X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Wiecie co patrze tak na tego mojego tygryska na tym suwaczku (czy co to tam jest) i chcialabym zeby byl juz na etapie tego napisu : babyboom.pl :P :P

Haha :D No tak,to czekanie jest najgorsze.Ale z drugiej strony...ciąża to coś wspaniałego i dlatego trzeba czerpać z tych chwil obecnych jak najwięcej,bo nie zawsze można być w ciąży ;) A potem już po cierpliwym czekaniu przytulimy nasze maleństwa :)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Spokojnie ;) Teraz trzeba dostarczać dzidzi pokarm i energię. A po porodzie trzeba się zabrać za kondycję i zrzucać kg ;) Ja też nie należę do szczupłych.

No ja wlasnie cale zycie bylam szczupla. Powiedzialabym nawet, ze chuda :P Wazylam 45kg i ta waga sie utrzymywala od kad pamietam do momentu az nie zaszlam w pierwsza ciaze. Z Julka przytylam 8kg a zrzucilam jakies 2-3 i teraz przed zajsciem wazylam ok 51kg a juz waze 53kg :P Tylko ja nie mam takiego parcia na jedzenie. Musze w siebie wciskac zeby cokolwiek zjesc. Glodu nie czuje praktycznie wgl... Juz po pierwszej ciazy musialam powyrzucac duzo ubran bo nie umialam sie dopiac a teraz to juz chyba nic mi nie zostanie z dotychczasowych ubran :P Nawet nie kupuje juz zadnych jeansow, bluzek na guziki tylko same wkladane przez glowe i spodnie na gumkach, leginsy :P

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• amela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No u mnie do tej pory bylo tak samo. Jak chodzilam w pierwszej ciazy to na badanie wchodzilam do jednego pomieszczenia a na usg na drugi koniec korytarza. Teraz przeniesli i wszystko jest w jednym pokoju. Ale nie powinno byc problemu jak powiesz w jakiej jestes sytuacji i ze chcialabys zwykle badanie ginekologiczne :) Trzymam kciuki za wizyte :)

dziękuje <3

tak zrobie, też uważam że to za wcześnie na jakiekolwiek usg. Mam nadzieje że jakoś mnie zbada na tej leżance :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia przy twoim wzroście 53 kilo to waga bardzo ok, poza tym pamiętaj, że duży będzie sam brzuch a nie ty, dziecko i łożysko ważą gdzieś 5 albo więcej, więc nie masz się czym martwić
    Ja przed ciążą przytyłam 6 kilo i tez jestem załamana jak ja będę wyglądać bo nie wiem ile przytyje a już mam 6 do przodu no ale po porodzie uda się zrzucić:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sie zarzekalam, ze nie kupie nic dopoki dziecko sie nie urodzi a teraz nie umie przejsc obojetnie obok sklepu z dzieciecymi ubrankami. Najchetniej to juz bym wszystko kupowala :) :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Ja tak sie zarzekalam, ze nie kupie nic dopoki dziecko sie nie urodzi a teraz nie umie przejsc obojetnie obok sklepu z dzieciecymi ubrankami. Najchetniej to juz bym wszystko kupowala :) :P

To dobry znak :) Będzie wszystko ok :D Buziaki !!!

• Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Klaudia przy twoim wzroście 53 kilo to waga bardzo ok, poza tym pamiętaj, że duży będzie sam brzuch a nie ty, dziecko i łożysko ważą gdzieś 5 albo więcej, więc nie masz się czym martwić
    Ja przed ciążą przytyłam 6 kilo i tez jestem załamana jak ja będę wyglądać bo nie wiem ile przytyje a już mam 6 do przodu no ale po porodzie uda się zrzucić:)

Hee wlozysz rolki na nogi wozek w rece i bedziesz zapierdzielala :P Ale nie przejmuj sie, nie Ty jedna :P Ja juz wymyslilam sobie, ze po porodzie zapisze sie na areobik bo samej to pewnie ciezko bedzie mi sie zmotywowac do jakichkolwiek cwiczen :P

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    To dobry znak :) Będzie wszystko ok :D Buziaki !!!

No mam taka nadzieje :) Nawet nie dopuszczam innej mysli do siebie :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie wracam na Zumbę :D

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam taka cicha nadzieje, ze jak maluszek zacznie dreptac to uda mi sie przy nim zrzucic te zbedne kilkgramy :)

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chciała w drugim trymestrze na gimnastykę dla ciężarnych zapisać, albo na basen, ale boję się infekcji:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, bo wybieram się w sobotę na basen ... moge nie ? :P
    Wiem że jacuzzi które uwielbiam czy bicze wodne są zakazane, ale spokojnie popływać chyba można :)
    Kurde, nie czuję się dziś rewelacyjnie, zmęczona, senna a do 17 w pracy,,,no nie dam rady chyba :(

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na basen spokojnie mozecie isc :) Nawet jest jak najbardziej wskazany dla kobiec w ciazy. Wiadomo sauny, solanki i jacuzzi odpada. Ja juz bylam 3 razy na basenie od kad w ciazy jestem :)

maximka84, Paula_29 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaczne podczas ciąży wykonywac jakieś cwiczenia dla kobiet w ciąży żeby tak nie przytyć strasznie w ciąży widziałam na necie jest ich cała masa basen w moim przypadku odpada bo nie umiem pływać, Jeśli chodzi o wage to ja przed ciążą ważyłam ok 65 do 67kg przy moim wzroscie 166cm teraz juz widze że przytyłam

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia również gratuluje, w którym jesteś tygodniu?
    wg OVu to jutro będzie 4 tydzień:)

dziś idę do lekarza po zwolnienie na tydzien i podpytac się o moje bóle podbrzusza, które mnie martwią:(

Dziewczyny to jak z tym suwakiem-jak mogę go wstawić??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do Margotki i Klaudii - dziewczyny ze starego forum się stęskniły i prosiły mnie,żebyście wpadły do nich na forum ;) Buziaki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    wg OVu to jutro będzie 4 tydzień:)

dziś idę do lekarza po zwolnienie na tydzien i podpytac się o moje bóle podbrzusza, które mnie martwią:(

Dziewczyny to jak z tym suwakiem-jak mogę go wstawić??

Kochana,kliknij na mój suwak.Przekieruje Cię na stronkę z suwakami.Musiasz wybrać kolor suwaczka i symbol,jaki będzie odmierzał czas ciąży.Potem wpisz datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki.Na koniec wygeneruj suwaczek - naciśnij.I musisz skopiować ten kod,który się w ramce ukaże.
    Następnie wejdź na swój profil na OVU,w USTAWIENIA,potem SPOŁECZNOŚĆ i na dole będzie okienko białe PODPIS.I tam wklej ten kod i zapisz.Suwaczek będzie już widoczny ;) Mam nadzieję,że pomogłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 - Ty miałaś na początku też takie kłucie, ciągnięcie jajników ? ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Plumb80 - Ty miałaś na początku też takie kłucie, ciągnięcie jajników ? ...

Tak miałam,teraz się wyciszyło.Przeważnie tylko zarwie mnie podbrzusze jak wstaję z krzesła.Ale to normalne.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy sobie radzicie jak macie wilczy apetyt?staracie się jakoś ograniczać? ja nie wiem jak mam to zrobić, bo jak jestem teraz głodna i czegoś nie zjem to zaraz mi się słabo robi, mimo że jem więcej niż zwykle

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ