JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
AngelQa nie mam pojęcia, ale samo puchnięcie to chyba nie zatrucie, musiałabyś mieć jakieś inne objawy, zrób sobie badanie moczu, jeśli to zatrucie powinno być białko w moczu, a poza tym nie czytaj w necie bo po każdym objawie można stwierdzić różne ciężkie choroby, a nogi i ręce puchną w ciąży bo woda Ci się zatrzymuje
Margotka87, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgadzam się z dziewczynami. W badaniu moczu wyjdzie poziom białka,jeśli będzie wysoki to zatrucie. A ręce i nogi puchną w ciąży,bo woda się zbiera w organizmie. Dlatego trzeba dużo pić wody,aby wszystko regularnie z siebie wypłukiwać i zachować odpowiednią gospodarkę organizmu. Nie przejmuj się i idź zrób sobie badanie z moczu,które rozwieje obawy
AngelQa lubi tę wiadomość
-
witam Szczęśliwe Mamusie:),zastanawiam się czy stosujecie jakaś specjalną dietę w trakcie ciąży czy jecie tak samo jak przed.na pewno wsród Nas są dziewczyny, które już przed ciąża sie ,,zdrowo: odżywiały.
Czy pijecie dziennie te 1.5 litra wody niegazowanej i jecie dużo owoców i warzyw, a takie specjały jak spagethii pizza hamburgery odstawiłyście???
Dziewczyny kupiłam witaminki Prenatal Duo-bo akurat w promo było w Superpharmie, ale jak się okazało na necie one chodzą po ok 26 zł a ja w promocji dwa razy tyle zapłaciłam ehhh..next time, zamawiam na necie. -
misia_k1 wrote:witam Szczęśliwe Mamusie:),zastanawiam się czy stosujecie jakaś specjalną dietę w trakcie ciąży czy jecie tak samo jak przed.na pewno wsród Nas są dziewczyny, które już przed ciąża sie ,,zdrowo: odżywiały.
Czy pijecie dziennie te 1.5 litra wody niegazowanej i jecie dużo owoców i warzyw, a takie specjały jak spagethii pizza hamburgery odstawiłyście???
Dziewczyny kupiłam witaminki Prenatal Duo-bo akurat w promo było w Superpharmie, ale jak się okazało na necie one chodzą po ok 26 zł a ja w promocji dwa razy tyle zapłaciłam ehhh..next time, zamawiam na necie.
Cos Ty Nie mam zadnej specjalnej diety. Wresz przeciwnie. Wszystkie fast foody smakuja mi o wiele bardziej niz przez ciaza Wiec jak mam na nie ochote to sobie nie odmawiam. Wody praktycznie wgl nie pije tym bardziej niegazowanej bo mi nie smakuje. Przypomina mi zwykla "kranowke". Staram sie jedynie nie pic napojow gazowanych, raczej soki.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Białko w moczu nieobecne.
Ulżyło mi bardzo.
Dziękuje za kciuki, na pewno pomogły.
Ja również nie mam żadnej specjalnej diety jem to na co mam ochoty.
Wody pije dużo ale tylko dlatego, że po prostu bardzo mi się jej chcęPaula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
AngelQa wrote:Białko w moczu nieobecne.
Ulżyło mi bardzo.
Dziękuje za kciuki, na pewno pomogły.
Ja również nie mam żadnej specjalnej diety jem to na co mam ochoty.
Wody pije dużo ale tylko dlatego, że po prostu bardzo mi się jej chcę
No to super!! Oby dalej dzidzia zdrowo rosla w brzuszkuAngelQa lubi tę wiadomość
-
Kochane mam do Was pytanie. Jak u Was wyglada sprawa z wyprawka dla maluszka? Macie juz wszystko. Mnie ogarnal jakis strach, ze wszystkiego mam za malo To pewnie moje chore wyobrazenia Kiedy sie brac a pranie i prasowanie ciuszkow? Wiem, ze jest jeszcze duzo czasu ale juz sie tak doczekac nie moge, ze nejchetniej pralabym je i ukladala dzien w dzien
-
Ja również nie mam kompletnie nic Korci mnie strasznie, cały czas na allegro siedzę ale czekam do następnej wizyty na potwierdzenie płci
Żadnej diety nie stosuję jem wszystko na co mam ochotę a wody piję jednego dnia mniej drugiego więcej nie wciskam na chama tych 2 l -
Klaudiaa wrote:Kochane mam do Was pytanie. Jak u Was wyglada sprawa z wyprawka dla maluszka? Macie juz wszystko. Mnie ogarnal jakis strach, ze wszystkiego mam za malo To pewnie moje chore wyobrazenia Kiedy sie brac a pranie i prasowanie ciuszkow? Wiem, ze jest jeszcze duzo czasu ale juz sie tak doczekac nie moge, ze nejchetniej pralabym je i ukladala dzien w dzien
No ja też należę do tych co jeszcze nic nie mają i pewnie jeszcze długo mieć nie będą Wprawdzie zaczęłam ostatnio o tym myśleć, ale stwierdziłam, że mam jeszcze czas -
Ja juz pewnie jak zaczne zakupy to końca nie będzie Chyba jeszcze tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy ile rzeczy musze kupić... Za 2 tygodnie wizyta i zaczynam wiadomo ze wszystkiego na raz nie kupie wiec musze to jakoś rozłożyć bo finansowo będzie ciężko.
Klaudia ty jestes w 22 tygodniu wiec to normalne ze ruszyłaś z zakupamiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 22:34
-
Hej dziewczyny
Ja tez nie mam żadnej dietki, jem frytki lody bo mi smakują, czasem jakiegoś kurczaka z KFC i pizze, oczywiście w ramach rozsądku (tzn nie częściej niż jadłam wcześniej
Wodę rzeczywiście pije w dużych ilościach i robię sobie często soki owocowe
Co do rzeczy ja mam kilka bodziaków i kaftaników, bo były w smyku na promocji dość dużej, ale poza tym nic innego z miliona potrzebnych rzeczy. Chce poczekać tak do 6-7 m-ca i wtedy się zabiorę za zakupy, tez nie mogę się doczekać