X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja na razie też jeszcze dużo nie mam. Kupiliśmy łóżeczko, butelki, sterylizator,podgrzewacz do butelek, mamy 2 komplety śpiochów i kocyk do wózka.
    Na razie oglądamy,ale pewnie niebawem ruszymy z zakupami,żeby na sam koniec zaoszczędzić sobie biegania po sklepach i nerwówki - zawsze lepiej być przygotowanym szybciej.

AngelQa - super że wyniki dobre :)

Pozdrawiam :)

AngelQa lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie polecic cos dobrego, sprawdzonego na rozstepy? Zaczely mi one pojawiac sie nie tylko na biuscie ale takze na posladkach i na udach...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Bio Oil i jak na razie jest wszystko ok.

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam Mustelli,jak narazie ok.
    Wiesz ile kobiet tyle opini:) Na necie kupisz za ok 56 zł za 150 ml-skusiłam się bo ma dość dobre opinie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam tez bio oil tylko zawalilam bo smarowalam tylko cycki nim a nie cale cialo no i teraz mam tego konsekwencje... :P Musze zaczac cos z tym robic bo bd wygladala jak zebra w prazki :D

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Dziewczyny mozecie polecic cos dobrego, sprawdzonego na rozstepy? Zaczely mi one pojawiac sie nie tylko na biuscie ale takze na posladkach i na udach...

Ja uzywam oliwki bio oil.
    Kolezanka mi polecila- ona przytyla 26 kg w ciazyi uzywala tego od poczatku i nie ma ani jednego rozstepa (rozstepu ?)
    Cala sie smaruje codziennie od poczatku (piersi, brzuch, tylek, plecy stylu na dole i uda). Oliwka jest fajna bo nie kleii sie- ladnie pachnie, szybko sie wchlania.

Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:16

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wysmarowalam sie juz cala oliwka bio oil a jutro lece po jakis krem/balsam typowo na rozstepy i mam nadzieje, ze unikne kolejnych :) Dziekuje Wam :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam na noc zwyklej oliwki dla dzieci bambino a rano ziaji mama. Czytalam tez dobre recenzje o oliwce i balsamie z rossmana dla kobiet w ciąży, chyba spróbuje kolejny plus to to ze cena jest naprawdę korzystna. Jak na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ze tak zostanie

zi13skjodn64ui4h.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No wysmarowalam sie juz cala oliwka bio oil a jutro lece po jakis krem/balsam typowo na rozstepy i mam nadzieje, ze unikne kolejnych :) Dziekuje Wam :)

Klaudia, wiele dziewczyn tu na forum poleca właśnie mustelle (są 2- jedna przeciw rozstępom, a druga już stricte na rozstępy)- tanie to nie jest, ale podobno warto. Miriam jeszcze kiedyś bardzo polecała krem ze śluzu ślimaka na rozstępy czy coś takiego.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Ja używam na noc zwyklej oliwki dla dzieci bambino a rano ziaji mama. Czytalam tez dobre recenzje o oliwce i balsamie z rossmana dla kobiet w ciąży, chyba spróbuje kolejny plus to to ze cena jest naprawdę korzystna. Jak na razie nie mam rozstępów i mam nadzieję ze tak zostanie

Ja właśnie używam balsamu i oliwki z rossmana i smaruję nimi calutkie ciało(wolę balsam, bo się szybciej wchłania, ale używam ich na zmianę). Wiele moich znajomych używało i rozstępów nie mają, ale podstawa to regularność stosowania, puki co daje radę.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie zawalilam sprawe bo zamiast smarowac cale cialo od poczatku to skupilam sie tylko na biuscie i obudzilam sie dopiero jak zobaczylam rozstepy juz na innych czesciach ciala. Mam nadzieje, ze mi chociaz troche zbledna jak bd uzywala tych oliwek i balsamow bo nie ukrywam, ze nie wyglada to super. Takie czerwone krechy...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No ja wlasnie zawalilam sprawe bo zamiast smarowac cale cialo od poczatku to skupilam sie tylko na biuscie i obudzilam sie dopiero jak zobaczylam rozstepy juz na innych czesciach ciala. Mam nadzieje, ze mi chociaz troche zbledna jak bd uzywala tych oliwek i balsamow bo nie ukrywam, ze nie wyglada to super. Takie czerwone krechy...

powinny troche zblednąć na pewno nie znikną ale zapobiegniesz tez powstawaniu nowych rozstępów.
    Ja smaruje pupę, plecy, brzuch i piersi czasami uda a zwyklym balsamem reszte ciala.

zi13skjodn64ui4h.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam oliwkę i balsam z rossmana a teraz kupiłam mustelle 250 ml za 93 zł, ( i smaruje na przemian) tylko do tej pory smarowałam brzuch i piersi, teraz mnie Klaudia wystraszyłaś i się zabiorę za inne części ciała

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to nie jest powiedziane, ze tez bd miala rozstepy :P Ja w poprzedniej ciazy nie mialam ani jednego oprocz piersi. No ale trzeba przyznac, ze mialam maly brzuch

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozstępy używam Dzidziusia dla mamy z Hebe :) Jestem bardzo zadowolona, tym bardziej, że cena przystępna. A tak tubka 200 ml starcza mi niestety tylko na dwa tygodnie. :)

wnidp07wq96ixnm4.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Paula to nie jest powiedziane, ze tez bd miala rozstepy :P Ja w poprzedniej ciazy nie mialam ani jednego oprocz piersi. No ale trzeba przyznać, ze mialam maly brzuch

Tyle, że ja już mam rozstępy jeszcze z okresu za nastolatki jak któregoś lata szybko urosłam i na tyłku mi zostały, niestety są białe, stare i nic się z nimi nie da zrobić, więc w sumie się już do nich przyzwyczaiłam, ale nowych bym już nie chciała

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a spróbuj tej mustelli na już istniejące rozstępy, jak szybko zadziałasz może zbledną, ewentualnie zostaje fraxel po ciąży ale to już spor koszt i ból

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam dziś piąty miesiąc :) ale ten czas szybko leci, jak przeliczam tą ciążę na tygodnie to już nie brzmi tak "zaawansowanie" :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly już Ci pokazuje 5 miesiąc? Bo gdzieś czytałam, że dziewczyny mówiły, że od 18 tyg dopiero

Dziewczyny nie wiem czy Was o to już pytałam , robiłyście badania a cytomegalię? Czy co jakiś czas trzeba je powtarzać?a jak z toxo?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ