JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie nie ciągnie tak do jedzenia,jem na razie normalnie jak przed ciążą.Chodzi mi o ilość jedzenia.
Natomiast mam zachcianki różne i teraz wolę ostro-kwaśne potrawy.
A piersi bolą mnie już nawet w ciągu dnia.Mam takie godzinki,że boli mocniej.mindusia lubi tę wiadomość
-
Ja mam takie dni, że muszę w siebie wmuszać jedzenie, w ogóle nie jestem głodna,a kilka mi się takich zdarzyło,że myślałam ,że jak nie zjem to oszaleje, na szczęście na razie nie dużo, choć zauważam, że wieczorami mam większy apetyt
mindusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWieczorem ogólnie warto zjeść,nawet jak się nie czuje głodu.Bo potem idziemy spać i mija kilka godzin do następnego posiłku rano.A jak brzusio od kolacji pełne jeszcze rano,to nie ssie na żołądku i lepiej się funkcjonuje od rana
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj to widze że jestem jakimś wyjątkiem pod tym kątem. Ja mam nie raz apetyt za dwóch. Nie raz tak mam że coś zjem a za 2h jestem taka głodna w brzuchu burczy że musze znowu coś zjeść bo kiszki marsza grają. Coś czuje że będzie chłopak bo apetyt mam taki że mogłabym czasami jeść za dwóch albo nawet 3
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Justynka na prolaktynę to najlepszy bromergon, jak prolaktynę zbijesz to progesteron wzrośnie,a co do TSH , dla kobiety starającej się zajść w ciąże powinien być około 1, ale chyba chodzisz do endokrynologa?
Tak, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa. Ostatnio wyniki miałam w normie. Może za bardzo się nakręcam bo bardzo ale to bardzo chciałabym zajść... ((
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEchhh ... nio z tym jedzeniem różnie jest ... na kolację ale się nawymyslałam, najpierw zdrowa kanapka - nieee , potem maiłam ochotę na serek wiejski z rzodkiewką - przeszło, no to w końcu jajecznica . . .
Jak już ją mąz zrobił - przeszła mi ochota, ale nie chciałam mu robić przykrości i zjadłam nio żeby też nie iść spać na głodny żołądek
I znów poniedziałek jutro, do pracy ... nie chce mi się Ale jutro zadzwonię się umówic na wtorek do lekarza
Miłego wieczorku MamuśkiPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaximka - Najgorsze jest to uczucie,że niby chcę zjeść ale nie wiem co Masakra.Też tak czasem mam
Mindusia - żeby Ci przykro nie było - właśnie pożarłam jak dzika 2 wielkie jabłka,jedno po drugim I chyba jeszcze jakaś kanapka wleciWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 20:32
maximka84 lubi tę wiadomość
-
Justynka wrote:Tak, jestem pod stałą kontrolą endokrynologa. Ostatnio wyniki miałam w normie. Może za bardzo się nakręcam bo bardzo ale to bardzo chciałabym zajść... ((
Justynka ale wyniki w normie to jeszcze nie znaczy że ok, bo norma TSH jest do 4 a to już za dużo, a niektórzy lekarze to bagatelizują
Idź sobie na monitoring by zobaczyć czy wszystko prawidłowo, czy pęcherzyki dojrzewają, pękają czy endometrium ok -
Paula_29 wrote:A ja niestety mam ochotę na kaloryczne rzeczy jeśli już i trochę się obawiam o moją wagę
Noo to dokladnie tak jak ja:P Smieje sie, ze za niedlugo jak gdzies bd szla to najpierw bedzie widac brzuch, cyki potem dlugo dlugo nic i wkoncu moja twarzPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się
Małż dzisiaj pierwszy dzień w nowej pracy czekam tylko jak wroci i zda szczegolowa relacje. Dziewczyny a wy spokojne przesypiacie w ciaży noc?
U mnie jakieś uderzenia goraca muszę sie odkrywać piersi bolą a dzisiaj w nocy to momentami czułam sie jakby mnie kto dzgał w brzuch. Już sie bałam czy wszystko w porzadku, patrze sie na zegarek a dopiero 2.30 była w nocy.
Ostatnimi czasy coś w ogóle się nie wysypiam -
nick nieaktualnyMindusia - ja jeszcze nie mogę w tej sprawie za dużo powiedzieć bo u mnie dopiero 5tc ... ale uderzenia gorąca też mam, narazie spię dobrze ...
Wczoraj poszłam spać o 21!!! szok i zasnęłąm , a obudziłam się po 7 ...
Ale myślę że to normalne
Tak że tylko bez stresu :*