JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klaudiaa wrote:Kochane milo mi sie z Wami gada ale uciekam do lozka bo Dawid sam od siebie zaproponowal mi masaz a to zadkosc w jego wydaniu wiec nie odmowie:p Odezwe sie jutro:P Zycze wszystkim kolorowych snow. Dobranoc:)
niestety mojemu do głowy takie pomysły nie wpadają a szkoda ...
pa dobrej nocy -
Witajcie!!! Ja tu pierwszy raz... Też miałam nadzieję, że będę się w listopadzie cieszyć dzidzią... ale niestety dziś pojawiło się plamienie czuję rozczarowanie, żal.
Dodam, że miałam/mam problemy z prolaktyną, zbyt duża, poziom tsh zbyt duży no i obecnie biorę luteinę pod język ... Dużo tego... Ale ostatnie wyniki były w normie.
Doradźcie coś.... -
nick nieaktualny
-
Cześć! Mało się odzywałam bo strasznie byłam z nerwicowana od kiedy pojawił się u mnie plamienia. Dziś byłam u gina, pęcherzyk 4mm a na plamienie nie ma lekarstwa trzeba czekać i kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie. Była któraś z was na USG w piątym tygodniu i miała też taki malutki pęcherzyk?
-
nick nieaktualnyecencia wrote:Cześć! Mało się odzywałam bo strasznie byłam z nerwicowana od kiedy pojawił się u mnie plamienia. Dziś byłam u gina, pęcherzyk 4mm a na plamienie nie ma lekarstwa trzeba czekać i kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie. Była któraś z was na USG w piątym tygodniu i miała też taki malutki pęcherzyk?
-
ecencia wrote:Cześć! Mało się odzywałam bo strasznie byłam z nerwicowana od kiedy pojawił się u mnie plamienia. Dziś byłam u gina, pęcherzyk 4mm a na plamienie nie ma lekarstwa trzeba czekać i kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie. Była któraś z was na USG w piątym tygodniu i miała też taki malutki pęcherzyk?
ja miałam usg. około 5 tygodnia (4dni spóżnienia @) i miałam też około 4mm pęcherzyk - a gin mówił ,ze to ok z tym ,że ja mam póżne owulacje , i nie mam plamień.
Na pewno wszystko jest ok nie ma się co stresować !Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Rano wchodze i oczom nie wierze a tu nowy watek hehe witajcie po tej stronie hehe
Trzymam za was kciuki i za kazda z was a osobna bo w zeszlym roku w listopadzie zaszlam a teraz jestem mama ponad 3miesiecznego Kacusia tym samym wspolczuje wam poczatkow w zime i konca w lato hehe.urodzilam 9sierpnia i pogoda byla kosmiczna a z moimi +16kg bylo smiesznie hehe trzymam kciuki bo mam sentyment do listopada hahaPaula_29, Plumb80, maximka84, Margotka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Rano wchodze i oczom nie wierze a tu nowy watek hehe witajcie po tej stronie hehe
Trzymam za was kciuki i za kazda z was a osobna bo w zeszlym roku w listopadzie zaszlam a teraz jestem mama ponad 3miesiecznego Kacusia tym samym wspolczuje wam poczatkow w zime i konca w lato hehe.urodzilam 9sierpnia i pogoda byla kosmiczna a z moimi +16kg bylo smiesznie hehe trzymam kciuki bo mam sentyment do listopada haha
P.S.Śliczny synekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 22:26
pasia27, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Justynka wrote:Witajcie!!! Ja tu pierwszy raz... Też miałam nadzieję, że będę się w listopadzie cieszyć dzidzią... ale niestety dziś pojawiło się plamienie czuję rozczarowanie, żal.
Dodam, że miałam/mam problemy z prolaktyną, zbyt duża, poziom tsh zbyt duży no i obecnie biorę luteinę pod język ... Dużo tego... Ale ostatnie wyniki były w normie.
Doradźcie coś....
Justynka na prolaktynę to najlepszy bromergon, jak prolaktynę zbijesz to progesteron wzrośnie,a co do TSH , dla kobiety starającej się zajść w ciąże powinien być około 1, ale chyba chodzisz do endokrynologa? -
ecencia wrote:Cześć! Mało się odzywałam bo strasznie byłam z nerwicowana od kiedy pojawił się u mnie plamienia. Dziś byłam u gina, pęcherzyk 4mm a na plamienie nie ma lekarstwa trzeba czekać i kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć czy pęcherzyk rośnie. Była któraś z was na USG w piątym tygodniu i miała też taki malutki pęcherzyk?
-
nick nieaktualny
-
Paula, biorę luteinę od 16dc, od poniedziałku mam zwiększona dawkę do 2x2 tabletki ale plamienie nie znika. Lekarz twierdzi, że mój pęcherzyk jest ok wiec może faktycznie nie jest źle. Plamienia miałam zaraz po owulacji potem znikły i w poniedziałek wróciły. To mój wykres: https://ovufriend.pl/graph/7f054d3a5dfb712b08f22af7bc919d5d
-
ecencia wrote:Paula, biorę luteinę od 16dc, od poniedziałku mam zwiększona dawkę do 2x2 tabletki ale plamienie nie znika. Lekarz twierdzi, że mój pęcherzyk jest ok wiec może faktycznie nie jest źle. Plamienia miałam zaraz po owulacji potem znikły i w poniedziałek wróciły. To mój wykres: https://ovufriend.pl/graph/7f054d3a5dfb712b08f22af7bc919d5d
No to rzeczywiście ciężko coś poradzić, dawkę masz zwiększoną więc niby ok, a może po prostu taka "Twoja uroda" że te plamienia masz i nie są one niczym złym. Niektóre kobiety mają plamienia w terminie miesiączki do 3, 4 m-ca ciąży i rodzą zdrowe dzieci, może to nic groźnego, w każdym razie trzymam kciuki by ustąpiło