X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - GRUDZIEŃ 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - GRUDZIEŃ 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Dzwoniłam do szpitala i niestety trafiłam na jakąś bezmyślną babkę która po chamsku powiedziała że bez skierowania na oddział nie wpuszczają... Trochę się ździwiłam bo przecież jeszcze wczoraj na oddział mogłam wejść i jakoś nikt nie miał problemów z tym że nie mam skierowania;/ No cóż, ze strony szpitala na pomoc nie mogę liczyć;/ więc teraz zostaję wizyta u gina która odbędzie się dopiero 10 stycznia..
    Nusia nie czekaj aż łaskawa Pani z recepcji Cię przyjmie tylko leć normalnie na Izbę Przyjęć. Łaski nie robią że cię zbadają...
    Ja na pewno nie czekałabym do 10stycznia. Musisz być twarda! :**
    9ewngov3413fdbeq.png

Martynika lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie ma po co dzwonić, tylko trzeba iść. Izba przyjęć jest po to, żeby przyjmować nagłe przypadki. Plamienie w ciąży to jest przypadek, kiedy potrzebujesz pomocy natychmiast, a nie za dwa tygodnie, bo wtedy lekarz przyjmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rzeczywiście macie rację :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia mnie przyjęli bez żadnego ale!Trafiłam na super lekarkę i bardzo mi pomogła, nawet psychicznie. Nie dzwoń do naburmuszonych PIGUŁ które siedzą tam za karę, tylko jedź do szpitala. Oni mają obowiązek Cię zbadać. I to zrobią- zobaczysz! Ja zadzwoniłam do swojego gina jak zobaczyłam 1 plamienie to kazał od razu jechać na izbę przyjęć.
    A swoją drogą uwielbiam te piguły! Ja ostatnio miałam w przychodni z taka do czynienia :-) podchodzę i dosłownie słyszę CZEGO!!!! Mówię, że do dr a ta na mnie z " mordką" co tak wcześniej!!!! I co będę tu jej teraz siedziała na korytarzu!!!! :-)

MILA lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika dobrze prawi ;-) jedź a nam sie tu nie dołuj ;)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to natychmiast!
    I tak dzisiaj w okresie międzyświątecznym panie Piguły zapewne kawkują zamiast pomagać takim Kobietkom jak ty :*
    Byle się pozbyć ... :/
    9ewngov3413fdbeq.png

Nusia1989 lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, niestety, te panie potrafią być bardzo nieprzyjemne.

Kiedyś, jak miałam chirurgicznie usuwane ósemki, to nie miałam kiedy pójść zdjąć szwów, bo od rana pracowałam, a na oddziale zdejmowali między 8 a 12, więc poszłam po południu na oddział stomatologiczny. Trafiłam właśnie na takie zblazowane piguły, które siedziały w socjalnym i popijały kawkę, a jak im wyłożyłam z czym przychodzę, to stwierdziły, że tu się nie zajmują takimi rzeczami jak zdjęcie szwów (choć to by zajęło góra 20 sekund i nie wierzę, że pielęgniarka na stomatologii nie umie tego zrobić). Wrosły mi się i szłam prywatnie na głupie zdjęcie szwów, które wtedy już było niestety bardzo bolesne.

Cóż, moja mama (pielęgniarka Z POWOŁANIA), mawiała zawsze, że do takich zawodów jak lekarz, nauczyciel i ksiądz trzeba się urodzić, mam czasami wrażenie, że niektórych los tam zawiał zupełnie przypadkowo...

Nie ma jednak co się zrażać, procedury są takie, że na izbie przyjąć Cię muszą i koniec kropka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 13:41

Nusia1989, Dodi lubią tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No, niestety, te panie potrafią być bardzo nieprzyjemne.

Kiedyś, jak miałam chirurgicznie usuwane ósemki, to nie miałam kiedy pójść zdjąć szwów, bo od rana pracowałam, a na oddziale zdejmowali między 8 a 12, więc poszłam po południu na oddział stomatologiczny. Trafiłam właśnie na takie zblazowane piguły, które siedziały w socjalnym i popijały kawkę, a jak im wyłożyłam z czym przychodzę, to stwierdziły, że tu się nie zajmują takimi rzeczami jak zdjęcie szwów (choć to by zajęło góra 20 sekund i nie wierzę, że pielęgniarka na stomatologii nie umie tego zrobić). Wrosły mi się i szłam prywatnie na głupie zdjęcie szwów, które wtedy już było niestety bardzo bolesne.

Cóż, moja mama (pielęgniarka Z POWOŁANIA), mawiała zawsze, że do takich zawodów jak lekarz, nauczyciel i ksiądz trzeba się urodzić, mam czasami wrażenie, że niektórych los tam zawiał zupełnie przypadkowo...

Nie ma jednak co się zrażać, procedury są takie, że na izbie przyjąć Cię muszą i koniec kropka.

Popieram koleżankę :D

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Popieram koleżankę :D

Dokładnie. Chociaż ręce opadają jak się na takie piguły trafia!

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dokładnie. Chociaż ręce opadają jak się na takie piguły trafia!

Nie ma co się łamać tylko trzeba się wziąć w garść i twardo na swoim . Żądasz pomocy, żądasz badania i koniec!

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarki - zastanawiam się co to za rodzaj człowieka, który w tak chamski sposób odnosi się do chorych. Ja rozumiem, że mało zarabiają, ale czy to jest powód by wyżywać się na innych? Przy pierwszym porodzie, w nocy, moja koleżanka leżała na porodówce i pojękiwała sobie - podeszła do niej taka młoda pielęgniarka i wydarła się prosto w twarz że ona też jest zmęczona i niewyspana i ma nie być taka absorbująca. Ona rodzi, a ta do niej z takim tekstem. Brak słów. Pytania nie wolno było zadać, bo to z wielką łaską odpowiadały, na Litewskiej gdzie trafił jej syn, dzieci darły się głodne i zapomniane a trzy pielęgniarki siedziały w swojej kanciapie i piły kawę. Matki które nie pracowały i mogły być cały czas ze swoimi dziećmi, zajmowały się przy okazaji pozostałymi noworodkami mimo iż było to zakazane, ale pielęgniarkom było na rękę więc nie zwracały nikomu uwagi. Nie było czegoś takiego jak rozmowa - tylko powarkiwanie, pyskowanie i inne łaskawe odpowiedzi. Mój mąż jako student pracował w firmie która zajmowała się instalowaniem paneli szpitalnych na których znajduje się m.in. przycisk do wzywania pielęgniarki - panele były teoretycznie nie do zdarcia - mój małżonek był wiecznie wzywany m.in. na banacha, gdzie te przyciski się 'psuły' tzn ktoś (czytaj pielęgniarki) zalewał je wodą, podpalał zapalniczką itp aby je uszkodzić i absorbujący pacjenci nie mieli możliwości ich wzywać w razie potrzeby. Jaką trzeba być kobietą, aby nie mieć serca dla ludzkiego cierpienia? ;/

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    dopisuję się do was:) ale na wrzesień 2014 r.:) Buziaki

karm3lka, MILA lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia1989 wrote:
    Pielęgniarki - zastanawiam się co to za rodzaj człowieka, który w tak chamski sposób odnosi się do chorych. Ja rozumiem, że mało zarabiają, ale czy to jest powód by wyżywać się na innych? Przy pierwszym porodzie, w nocy, moja koleżanka leżała na porodówce i pojękiwała sobie - podeszła do niej taka młoda pielęgniarka i wydarła się prosto w twarz że ona też jest zmęczona i niewyspana i ma nie być taka absorbująca. Ona rodzi, a ta do niej z takim tekstem. Brak słów. Pytania nie wolno było zadać, bo to z wielką łaską odpowiadały, na Litewskiej gdzie trafił jej syn, dzieci darły się głodne i zapomniane a trzy pielęgniarki siedziały w swojej kanciapie i piły kawę. Matki które nie pracowały i mogły być cały czas ze swoimi dziećmi, zajmowały się przy okazaji pozostałymi noworodkami mimo iż było to zakazane, ale pielęgniarkom było na rękę więc nie zwracały nikomu uwagi. Nie było czegoś takiego jak rozmowa - tylko powarkiwanie, pyskowanie i inne łaskawe odpowiedzi. Mój mąż jako student pracował w firmie która zajmowała się instalowaniem paneli szpitalnych na których znajduje się m.in. przycisk do wzywania pielęgniarki - panele były teoretycznie nie do zdarcia - mój małżonek był wiecznie wzywany m.in. na banacha, gdzie te przyciski się 'psuły' tzn ktoś (czytaj pielęgniarki) zalewał je wodą, podpalał zapalniczką itp aby je uszkodzić i absorbujący pacjenci nie mieli możliwości ich wzywać w razie potrzeby. Jaką trzeba być kobietą, aby nie mieć serca dla ludzkiego cierpienia? ;/
    Że też takie baby pielęgniary zatrudniają...

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    Celia super że dołączyłaś :)
    Nusia trzymamy kciuki za Twoją Fasolkę :) niech tam mocno się trzyma Mamusi, i koniecznie nie bagatelizuj tego- pamiętaj że to chodzi o Twoją Fasolkę :*

MILA- ten sam etap ciąży :)

Ja dziś wizyta, rano bylam na becie. Troszkę się martwię bo temp. spadła na 36,47 ...

9ewngov3413fdbeq.png

mi tez dzisiaj spadla zawsze mialam 370-37,2 a dzis 36,6

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Hej Dziewczyny
    dopisuję się do was:) ale na wrzesień 2014 r.:) Buziaki

witamy w gronie ciężarnych :) rośnij zdrowo :D
    9ewngov3413fdbeq.png

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odpoczywam biore leki mam nadzieje ze ten krwiak choc troche sie zmniejszyl ze fasolka ma sie dobrze
    dziewczyny macie jakies objawy? bo mnie poza cyckami i siusianiemnic niejest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 15:37

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko wrażliwe sutki :)

• 8485 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 1 ciazy mialam od 6 tyg mialam mldlosci spacmi sie chcialo mialam malo sily i energi w 2ciazy mialam cyce jak donice spac mi sie chcialo i bardzo niebieskie zyly na piersiach a teraz spac mi sie niechce mam duzo sily brak mdlosci

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • celia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już od tygodnia strasznie męczą mdłości, bolą piersi i taka jakaś bez sił jestem. Ale to pewnie od leżenia kondycja spadła do poziomów zerowych ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI Oprócz bolących piersi i sutków nic nie jest, no może trochę wiecej jem i czasem zapika lewy jajnik :)
    9ewngov3413fdbeq.png

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ