JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to dlaczego witaminy które ja zażywam są cytuje " dla kobiet starających się i w I trymestrze ciąży"
Z reguły to jest tak, że jakby mogły zaszkodzić to by nie były dopuszczone do obrotu, szczególnie że na kobiety w ciąży się chucha i dmucha, a jak nie ma badań to wszędzie pisze by się z lekarzem kontaktować, no to ja już zgłupiałam -
Paua 29 ja też biore witaminy dla kobiet w ciąży femibion I. Gin kazał odstawić kwas foliowy i łykać kompleks witamin. Zreszta jakby nie patrzec to w tych witaminach tez jest kwas foliowy i jod. Gin podkreslal ze jod jest rowniez waznym pierwiastkiem w ciazy zaraz po kwasie foliowym, a poza tym tak jak mowisz jakby ten lek powodowal poronienia to nie dopuscili by go nawet do obrotu.
Mnie sie wydaje ze nie na darmo jest podzial tych witamin na I,II i III trymestrWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 20:21
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
No właśnie tak mi się wydawało, uspokoiłaś mnie trochę Mindusia, może to chodzi ogólnie o inne witaminy, bo gdzieś wyczytałam, że np. witamina A jest w ciąży niewskazana bo może jakieś wadu u płodu powodować, ale sprawdziłam i femibion nie ma w składzie wit A, w sumie jego skład jest nawet dość okrojony jeśli chodzi o witaminy
A czy magnez można spokojnie brać? -
Paula 29 można przyjmowac mi gin zalecił przyjmować w razie bóli w podbrzuszu i skurczy bo czasami w ciąży łapią skurcze zwłaszcza w łydkach i na ból głowy bo ja się boje brać jakikolwiek tabletek przeciwbólowych. Raz jak mnie bolało podbrzusze to wziełam magnez i przeszło jak ręką odjął.
Chyba ze w tych witaminach prenatalnych jest magnez jeśli jest to nie ma sensu brać drugi raz aby nie przedawkować.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mindusia wrote:Paula 29 można przyjmowac mi gin zalecił przyjmować w razie bóli w podbrzuszu i skurczy bo czasami w ciąży łapią skurcze zwłaszcza w łydkach i na ból głowy bo ja się boje brać jakikolwiek tabletek przeciwbólowych. Raz jak mnie bolało podbrzusze to wziełam magnez i przeszło jak ręką odjął.
Chyba ze w tych witaminach prenatalnych jest magnez jeśli jest to nie ma sensu brać drugi raz aby nie przedawkować.
Ja biorę magnezin, tam jest duża dawka bo 500mg, brałam taką wcześniej więc nie chciałam z niej rezygnować teraz, żeby czegoś nie zaburzyć, ja się ogólnie bardzo stresuje na co dzień więc u mnie jest przydatna -
nick nieaktualny
-
Hej
Jak tam mamuśki listopadowe co słychać? Ja byłam dzisiaj rano w kościele i dopiero nie dawno wróciłam z małżem. Zimno takie i nieprzyjemna pogoda za oknem. Pewnie dzisiaj cały dzień w domku przesiedze.
ciążomania gratulacje -
Hej kochane:) Ja dopiero teraz zwleklam sie z lozka:P Wczoraj pojechalismy do sklepu a wieczorem na karaoke ze znajomymi i wrocilismy dopiero o 3 do domu. Imprezka fajna Najpierw spiewy potem tance. Ale ja oczywiscie siedzialam i patrzalam zamiast sie bawic bo przyznam, ze balam sie wyjsc na parkiet do tej nawalonej holoty zeby czasem ktos na mnie nie wpadl itp. ale ogolnie bylo super Powiem Wam, ze dziwnie tak troche jak wszyscy przy alkoholu a ja przy soczkach:P No ale czego sie nie robi dla dzidziusia:)
Gratuluje nowej kolezance -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Jak Wam mija dzionek? Ja dzisiaj czuję się świetnie,przypływ energii,aż mnie nosi !!!
Wczoraj było świetnie na tych światełkach,atrakcji wiele.Ale jak już wróciliśmy,to padłam na ryjek
Maximka - mnie też bolą mocno od kilku dni piersi.Nawet w nocy mam przerwę w spaniu,bo rwą strasznie.W ciągu dnia inaczej,jak mam stanik. No i zrobiły się ciężkie -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
A ja właśnie wróciłam z zakupów raz jeszcze, udało mi się kupić kozaki, w końcu mi się jakieś spodobały i to jeszcze z 20% rabatem, zakupy jednak potrafią poprawić humor.
A co do piersi mnie bolą cały czas, musiałam zmienić staniki na miękkie ale szczególnie bolą mnie na wieczór -
ecencia wrote:Cześć, u mnie bez zmian, nadal plamienia. Dziś wypoczywam a wczoraj byłam odwiedzić moją siostrę w szpitalu po porodzie. Ma śliczną córeczkę.
Ecencia a może spróbuj zrobić jeszcze jedną betę, jak zobaczysz, że nadal przyrasta to znaczy, że wszystko ok -
Ale ta nd leniwie mija. Nic się nie chce. U nas samopoczucie nie najgorsze bywało lepiej ale też tragedii nie ma. Co do piersi to mnie raz bolą a raz nie. U mnie wszystko zależy od dnia.
ecencia wypoczywaj teraz dużo, masz już ustaloną wizyte u lekarza?
Gratulacje dla siostry