jeszcze ze 3 razy- za kazdym razem dostalam lek przez wenflon- na podniesienie cisnienia.
    Pielegniarka caly czas ze mna gawedzila nawet sie pytala czy jestem pielegniarka bo takiepytania zadaje hehehe
    Jak wrocilo mi czucie (jakies pol godziny czy 40 min) ruszylam w droge na oddzial. Po drodze 2 pawiki, winda pelna ludzi a ja z torebka bleeeee hehehe.

Na oddziale wwiezli mnie do pokoju i orzelozyli na normalne lozko. Zakaz wstawania przez 24 h. Po minucie wjechal moj maz z coreczkaw tym inkubatorze. Wyjeli jai dali mi ja na piers- przystawiona do karmienia po chwili. Cos cudownego - w koncu moglam ja potrzymac!!!!!!!!!

Az mi lzy same leca jak sobie przypomne jakie to bylo uczucie!

To tyle, potem bylismy juz razem caly czas, maz podawal na karmienie, pelno ploznych ktore pokazywaly jak przystawiac do piersi, jak maz pojechal do domu to mialam dzwonek przy lozku i jak cos dzwonilam to przychodzily ja podawac albo wyciagac. Po jakims czasie przyszly mnie przebrac w moja koszule.I zalozyli obciskowe skarpetki do kolan.Po poludniu dostalam tosta i cherbate- przeszly mdlosci, nawet wieczorem dostalam znowu cherbate i kanapke.
    Nastepnego dnia kolo poludnia wyjeli cewnik i pomogli wstac, nie bylo zle, przyszla pielegniarka pomoc mi wziasc prysznic i sie ubrac. 2 razy zmieniali mi wenflon bo sie albo lamal albo wyrywalam przypadkowo- po jakism czasie poprosilam zeby nie zakladali wiecej skoro nie potrzeba- jak bedzie trzeba cos podac to wtedy zaloza i sie zgodzili. Raz tak mi sie wyrwal ze krew zaczela sikac wszedzie- moj maz zawalu prawie dostal heheheeh.

Jak juz bylam na chodzie poczulam sie jak nowo narodzona. Malutka wyjeli z inkubatora bo trzymala temp ciala bardzo dobrze sama wiec juz potem byla w lozeczku normalnym znami stojacymi nad nia i niemogacymi oderwac wzroku:)

Wczoraj wrocilismy do domu, bardzo szczesliwi, nasze psiaki bardzo dobrze mala przyjely wiec jestemsy mega zadowoleni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:54

Ewelina.Irl, juska19, AgataP, Limerikowo, aNiLewe, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Domu slicznosci malusie kochane <3 tylko do przytulania I calowania :* normalnie sie zakochalam . Przesliczna :*

Agatko szlicznie wygladasz .

A tu moj brzuchalek

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f16153b5263.jpg

AgataP, juska19, Limerikowo, aNiLewe, Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja sie poplakalam jak czytalam :)

Jejku jaka ona jest piekna i jaka malusia kruszynka ! :)

Bardzo Ci gratuluje i ciesze sie razem z Toba!

Jak teraz sie czujesz jak sie goi rana.Jak mala spi w nocy?

Ewelina piekny masz ten brzuszek kochana !

alez sie rozczuliłam normalnie :P i juz tez chcialabym tulic moja małą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:01

Ewelina.Irl, Limerikowo, Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Domi ja sie poplakalam jak czytalam :)

Jejku jaka ona jest piekna i jaka malusia kruszynka ! :)

Bardzo Ci gratuluje i ciesze sie razem z Toba!

Jak teraz sie czujesz jak sie goi rana.Jak mala spi w nocy?

Ewelina piekny masz ten brzuszek kochana !

alez sie rozczuliłam normalnie :P i juz tez chcialabym tulic moja małą...
    Dziekuje Agatko . Jeszcze troszke I my sie rozpakujemy bedziemy tulic nasze pociechy :*

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata i Ewelina zdazycie jeszcze utulic maluchy
    na razie radze Wam zapas zrobic puszek i papieru toalet, kuchennego chocby
    u nas po Poz kawalerska lodowka, maz zywil sie w city i bebenek ma ciazowy ;--))a teraz biega na ten shopping a w nocy pobudka
    a ile Wasi mezczyzni przybrali w caizy , jesli w ogole hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:31

AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi przeczytalam jeszcze raz Twoj opis porodu, ok sie spisaliscie z mezem, ponownie brawo !!
    mysle ze skoro mala ciagneli za nozki warto zrobic usg bioderek za 6tyg tak na wszaelki wypadek plus pilnowac psiaki by nie byly zbyt opiekuncze i nie przytulily sie za mocno do malej..
    mysle pies/kot zwierzatkiem tylko i nada mocno pilnowac baby
    ja jak dzis wystawilam wozek na pare min na patio to koty sie krecily i non stop patrzalam czy im nie przyjdzie wskoczyc do wozia, oczyw pielucha przykrylam, no i zbawienie uspilo ja, swieze air wreszcie, bo mala b lubi wojowac w dzien na niespanie ze mna
    juz mowie wczor do meza to dziwnie ze ona w dzien tylko 2.5h! potrafi spac, sily ma niespozyte a my juz nie :--)))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:41

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo moj przybral z 3-4 kg ale na rowerku stacjonarnym przestal jezdzic bo mu sie odechcialo wiec moze to nie tylko współciąza ale i brak ruchu :)

no i piwo tez swoje robi... :)

jaszczurka lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przytyl 5 kg :O Smieje sie z niego bo co z tego ze chodzi na silownie jak I tak mu w brzuch idzie . :O I waga do gory . A on mi na to no przeciez w ciazy jestesmy :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 16:17

AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina- piekny brzusio! malenstwo daje popalic kopniakami??

Limerikowo- nie spuszczamy malej z oka- nie zostawili bysmy psiakow z nia sam na sam mimo ze sa cudowne i nie agresywne absolutnie, nawet teraz jak jestesmy juz w domu zostaly wydelegowane do spania na dole dopoki mala spi w naszej sypialni.

Agata co do karmienia to poczatki byly mega trudne musze przyznac. sutki myslalam ze mi odpadna tak bolaly, polozne w szpitalu pomagaly i uczyly jak mala przystawiac do piersi. raz tak mnie pogryzla mala ze plakalam jak jadla potem z tej piersi. myslalam zenie dam rady, az tu stopniowo zaczelo sie poprawiac i teraz jest niebo lepiej. nawal pokarmu tez juz za nami wiec patrze w przyszlosc karmienia bardziej optymistycznie. polozne ratowaly mnie jak mogly, raz pompowalam zeby piersi odpoczelyi mala dostala strzykawka jesc zeby nie butla.

dostalam tez kompresy na sutki ''multi mam'' masci zadne nie dzialaly bo tylko pieklo niemilosiernie. kompresy dzialaja cuda- to takie cienkie bibulki z warstwa zelu ktore goja sutki- rewelacja- polecam a jeszcze jak przed uzyciem wlozy sie do lodowki to juz niebo na sutku hehe.

Kontaktowalam sie tez z konsultantka laktacyjna z Cuidu przez tel i bardzo duzo rad uzytecznych udzielila przez tel, a jakby co powiedzial ze przyjedzie.

Mala spi- bardzo dobrze- duzo w dzien spala w szpitalu a potem pierwsze 3 noce dawala mi popalic majac gazy i marudzac miedzy karmieniami wiec nie spalam wcale moze po 1, 2 godziny w nocy wiec bylo ciezko, ale potem jak juz zamiast siary normalne mleko sie pojawilo mala zaczela jesc rzadziej ale dluzej wiec spi tez wiecej miedzy karmieniami co znaczy ze mam ja tez wiecej snu. Nauczylam juz jak zrobic zeby jej sie odbilo i jak poznac ze ma gazy co jej mega ulge przynosi wiec spi lepiej w nocy mimo ze w dzien dalej spioszek.

Wczoraj wrocilismy do domku i musze przyznac ze to byla najlepsza noc od porodu- mega sie wyspalam miedzy karmieniami po 3 godziny prawie miedzy kazdym wiec jestem bardzo dzis wypoczeta.

Wiem ze to moze sie zmienic zaraz i moge miec duzo gorsze noce, ale poki co cieszymy sie chwila.

Rana calkiem dobrze, nie mialam obok nawet siniakow co uszczesliwilo bardzo lekarzy i pielegniarki, ''beading'' bo takie szwy mialam, usuneli w dzien wyjscia, bezbolesnie calkowicie. Rana wyglada bardzo dobrze. Powiedzieli ze moge normalnie moczyc tylko zeby nie pocierac ani zadnych plynow do kapieli nie uzywac na nia i ostroznie wycierac przykladajac recznik lub suszyc zimnym strumieniem z suszarki.
    Oczywiscie zadnego dzwigania, rozciagania sie w gore po cos z szafek ani odkurzania bron Boze.
    narazie moj mazrobi doslownie wszytsko ja tylko mala karmie i siedze hehehe- nawet na gore nie chodze tylko wczoraj sie wspielam jak spac szlismy:)
    Udalo mi sie wlosy umyc na kleczaco przy wannie- poszlo calkiem niezle wiec to moj sposob poki co zeby sie nie schylac- bo tego tez nie wolno.

Sama rana jest absolutnie bezbolesna- chociaz jej nie dotykam wogole, bardziej bola mnie plecy musze przyznac od takiego schylania - w szpitalu musialam mala na lozku przewijac i nachylam sie dosc duzo bo nie pomyslalam kompletnie zeby lozko podniesc do gory wyobrazcie sobie a jak juz plecy zaczely bolec to juz za pozno bylo, polozne wprawdzie mowily przewijaj mala w lozeczku ale bylo mi nie wygodnie i byly wypadki w postaci sikow zanim zdarzylam odlozyc pieluche itp, pozatym ciasno tam mialam do manewru wiec przebieralam na tym nieszczesnym lozku, no i musze przyznac ze lozko bylo nie wygodne poprostu- bardzo miekkie jak dla mnie to tez nie polepszylo sprawy.

Brzuch pobolewa czasem ale tylko tak jak na okres wiec jest spoko, boli bardziej jak mala karmie bo sie wszystko obkurcza, ale to normalne.
    Przy wyjsciu ze szitala dostalam recepte na leki przeciw bolowe ktore biore jak kazali wiec nie jest zle absolutnie:)

AgataP, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz przybral z 8 kg prawie tyle co ja heheh ale on raczej mase bo cwiczy intensywnie swoje miesnie:P

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam te kompresy multi mam w prezencie od koleznki to dobrze wiedziec ze sa pozyteczne :)

boje sie wlasnie tego karmienia najbardziej jak mnie pogryzie albo jak nie bedzie chciala jesc albo nie bede wiedziala co jej dolega albo jak ma sie jej odbic...no troszke starchu jest.

A jak dlugo nie mozesz sie wyginac schylac i dzwigac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 17:52

Domi IRL lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    Ewelina- piekny brzusio! malenstwo daje popalic kopniakami??

Limerikowo- nie spuszczamy malej z oka- nie zostawili bysmy psiakow z nia sam na sam mimo ze sa cudowne i nie agresywne absolutnie, nawet teraz jak jestesmy juz w domu zostaly wydelegowane do spania na dole dopoki mala spi w naszej sypialni.

Agata co do karmienia to poczatki byly mega trudne musze przyznac. sutki myslalam ze mi odpadna tak bolaly, polozne w szpitalu pomagaly i uczyly jak mala przystawiac do piersi. raz tak mnie pogryzla mala ze plakalam jak jadla potem z tej piersi. myslalam zenie dam rady, az tu stopniowo zaczelo sie poprawiac i teraz jest niebo lepiej. nawal pokarmu tez juz za nami wiec patrze w przyszlosc karmienia bardziej optymistycznie. polozne ratowaly mnie jak mogly, raz pompowalam zeby piersi odpoczelyi mala dostala strzykawka jesc zeby nie butla.

dostalam tez kompresy na sutki ''multi mam'' masci zadne nie dzialaly bo tylko pieklo niemilosiernie. kompresy dzialaja cuda- to takie cienkie bibulki z warstwa zelu ktore goja sutki- rewelacja- polecam a jeszcze jak przed uzyciem wlozy sie do lodowki to juz niebo na sutku hehe.

Kontaktowalam sie tez z konsultantka laktacyjna z Cuidu przez tel i bardzo duzo rad uzytecznych udzielila przez tel, a jakby co powiedzial ze przyjedzie.

Mala spi- bardzo dobrze- duzo w dzien spala w szpitalu a potem pierwsze 3 noce dawala mi popalic majac gazy i marudzac miedzy karmieniami wiec nie spalam wcale moze po 1, 2 godziny w nocy wiec bylo ciezko, ale potem jak juz zamiast siary normalne mleko sie pojawilo mala zaczela jesc rzadziej ale dluzej wiec spi tez wiecej miedzy karmieniami co znaczy ze mam ja tez wiecej snu. Nauczylam juz jak zrobic zeby jej sie odbilo i jak poznac ze ma gazy co jej mega ulge przynosi wiec spi lepiej w nocy mimo ze w dzien dalej spioszek.

Wczoraj wrocilismy do domku i musze przyznac ze to byla najlepsza noc od porodu- mega sie wyspalam miedzy karmieniami po 3 godziny prawie miedzy kazdym wiec jestem bardzo dzis wypoczeta.

Wiem ze to moze sie zmienic zaraz i moge miec duzo gorsze noce, ale poki co cieszymy sie chwila.

Rana calkiem dobrze, nie mialam obok nawet siniakow co uszczesliwilo bardzo lekarzy i pielegniarki, ''beading'' bo takie szwy mialam, usuneli w dzien wyjscia, bezbolesnie calkowicie. Rana wyglada bardzo dobrze. Powiedzieli ze moge normalnie moczyc tylko zeby nie pocierac ani zadnych plynow do kapieli nie uzywac na nia i ostroznie wycierac przykladajac recznik lub suszyc zimnym strumieniem z suszarki.
    Oczywiscie zadnego dzwigania, rozciagania sie w gore po cos z szafek ani odkurzania bron Boze.
    narazie moj mazrobi doslownie wszytsko ja tylko mala karmie i siedze hehehe- nawet na gore nie chodze tylko wczoraj sie wspielam jak spac szlismy:)
    Udalo mi sie wlosy umyc na kleczaco przy wannie- poszlo calkiem niezle wiec to moj sposob poki co zeby sie nie schylac- bo tego tez nie wolno.

Sama rana jest absolutnie bezbolesna- chociaz jej nie dotykam wogole, bardziej bola mnie plecy musze przyznac od takiego schylania - w szpitalu musialam mala na lozku przewijac i nachylam sie dosc duzo bo nie pomyslalam kompletnie zeby lozko podniesc do gory wyobrazcie sobie a jak juz plecy zaczely bolec to juz za pozno bylo, polozne wprawdzie mowily przewijaj mala w lozeczku ale bylo mi nie wygodnie i byly wypadki w postaci sikow zanim zdarzylam odlozyc pieluche itp, pozatym ciasno tam mialam do manewru wiec przebieralam na tym nieszczesnym lozku, no i musze przyznac ze lozko bylo nie wygodne poprostu- bardzo miekkie jak dla mnie to tez nie polepszylo sprawy.

Brzuch pobolewa czasem ale tylko tak jak na okres wiec jest spoko, boli bardziej jak mala karmie bo sie wszystko obkurcza, ale to normalne.
    Przy wyjsciu ze szitala dostalam recepte na leki przeciw bolowe ktore biore jak kazali wiec nie jest zle absolutnie:)
    Troszke mniej sie rusza ale regularnie . Dostaje kopniaki pod zebra albo ostatnio sobie nozke wsadzila i chyba bylo jej tak dobrze bo chwile ja potrzymala . Coraz miej miejsca :)

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi witaj spowrotem już oficjalnie jako Mama ;)
    Cycowania da sie nauczyć. Mi też w szpitalu bardzo pomogła taka młoda studentka. Naprawdę jestem jej wdzięczna bo ona mi pokazała o co chodzi w karmieniu piersią. Jeśli chodzi o ból to trzeba zacisnąć zęby (oczywiście jeśli chcemy karmić) bo potrzeba czasu aby sutki przywykly. Mnie dalej boli ale z mojego nerwus wychodzi jak kupka idzie i ssie to szarpie mocno i przez to boli. Ale mam nadzieje że sutki przywykną do takiego traktowania i wreszcie przestaną boleć.

Coś mi się zdaje że jaszczurke zatrzymali w szpitalu bo dziwne że sie noe odezwała.

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata twój brzusio wyglada coraz piękniej ;)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 30che planuje sobie sprawić tatuaż ale boje się bólu. Ciekawe co boli bardziej. Poród czy tatuaż ;)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje brzuszek rosnie az juz czasem sie boje jaki urosnie...

...co do tatuazy...hmmm ja mam cale plecy wytatuowane i zasnelam jak mnie dziergali,z kolei na posladku bolalo (nie jakos strasznie ale w porownaniu z plecami to cos czulam,na biodrze tylko taki irytujacy bol ale tez nic strasznego,na karku tez nie bolało) wiec to zalezy od twojego odczuwania bolu ale wydaje mi sie ze porod boli bardziej :P tak wiec tatuaz polecam :) dla mnie to cos normalnego bo ja sie praktycznie w studio tatuazu wychowalam.

wiem tez ze sa specjalne kremy znieczulajace i wtedy nic sie ponoc nie czuje ale moj znajomy bral za to extra kase....a juz sam w sobie bez znieczulenia tatuaz jest dosc drogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 17:11

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. A pokażesz? Warto zapłacić jak ktoś ma talent bo niestety znam i przypadki totalnie spie* tatuażu.
    Boje się ze np 15min dam rade a potem już nie a trzeba skończyć dzieło. Mam półtora roku żeby się dobrze nad tym zastanowić.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ