JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:Mi kadrowa powiedziala ze moge wziac na nastepnej wizycie czyli 7.01 wtedy konczy mi se zwolnienie. Takze nie ma paniki z tym zaswiadczeniem
Ja powiedzialam kierownikowi kadrowej i kolezankom z ksiegowosci myslalam ze sie nie rozniesie ale juz i prezes mezowi zdrowia dla mnie zyczyl takze sie roznosi szybko
Bo Ty nie chcesz isc na L4 jeszcze tak?
No na razie nie chce, pomyśle końcem stycznia albo w lutym, ale w styczniu mam spotkanie firmowe i będę musiała już powiedzieć -
Dzoana gratulacje,
Misia badanie wykonuje się miedzy 11+0 a 13+6
Dziewczyny fajne zdjęcia
My też chcemy na wakacje ale w maju już się obawiam, że dla mnie może być za późno, bo to już 3 trymestr, my myślimy coś marzec, kwiecień
A gdzie się wybieracie? -
Paula_29 wrote:Dzoana gratulacje,
Misia badanie wykonuje się miedzy 11+0 a 13+6
Dziewczyny fajne zdjęcia
My też chcemy na wakacje ale w maju już się obawiam, że dla mnie może być za późno, bo to już 3 trymestr, my myślimy coś marzec, kwiecień
A gdzie się wybieracie? -
Hej hej dziewczynki!!! Opisuje wczorajszą wizytę mój maluszek jest na etapie 4 t i 4 d z usg tak wynika, jest mniejszy o 5 dni od suwaczka ale lekarz mnie uspokajal bo widać już lekki zarys zarodka wszystko jest w porządku mdłości są lekkie jak narazie, ból piersi no i senność!!! Nie dostałam zdjęcia szkoda Ale następna wiZyta 07.01 wtedy usłyszę serduszko mojego skarba....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 07:53
Ruda27, Plumb80 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Misia nie mam pojęcia, ale to chyba rzadko się zdarza, że różnica jest aż dwa tygodnie, z reguły chyba parę dni, wtedy idziesz w środku tego czasu i nie ma sprawy, a jak maluszek jest 2 tyg młodszy to idź w 13 tyg +2, 3 dni to się załapiesz, a najlepiej zapytaj swojego lekarza. U mnie wszystko się zgadza, ja jestem umówiona na 13+0,liczone od ostatniej miesiączki, bo nie było innych terminów
Ogólnie zasada jest taka, że liczone te USG są od ostatniej miesiączki, bo nie zawsze kobiety wiedzą kiedy zapłodnienie było, a prawdziwy termin wychodzi często na USG po wielkości maluszka -
Paula_29 wrote:Misia nie mam pojęcia, ale to chyba rzadko się zdarza, że różnica jest aż dwa tygodnie, z reguły chyba parę dni, wtedy idziesz w środku tego czasu i nie ma sprawy, a jak maluszek jest 2 tyg młodszy to idź w 13 tyg +2, 3 dni to się załapiesz, a najlepiej zapytaj swojego lekarza. U mnie wszystko się zgadza, ja jestem umówiona na 13+0,liczone od ostatniej miesiączki, bo nie było innych terminów
Ogólnie zasada jest taka, że liczone te USG są od ostatniej miesiączki, bo nie zawsze kobiety wiedzą kiedy zapłodnienie było, a prawdziwy termin wychodzi często na USG po wielkości maluszka
Ty się już umówiłaś, a ja jeszcze nie zaczłam o tym myśleć! Wizytę mam po świętach i wtedy pogadam z gin co i jak -
Dziewczyny widzialam dzisiaj moja DZIDZIE:) sliczna malutka 55mm, serduszko widzialam 178 uderzen na minute.Zarys raczek i nozek...to bylo moje pierwsze usg od miesiaca,kiedy byl sam pecherzyk. Torbiel na jajniku nadal jest ale mam nadzieje,ze sie wchlonie. Wg badania to 10 tydzien he i termin na 12 lipca:) badania prenatalne 30 grudnia.
Ruda27, BiB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Już większość moich planów przedświątecznych zrealizowane, więc teraz tylko zostaje przygotowanie potraw.
Mnie dzisiaj męczy znowu pęcherz. Biegam ciągle do toalety,aż cewka już piecze.
Święta w tym roku są u nas,także trochę zamieszania będzie.Ale ja tam się cieszę.I nie mogę już się doczekać tych wszystkich smacznych potraw
Pozdrawiam.
Gratuluje udanych wizyt i witam nowe osoby na forum -
misia_k1 wrote:Paula ale to sa tyg od dnia ost miesiaczki?czy tygodnie faktycznej ciazy od dnia poczecia?wiadomo,ze owulacja moze sie przesunac i np jak od dnia muesiaczki jest 10 tydz to realnie mozesz byc np w 8.
Hej, jeśli mogę coś dodać od siebie, to usg genetyczne planuje się w podanych tygodniach, licząc od daty ostatniej miesiączki, bo kiedy dokładnie było zapłodnienie nikt tak naprawdę nie wie.
Najlepiej pójść mniej więcej w środku tego wyznaczonego terminu (tj. 11+0 - 13+6), ja np. poszłam mając skończony 12 tydzień. I owszem, okazało się, że dziecko ma większe pomiary, niż to by wynikało z konkretnego tygodnia, ale to nie ma większego znaczenia.
Byłam też ostatnio, 13 grudnia i faktycznie dziecko jest o prawie 2 tygodnie za duże, więc to się czasem zdarza .misia_k1, Margotka87 lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Dziewczyny widzialam dzisiaj moja DZIDZIE:) sliczna malutka 55mm, serduszko widzialam 178 uderzen na minute.Zarys raczek i nozek...to bylo moje pierwsze usg od miesiaca,kiedy byl sam pecherzyk. Torbiel na jajniku nadal jest ale mam nadzieje,ze sie wchlonie. Wg badania to 10 tydzien he i termin na 12 lipca:) badania prenatalne 30 grudnia.
Misia ale duuuża dzidzia, ja jestem w 11 tygodniu i mam 47 mm gigancik
-
Wasp wrote:Misia ale duuuża dzidzia, ja jestem w 11 tygodniu i mam 47 mm gigancik
Martynika dzięki-już się dowiedziałam jak się liczy te tygodnie.
Widok swojego Maleństwa-bezcenny.
Miłego dnia.
Ja od dzisiaj urlopik mam i tak do 6 stycznia. Wracam dziś do ROdziny super nie mogę się doczekać.
W pracy powiem Szefowi prosto po powrocie.
Plumb to maszzz dużo na głowie-jak Święta u Ciebie-ale ten okres jest najlepszy...ah szkoda, ze aura za oknami nie daje znaku, ze to grudzień.
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Plumb to maszzz dużo na głowie-jak Święta u Ciebie-ale ten okres jest najlepszy...ah szkoda, ze aura za oknami nie daje znaku, ze to grudzień.[/QUOTE]
No trochę tego jest do zrobienia i potem w święta trzeba dbać o gości,ale ja to lubię, tą całą świąteczną atmosferę. A mąż zawsze dzielnie mi pomaga -
nick nieaktualny