X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,że ja wczoraj to mięso odpiekłam,a teraz tylko zrobię sałatkę jarzynową.Dam radę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadają śnieżyce w przyszłym tyg.Dostałam ze szkoły od dzieci ostrzeżenie,że mamy słuchać w przyszłym tyg lokalnej stacji radiowej rankami,bo mogą być szkoły pozamykane.
    Cyrk na kółkach,mówię Wam - spadnie trochę śniegu i Anglia sparaliżowana :D Nawet nie trzeba do pracy jechać,masz usprawiedliwienie,bo śnieg spadł.No ale co się dziwić,śnieg leży i nikt z tym nic nie robi.Odśnieżają ulice,a chodniki masakra,tutaj nie ma obowiązku odśnieżania ich także giry można sobie połamać lub piękną artystyczną glebę zaliczyć ;P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie posprzatałam salon u siebie na mieszkaniu w swoim żółwim tempie a byłam zmęczona jak cholera. Pościel się świeżą przebrało masakra ten intensywny zapach proszku do prania płynu. Może i zapach ładny ale nie dla mnie. Kiedys mogłabym wąchać taką świeżą pościel a teraz wręcz przeciwnie.
    Dzisiaj na obiad nie wiem co będzie nie mam planów sprecyzowanych.
    Plumb w Nimeczech też zaczyna się pomału szaleństwo świąteczne. Ja to nie moge się doczekać tych Weinachtsmarkt kramów świątecznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 13:32

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj obiadku nie gotuje bo u rodziców jestem, także dzisiaj święty spokój.
    Jadę do galerii za butami się rozglądnąć, zobaczymy czy coś ciekawego jest, bo muszę w kozaki się zaopatrzyć, zwłaszcza, że ciągle mi zimno w nogi

mindusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    U nas zapowiadają śnieżyce w przyszłym tyg.Dostałam ze szkoły od dzieci ostrzeżenie,że mamy słuchać w przyszłym tyg lokalnej stacji radiowej rankami,bo mogą być szkoły pozamykane.
    Cyrk na kółkach,mówię Wam - spadnie trochę śniegu i Anglia sparaliżowana :D Nawet nie trzeba do pracy jechać,masz usprawiedliwienie,bo śnieg spadł.No ale co się dziwić,śnieg leży i nikt z tym nic nie robi.Odśnieżają ulice,a chodniki masakra,tutaj nie ma obowiązku odśnieżania ich także giry można sobie połamać lub piękną artystyczną glebę zaliczyć ;P

Hee wiem cos o tym:P Bylam w Angli z rodzicami jakies kilka lat temu i akurat tak sie stalo, ze spadl snieg. Bylo go niewiele ledno ulice pokryte a juz paraliz w miescie. Szkoly pozamykane. Dzieci to tak szalaly na dworze bo troche sniegu spadlo. Kleska narodowa :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 29 udanych zakupów życzę. Ja chyba dzisiaj cały dzień w domu będe siedzieć ewentualnie potem na jakiś spacer się przejde

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to znow rozpiera energia dzis ale oczywiscie pomyslow na dzisiejszy dzien brak...;/

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już przeszło z mdłościami i zabrałam się szybko za obranie ziemniaczków i marchewki.Teraz się gotują w garze,jajka też.Potem tylko poszatkować,do tego ogórki korniszone,kiełbaska - taka szynka w bloku (w kostkę),majonez,przyprawy i sałatki pełna micha :D Mam nadzieję,że ją dokończę bez przygód.
    Ja wczoraj sprzątałam mieszkanie i też żółwim tempem.Potem krzyż dokuczał.Trzeba wejść na mniejsze obroty ;)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tak wysprzatalam dokladnie cale mieszkanie, ze teraz tylko podlogi i szmatka kurze przetrzec i jest czysto:) Dawid od 11 siedzi i grzebie przy aucie a jak juz nie wiem co mam ze soba zrobic...;/ Nudy :(

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na Męża,dzieci bawią się w pokojach u siebie.I też nie ma do kogo buzi otworzyć :P Żeby tak pogadać,no wiecie a jakiś temat. Dzieci okupowały mnie dzisiaj od rana,w końcu stwierdziły,że teraz już idą się bawić do siebie.No i siedzę sama w salonie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 14:26

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dokladnie tak samo. Nawet nie ma do kogo buzi otworzyc ;/

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos caly ten dzien nie zapowiada sie atrakcyjnie. Chcialabym cos porobic tworczego ale sama nie wiem co...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podpowiem,bo sama nie wiem. Czekam na wieczór co pójdziemy na te światełka,co trochę atrakcji będzie.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach niestety nic nie kupiłam ciekawego, brak weny, brzuch mnie trochę pobolewa, odliczam dni do wizyty

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak to jest z witaminami u was, ja w trakcie starań i teraz jem femibion, ale wyczytałam dziś na wątku I trymestru, że witaminy są niewskazane i mogą powodować poronienia. Nie chce mi się w to wierzyć, ale u lekarza jeszcze nie byłam więc może Wy macie jakąś wiedzę na ten temat?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny jak to jest z witaminami u was, ja w trakcie starań i teraz jem femibion, ale wyczytałam dziś na wątku I trymestru, że witaminy są niewskazane i mogą powodować poronienia. Nie chce mi się w to wierzyć, ale u lekarza jeszcze nie byłam więc może Wy macie jakąś wiedzę na ten temat?
    Ja nie pytałam lekarza dlaczego nie powinno się brać witamin prenatalnych, ale gin wyraźnie zaznaczył, że w pierwszym trymestrze powinno się zarzywać tylko kwas foliowy.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ja nie pytałam lekarza dlaczego nie powinno się brać witamin prenatalnych, ale gin wyraźnie zaznaczył, że w pierwszym trymestrze powinno się zarzywać tylko kwas foliowy.

Mi powiedzial dokladnie to samo, ze przez caly I trymestr mam brac kwas foliowy a z poczatkiem II jakiekolwiek witaminy dla kobiet w ciazy :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja już po zakupach niestety nic nie kupiłam ciekawego, brak weny, brzuch mnie trochę pobolewa, odliczam dni do wizyty

Kochana ja mam tak samo ,,, mam nadzieję że we wtorek moja pani doktor znajdzie dla mnie chwilkę :)
    brzuch też mnie pobolewa ale taki tepy, słaby , to ponoć norma ... wszystko sie zmienia ...

dzień mija leniwie, przed chwilą prawie zasnęłam :P mąż gra na ps3 :P
    błoooogo mija czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Ja tez łykam folik :D

w sumie biorę go już od prawie 2 lat (od początku starań) więc już się do niego przyzwyczaiłam ... :P

• ciążomania Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam dziewczyny. Ja też po dzisiejszych dwóch pozytywnych testach mogę dołączyć:))))))

maximka84, Plumb80, slonce89 lubią tę wiadomość

7u22tv73atjkfp18.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ