JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ja na razie też jeszcze dużo nie mam. Kupiliśmy łóżeczko, butelki, sterylizator,podgrzewacz do butelek, mamy 2 komplety śpiochów i kocyk do wózka.
Na razie oglądamy,ale pewnie niebawem ruszymy z zakupami,żeby na sam koniec zaoszczędzić sobie biegania po sklepach i nerwówki - zawsze lepiej być przygotowanym szybciej.
AngelQa - super że wyniki dobre
PozdrawiamAngelQa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Klaudiaa wrote:Dziewczyny mozecie polecic cos dobrego, sprawdzonego na rozstepy? Zaczely mi one pojawiac sie nie tylko na biuscie ale takze na posladkach i na udach...
Ja uzywam oliwki bio oil.
Kolezanka mi polecila- ona przytyla 26 kg w ciazyi uzywala tego od poczatku i nie ma ani jednego rozstepa (rozstepu ?)
Cala sie smaruje codziennie od poczatku (piersi, brzuch, tylek, plecy stylu na dole i uda). Oliwka jest fajna bo nie kleii sie- ladnie pachnie, szybko sie wchlania.
Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Ja używam na noc zwyklej oliwki dla dzieci bambino a rano ziaji mama. Czytalam tez dobre recenzje o oliwce i balsamie z rossmana dla kobiet w ciąży, chyba spróbuje kolejny plus to to ze cena jest naprawdę korzystna. Jak na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ze tak zostanie
-
Klaudiaa wrote:No wysmarowalam sie juz cala oliwka bio oil a jutro lece po jakis krem/balsam typowo na rozstepy i mam nadzieje, ze unikne kolejnych Dziekuje Wam
Klaudia, wiele dziewczyn tu na forum poleca właśnie mustelle (są 2- jedna przeciw rozstępom, a druga już stricte na rozstępy)- tanie to nie jest, ale podobno warto. Miriam jeszcze kiedyś bardzo polecała krem ze śluzu ślimaka na rozstępy czy coś takiego. -
aneczkaaa1985 wrote:Ja używam na noc zwyklej oliwki dla dzieci bambino a rano ziaji mama. Czytalam tez dobre recenzje o oliwce i balsamie z rossmana dla kobiet w ciąży, chyba spróbuje kolejny plus to to ze cena jest naprawdę korzystna. Jak na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ze tak zostanie
Ja właśnie używam balsamu i oliwki z rossmana i smaruję nimi calutkie ciało(wolę balsam, bo się szybciej wchłania, ale używam ich na zmianę). Wiele moich znajomych używało i rozstępów nie mają, ale podstawa to regularność stosowania, puki co daje radę. -
No ja wlasnie zawalilam sprawe bo zamiast smarowac cale cialo od poczatku to skupilam sie tylko na biuscie i obudzilam sie dopiero jak zobaczylam rozstepy juz na innych czesciach ciala. Mam nadzieje, ze mi chociaz troche zbledna jak bd uzywala tych oliwek i balsamow bo nie ukrywam, ze nie wyglada to super. Takie czerwone krechy...
-
Klaudiaa wrote:No ja wlasnie zawalilam sprawe bo zamiast smarowac cale cialo od poczatku to skupilam sie tylko na biuscie i obudzilam sie dopiero jak zobaczylam rozstepy juz na innych czesciach ciala. Mam nadzieje, ze mi chociaz troche zbledna jak bd uzywala tych oliwek i balsamow bo nie ukrywam, ze nie wyglada to super. Takie czerwone krechy...
powinny troche zblednąć na pewno nie znikną ale zapobiegniesz tez powstawaniu nowych rozstępów.
Ja smaruje pupę, plecy, brzuch i piersi czasami uda a zwyklym balsamem reszte ciala. -
Klaudiaa wrote:Paula to nie jest powiedziane, ze tez bd miala rozstepy Ja w poprzedniej ciazy nie mialam ani jednego oprocz piersi. No ale trzeba przyznać, ze mialam maly brzuch
Tyle, że ja już mam rozstępy jeszcze z okresu za nastolatki jak któregoś lata szybko urosłam i na tyłku mi zostały, niestety są białe, stare i nic się z nimi nie da zrobić, więc w sumie się już do nich przyzwyczaiłam, ale nowych bym już nie chciała -
Belly już Ci pokazuje 5 miesiąc? Bo gdzieś czytałam, że dziewczyny mówiły, że od 18 tyg dopiero
Dziewczyny nie wiem czy Was o to już pytałam , robiłyście badania a cytomegalię? Czy co jakiś czas trzeba je powtarzać?a jak z toxo?