JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:To ja czekam do środy na wizytę i też będę odstawiać, przenosić bym nie chciała, choć po skurczach to wydaje mi się że nie ma szans na to, bo boli tak, że mnie wybudzają, no ale różnie w życiu bywa. Jak szyjka na wizycie będzie ok to odstawiam przynajmniej luteinę
Chciałabym urodzić końcem czerwca, początkiem lipca
No ale końcem czerwca to będzie wcześniak, co nie? -
BiB wrote:No ale końcem czerwca to będzie wcześniak, co nie?
Niekoniecznie. 1 lipca ciąża donoszona ale wg terminu OM. Natomiast jak byłam w zeszłym tygodniu na genetycznym u Wiechecia to powiedział, by się kompletnie tym terminem nie sugerować i on z tych wszystkich 3 USG wyliczył mi termin porodu na 15 lipca. W karcie ciąży mam wpisane 17 lipca więc w sumie ciąża donoszona wg USG to u mnie 24 czerwca:)
Ja i moja siostra urodziłyśmy się równo 3 tyg przed terminem i w sumie nie byłyśmy uznane za wcześniaki:) -
BiB wrote:a to ja od dawna miałam zalecona 3x2 tab, moze dlatego nie czuję żadnych skurczy, ani bóli jak na @ tak jak pozostałe mamusie...
A ja mam i aspargin i magnez 3x1 dodatkowo i luteinę a od 5 dni codziennie skurcze i bóle miesiączkowe+ krzyżowe, dziś nawet było ich kilka. No i na tyle silne że budzą nad ranem, także nie wiem czy na mnie to nie działa, czy po prostu byłyby mocniejsze gdyby nie to -
Klaudia gratuluje Kochana :* jestem w szoku ze tak szybko Cie wypisali bo u mnie w szpitalu dopiero na 5ty dzien od cc
Plumb ja sie czuje wielka ciezka i w ogole do dupy kregoslup i spojenie juz wysiadaja no ale pozostaje mi sie dokulac do 25tego czerwca :)pojutrze mam wizyte u gina zobaczymy jak tam Mała a Ty jak? co z Twoim spojeniem?
pozdrawiam Was Kochane :*
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargotka87 wrote:Klaudia gratuluje Kochana :* jestem w szoku ze tak szybko Cie wypisali bo u mnie w szpitalu dopiero na 5ty dzien od cc
Plumb ja sie czuje wielka ciezka i w ogole do dupy kregoslup i spojenie juz wysiadaja no ale pozostaje mi sie dokulac do 25tego czerwca :)pojutrze mam wizyte u gina zobaczymy jak tam Mała a Ty jak? co z Twoim spojeniem?
pozdrawiam Was Kochane :*
Kochana, u mnie też rozeszło się spojenie. Kulam się w strasznych rwących bólach. Mogę max 15 minut chodzić i potem już wysiadam. Dostałam pas, ale to nic nie pomaga i tak. Też już mi baaaaaardzo ciężko, wszystko boli na dole, rwie w pachwinach nawet w nocy jak leżę. Ostatnio coraz więcej mam skurczy B-H i kłuje mnie w szyjce przy chodzeniu.
Jadę dzisiaj popołudniu na ostatnie usg i ustalenie terminu cesarki. Dam później znać co ustaliliśmy. Prawdę mówiąc wolałabym mieć cesarkę pod koniec czerwca (38 tydz) niż na początku lipca, bo wątpię że dam radę chodzić do tego czasu. Boję się tej cesarki, bo pierwszy raz będę miała, wcześniej rodziłam naturalnie i przeraża mnie ten ból później po cięciu
Pozdrawiam dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:12
-
Plumb Kochana nie martw sie na zapas tym bolem po cieciu da sie wytrzymac i az tak bardzo nie boli jak moze to sie wydawac ja pierwszej cesarki sie nie balam bo z zaskoczenia mnie wzieli a teraz mam leki i obawy bo jestem swiadoma ryzyka ale trzeba wierzyc ze wszytsko bedzie dobrze ja tez nie wiem jak dam rade te 3tyg smigac ale wyjscia nie mam byle do 25tego daj znac po wizycie co i jak 3mam kciuki :*
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam dobre wiadomości
Na dzisiejszym usg okazało się, że łożysko poszło lekko w górę, zatem zakwalifikowali mnie do porodu naturalnego, z czego się bardzo cieszę
Okazało się, że mały jest już bardzo nisko, główką praktycznie już teraz naciska na szyjkę, stąd te kłucia też. Ciekawa jestem, czy w związku z tym, że jest już tak nisko, akcja porodowa zacznie się trochę wcześniej.
No i będzie duży chłopczyk, podobno w granicach 3900 Moja córeczka też tyle miała przy porodzie, więc myślę, że i teraz będę miała co wypychaćMargotka87, Ruda27, Paula_29, misia_k1, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
Kochane jak tam u Was?
Plumb- Ty juz z kazdym dniem jestes coraz blizej spotkania z synusiem. Z tego co widze na suwaczkach to jestes chyba zaraz po mnie w tej naszej kolejce
U nas wszytsko dobrze. Malego narazie karpie butelka ale od wczoraj zaczal pokazywac sie pokarm wiec jade z laktatorem i pobudzam. Mam nadzieje, ze zacznie wkoncu cos leciec. Igor jak narazie to zlote dziecko. Spi praktycznie na okraglo (czasem nawet przesypia pory karmienia). Wczoraj byla u nas polozna i nie zauwazyla nic niepokojacego. Moja sprawnosc fizyczna powoli wraca. Rana juz nie boli tak bardzo za to kregoslup po znieczuleniu owszem. Ale z kazdym dniem bd coraz lepiej.
Trzymam za kazda z Was kciuki i odliczam razem z WamiPaula_29, aneczkaaa1985, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
plumb superr ze bedziesz mogła rodzić SN:)zobacz co za niespodzianka:) I faktycznie Synuś dość duży:) superrr taki fajniutkii...
Klaudia, mam nadzieje, ze Igor będzie do końca takim złotym dzieckiem:) i że laktacja Ci się rozbudzi i rozpędzi:)
Odpoczywaj i dbaj o siebie.
-
Klaudia super że mały grzeczniutki chociaż masz czas żeby odpoczywać, rana się szybciej zagoi Pokarm na pewno się pokaże
Plumb super że z małym wszystko ok i obejdzie się bez cesarki Faktycznie kawał chłopa się szykuję mama będzie miała nie lada wyczyn
Dziewczyny czy któraś z was ma taki dziwny brak czucia pod piersiami? Ciężko to wytłumaczyć... miejsce pod piersiami jakby było bez czucia jakieś takie mrowienie dziwne niby nie boli, no nie wiem nawet jak to opisać. Teraz jeszcze ten brak czucia zszedł trochę niżej tak jakby brzuch mi opadł.....