JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiem, ze nie mozecie sie doczekac porodu i zobaczenia maluszka ale uwierzcie mi ODPOCZYWAJCIE poki mozecie Igor ma dopiero 2 tyg a ja marze o przespanej nocy a jak narazie to tylko moge o niej pomarzyc Ciagle na pelnych obrotach ale za to juz mam 7 kg mniej Zeby te rozstepy jeszcze chcialy tak pieknie poznikac
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Klaudia a jak z rozm ciuszków dla Twojego Igorka tzn w jakich teraz chodzi?56 cz 62??
Mam nadzieje ze dobije do tych 2900:)
Plumb ja narazie leze tyle ile moge-chociaz wiadomo jak to w domu jest...jak tylko wstaje to od razu twardy brzuch...nieraz w trakcie nocy tez tak mamy,ale nie mam zadnych bolesnych skurczy miesiaczkowych...hm gin mowil,ze na pewno bede wiedziec kiedy sa te prawdziwe bole i jesli beda co 20 min regularnie sie pojawiac, to polozna kazala mi jechac do szpitala bo mam 80 km od domu;)
Ja mam wizyte 26 czerwca i wtedy pewnie odstawie leki ale to juz bedzie 38 tydz...no ale sama nie bede podejmowac decyzji o odst luteiny czy dupka.
Kochana do 62 to chyba jeszcze dlugo nie dobijemy. On urodzil sie 51 cm i nawet te w rozmiarze 56 byly na niego za duze. Dawid specjalnie lecial i kupowal kilka ciuszkow w rozmiarze 52 zebysmy mieli co mu na wyjscie poubierac bo w domu chodzil w zaduzych popodwijanych rekawach. Dzis po 2 tyg ciuszki w rozmiarze 52 sa za male i wskoczylismy w 56. Jednak powiem Wam, ze rozmiar rozmiarowi nie jest rowny. Ciuszki ze sklepu PEPCO wychodza duzo mniejsze niz kupione takie na bazarku. Dziwna rozmiarowka tez jest w tesco z tego F&F (czy jakos tak to sie nazywa ta firma). Tez wychodza wieksze i sa dziwnie szyte bo na dlugosc sa krotkie ale bardzo szerokie. Body na igora w rozmiarze 56 ledwo dopinaja sie w kroku na pampersie a w brzuszku mu sa strasznie szerokie...
-
Czesc Klaudia,
he kazdy tak mówi aby odpoczywac, ja w sumie juz 4 tydzien odpoczywam lezac...ale wydaje mi sie,ze i tak po narodzinach ten moj odpoczynek sprzed ciazy nic nie pomoze:)
Co do ciuszków super, ze mi napisałas. Ja właśnie zamówiłam kilka kompletów 56...bo na 62 to na bank za duze...ale zgadzzam sie rozmiar rozmiarowi nei równy, a z pepco tez mam kompleciki ale oni rozm maja od 62,nie udało mi się znależć mniejszych.
Mam kilka bodziaków nawet na 2kg dziecko-bo w sumie swoich nowych ciuszków mam ok 20=a cała reszte do 9 m mam od przyjaciólki. Ona miala Filipa 2700 i tez chodził w tych malenkich rozmiarach.
7kg no SUPERRRRR:)
-
misia_k1 wrote:Czesc Klaudia,
he kazdy tak mówi aby odpoczywac, ja w sumie juz 4 tydzien odpoczywam lezac...ale wydaje mi sie,ze i tak po narodzinach ten moj odpoczynek sprzed ciazy nic nie pomoze:)
Co do ciuszków super, ze mi napisałas. Ja właśnie zamówiłam kilka kompletów 56...bo na 62 to na bank za duze...ale zgadzzam sie rozmiar rozmiarowi nei równy, a z pepco tez mam kompleciki ale oni rozm maja od 62,nie udało mi się znależć mniejszych.
Mam kilka bodziaków nawet na 2kg dziecko-bo w sumie swoich nowych ciuszków mam ok 20=a cała reszte do 9 m mam od przyjaciólki. Ona miala Filipa 2700 i tez chodził w tych malenkich rozmiarach.
7kg no SUPERRRRR:)[/QUOT
No powiem Ci, ze nie ma co kupowac za wiele malenkich ciuszkow bo nawet nie bd wiedziala a maluszek z tego wyrosnie. Ja chcialam wczoraj Igorowi ubrac bluze, w ktorej wracal ze szpitala do domu i bylam bardzo zdziwiona kiedy to okazalo sie, ze moge ja odlozyc na kupke z zamalymi ubrankami bo rekawy juz mu sa duzo przykrotkawe. Wygladaly jak 3/4 a nie jak dlugie Pepco co jakis czas wypuszcza serie "ubranka dla wczesniakow" przynajmniej tak jest u mnie w Katowicach i wtedy sa naprawde malusie. A tak to od 62. Ale ja juz Igorowi body ubieram te z pepco na 62 bo na dlugosc sa akurat, jeszcze jak maly ma pampersa tylko rekawki musze podwinac. On jest karmiony mlekiem modyfikowanym wiec podobno te dzieci tez szybciej rosna i przybieraja na wadze. On urodzil sie 3010g, do wypisu mial 2790g a jak poszlam z nim na pierwsza wizyte w zeszlym tyg to mial rowne 3kg. To Julka na piersi mi tyle nie przybrala. -
Mi sie tez wydawalo, ze od tego odpoczywania w ciazy i spania to wnet odlezyn dostane a teraz chcialabym sobie moc tak pospac Najgorsza byla pierwsza noc bo polozne w szpitalu powiedzialy, ze taki noworodek powinien wypic 20-30ml na jedno karmieniec wiec tyle tez mu robilismy a on cala noc sie darl i szukal smoczka. Co sie okazalo, ze byl glodny bo wypija nam teraz nawet po 120ml wiec co to dla niego bylo 30...
misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHalo dziewczyny co u Was,jak samopoczucie? Cisza tutaj zapanowała.
U mnie na razie spokój, mam od kilku dni skurcze już bardziej bolesne,ale są nieregularne,więc wiem że to tylko te przepowiadajace.
Już niebawem Margotka ma swój wielki dzień,będę trzymać kciuki.
A potem która następna? Podajcie dla przypomnienia daty.
Margotka kojarzę że 25 czerwca.
Ja 12 lipca.
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie dzis zdalam sobie sprawe jak dopiero ten watek zostal zalozony i kazda z nas chwalila sie i cieszyla swoimi dwoma kreseczkami na tescie A tu juz kazda z nas na finiszu. Moj Igor ma juz dzis 3 tygodnie a pamietam jakby to bylo wczoraj jak trzeslam sie ze strachu jak jechalam do szpitala
misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej Kochane :* ja po ostatniej wizycie u gina juz jestem Mala tak jak mowil 4kilo w srode 25tego mam sie stawic na oddzial przyjma mnie na patologie i dopiero zaplanuja na kiedy cięcie wiec moze byc i tak ze dopiero w piatek mnie potną bede miala tel ze soba i neta wiec dam znac co i jak ale powiem Wam ze im blizej tym bardziej za przeproszeniem posrana ze strachu jestem w dodatku przyplatala mi sie infekcja drog oddechowych i jak na zlosc nic nie pomaga ani antybiotykl ani tabletki ani syrop!! a musze sie tego kaszlu pozbyc bo inaczej po cesarce nie bedzie ciekawie dzis przetestuje syrop z cebuli Kochane to robimy jakas liste? wypada na to ze bd pierwsza ? pozdrawiam i caluje piszcie jak u Was a i dowiedzialam sie ze cewnikuja przed znieczuleniem co mnie zaskoczylo bardzo bo przy pierwszej cesarce dopiero po no ale musze to przezyc:)
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Spojenie łonowe też mnie boli od kilku tygodni, czuję jakby wszystko poszło w dół, ale brzuch się nie opuścił, bo czuję nóżki u góry no i z resztą widać że brzuch jest wysoko.
Margotka a cc ze względu na wielkość dziecka, czy inne powody?
Lista z rodzącymi w lipcu jest założona w Lipcówkach i tam widniejemy, a jeżeli kogoś nie ma, to najlepiej wejść i poprosic o dopisanie