X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Mnie też boli od kilku dni, niby to troch jak na miesiączkę, trochę jakby jajnik kłuł i po jednej stronie tak się napina, też nie wiem dlaczego a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. Dziwne z tym napinaniem, nie wiem czy to już twardnienie brzucha, nie za wcześnie na to?

Prawdopodobnie odczuwać możecie bóle związane z rozciąganiem się macicy. Do tego mogą teraz zacząć doskwierać nam zaparcia,hemoroidy i czasem brzuch boli po bokach i są to bóle od jelit ( czasem mija ból po normalnym wypróżnieniu ). Ale jeśli coś Was martwi,to wiadomo lekarz zawsze udzieli fachowej odpowiedzi i warto rozwiać wątpliwości i strach o maluszka bezpieczeństwo.

Ja nadal prowadzę walkę z katarem,póki co chyba wygrywam i jest lepiej ;) Mam nadzieję,że Wy jesteście zdrowe :)
    Pisałam Wam już wcześniej,że już czuję ruchy dziecka. Ale wczoraj rano były tak wyraźne,że aż mnie obudziły :) Nie wiem,czy tam w środku mały akrobata nie siedzi,bo w moim odczuciu wykonywał(-a) w środku jakieś piruety haha, aż brzuch wibrował :)

Buziaki dziewczyny !!!

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Plumb, ja na razie nie mam problemu z zaparciami, a wzdęcia też to nie są, zapytam lekarza, ale wizyta dopiero 12.
    Mam za to nowy problem, może coś poradzicie, od wczoraj boli mnie brzuch tak dziwnie, nie są to skurcze, ani rozciągania, a boli mnie jak cokolwiek zjem, trochę brzuch trochę żołądek, nie wiem co z tym zrobić

Plumb80 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb fajnie, że już czujesz ruchy, ja wyczekuje, obserwuje ale na razie nic...

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym miejscu dokładnie odczuwasz ból?

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod pępkiem i nad pępkiem tak w okolicach żołądka, tak jakbym to miała opisać, to trochę jak na okres, trochę jak na biegunkę, ale biegunki nie mam

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem i niw chcę źle doradzic.Może zadzwoń do lekarza albo położnej.Bo do 12 lutego jeszcze daleko.

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam numeru do lekarza, a położna pewnie dopiero jutro, ale zjadłam obiad i już nie bolało, także może chwilowo jakieś jedzenie mi zaszkodziło, może się lekko przytrułam czymś, choć nic dziwnego nie jadłam Jak się powtórzy jeszcze to będę dzwonić, dzięki Plumb

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak Wam weekend mija? ;)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Kochane jak Wam weekend mija? ;)
    Ja zakonczyłam batalię z choroba i wracam do sił. U mnie wciąż pada deszcz,już 3 tydzień brrrrr...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Wczoraj zapadła decyzja co do imion ufff..
    Dziewczynka - Olivia, a chłopiec - Victor :)
    Taka pisownia,żeby Angole poprawnie wymawiali ich imiona ;)

Pozdrawiam i miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 12:53

aneczkaaa1985, Margotka87, misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na wizycie-in potwierdził ,,niebieskie ściany" -czyli synek.....cały czas była córeczka-tak sie zwracałam do mojej Dzidzi(już po imieniu bo wybrane miałam wcześniej) a tu niespodzianka.
    5 miesiecy aby się przestawić i aby Dzidzia-Synek nie czuł się xle w moim ciele i nie czuł się nie kochany....rety jaka jestem zła na siebie za te wszystkie myśli i żal.

Plumb jestesmy w tym samym tygodniu:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Wy juz troche dalej jestescie wiem mam pytanko..
    Czy was tez pobolewalo podbrzusze? Ja tak od 2 dni czuje je, dzisiaj troche mniej... Ale troche mnie to martwi.. Niby teraz taki okres ze rozrasta sie macica, ale nje wiem.. Mialyscie tak?

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27- spokojnie nie masz sie czym przejmowac :) Wiekszosc z nas doznala tego dziwnego bolu.

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    U mnie dziś na wizycie-in potwierdził ,,niebieskie ściany" -czyli synek.....cały czas była córeczka-tak sie zwracałam do mojej Dzidzi(już po imieniu bo wybrane miałam wcześniej) a tu niespodzianka.
    5 miesiecy aby się przestawić i aby Dzidzia-Synek nie czuł się xle w moim ciele i nie czuł się nie kochany....rety jaka jestem zła na siebie za te wszystkie myśli i żal.

Plumb jestesmy w tym samym tygodniu:)

Kochana niewazne co wazne zeby bylo zdrowe!! Czy syn czy corka pokochasz tak samo :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Wczoraj zapadła decyzja co do imion ufff..
    Dziewczynka - Olivia, a chłopiec - Victor :)
    Taka pisownia,żeby Angole poprawnie wymawiali ich imiona ;)

Pozdrawiam i miłego dnia :)

A to Ty jeszcze nie wiesz co tam mieszka w brzuszku? ;P Ladne imiona :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a wcześniej lekarz mówił, że dziewczynka czy Ty miałaś przeczucia takie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia a wcześniej lekarz mówił, że dziewczynka czy Ty miałaś przeczucia takie?
    Lekarz wczesniej nicnie mowil bo za wczesnie,raczej podswiadomosc mi podpowiadala ze Antosia, tak zawsze chcialam mieć córeczkę. Do tego te wszystkie zabobony, brzuch jak na dziewczynke, nitka z obraczka, brzydka cera czyli urode odbiera itd.psychicznie sie nastawilam i to bardzo. Wczoraj powizycie tez to bardzo emocjonalnie przeżyłam a dzis mam mega popuchniete oczy od placzu i kiespko sie czuje.staram sie teraz mowic do Dzidzi jak do synka, bo przez caly ten czas 17 tygodni byla Ona, dziewczynka ba nawet mialam juz kupić sukieneczke.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie martw się, później powiesz, że nie zamieniłabyś synka na 10 dziewczynek, poza tym przecież zawsze możecie się starać o następne:) Wtedy dziewczynka będzie miała starszego braciszka:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,do lekarza chodzena nfz babka dosc surowa i na poczatku mnie przerazila ale jakos dajerade.mam uniej karteciazy i wczoraj jak bylam u prywatnego to zazyczyl sobie moja karte i wpisal tam swoje adnotacje. Mialyscie kiedys tak?czy to prawidlowe podejscie?teraz obawiam sie reakcji gin z nfz eh aby nie marudzila itd a tym samym nie chciala mi dac skierowania na badania,bo priv kazal wykonacna toxo, rozyczke i hiv, a od babki znfz nie mialam takich badan...hm
    Mialyscietak czy macie osobne karty ciąży jesli chodziciedo dwoch lekarzy?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dziewczyny,do lekarza chodzena nfz babka dosc surowa i na poczatku mnie przerazila ale jakos dajerade.mam uniej karteciazy i wczoraj jak bylam u prywatnego to zazyczyl sobie moja karte i wpisal tam swoje adnotacje. Mialyscie kiedys tak?czy to prawidlowe podejscie?teraz obawiam sie reakcji gin z nfz eh aby nie marudzila itd a tym samym nie chciala mi dac skierowania na badania,bo priv kazal wykonacna toxo, rozyczke i hiv, a od babki znfz nie mialam takich badan...hm
    Mialyscietak czy macie osobne karty ciąży jesli chodziciedo dwoch lekarzy?

Ja mam dokladnie taka sama sytuacje. Na badania prenatalne poszlam prywatnie od innego lekarza, ktory tez wpisal tam swoje adnotacje i przybil pieczatke. Do tego w UWAGACH: wpisal, ze ciaza 2, porod 2 (brak dziecka zywego) podejrzenia: hipotrofia lozyska). Jak poszlam znow do swojego prowadzacego lekarza to slowem sie nie odezwal jezeli chodzi o to. Masz prawo chodzic do 10 lekarzy jezeli to uspokoi Twoje obawy i nikt nie powinien Cie za to krytykowac. Takie jest moje zdanie.

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ