JESTEM W CIĄŻY !!! - GRUDZIEŃ 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni& wrote:Hela moze po prostu owulka Ci sie przesuneła? Ja ostatnia @ miałam 2.11, test robiłam 9.12 i poleciałam od razu do gin to tez nic nie zobaczył, sie przestraszył juz ze to ciąża pozamaciczna bo jak wyliczył to 5 tyg od miesiaczki ale owulka mi sie przesuneła o ok.1,5 tyg na 23.11 stąd brak pecherzyka. Pecherzyk zobaczyłam dopiero 20.12 a wczoraj juz zarodek 14,1 i maleńkie bijące serduszko:) Głowa do góry musi byc dobrze
kochana owulke mialam pewno z 15na 16dc potwierdzoną mam monitoringiem, wiec przesunięcie na pewno odpada, od owulki mija dzis 3 tydzien wiec moze po prostu za wczesnie... jestem dobrej mysli... ale co ma byc to bedzie, dziekuje wam za wsparcie! -
nick nieaktualnyMam wyniki badań
morfologia
HGB - 12,4 g/dl
WBC - 13 tys./microlitr
PLT - 200 tys./microlitr
HTC - 37%
mocz
ciężar właściwy - 1,010 g/cm3
białko brak
cukier brak
bilirubina brak
ciała ketonowe brak
leukocyty 0-2 w polu widzenia
bakterie nieliczne
alloprzeciwciała
VDRL (-)
toksoplazmoza IgG (-), IgM (-)
cytomegalia IgG (-) IgM (-)
wirusowe zapalenie wątroby typu B i C (-)
HIV (-)
Przeciwciała antykardiolipinowe IgG (-) i IgM (-)MILA lubi tę wiadomość
-
Hela bedzie ok
Nusia ja też czekam jeszcze na wynik alloprzeciwciał. Jak to jest z tym wynikiem.?
Jeżeli jest dodatni tzn. że są przeciwciała i to jest źle prawda. No chyba tak bo gin mówił ze jak wynik bedzie ujemny to nie ma czym się przejować. -
nick nieaktualnyMILA wrote:Hela bedzie ok
Nusia ja też czekam jeszcze na wynik alloprzeciwciał. Jak to jest z tym wynikiem.?
Jeżeli jest dodatni tzn. że są przeciwciała i to jest źle prawda. No chyba tak bo gin mówił ze jak wynik bedzie ujemny to nie ma czym się przejować.
Ujemny brak przeciwciał a dodatni no to wiadomo -
MILA wrote:Hej laski chciałam zapytać czy wy już coś przybrłyście ?? bo ja 2 kg
pierwsza waga taka jak była, druga 0,7kg mniej, teraz znów wróciło więc nabyć więcej kg nie nabyłam ale i tak mam swoje w nadmiarze ciut więc dobrze -
MILA wrote:Hej laski chciałam zapytać czy wy już coś przybrłyście ?? bo ja 2 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 16:48
justysia90 lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:a ja mam inne pytanie, ale też na temat wagi. prowadzicie kalendarz wagi tu w serwisie? mieścicie się w wyznaczonej normie? Bo ja nie i nie wiem czy się martwić.. Tzn jestem poniżej poziomu, a nie uważam, żebym chuda była.. I co? mam specjalnie przytyć?
ja też mam poniżej poziomu jaki mi wyznaczyło, ale swoje kg dodatkowe mam więc za chuda to ja na pewno nie jestem myśle że nie ma na to co patrzeć, jedna przytyje 9kg w ciąży druga 20kg, ważne aby jeść zdrowo i z głową Mam koleżanke która przytyła 34kg w 1 ciąży, a w drugiej 34kg - dzieci zdrowiutkie i ona teżstardust87 lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:a ja powinnam aż 20! do końca ciąży
mi róznież wyznaczyło 16kg ale jak mam tyle warzyć to będę chyba wyglądać jak ponad 1,5 kubika hahaha (1,6m3)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 14:32
MILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarm3lka wrote:
Ciekawa jestem czy u Ciebie we wtorek bedzie juz cos widac. Jestem 1 dzien za Toba i ide na wizyte w srode:), wiec w tym samym terminie co Ty.
Byłam też w ostatni czwartek, ale niestety jeszcze nic... -
Nadia wrote:Ciekawa jestem czy u Ciebie we wtorek bedzie juz cos widac. Jestem 1 dzien za Toba i ide na wizyte w srode:), wiec w tym samym terminie co Ty.
Byłam też w ostatni czwartek, ale niestety jeszcze nic... -
Ja mam wizyte dopiero 13 stycznia o 10.30, poprzednio byłam w 5 ty 5 dniu ciązy i zarodek miał 1,83 milimetry !! a teraz nie mogę doczekać się, aż zobacze serduszko...to bardzo ważna wizyta, a jeszcze 6 długich dni....
MILA lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼