JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W sumie problemami to raczej nie można było nazwać, bo staraliśmy się 4 miesiące, tyle, że mój mąż jakiś rewelacyjnych wyników nie miał a mi też zdarzały się wchłaniające pęcherzyki więc obawiałam się, że może to potrwać dłużej,
ale moje obawy wynikają raczej z tego że ja panikara jestem, miałam trochę różnych przejść więc jak już się coś udaje to się obawiam czy to na pewno prawda i czy się coś nie zdarzy, no ale ja też liczę na pomoc z góry -
nick nieaktualny
-
Plumb, Paula 29 widze ze u was tez sie zaczynaja napady wilczegi glodu i ssanie w zoladku skad ja to znam. Ja dzisiaj kupilam sobie spodnie ciazowe w
H&M do tego oliwke do pielegnacji ciała dla kobiet w ciąży z serii babylove widzialam jeszcze zel pod prysznic dla kobiet w ciazy i pewnie bym kupila sobie tylko kasy braklo. Poł dnia spędziałam dzisiaj na mieście. Wazne ze spodnie juz zakupionePlumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo zaczyna się ssanie i podjadanie.Ale co się dziwić Paula - dzidzia może jeszcze tyle nie potrzebuje,ale zmiany zachodzące w naszym ciele teraz wymagają dostarczania energii,przez pokarmy zasilamy swoją gospodarkę Także wcinajmy,co będziemy silne w ciąży
No ja też mam już spodnie ciążowe,bluzeczki i oliwkę,w sumie ten Bio Oil.Jeszcze muszę stanik dobrać
Ok zmykam na razie na kolację.Będę później laseczkiPaula_29 lubi tę wiadomość
-
ja mam straszne zachcinki teraz na deserki mleczne typu monte, Dzisiaj kupiłąm sobie 4pak i juz 2 zjadlam moglabym takie rzeczy jesc bez konca, jogurty tak samo. Dzisiaj wysłałam męża po rogaliki z czekoladą bo tez miałach ochote.
Plumb, Paula przyzwyczajajcie sie. Teraz tak bedziecie miec czesciej, Ja to nie raz jak zjadlam jakis posilek to za 2h potrafilam znwowu zglodniecPlumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Ja na razie w spodnie ciążowe nie inwestuje, zakupiłam nowe leginsy i takie ładniejsze spodnie dresowe, że nie tylko po domu można w nich chodzić. Do tego mam jedne ciążowe od siostry ale pożyczyłam koleżance wiec puki nie są konieczne to obejdę się bez. Liczę, że w grudniu będą w H&M przeceny i kupie jeszcze jakieś ciążówki w dobrej cenie.
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
mindusia wrote:ja mam straszne zachcinki teraz na deserki mleczne typu monte, Dzisiaj kupiłąm sobie 4pak i juz 2 zjadlam moglabym takie rzeczy jesc bez konca, jogurty tak samo. Dzisiaj wysłałam męża po rogaliki z czekoladą bo tez miałach ochote.
Plumb, Paula przyzwyczajajcie sie. Teraz tak bedziecie miec czesciej, Ja to nie raz jak zjadlam jakis posilek to za 2h potrafilam znwowu zglodniec
Mindusia ja mam dokładnie tak samo, monte, mleko czekoladowe danona mogłabym jeść codziennie:)mindusia lubi tę wiadomość
-
Dziś dziewczyny wracałam ze spotkania z koleżanką, auto postawiłam trochę dalej i musiałam dobry kawałek przejść, szłam dość szybkim krokiem i tak się zmachałam, że myślałam, że mi serce wyskoczy, jakbym 60 lat miała, kondycha zerowa, jakaś masakra....
Nie wiem na co idzie ta moja energia... -
Paula 29 mnie ostatnio wazyli u gina jak bylam na wizycie i wychodzi na to ze od pocztku ciazy przytylam 3 kilo, nie wiem czy to przez jedzenie czy ogolnie przez to ze jestem w ciazy, nie wiem jaka jest dopuszczalna waga w I trymestrze ciazy ja tez sie boje ze w ciazy to pewnie przytyje z 10 albo 15kg a do szczuplych osob nie naleze
-
Paula_29 wrote:Jak przytyjesz 15 to jest ok, to jest normalne, byle nie przytyć 20 albo więcej bo wtedy już gorzej
To ile się powinno przytyć w ciąży zależy przede wszystkim od wagi przed ciążą (tj czy ważyło się normalnie, czy miało niedowagę czy nadwagę). Ja miałam lekką nadwagę i gin mówi, że prawidłowo powinnam przytyć max z max 10 kg, ale jakoś tego nie widzę. -
nick nieaktualnyDzień doberek
Ja znów mam na odwrót - śniadanie wręcz w siebie wmuszam ... potem oczywiscie czuje ssanie w żołądku, ale jakichś tam zachcianek nie mam.
Czasem brzusio wieczorami pobolewa ? Tez odczuwacie jeszcze kłucia w podbrzuszu ?
Miłego dzionka Wam zycze :*
Zbieram sie do pracy powoli ... -
nick nieaktualny
-
No ja miałam niby normalną wagę przed ciąża to znaczy moje BMI było na normalnym poziomie nie miałam nadwagi. Jak na razie póki co apetyt w ciąży mi dopisuje jem owoce, dużo jogurtów, deserki mleczne czasami jak mnie najdzie ochota na słodkie to też zjem. Nie pijam tak teraz jedynie napojów gazowanych typu cola, fanta gdzie przed ciążą piłam nagminnie i kawy też już tak nie pijam. Z jednej strony szkoda że nie wymiotuje bo podobno wtedy się strasznie chudnie a mi sie marzy powrót do wagi sprzed ciąży
-
ecencia wrote:Trzymajcie proszę kciuki za moją jutrzejszą wizytę u gina. Idę na 18,45 ale pewnie będzie godzina opóźnienia i będę znów się denerwowała. Boję się czy znów zobaczę pęcherzyk i czy urósł.
Ecencja to ty już byłaś u lekarza a teraz idziesz raz jeszcze?
Nie lepiej poczekać jak już będzie serduszko?