X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownieeeee Klaudia, tak sie ciesze ze masz Igorka juz przy sobie i wszystko jest w porzadku.
    Gratulujeeeeeee i trzymaj sie Kochana,dbaj o siebie i zycze cudownych dni z Synkiem.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluje! :) czekamy na zdjecie synka :) szybkiego powrotu do zdrowia!

• BiB Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    To ja czekam do środy na wizytę i też będę odstawiać, przenosić bym nie chciała, choć po skurczach to wydaje mi się że nie ma szans na to, bo boli tak, że mnie wybudzają, no ale różnie w życiu bywa. Jak szyjka na wizycie będzie ok to odstawiam przynajmniej luteinę
    Chciałabym urodzić końcem czerwca, początkiem lipca

No ale końcem czerwca to będzie wcześniak, co nie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    bib ja tezmam aspargin z tym ze biore go wtedy gdy naprawde wytrzymac z skurczu nie moge i nospe forte

a to ja od dawna miałam zalecona 3x2 tab, moze dlatego nie czuję żadnych skurczy, ani bóli jak na @ tak jak pozostałe mamusie...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No ale końcem czerwca to będzie wcześniak, co nie?

Niekoniecznie. 1 lipca ciąża donoszona ale wg terminu OM. Natomiast jak byłam w zeszłym tygodniu na genetycznym u Wiechecia to powiedział, by się kompletnie tym terminem nie sugerować i on z tych wszystkich 3 USG wyliczył mi termin porodu na 15 lipca. W karcie ciąży mam wpisane 17 lipca więc w sumie ciąża donoszona wg USG to u mnie 24 czerwca:)

Ja i moja siostra urodziłyśmy się równo 3 tyg przed terminem i w sumie nie byłyśmy uznane za wcześniaki:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    a to ja od dawna miałam zalecona 3x2 tab, moze dlatego nie czuję żadnych skurczy, ani bóli jak na @ tak jak pozostałe mamusie...

A ja mam i aspargin i magnez 3x1 dodatkowo i luteinę a od 5 dni codziennie skurcze i bóle miesiączkowe+ krzyżowe, dziś nawet było ich kilka. No i na tyle silne że budzą nad ranem, także nie wiem czy na mnie to nie działa, czy po prostu byłyby mocniejsze gdyby nie to

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluję :-) czekamy na fotkę..... Wracaj do zdrowia szybciutko :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluje Kochana :* jestem w szoku ze tak szybko Cie wypisali bo u mnie w szpitalu dopiero na 5ty dzien od cc
    Plumb ja sie czuje wielka ciezka i w ogole do dupy :/ kregoslup i spojenie juz wysiadaja no ale pozostaje mi sie dokulac do 25tego czerwca :)pojutrze mam wizyte u gina zobaczymy jak tam Mała :) a Ty jak? co z Twoim spojeniem?
    pozdrawiam Was Kochane :*

Plumb80 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    je je je Klaudiaa ma dzidziusia gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Klaudia gratuluje Kochana :* jestem w szoku ze tak szybko Cie wypisali bo u mnie w szpitalu dopiero na 5ty dzien od cc
    Plumb ja sie czuje wielka ciezka i w ogole do dupy :/ kregoslup i spojenie juz wysiadaja no ale pozostaje mi sie dokulac do 25tego czerwca :)pojutrze mam wizyte u gina zobaczymy jak tam Mała :) a Ty jak? co z Twoim spojeniem?
    pozdrawiam Was Kochane :*

Kochana, u mnie też rozeszło się spojenie. Kulam się w strasznych rwących bólach. Mogę max 15 minut chodzić i potem już wysiadam. Dostałam pas, ale to nic nie pomaga i tak. Też już mi baaaaaardzo ciężko, wszystko boli na dole, rwie w pachwinach nawet w nocy jak leżę. Ostatnio coraz więcej mam skurczy B-H i kłuje mnie w szyjce przy chodzeniu.
    Jadę dzisiaj popołudniu na ostatnie usg i ustalenie terminu cesarki. Dam później znać co ustaliliśmy. Prawdę mówiąc wolałabym mieć cesarkę pod koniec czerwca (38 tydz) niż na początku lipca, bo wątpię że dam radę chodzić do tego czasu. Boję się tej cesarki, bo pierwszy raz będę miała, wcześniej rodziłam naturalnie i przeraża mnie ten ból później po cięciu :/

Pozdrawiam dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:12

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb Kochana nie martw sie na zapas tym bolem po cieciu da sie wytrzymac i az tak bardzo nie boli jak moze to sie wydawac :) ja pierwszej cesarki sie nie balam bo z zaskoczenia mnie wzieli a teraz mam leki i obawy bo jestem swiadoma ryzyka ale trzeba wierzyc ze wszytsko bedzie dobrze :) ja tez nie wiem jak dam rade te 3tyg smigac ale wyjscia nie mam byle do 25tego :D daj znac po wizycie co i jak 3mam kciuki :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kłucie w szyjce przy chodzeniu jest niebezpieczne?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dobre wiadomości :)

Na dzisiejszym usg okazało się, że łożysko poszło lekko w górę, zatem zakwalifikowali mnie do porodu naturalnego, z czego się bardzo cieszę :)
    Okazało się, że mały jest już bardzo nisko, główką praktycznie już teraz naciska na szyjkę, stąd te kłucia też. Ciekawa jestem, czy w związku z tym, że jest już tak nisko, akcja porodowa zacznie się trochę wcześniej.
    No i będzie duży chłopczyk, podobno w granicach 3900 :O Moja córeczka też tyle miała przy porodzie, więc myślę, że i teraz będę miała co wypychać ;)

Margotka87, Ruda27, Paula_29, misia_k1, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak tam u Was?
    Plumb- Ty juz z kazdym dniem jestes coraz blizej spotkania z synusiem. Z tego co widze na suwaczkach to jestes chyba zaraz po mnie w tej naszej kolejce :)

U nas wszytsko dobrze. Malego narazie karpie butelka ale od wczoraj zaczal pokazywac sie pokarm wiec jade z laktatorem i pobudzam. Mam nadzieje, ze zacznie wkoncu cos leciec. Igor jak narazie to zlote dziecko. Spi praktycznie na okraglo (czasem nawet przesypia pory karmienia). Wczoraj byla u nas polozna i nie zauwazyla nic niepokojacego. Moja sprawnosc fizyczna powoli wraca. Rana juz nie boli tak bardzo za to kregoslup po znieczuleniu owszem. Ale z kazdym dniem bd coraz lepiej.

Trzymam za kazda z Was kciuki i odliczam razem z Wami :) :)

Paula_29, aneczkaaa1985, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia czekamy na zdjecia malego :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ale Ci zazdroszczę że już jesteś po i wszystko dobrze:)
    Plumb gratuluje czyli kiedy teoretycznie masz termin bo rozumiem że jednak cesarki nie będzie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plumb superr ze bedziesz mogła rodzić SN:)zobacz co za niespodzianka:):) I faktycznie Synuś dość duży:) superrr taki fajniutkii...

Klaudia, mam nadzieje, ze Igor będzie do końca takim złotym dzieckiem:):) i że laktacja Ci się rozbudzi i rozpędzi:):)

Odpoczywaj i dbaj o siebie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super że mały grzeczniutki chociaż masz czas żeby odpoczywać, rana się szybciej zagoi :-) Pokarm na pewno się pokaże :-)

Plumb super że z małym wszystko ok i obejdzie się bez cesarki :-) Faktycznie kawał chłopa się szykuję ;-) mama będzie miała nie lada wyczyn ;-)

Dziewczyny czy któraś z was ma taki dziwny brak czucia pod piersiami? Ciężko to wytłumaczyć... miejsce pod piersiami jakby było bez czucia jakieś takie mrowienie dziwne niby nie boli, no nie wiem nawet jak to opisać. Teraz jeszcze ten brak czucia zszedł trochę niżej tak jakby brzuch mi opadł.....

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/232d85a2db7a1.jpg.html

http://zapodaj.net/bfe7e4efa4450.jpg.html

Ruda27, BiB, Paula_29, misia_k1, Plumb80, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/cfbdda679ef26.jpg.html

Paula_29, Karola:), misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ