JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Belly już Ci pokazuje 5 miesiąc? Bo gdzieś czytałam, że dziewczyny mówiły, że od 18 tyg dopiero
Dziewczyny nie wiem czy Was o to już pytałam , robiłyście badania a cytomegalię? Czy co jakiś czas trzeba je powtarzać?a jak z toxo?
Paula ten kalendarz ciazowy pierwszy dzien 18 tygodnia liczy juz od tego jak wyskoczy Ci, ze jestes w 17 tyg. Tak samo ja mam. Mam 22tydzien i 3 dzien a pokazuje juz jako 23 tydzien dlatego tez szybciej pokazuje miesiac ciazy
Badan na cytomegalie nie mialam ale na toxoplazmoze mialam i nic nie mowil mi lekarz, ze trzeba bedzie powtarzac -
Paula_29 wrote:Belly już Ci pokazuje 5 miesiąc? Bo gdzieś czytałam, że dziewczyny mówiły, że od 18 tyg dopiero
Dziewczyny nie wiem czy Was o to już pytałam , robiłyście badania a cytomegalię? Czy co jakiś czas trzeba je powtarzać?a jak z toxo?
No już pokazuje 5 miesiąc, bo ja zaczęłam dziś 18 tydzień -
Co do specyfików na rozstępy, ja kupiłam najpierw zestaw balsam i oliwka z rossmanna. Balsam wydaje mi się dość wodnisty a oliwka niezła ale jak to oliwka nie dała bym rady tylko nią smarować. Miesiąc temu kupiłam sobie lotion, massage cream i tummy butter z marki palmers. Tummy butter to świetna alternatywa oliwki. Massage cream wydaje mi się dość ciężki ale po chwili się wchłania i pozostawia delikatną warstewkę, dość mało wydajny. Lotion używam głownie na pośladki i uda, zniwelował istniejące rozstępy z okresu dojrzewania. Palmersa mogę polecić ale ostrzegam nie każdej ciężarnej pasuje ich intensywny zapach.
-
Czesc Dziewczyny, od pwenego czasu często boli mnie glowa i ten apap wcale nie pomaga. Czytalam na watku, ze niektore pija kawke.ja dzis rowniez zrobilam sobie przed praca flizanke rozpuszczalnej z mlekiem niam. Pijecie kawe?gdzies obiło mi sie o uszy ze w ciąży mozna,ale bez przesady.
Coo tym sadzicie?
Milego dnia, dzis juz deszczowo;/ -
Hej Misia ja tez piję kawę z mlekiem codziennie, a z bólami głowy już od miesiąca mam ogromne problemy, boli mnie codziennie prawie, czasem mam jedno, dwudniową przerwę. Jak już mam wrażenie, że mi głowę rozerwie to biorę paracetamol(apap nie pomaga choć dziwne bo to to samo) pomaga na kilka godzin, potem ból wraca i męczę się dalej. Ostatnio jedna z pań ginekolog powiedziała, że można spróbować cole, bo kofeina może pomóc (ale nie musi) a jak nie to trzeba to przeżyć, niektóre kobiety mają tak w ciąży, pozostaje liczyć, że przejdzie w 6 miesiącu, bo 4,5 najbardziej się zwiększa objętość krwi, a jak nie to taki urok do końca ciąży
-
Ja bóli głowy nie mam za to siada mi kręgosłup. Boli mnie już od 2 tygodni dół pleców promieniuje na prawy pośladek Któraś z was tak ma?
Myślałam na początku że po weselu przy tańcu coś mi przeskoczyło i przejdzie ale niestety boli cały czas mam problemy z wstawaniem , siadaniem jak się źle ułożę to boli.
Wczoraj też pierwszy raz napuchły mi nogi w szoku byłam takie banie ujrzałam po ściągnięciu butów.
No ale coś za coś obyło się bez wymiotów, zawrotów głowy, nudności, apetyt cały czas dopisuje aż tak dobrze nie mogę mieć -
Ja też tak mam, tylko, że u mnie promieniuje od pachwiny w stronę kręgosłupa i całe biodro boli i czasami do kolana
I od kilku dni przy sikaniu jak już kończę czuje ból w dole brzucha, nie pieczenie czy szczypanie jak przy zapaleniu, tylko tak jakby ból przy jajnikach, to kompletnie nie wiem od czego -
Kochane spokojnie! Ja przeszlam i przez bol plecow i dziwny ucisk przy oddawaniu moczu. To nie jest nic niepokojacego. Paula jakby Ci miala wyjsc jakas infekcja to wyszlaby przy wynikach z moczu. Jest to spowodowane rozrastajaca sie macica wiec moze spac spokojnie i przyzwyczajac sie do tego, ze z tygodnia na tydzien Twoj maluszek jest coraz wiekszy i bd czula wiekszy ucisk. Jak zacznie naciskac na pecherz moczowy to bd biegla do ubikacji, zeby czasem po drodze sie nie posikac ;P
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Klaudiaa wrote:Kochane spokojnie! Ja przeszlam i przez bol plecow i dziwny ucisk przy oddawaniu moczu. To nie jest nic niepokojacego. Paula jakby Ci miala wyjsc jakas infekcja to wyszlaby przy wynikach z moczu. Jest to spowodowane rozrastajaca sie macica wiec moze spac spokojnie i przyzwyczajac sie do tego, ze z tygodnia na tydzien Twoj maluszek jest coraz wiekszy i bd czula wiekszy ucisk. Jak zacznie naciskac na pecherz moczowy to bd biegla do ubikacji, zeby czasem po drodze sie nie posikac ;P
No ja też myślałam, że to dziwne, ale skoro tak mówisz, to mnie uspokoiłaś, to ciesz się że jednak wszystko ok, mimo to powiem gin, a co, dodatkowe badania nigdy nie zaszkodzą jakby co:) -
Hej dziewczyny, ja już po wizycie
Dzidzia jest duża, więc nawet jej doktorka nie zmierzyła bo powiedziała, że nie mieści się cała w monitorze i teraz już będzie podawać wymiar główki brzuszka itp.
W każdym razie powiedziała, że mała akrobatka bo leżała sobie z nogami założonymi na głowie (swoją drogą nie wiem jak jej tak wygodnie)
Powiedziała, że nie widzi siusiaka więc chyba dziewczynka, ale nie jest na 100% pewna.
Rzeczywiście macica twardnieje "stawia się" i to trochę wcześnie, ale stwierdziła, że to może ze względu na to, że dzidzia leży sobie w poprzek a nie pionowo jak macica rośnie, kazała brać magnez codziennie
Połówkowe mam 26 więc wtedy poznam wymiary i mam nadzieję, że już na 100% płeć, tym bardziej, że tamten gin ma o wiele lepszy sprzęt
Co do tego sikania powiedziała, że to normalne a co do bóli biodra i pleców to powiedziała, że jeśli miałam z kręgosłupem wcześniej problemy (a miałam ) to teraz lepiej nie będzieaneczkaaa1985, Plumb80 lubią tę wiadomość