JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlaudia, synek prześliczny słodziak mały
Byłam we wtorek u położnej, znowu wyszedł cukier w moczu i we krwi. Zostałam od razu skierowana na kolejne obciążenie glukozą oraz na próby wątrobowe, ponieważ jestem trochę opuchnięta i swędzą mnie dłonie i stopy w nocy przeważnie, a to może być podejrzeniem do cukrzycy ciążowej lub cholestazy
Wczoraj pobrali mi w szpitalu krew, podali glukozę, potem kolejne badania robili i czekam na wyniki. Jeśli coś się potwierdzi z tych podejrzeń, to niestety znowu cesarka ;? Długo się nie cieszyłam.
Jeśli naturalnie będę rodzić, to termin mam na 12 lipca ostatecznie, chociaż wczoraj w szpitalu położna mówiła mi że mogę rodzić nawet wg niej już około 20 czerwca, tym bardziej że brzuszek już zaczyna schodzić w dół.
Teraz znowu czekam na wyniki i potem decyzja, jak rodzimy.
Aaaa i moja położna we wtorek powiedziała mi, że ta waga małego w tym tyg ciąży jest poprawna i nie powinien być wielki, chyba pan na usg zaokrąglił rozmiary Patrzyłam też na wagi dzieci w tym tyg u dziewczyn na innych forach i też mają w granicach 2500 - 2800.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:27
-
nick nieaktualnyNo co zrobić, trudno... Najważniejsze żeby mały był bezpieczny i jeśli rzeczywiście coś wykryją, to niech działają, żeby nie odbyło się to na zdrowiu naszym. No a co do cesarki, trzeba czekać co czas przyniesie, już mi to obojętne jak urodzę, byle było bezpiecznie... Tylko ta ciągła niewiedza i czekanie dobija...
-
Hej kochane Co tam u Was? Przepraszam, ze troche Was tak zaniedbuje i nawet sie nie odezwe ale od pt zostalam z malym sama. Dawid chodzi do pracy a urlop ojcowski bierze dopiero od przyszlego poniedzialku a mama, ktora mi pomagala w tych pierwszych dniach musiala tez wrocic juz do pracy. Wiec mam troche urwanie glowy. Malutki jak narazie chowa sie dobrze. Nie mamy problemow ze spaniem (budzi sie co 3-4 godz do karmienia no i jak ma niespodzianke w pieluszcze). Dla mam, ktore bd mialy cesarke polecam pas sciagajacy. To on postawil mnie na nogi i uzywajac go bol jest o wiele mniejszy, szczegolnie przy wstawaniu z lozka do maluszka z czym mialam ogromny problem. Ja juz tez w pelnie sprawna jestem i naszczescie przestal mi doskwierac bol plecow po wbiciu znieczulenie. Ale dobra cichoo o nas juz wystarczy. Jestem ciekawa jak tam u Was wielkie przygotowania bo co niektore to juz jedna noga sa na porodowce Trzymam za kazda z Was mocno kciuki i modle sie aby Wasze malenkie pociechy przyszly na swiat cale i zdrowe. Postaram sie tu zagladac najczesciej jak tylko bd mogla. Buziaczki
Plumb80, Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Klaudia Świetnie, że mały jest zdrowy i doszłaś już do siebie, to najważniejsze. No i widzę, że synek grzeczny, budzi się w regularnych odstępach i daje mamusi trochę odpocząć
Ja jeszcze trochę do porodu, ale mam cichą nadzieję, że może pod koniec czerwca uda się już urodzić ( termin na 12 lipca ). Wcześnie rodziłam do tyg przed terminem, więc może teraz się uda Tym bardziej że już mi ciężko i do tego doszły upały uffff...
PozdrawiamPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, właśnie dzwoniła moja położna. Moje wyniki co do wątroby są dobre, wszystko w normie - cholestaza wykluczona. To swędzenie spowodowane jest TYLKO opuchlizną i wodą w organizmie
Cukier natomiast lekko podwyższony, ale nie wskazujący na cukrzycę ciążową
Zatem rodzimy naturalnie, a sio cesarko !!!!
Karola:), misia_k1, Paula_29, aneczkaaa1985, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
he Plumb superrr:)
Klaudia cudownie, ze Maleństwo się chowa dobrzee a jak znosicie upały???
Ja leże, nieraz na półsiedząco siedze i masakraa w te upały, mimo ze okan pootwierane taka duchotaaaaa.
W czwartek mam wizyte-ciekawe jak tam moja szyjka i główka Małego czy nadal uciska czy zmienil pozycje bo kurcze cały czas go czuje po prawej stronie pod zebramiii...tak sobie spasował te miejsce:)
No i najwazniejsze,czy moja ,,Kluseczka" przybrała na wadzeee i przekroczyła magiczną liczbe 2kg
Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
misia_k1 wrote:he Plumb superrr:)
Klaudia cudownie, ze Maleństwo się chowa dobrzee a jak znosicie upały???
Ja leże, nieraz na półsiedząco siedze i masakraa w te upały, mimo ze okan pootwierane taka duchotaaaaa.
W czwartek mam wizyte-ciekawe jak tam moja szyjka i główka Małego czy nadal uciska czy zmienil pozycje bo kurcze cały czas go czuje po prawej stronie pod zebramiii...tak sobie spasował te miejsce:)
No i najwazniejsze,czy moja ,,Kluseczka" przybrała na wadzeee i przekroczyła magiczną liczbe 2kg
To czekamy na wiesci z wizyty No ok 12 nie wychodze z nim z domu w to najwieksze slonce. A tak to cienkie spioszki i w droge
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia jak po wizycie?
Jak się czujecie dziewczyny?
Dziś równo 30 dni do terminu porodu u mnie.Mam nadzieję że będzie szybciej.Skurcze są coraz częściej,macica się stawia.We wtorek idę do położnej,zobaczymy co będzie.Będziemy pisać plan porodu
PozdrawiamKlaudiaa lubi tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Misia jak po wizycie?
Jak się czujecie dziewczyny?
Dziś równo 30 dni do terminu porodu u mnie.Mam nadzieję że będzie szybciej.Skurcze są coraz częściej,macica się stawia.We wtorek idę do położnej,zobaczymy co będzie.Będziemy pisać plan porodu
Pozdrawiam
Wyprawka juz czeka cala na maluszka? ;> Ostatnie pranie, prasowanie i ukladanie ubranek zaliczone?
-
Ogólnie czuje się dobrze gdyby nie te strasznie napuchnięte stopy to jest ok. Śmieję się że na brzuchu nie mam rozstępów a na stopach mi się porobią .... skóra aż szczypie taka jest napięta. Dzisiaj byłam u lekarza mały ułożony już do porodu, waży 3400 nie wiem jak ja urodzę tego kolosa kochanego.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:53