X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Wiecie co patrze tak na tego mojego tygryska na tym suwaczku (czy co to tam jest) i chcialabym zeby byl juz na etapie tego napisu : babyboom.pl :P :P

Haha :D No tak,to czekanie jest najgorsze.Ale z drugiej strony...ciąża to coś wspaniałego i dlatego trzeba czerpać z tych chwil obecnych jak najwięcej,bo nie zawsze można być w ciąży ;) A potem już po cierpliwym czekaniu przytulimy nasze maleństwa :)

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Spokojnie ;) Teraz trzeba dostarczać dzidzi pokarm i energię. A po porodzie trzeba się zabrać za kondycję i zrzucać kg ;) Ja też nie należę do szczupłych.

No ja wlasnie cale zycie bylam szczupla. Powiedzialabym nawet, ze chuda :P Wazylam 45kg i ta waga sie utrzymywala od kad pamietam do momentu az nie zaszlam w pierwsza ciaze. Z Julka przytylam 8kg a zrzucilam jakies 2-3 i teraz przed zajsciem wazylam ok 51kg a juz waze 53kg :P Tylko ja nie mam takiego parcia na jedzenie. Musze w siebie wciskac zeby cokolwiek zjesc. Glodu nie czuje praktycznie wgl... Juz po pierwszej ciazy musialam powyrzucac duzo ubran bo nie umialam sie dopiac a teraz to juz chyba nic mi nie zostanie z dotychczasowych ubran :P Nawet nie kupuje juz zadnych jeansow, bluzek na guziki tylko same wkladane przez glowe i spodnie na gumkach, leginsy :P

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• amela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    No u mnie do tej pory bylo tak samo. Jak chodzilam w pierwszej ciazy to na badanie wchodzilam do jednego pomieszczenia a na usg na drugi koniec korytarza. Teraz przeniesli i wszystko jest w jednym pokoju. Ale nie powinno byc problemu jak powiesz w jakiej jestes sytuacji i ze chcialabys zwykle badanie ginekologiczne :) Trzymam kciuki za wizyte :)

dziękuje <3

tak zrobie, też uważam że to za wcześnie na jakiekolwiek usg. Mam nadzieje że jakoś mnie zbada na tej leżance :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia przy twoim wzroście 53 kilo to waga bardzo ok, poza tym pamiętaj, że duży będzie sam brzuch a nie ty, dziecko i łożysko ważą gdzieś 5 albo więcej, więc nie masz się czym martwić
    Ja przed ciążą przytyłam 6 kilo i tez jestem załamana jak ja będę wyglądać bo nie wiem ile przytyje a już mam 6 do przodu no ale po porodzie uda się zrzucić:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sie zarzekalam, ze nie kupie nic dopoki dziecko sie nie urodzi a teraz nie umie przejsc obojetnie obok sklepu z dzieciecymi ubrankami. Najchetniej to juz bym wszystko kupowala :) :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Ja tak sie zarzekalam, ze nie kupie nic dopoki dziecko sie nie urodzi a teraz nie umie przejsc obojetnie obok sklepu z dzieciecymi ubrankami. Najchetniej to juz bym wszystko kupowala :) :P

To dobry znak :) Będzie wszystko ok :D Buziaki !!!

• Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Klaudia przy twoim wzroście 53 kilo to waga bardzo ok, poza tym pamiętaj, że duży będzie sam brzuch a nie ty, dziecko i łożysko ważą gdzieś 5 albo więcej, więc nie masz się czym martwić
    Ja przed ciążą przytyłam 6 kilo i tez jestem załamana jak ja będę wyglądać bo nie wiem ile przytyje a już mam 6 do przodu no ale po porodzie uda się zrzucić:)

Hee wlozysz rolki na nogi wozek w rece i bedziesz zapierdzielala :P Ale nie przejmuj sie, nie Ty jedna :P Ja juz wymyslilam sobie, ze po porodzie zapisze sie na areobik bo samej to pewnie ciezko bedzie mi sie zmotywowac do jakichkolwiek cwiczen :P

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    To dobry znak :) Będzie wszystko ok :D Buziaki !!!

No mam taka nadzieje :) Nawet nie dopuszczam innej mysli do siebie :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie wracam na Zumbę :D

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam taka cicha nadzieje, ze jak maluszek zacznie dreptac to uda mi sie przy nim zrzucic te zbedne kilkgramy :)

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chciała w drugim trymestrze na gimnastykę dla ciężarnych zapisać, albo na basen, ale boję się infekcji:(

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, bo wybieram się w sobotę na basen ... moge nie ? :P
    Wiem że jacuzzi które uwielbiam czy bicze wodne są zakazane, ale spokojnie popływać chyba można :)
    Kurde, nie czuję się dziś rewelacyjnie, zmęczona, senna a do 17 w pracy,,,no nie dam rady chyba :(

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na basen spokojnie mozecie isc :) Nawet jest jak najbardziej wskazany dla kobiec w ciazy. Wiadomo sauny, solanki i jacuzzi odpada. Ja juz bylam 3 razy na basenie od kad w ciazy jestem :)

maximka84, Paula_29 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• mindusia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zaczne podczas ciąży wykonywac jakieś cwiczenia dla kobiet w ciąży żeby tak nie przytyć strasznie w ciąży widziałam na necie jest ich cała masa basen w moim przypadku odpada bo nie umiem pływać, Jeśli chodzi o wage to ja przed ciążą ważyłam ok 65 do 67kg przy moim wzroscie 166cm teraz juz widze że przytyłam

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia również gratuluje, w którym jesteś tygodniu?
    wg OVu to jutro będzie 4 tydzień:)

dziś idę do lekarza po zwolnienie na tydzien i podpytac się o moje bóle podbrzusza, które mnie martwią:(

Dziewczyny to jak z tym suwakiem-jak mogę go wstawić??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do Margotki i Klaudii - dziewczyny ze starego forum się stęskniły i prosiły mnie,żebyście wpadły do nich na forum ;) Buziaki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    wg OVu to jutro będzie 4 tydzień:)

dziś idę do lekarza po zwolnienie na tydzien i podpytac się o moje bóle podbrzusza, które mnie martwią:(

Dziewczyny to jak z tym suwakiem-jak mogę go wstawić??

Kochana,kliknij na mój suwak.Przekieruje Cię na stronkę z suwakami.Musiasz wybrać kolor suwaczka i symbol,jaki będzie odmierzał czas ciąży.Potem wpisz datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki.Na koniec wygeneruj suwaczek - naciśnij.I musisz skopiować ten kod,który się w ramce ukaże.
    Następnie wejdź na swój profil na OVU,w USTAWIENIA,potem SPOŁECZNOŚĆ i na dole będzie okienko białe PODPIS.I tam wklej ten kod i zapisz.Suwaczek będzie już widoczny ;) Mam nadzieję,że pomogłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 - Ty miałaś na początku też takie kłucie, ciągnięcie jajników ? ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Plumb80 - Ty miałaś na początku też takie kłucie, ciągnięcie jajników ? ...

Tak miałam,teraz się wyciszyło.Przeważnie tylko zarwie mnie podbrzusze jak wstaję z krzesła.Ale to normalne.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy sobie radzicie jak macie wilczy apetyt?staracie się jakoś ograniczać? ja nie wiem jak mam to zrobić, bo jak jestem teraz głodna i czegoś nie zjem to zaraz mi się słabo robi, mimo że jem więcej niż zwykle

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ