X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Dzień doberek :)
    Ja znów mam na odwrót - śniadanie wręcz w siebie wmuszam ... potem oczywiscie czuje ssanie w żołądku, ale jakichś tam zachcianek nie mam.
    Czasem brzusio wieczorami pobolewa ? Tez odczuwacie jeszcze kłucia w podbrzuszu ?
    Miłego dzionka Wam zycze :*
    Zbieram sie do pracy powoli ...

Ja w sumie często czuje kłucia, ból taki trochę podobny do miesiączkowego, szczególnie właśnie wieczorem
    Mam nadzieje, że to nic poważnego

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja w sumie często czuje kłucia, ból taki trochę podobny do miesiączkowego, szczególnie właśnie wieczorem
    Mam nadzieje, że to nic poważnego

Naczytałam się na necie o tym, ponoć to normalne, macica się poszerza, a jedna dziewczyna nawet pisała że lekarz jej powiedział na te bóle: jajniki chcą pracować jeszcze a nie mogą :P
    Myślę że dopóki te pobolewania nie są ostre, tylko takie sporadyczne to raczej nic złego :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:) Jak prowadzicie ten kalendarz ciazwy na bellybestfriend to tam w zakladce PRZYROST WAGI pisze jaka mniej wiecej powinna byc nasza waga pod koniec ciazy:P Ale ja sie z nia nie zgadzam!! Ja przed zajsciem wazylam 50-51kg i jak to wpisalam w tym kalendarzu jako wage poczatkowa to mi wyszlo, ze w 9 mc ciazy przed samym porodem powinnam wazyc 67kg :O

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze ten kalendarz sie pomylil. Ja przed ciaza z Julka wazylam 45kg a do porodu szlam z waga 53kg i od porodu do kolejnego zajscia w ciaze udalo mi sie zrzucic tylko jakies 2-3kg wiec bardzo malo. Az sie boje jak rzeczywiscie przytyje dobrze ponad 60kg wtedy juz napewno czeka mnie zmiana calej garderoby :P Wczoraj zostalismy zaproszeni na 70tke dziadkow Dawida w grudniu i tak przegladalam swoje ubrania w czym bym tam mogla pojsc szczerze powiem , ze sie zalamala. Koszule rozchodza mi sie w cyckach i brzuchu. Jak pojem na tych urodzinach to chyba zaczna mi guziki szczelac. Do spodni garniturowych tez sie dopinam ledwo ledwo a za miesiac to nie ma szans zebym w nie weszla... Chyba kupie sobie jakas ladna tunike i leginsy bo co innego mi pozostaje...

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Mam nadzieje, ze ten kalendarz sie pomylil. Ja przed ciaza z Julka wazylam 45kg a do porodu szlam z waga 53kg i od porodu do kolejnego zajscia w ciaze udalo mi sie zrzucic tylko jakies 2-3kg wiec bardzo malo. Az sie boje jak rzeczywiscie przytyje dobrze ponad 60kg wtedy juz napewno czeka mnie zmiana calej garderoby :P Wczoraj zostalismy zaproszeni na 70tke dziadkow Dawida w grudniu i tak przegladalam swoje ubrania w czym bym tam mogla pojsc szczerze powiem , ze sie zalamala. Koszule rozchodza mi sie w cyckach i brzuchu. Jak pojem na tych urodzinach to chyba zaczna mi guziki szczelac. Do spodni garniturowych tez sie dopinam ledwo ledwo a za miesiac to nie ma szans zebym w nie weszla... Chyba kupie sobie jakas ladna tunike i leginsy bo co innego mi pozostaje...
    Klaudia spokojnie nie denerwuj się, po I ciąży zrzuciłaś mało bo mało przytyłaś, ale jak ważysz więcej to łatwiej jest zrzucić kilogramy, po samym porodzie zejdzie Ci 5-7 a kolejne 10 jesteś w stanie zrzucić spokojnie w 3 m-ce. Lekarze mówią ze 13-17 kg to jest norma

Plumb80, Klaudiaa lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam nadzieję,że czujecie się dobrze.Wczoraj byłam tak zmęczona,że o godz.20:00 miałam wrażenie jakby była już 23:00 :/
    Pozdrawiam i ściskam każdą z Was <3 Miłego dnia :)

Paula_29, maximka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Nic mi się nie chce padam a w dodatku nawet podczas lezenia boli mnie dolna partia kręgosłupa:/a wy jak tam kochane?:*

Mnie też boli kręgosłup,mogę leżeć jedynie na boku,bo na plecach nie da rady - rwanie się wtedy nasila w dole pleców.Pozdrawiam Kochana <3

Margotka87 lubi tę wiadomość

• ecencia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ecencja to ty już byłaś u lekarza a teraz idziesz raz jeszcze?
    Nie lepiej poczekać jak już będzie serduszko?
    Miną tydzień od poprzedniej wizyty i mam iść sprawdzić czy wszystko ok przez to, że miałam plamienie.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Miną tydzień od poprzedniej wizyty i mam iść sprawdzić czy wszystko ok przez to, że miałam plamienie.

Wierzę,że będzie wszystko dobrze i życzę tego z całego serca. A jak jest teraz z plamieniami? Ustały?

• ecencia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że można już tak powiedzieć bo jedyne co to mam jeszcze leciutko zabarwiony śluz ale wiadomo, że te resztki po plamieniu muszą się oczyścić i z dnia na dzień jest ten śluz coraz bardziej normalny. Cieszę się bo długo plamiłam (ponad tydzień).

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Klaudia spokojnie nie denerwuj się, po I ciąży zrzuciłaś mało bo mało przytyłaś, ale jak ważysz więcej to łatwiej jest zrzucić kilogramy, po samym porodzie zejdzie Ci 5-7 a kolejne 10 jesteś w stanie zrzucić spokojnie w 3 m-ce. Lekarze mówią ze 13-17 kg to jest norma

No mam nadzieje, ze tak bedzie:P Bo przy moim wzrosci z taka waga to bd lekko smiesznie wygladala :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ecencia trzymam kciuki z wizyte i od razu podziel sie z nami wiadomosciami :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało dopisuję się do Was Kochane. Wczoraj zrobiłam bete :)
    Ogromnie się ciesz :)

Plumb80, Klaudiaa, maximka84, Truskawka85, bella82 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • mindusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia w takim razie trzymam kciuki aby wszystko było w porządku.
    Ale pogoda pochmurna za oknem. Jeszcze czeka mnie dzisiaj podejscie do sklepu zrobienie zakupów i dokonczenie robienia obiadu przed powrotem S. z pracy. Później już tylko odpoczynek

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Gratulacje i witamy :)

amela lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

Gratuluję i zapraszam serdecznie :) Pięknie,przybywa nas tutaj !!!
    Wstaw Kochana suwaczek,co będziemy mogły podglądać swoje tygodnie ciążowe ;)

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, ponieważ już ponad miesiąc temu zapisywałam się na usg do gina i ono akurat wypada dzisiaj ! Powiedzcie mi co może lekarz już zobaczyć ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory u Ciebie to jest tydzien?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Plumb napisala wstaw suwaczek zebysmy tez mogly widziec :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod suwaczkami masz zawsze informacje,na jakim etapie rozwoju jest dzidzia ;)

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ