X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja na razie też jeszcze dużo nie mam. Kupiliśmy łóżeczko, butelki, sterylizator,podgrzewacz do butelek, mamy 2 komplety śpiochów i kocyk do wózka.
    Na razie oglądamy,ale pewnie niebawem ruszymy z zakupami,żeby na sam koniec zaoszczędzić sobie biegania po sklepach i nerwówki - zawsze lepiej być przygotowanym szybciej.

AngelQa - super że wyniki dobre :)

Pozdrawiam :)

AngelQa lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie polecic cos dobrego, sprawdzonego na rozstepy? Zaczely mi one pojawiac sie nie tylko na biuscie ale takze na posladkach i na udach...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Bio Oil i jak na razie jest wszystko ok.

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam Mustelli,jak narazie ok.
    Wiesz ile kobiet tyle opini:) Na necie kupisz za ok 56 zł za 150 ml-skusiłam się bo ma dość dobre opinie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam tez bio oil tylko zawalilam bo smarowalam tylko cycki nim a nie cale cialo no i teraz mam tego konsekwencje... :P Musze zaczac cos z tym robic bo bd wygladala jak zebra w prazki :D

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Dziewczyny mozecie polecic cos dobrego, sprawdzonego na rozstepy? Zaczely mi one pojawiac sie nie tylko na biuscie ale takze na posladkach i na udach...

Ja uzywam oliwki bio oil.
    Kolezanka mi polecila- ona przytyla 26 kg w ciazyi uzywala tego od poczatku i nie ma ani jednego rozstepa (rozstepu ?)
    Cala sie smaruje codziennie od poczatku (piersi, brzuch, tylek, plecy stylu na dole i uda). Oliwka jest fajna bo nie kleii sie- ladnie pachnie, szybko sie wchlania.

Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:16

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wysmarowalam sie juz cala oliwka bio oil a jutro lece po jakis krem/balsam typowo na rozstepy i mam nadzieje, ze unikne kolejnych :) Dziekuje Wam :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam na noc zwyklej oliwki dla dzieci bambino a rano ziaji mama. Czytalam tez dobre recenzje o oliwce i balsamie z rossmana dla kobiet w ciąży, chyba spróbuje kolejny plus to to ze cena jest naprawdę korzystna. Jak na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ze tak zostanie

zi13skjodn64ui4h.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No wysmarowalam sie juz cala oliwka bio oil a jutro lece po jakis krem/balsam typowo na rozstepy i mam nadzieje, ze unikne kolejnych :) Dziekuje Wam :)

Klaudia, wiele dziewczyn tu na forum poleca właśnie mustelle (są 2- jedna przeciw rozstępom, a druga już stricte na rozstępy)- tanie to nie jest, ale podobno warto. Miriam jeszcze kiedyś bardzo polecała krem ze śluzu ślimaka na rozstępy czy coś takiego.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Ja używam na noc zwyklej oliwki dla dzieci bambino a rano ziaji mama. Czytalam tez dobre recenzje o oliwce i balsamie z rossmana dla kobiet w ciąży, chyba spróbuje kolejny plus to to ze cena jest naprawdę korzystna. Jak na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ze tak zostanie

Ja właśnie używam balsamu i oliwki z rossmana i smaruję nimi calutkie ciało(wolę balsam, bo się szybciej wchłania, ale używam ich na zmianę). Wiele moich znajomych używało i rozstępów nie mają, ale podstawa to regularność stosowania, puki co daje radę.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie zawalilam sprawe bo zamiast smarowac cale cialo od poczatku to skupilam sie tylko na biuscie i obudzilam sie dopiero jak zobaczylam rozstepy juz na innych czesciach ciala. Mam nadzieje, ze mi chociaz troche zbledna jak bd uzywala tych oliwek i balsamow bo nie ukrywam, ze nie wyglada to super. Takie czerwone krechy...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No ja wlasnie zawalilam sprawe bo zamiast smarowac cale cialo od poczatku to skupilam sie tylko na biuscie i obudzilam sie dopiero jak zobaczylam rozstepy juz na innych czesciach ciala. Mam nadzieje, ze mi chociaz troche zbledna jak bd uzywala tych oliwek i balsamow bo nie ukrywam, ze nie wyglada to super. Takie czerwone krechy...

powinny troche zblednąć na pewno nie znikną ale zapobiegniesz tez powstawaniu nowych rozstępów.
    Ja smaruje pupę, plecy, brzuch i piersi czasami uda a zwyklym balsamem reszte ciala.

zi13skjodn64ui4h.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam oliwkę i balsam z rossmana a teraz kupiłam mustelle 250 ml za 93 zł, ( i smaruje na przemian) tylko do tej pory smarowałam brzuch i piersi, teraz mnie Klaudia wystraszyłaś i się zabiorę za inne części ciała

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to nie jest powiedziane, ze tez bd miala rozstepy :P Ja w poprzedniej ciazy nie mialam ani jednego oprocz piersi. No ale trzeba przyznac, ze mialam maly brzuch

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozstępy używam Dzidziusia dla mamy z Hebe :) Jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że cena przystępna. A tak tubka 200 ml starcza mi niestety tylko na dwa tygodnie. :)

wnidp07wq96ixnm4.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Paula to nie jest powiedziane, ze tez bd miala rozstepy :P Ja w poprzedniej ciazy nie mialam ani jednego oprocz piersi. No ale trzeba przyznać, ze mialam maly brzuch

Tyle, że ja już mam rozstępy jeszcze z okresu za nastolatki jak któregoś lata szybko urosłam i na tyłku mi zostały, niestety są białe, stare i nic się z nimi nie da zrobić, więc w sumie się już do nich przyzwyczaiłam, ale nowych bym już nie chciała

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a spróbuj tej mustelli na już istniejące rozstępy, jak szybko zadziałasz może zbledną, ewentualnie zostaje fraxel po ciąży ale to już spor koszt i ból

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam dziś piąty miesiąc :) ale ten czas szybko leci, jak przeliczam tą ciążę na tygodnie to już nie brzmi tak "zaawansowanie" :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly już Ci pokazuje 5 miesiąc? Bo gdzieś czytałam, że dziewczyny mówiły, że od 18 tyg dopiero

Dziewczyny nie wiem czy Was o to już pytałam , robiłyście badania a cytomegalię? Czy co jakiś czas trzeba je powtarzać?a jak z toxo?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ