JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyW zeszłym tyg badałam mocz i był w nim cukier.Pobrano mi też krew do analizy,więc myślę że coś by wyszło już.Teraz mam wizytę 3 czerwca,szybciej się nie dostanę do położnej. Gdyby coś było nie tak z moczem,dzwoniliby do mnie ze szpitala.Może to zbierająca się woda w organizmie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 19:24
-
Bylam dzis na ktg i nic...niby sa jakies male skurcze ale ja ich wgl nie czuje. Bardziej te przepowiadajace, ktore pojawiaja sie co jaki czas. Jednak nie wierze chyba juz w to USG. 2 tyg temu jak bylam to maly wazyl niby ok 2.5kg a dzis lekarka powiedziala, ze jej wychodzi ok 3.5kg...Dosyc duze te rozbierznosc ;/ Wszystko okaze sie w pt. Mam nadzieje, ze jednak kolo tych 3 kg bd mial
-
nick nieaktualnyDzięki Klaudia, trochę mnie uspokoiłaś. Powiem Ci, że nie pamiętam z tamtych ciąż, aby tak coś mnie swędziało. No ale każda ciąża inna.
Wiesz co, moim zdaniem ktoś ewidentnie pomylił się na usg co do wagi, bo w tak krótkim czasie dziecko by tyle nie przybrało. Mam nadzieję, że ta obecna waga jest tą prawidłową. Hmmm skurcze słabe, niewyczuwalne, maleństwu dobrze tam w środku, no ale chcąc nie chcąc - w piątek eksmisja Trzymam mocno kciuki i napisz później Kochana, jak wszystko przebiegło, jak się czujecie i ogólnie jak to jest po cesarce Będziemy czekać na wiadomości, to już tylko 4 dni i będziesz tulić swój skarb wielkiPaula_29, misia_k1, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Dzięki Klaudia, trochę mnie uspokoiłaś. Powiem Ci, że nie pamiętam z tamtych ciąż, aby tak coś mnie swędziało. No ale każda ciąża inna.
Wiesz co, moim zdaniem ktoś ewidentnie pomylił się na usg co do wagi, bo w tak krótkim czasie dziecko by tyle nie przybrało. Mam nadzieję, że ta obecna waga jest tą prawidłową. Hmmm skurcze słabe, niewyczuwalne, maleństwu dobrze tam w środku, no ale chcąc nie chcąc - w piątek eksmisja Trzymam mocno kciuki i napisz później Kochana, jak wszystko przebiegło, jak się czujecie i ogólnie jak to jest po cesarce Będziemy czekać na wiadomości, to już tylko 4 dni i będziesz tulić swój skarb wielki
Napewno jak tylko bd umiala juz sie pozbierac to napisze co i jak Ja to swedzenie mialam w obydwoch ciazach wiec naprawde nie masz sie czym martwic No tak 4 dni. A moj strach z kazdym tym dniem jest coraz to wiekszy hahaPlumb80, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiejsza noc spokojna,więc na pewno to było od zbierającej się wody w organizmie.Dziś nawet nie mam spuchniętych dłoni.
Klaudia,wierzę że się boisz.Ja pewnie też będę nerwowa na krótko przed,wiedząc że czeka mnie cesarka.No ale pamiętajmy,że czeka nas za to wszystko wspaniała nagroda
Tutaj znieczulenie po cesarce puszcza ok.8 h po i wtedy wyjmują cewnik i każa wstać pierwszy raz.Wtedy można założyć bieliznę i wkłady na krwawienie.Trzeba oddać mocz 3 razy do pojemnika do analizy.I bywa często tak,że następnego dnia wypuszczają już do domu.A na ból pooperacyjny dają tylko Paracetamol lub Ibuprofen.No i dziecko ma się non stop przy sobie zaraz po operacji aż do wyjścia do domu,w ogóle nie zabierają dziecka,jest 24h na dobę z mamą.Także mimo bólu po operacji trzeba się samemu zająć maleństem.Póki działa znieczulenie,tatusiowie robią wszystko sami i podają maleństwa żonie do karmienia.Może taki dyżur przy dziecku jest lepszy dla kobiety i szybciej staje się sprawna,nie leżąc tylko w łóżku? Żona kuzyna w Polsce rodzila miesiac temu i jej dano dziecko dopiero na drugi dzień po cesarce,a do domu szła na 3 dobę.
Zobaczymy jak to będzie w naszych przypadkach. Wszystko jest nowe dla mnie.Wcześniej rodziłam 2 razy naturalnie,bez znieczulenia i po wszystkim mogłam od razu opiekować się dziećmi.Zobaczymy jak to będzie teraz -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Wczoraj byłam w szpitalu u fizjoterapeutki ( w związku z moim problem z rozchodzącym się spojeniem łonowym i silnym bólem podczas chodzenia ). To była taka sesja grupowa, siedziało kilka ciężarnych, każda z innym problemem. Wypisałyśmy ankiety, posłuchałyśmy inf o anatomii ciała, o rodzajach bólu w ciąży. Potem pokazano nam 4 rodzaje ćwiczeń, z czego ja z problemem ze spojeniem mogę robić tylko jedno i nawet nie jest ono na mój problem tylko na ból krzyża Na koniec dostałyśmy pasy ciążowe, coś na bazie opaski uciskowej z bandaża i tyle... Nie podeszli indywidualnie do każdego, pojechałam tam na pogaduchy i w zasadzie nic nowego się nie dowiedziałam. Dla mnie takie spotkanie dobre jest dla pierworódek. Następne spotkanie 27 czerwca. Myślę, że już nie pojadę, bo nic ciekawego tam nie ma i nie pomogą mi na mój problem tak naprawdę, a poza tym kilka dni po tym terminie już rodzę, więc nie widzę sensu jechania na kolejną sesję, tyle już wytrzymam do cesarki. -
Plumb a nie ma możliwości na jakieś indywidualne spotkanie się umówić?
Rzeczywiście to jakieś bez sensu do fizjoterapeutki grupowo iść, no chyba że wszystkie miałybyście ten sam problem
Ja już po wizycie, mała waży 2100, przybrała pół kilo w ciągu dwóch tygodni, przewidywany termin porodu 15 lipca i powiedział gin, że widząc jak rośnie jest to bardzo prawdopodobny termin ( bardziej niż z OM)
Cała reszta w normie, mała zdrowa. Niestety jest uparta nie dała sobie zrobić zdjęcia bo ciągle ręce na buzi trzymała mimo że pukał ją i stukał aż mnie brzuch bolałKarola:), misia_k1, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Bardzo się cieszę, choć nie spodziewałam się takiego przyrostu wagi:) ale może to oznacza że mała wcześniej wypcha się do wyjścia. ( w ciąży donoszonej oczywiście) 1 lipca mogę już rodzić i wolałabym tak bo od kilku dni tak mi kręgosłup daje we znaki że nie dość że nie śpię to jeszcze ledwo co chodzę
-
nick nieaktualnyPaula, no niestety robią tutaj grupowe spotkania. Każda miała inny problem, więc nie pomogły nam za bardzo. Tyle wytrzymam do końcówki
Klaudia - trzymaj się dzielnie, jutro zaciskam cały dzień kciuki !!! Tylko napisz chociaż jedno zdanie, jak już będziesz po wszystkim, bo będziemy tu siedzieć jak na szpilkach. Powodzenia i cieszcie się jutro z mężem z maleństwa !!!
Jak się czujecie dziewczyny? -
Klaudia powodzenia- będzie dobrze Jesteś pierwsza z naszej listy , zaczyna się dziewczyny Ja już nie mogę się doczekać maleństwa.
Ja dzisiaj jestem strasznie senna, nic w domu nie zrobione Od tygodnia strasznie puchły mi nogi i stopy , wyglądały bardzo nienaturalnie -położna prowadząca SR jak mnie zobaczyła to stwierdziła że nie jest to normalne.Wizyta dopiero 12 czerwca więc zaproponowała mi badania w szpitalu. Dyżur ma w niedzielę i miałam się zgłosić, możliwe że zostawili by mnie na parę dni ale dzisiaj jest ok. Zobaczymy do niedzieli jeszcze mam czas....
-
Dziewczyny Z calego serca dziekuje Wam za wsparcie i za to, ze moglam na Was liczyc przez to moja 9 miesieczna droge do szczescia Naprawde dalyscie mi duzo wsparcia!
Siedze juz jak na szpilkach. Odezwe sie jak tylko wroce na sale pooperacyjna i bd w stanie cokolwiek napisacmisia_k1, aneczkaaa1985, Ruda27, kada24, Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny